Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Vampires in Greece

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Resources and Tutorials' που ξεκίνησε από το μέλος SM_Art_Lady, στις 25 Ιανουαρίου 2006.

 1. SM_Art_Lady

  SM_Art_Lady Contributor

  Γενικά για τα Vampires

  Τα Vampires (Με Ελληνική ονομασία "Βρυκόλακας") είναι στην ουσία ανθρώπινα πλάσματα χωρίς καμιά διαφορά στην εξωτερική εμφάνιση ή στις βασικές διαφορές απ τους άλλους ανθρώπους εκτός από την, πολλές φορές, ανάγκη να "τραφούν" με κάποιας μορφής ενέργεια, κυρίως απ τους άλλους ανθρώπους γύρω τους (ή έστω με κάποιο υποκατάστατο αυτής).
  Τα Vampires χωρίζονται σε 2 κύριες κατηγορίες

  1. Blood Vampires : Στα οποία υπάρχει η ανάγκη για αίμα απ το οποίο και παίρνουν την απαραίτητη γι αυτά ενέργεια.

  2. Psychic Vampires : Στα οποία η απαραίτητη ενέργεια προέρχεται απ τους άλλους ανθρώπους με την μορφή Ζωτικής ενέργειας.


  Τα Vampires δεν είναι ούτε αθάνατα ούτε έχουν τρομερές δυνάμεις όπως φαντάζονται ίσως κάποιοι άνθρωποι (Τρομερά αυξημένη δύναμη, δυνατότητα μεταμόρφωσης, δυνατότητα να γίνονται αόρατα κτλ). Είναι ουσιαστικά άνθρωποι που γεννιούνται, μεγαλώνουν, γερνάνε και πεθαίνουν κανονικά όπως όλοι οι άλλοι.
  Τα μόνα χαρακτηριστηκά που μπορεί κάποιος να αναφέρει ως ξεχωριστές δυνάμεις είναι η δυνατότητα για αστρική προβολή καθώς και μερικές φορές ενόρασης και ισχύς και κάποιων άλλων ψυχικών δυνατοτήτων... Μερικά Vampires υποστηρίζουν πως απ την στιγμή της "αλλαγής" τους σε Vampires νοιώθουν κάποια αυξημένη μυϊκή δύναμη, οξυμένες αισθήσεις καθώς και κάποια μεγαλύτερη αντοχή σε ασθένειες, τίποτα όμως σε υπερβολικό βαθμό.

  Η διατροφή τους είναι και αυτή παρόμοια με τους άλλους ανθρώπους, παρόλο που μπορεί να υπάρχουν μερικές περίεργες προτιμήσεις ή αλλεργίες κτλ. Επίσης δεν έχουν προβλήματα με την συμβίωση τους στην κοινωνία καθώς και αποδέχονται συνήθως τα έθιμα κάθε τόπου, παρόλο που κάποια απ αυτά βλέπουν τον εαυτό τους ως εξωγήινα όντα με αυξημένη νοημοσύνη καθώς επίσης δεν αποδέχονται τις υπάρχουσες ανθρώπινες θρησκείες.

  Τα Vampires είναι συνήθως αρκετά δεμένα με την Gothic κουλτούρα (γι αυτό και το μικρό αφιέρωμα) χωρίς απαραίτητα να απορρίπτουν όλες τις άλλες.

  Γενικά πρόκειτε για μια αρκετά παρεξηγημένη κατηγορία "όντων" και αυτό οφείλετε στην απόδοση σε αυτά περίεργων και τρομαχτικών δυνάμεων, απόκοσμης μορφής, άλλα και σατανικού χαρακτήρα, κάτι που κατά βάση δεν ισχύει.

  Έχουμε δει όλοι πως στις ταινίες παρουσιάζονται τα Vampires να δαγκώνουν το θύμα και να ρουφάνε το αίμα του και σε άλλες αυτό πεθαίνει, σε άλλες γίνεται και αυτό Vampire.
  Όπως θα δούμε τα Vampires ούτε δαγκώνουν άλλα ούτε παίρνουν μεγάλες ποσότητες αίμα, όσων αφορά την μετάλαξη, πολλά Vampires δεν πιστεύουν σε αυτήν καθώς πιστεύουν πως κάποιος γεννιέται σαν Vampire και δεν γίνεται..., ιδιαίτερα σαν psychic Vampire.

  Φυσικά αυτοί που πιστεύουν πως γίνεται, έχουν πολλές θεωρίες όπως επαφή με το αίμα ενός Vampire ή μέσο Sex.

  Δεν είναι τελικά σίγουρο για το αν υπάρχει μετάλλαξη ή αν απλά η αίσθηση της μετάλαξης είναι τελικά απλά η συνηδητοποίηση της φύσης του ατόμου.

  Blood Vampires


  Έτσι χαρακτηρίζονται τα Vampires που έχουν σαν ανάγκη την κατανάλωση αίματος. Δεν έχουν τις πνευματικές δυνάμεις των Psychic Vampires με τα οποία μάλιστα είναι αρκετά επιφυλακτικά. Νοιώθουν μια φυσική ανάγκη για αίμα που δεν έχει να κάνει με ερωτισμό ή αισθήματα ή κάποιο φετίχ, αλλά μια εσωτερική ανάγκη.

  Τα περισσότερα προτιμούν το ανθρώπινο αίμα το οποίο συνήθως βρίσκουν από " δότες ".
  Το αποτέλεσμα της κατανάλωσης είναι να νοιώθουν αυτή την εσωτερική τους δίψα να εξαφανίζεται καθώς και τις αισθήσεις και τα πάντα γύρω τους να οξύνονται.
  Η κατανάλωση γίνεται συνήθως με ελάχιστες ποσότητες αίματος.. από πολύ μικρά κοψίματα στους δότες με ένα ξυραφάκι συνήθως ή κάποια λεπίδα. Οι δότες περνάνε συνήθως από εξετάσεις για μολυσματικές ασθένειες όπως AIDS, ηπατίτιδα κτλ.

  Ένα υποκατάστατο του ανθρώπινου αίματος είναι αυτό των ζώων το οποίο χρησιμοποιείτε όμως μόνο ως υποκατάστατο και όχι σε μόνιμη βάση.
  Πολλές φορές υπάρχει δυσκολία να βρεθεί δότης και αυτό οδηγεί σε "στέρηση" η οποία προσωρινά μπορεί να " ξεγελαστεί " με υποκατάστατα όπως το ωμό κρέας, το γάλα, τα φρούτα, την ..σοκολάτα. κτλ.

  Θεωρείτε ότι υπάρχει μια πολύ μικρή κατηγορία από Blood Vampires στα οποία η ανάγκη για αίμα άλλα και το σύνδρομο στέρησης από αυτό είναι πολύ εντονότερα απ τα υπόλοιπα και είναι μόνο σε αυτή την κατηγορία όπου ένα Vampire με μικρές αντοχές και με μεγάλη έλλειψη, μπορεί να γίνει επικίνδυνο.

  Psychic Vampires


  Έτσι χαρακτηρίζονται τα Vampires που τρέφονται " τραβώντας " ψυχική ενέργεια από άλλους ανθρώπους. Σαν υποκατάστατο αυτής της ψυχικής - ζωτικής ενέργειας υπάρχει η σεξουαλική ενέργεια, πνευματική ενέργεια, αστρική ενέργεια, ατμοσφαιρική ενέργεια.
  Δηλαδή εκτός απ την βασική μορφή ενέργειας που θεωρήται αυτή η ζωτική ενέργεια, μπορούν να τραβήξουν ενέργεια από πράγματα, καιρικά φαινόμενα, την ατμόσφαιρα κτλ.
  Στα περισσότερα Psychic Vampires αρέσει το αίμα, χωρίς όμως να νοιώθουν την έντονη ανάγκη γι αυτό όπως τα blood Vampires.
  Και αυτά έχουν την ανάγκη να τραβούν ενέργεια συχνά αλλιώς έχουμε και εδώ διάφορα συμπτώματα όπως αδυναμία, αδιαθεσία κτλ όπως επίσης αύξηση βάρους, κατάθλιψη, κυκλοθυμία, αϋπνία, άγχος κτλ. Υπάρχουν πολλοί τρόποι απορρόφησης ενέργειας, αναλόγως με το Vampire, αυτή μπορεί να γίνει πάνω στο sex ή μέσα στο πλήθος ή ψάχνοντας για μεμονωμένα άτομα με υψηλούς δείκτες ενέργειας (εδώ μπαίνει και ένα άλλο θέμα το οποίο δεν θα αναλύσω, για την δυνατότητα όρασης αυτής της ενέργειας).
  Διάφορα συμπτώματα που μπορεί να σημαίνει ότι κάποιος ανήκει σε αυτή την κατηγορία είναι οι κυκλοθυμία, οι ζαλάδες, πονοκέφαλοι, εναλλαγή ενεργητικότητας και βάρους και το κυριότερο ένα αμυδρό συναίσθημα ότι απορροφούν ενέργεια ή αuαισθήματα από άλλους.

  Ta psychic Vampires έχουν την δική τους κουλτούρα και είναι συνήθως οργανωμένα με τους αρχηγούς τους και το δικό τους λεξιλόγιο.
  Θεωρητικά ένα τέτοιου είδους Vampire μπορεί να αναγνωρίσει αν έχει απέναντί του κάποιον του είδους του από μια ενεργειακή σφραγίδα όπως την ονομάζουν.
  Τα Psychic Vampires μπορεί και να μην γνωρίζουν το τι είναι και έτσι να απορούν με την επίδραση που έχουν στους άλλους πολλές φορές, επειδή ακριβώς απαιτητικούς ανθρώπους με τάση για αναγνώριση και επιδίωξη προσοχής απ τους υπόλοιπους ανθρώπους.
  Αντίθετα όσοι γνωρίζουν ξέρουν και να καλύπτοντε άλλα αναπτύσσουν σιγά σιγά τις δυνάμεις τους μέχρι το σημείο που φτάνουν να "διδάσκουν" , να καθοδηγούν ή απλά να υποστηρίζουν τους "νεοφερμένους" και έχουν αρκετά δυνατές προσωπικότητες


  Υπάρχει και μια τρίτη κατηγορία Vampires αρκετά πιο σπάνια η οποία βρίσκεται ανάμεσα στις 2 (blood - psychic) και έχουν τις ανάγκες και τις δυνατότητες και απ τις 2, ενώ μπορούν να τραφούν και με τους 2 τρόπους. Όπως φυσικά υπάρχει και η κατηγορία ανθρώπων που νομίζουν οτι είναι Vampires είτε επειδή το θέλουν πολύ ή επειδή νομίζουν πως βλέπουν ενδείξεις οι οποίες μπορούν απλά να αφορούν κάποια φετίχ ή συμπτώσεις.
  Αυτοί όταν έχουν ελλιπή γνώση μπορούν να γίνουν αρκετά επικίνδυνοι προς τους άλλους μπερδεύοντας το τι πραγματικά είναι ένα Vampire και πως φέρεται στους άλλους ανθρώπους έχοντας συνήθως αρκετοί ψύχωση (Είδα ότι σύμφωνα με αρκετούς ψυχολόγους θεωρείτε ότι ο Μαρκήσιος Ντε Σαντ και η Elizabeth Bathory ανήκουν σε αυτή την κατηγορία)...

  Vampires στην Ελλάδα

  Στην Ελλάδα η λέξη που πάντα χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι για να περιγράψουν αυτό το "Ων" ήταν βρικόλακας.
  Βέβαια ο βρικόλακας για τους Έλληνες συμβόλιζε ανέκαθεν κάτι το τρομαχτικό, ιδιαίτερα επικίνδυνο και εξωπραγματικό.
  Παρόλλα αυτά οι Έλληνες θεωρούσαν τους βρικόλακες τρωτούς (πχ απ την φωτιά).
  Ουσιαστικά ο βρικόλακας ήταν κάτι ανάμεσα σε Zombie, Vampire και λυκάνθρωπο για τους Έλληνες, αφού πίστευαν πως ήταν κάποιος νεκρός που μπορούσε να βγει απ τον τάφο του (Εκτός Κυριακής, ημέρα ιερή για τους Χριστιανούς), και μπορούσαν να τον δουν οι λεγόμενοι "Αλαφροΐσκιωτοι " καθώς και αρκετοί απλοί άνθρωποι.

  Μπορούσε να αλλάξει μορφή ή και να μπει σε κάποιο άλλο σώμα πχ ζώου.
  Μιλάμε δηλαδή για ένα επικίνδυνο στοιχειό, ίσως το χειρότερο για τους Έλληνες.
  Όπως βλέπουμε το λεξιλόγιο και η τερμινολογία που έχουν αναπτύξει οι Έλληνες καθώς και όλες οι αναλύσεις και συζητήσεις τους από επιστημονικές μέχρι τις γιαγιάδες στα χωριά ξεπερνάει κάθε άλλης χώρας γύρω απ αυτό το "είδος ", όπως επίσης το γεγονός ότι απ άκρη σε άκρη της Ελλάδας ο "Βρικόλακας" έχει τα ίδια χαρακτηριστικά (κάτι που δεν ισχύει αλλού) είναι επίσης αξιοπερίεργο κατα την γνώμη μου.
  Ένα επίσης αξιοπερίεργο είναι ότι οι Έλληνες είναι ίσως ο μόνος λαός που συνέχιζε να συζητάει για περιστατικά αυτού του τύπου Vampire, μέχρι και πριν κάποια χρόνια

  http://gozips.uakron.edu/~drd/phantom.mid

  ...The PHANTOM and CHRISTINE take their
  strange journey to the PHANTOM'S lair. Candles
  rise from the stage. We see CHRISTINE and the
  PHANTOM in a boat which moves slowly across
  the misty waters of the underground lake...

  CHRISTINE
  In sleep he sang to me,
  in dreams he came . . .
  that voice which calls to me
  and speaks my name . . .
  And do I dream again?
  For now I find
  the Phantom of the Opera
  is there - inside my mind . . .

  PHANTOM
  Sing once again with me
  our strange duet . . .
  My power over you
  grows stronger yet . . .
  And though you turn from me,
  to glance behind,
  the Phantom of the Opera
  is there - inside your mind . . .

  CHRISTINE
  Those who have seen your face
  draw back in fear . . .
  I am the mask you wear . . .

  PHANTOM
  It's me they hear . . .

  BOTH
  Your/my spirit and your/my voice,
  in one combined:
  the Phantom of the Opera
  is there inside your/my mind . . .

  OFFSTAGE VOICES
  He's there,
  the Phantom of the Opera . . .
  Beware the Phantom of the Opera . . .

  PHANTOM
  In all your fantasies,
  you always knew
  that man and mystery . . .

  CHRISTINE
  . . . were both in you . . .

  BOTH
  And in this labyrinth,
  where night is blind,
  the Phantom of the Opera
  is there/here inside your/my mind . . .

  Sing, my Angel of Music!

  CHRISTINE
  He's there, the Phantom of the Opera . . .
   
 2. black_pearl

  black_pearl Regular Member

  Πολύ καλό Αγαπητή SM_Art_Lady αλλά….φοβάμαι τα βαμπίρ.

  Έχω δη ταινίες πριν από χρόνια. Αγγλικές ταινίες συνήθως έχουν θέματα με βαμπίρ, και δεν με έχουν κερδίσει σαν τηλεθεατής.
  Αυτά είναι γούστα φυσικά.
  Παρά λίγο να το ξεχάσω.  Μεγιά, καλορίζικο το νέο Αβαταρ!!
   
 3. Master_Spiler

  Master_Spiler Contributor

  Not bad SM_Art_Lady, αλλά θέλει και διάφορες άλλες λεπτομέριες, σχετικά με τις "δυνάμεις" και τις "δυνατότητες" των βρικολάκων... όταν βρώ τα link που είχα κρατημένα για τα διάφορα occult θέματα (μεταξύ των οποίων και οι βρικόλακες), θα κάνω μια προσθήκη...
   
 4. kaan

  kaan New Member

  Βασικα το θεμα ειναι τεραστιο κ δυσκολο να το αναλυσουμε εδω..
   
 5. James_Bondage

  James_Bondage Regular Member

  εγώ πάντως παίζω ένα salubri σε dark ages setting...
   
 6. Photographer

  Photographer Regular Member

  Σήμερα ξεκινάει και η ταινία "Underworld ή εξέλιξη" συνέχεια της προηγούμενης που αφορά τον αιώνιο πόλεμο βρυκόλακων και λυκάνθρωπων.
  Στην προηγούμενη ταινία μου άρεσε η γοτθική "gothic" αισθητική (σκηνικά κοστούμια παρουσίες) αν και δεν θεωρήθηκε ταινία τρόμου αλλά μάλλον ταινία περιπέτειας.

  Παρατηρήστε κοστούμια:
  Έρικα η ξελογιάστρα (seductress) με το φόρεμα,
  και Σελίν η έμπορος θανάτου (death dealer) με την φόρμα απο βυνίλιο και τον δερμάτινο κορσέ.
  View attachment 874 View attachment 875
   
  Last edited: 19 Μαϊου 2006
 7. amira

  amira Regular Member

  και η ξανθία ρωτάει: Τελίκα τι παίζει με τους Βρυκόλακες υπάρχουν στα αλήθεια?
  Εχω μπερδευτεί...


  Ναι, ναι, ναι είμαι φυσική....  
   
 8. Vampire in a Cathedral

  Vampire in a Cathedral Regular Member

  SM_Art_Lady

  Άψογο το αφιέρωμά σου. Δύο περαιτέρω επισημάνσεις μόνο. Όποιος ενδιαφέρεται να συνεχίσει να μελετά για τα Vampires στον παραδοσιακό Ελληνικό χώρο μπορεί να ψάξει γις τις Λάμιες τα μόνα όντα περιγραφικά που θα μπορούσαν να παρομοιαστούν με Vampires όπως επίσης και ότι τρέφονταν με αίμα. Υπάρχουν ακόμη και απεικονίσεις τους σε αρχαία βάζα να πολεμούν με τη θεά Αθηνά - θα ψάξω να σας στείλω συγκεκριμένη εικόνα.

  Τέλος και σύμφωνα πάντα με την παραφιλολογία που κυριαρχεί, τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερη άνοδο παρουσιάζουν τα psychic vampires που έχουν την ισχυρή αυτήν ικανότητα να απορροφούν τη σωματική και όχι μόνο ενέργεια του σώματος.

  Συγχαρητήρια για άλλη μία φορά για το εξαίσιο αφιέρωμα.

  Vampire in a Cathedral
   
 9. george

  george New Member

  ειλικρινά και δίχως πλάκα τώρα....
  είμαι ένα vampire!!!!
  ευχαριστώ πολύ για την υπόδειξη καλη μου...
   
 10. SM_Art_Lady

  SM_Art_Lady Contributor

  "Μην κοιτάζεις στον καθρέφτη…"

  Ορολογικά οι βρυκόλακες είναι νεκροζώντανοι που σηκώνονται από τους τάφους τους τη νύχτα για να πιουν το αίμα των ζωντανών. Στον τομέα της βαμπιρολογίας, ελάχιστες κουλτούρες στον κόσμο διαθέτουν τόσο πλούσιες και διατηρητέες, μέχρι και σήμερα, παραδόσεις και μύθους όσο οι Έλληνες.

  Το ότι πίστευαν στην ύπαρξη υπερφυσικών όντων που έπιναν αίμα και επιτίθονταν στους ανθρώπους, ο φόβος πως κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες το σώμα ζωντάνευε, και το ότι το αίμα πρόσφερε δύναμη ικανή να επιτρέψει στους πεθαμένους να περάσουν την διαχωριστική γραμμή που τους χώριζε από τους ζωντανούς, είναι αποδείξεις ότι οι δοξασίες αυτές είναι σαφώς επηρεασμένες και από την αρχαία ελληνική μυθολογία.

  Η Ελλάδα λοιπόν είναι από τις γενέτειρες των δοξασιών και μύθων μαζί με την Ρουμανία, την Ουγγαρία, την Γερμανία, την Σερβία, τη Ρωσία κ.α. Στα νησιά του Αιγαίου λέγεται ότι έμεναν βρυκόλακες κάθε είδους, και αποδεικνύεται από τις παρακάτω μαρτυρίες.

  Βγαίνουν την νύχτα, συνήθως τα μεσάνυχτα και βραδιές χωρίς φεγγάρι, για να μην γίνονται ορατοί από τα υποψήφια θύματα τους. Ωστόσο στη Σαντορίνη δεν βγαίνουν Σάββατα, στην Τήνο Παρασκευές, στην Πρέβεζα Κυριακές, στη Σέριφο Τρίτες, -εκτός από Τρίτη 13 του μηνός.
  Από τους Καλύμνιους, οι μαύρες γάτες που νιαουρίζουν στις σκεπές και τα μαύρα κοράκια θεωρούνται βρυκόλακες μεταμφιεσμένοι.
  Στη Μάνη διαχωρίζονται σε "ριχτούς" που κυνηγούν συνέχεια, και σε "Σαββατιανούς" που κυνηγούν μόνο Σάββατα. Επιστρέφουν στα μνήματα τους πριν βγει ο ήλιος. Εάν δεν προλάβουν γίνονται στάχτη.
  Στη Σάμο και την Αμοργό εμφανίζονται μετά τις 12 το βράδυ αλλά και στις 12 το μεσημέρι, αλλά δεν απομακρύνονται από το «κρεβάτι» τους. Στη Χίο επιστρέφουν στα μνήματα αφού ο κόκορας λαλήσει τρεις φορές.
  Στην Μακεδονία πιστεύεται ότι βγαίνουν μόνο νύχτες με πανσέληνο.

  Κατά τις ελληνικές δοξασίες, βρυκόλακες γίνονται όσοι δεν ενταφιάζονται, οι άπιστοι, οι μαγεμένοι από μάγισσες, όσοι αυτοκτόνησαν, οι αφορισμένοι από την εκκλησία, όσοι κατανάλωναν αρνί που το είχε σκοτώσει λύκος, τα αβάπτιστα μωρά. Πολλοί θανατώθηκαν γιατί πιστεύονταν ότι είναι βρυκόλακες επειδή είχαν νεκροφάνεια. Οι νησιώτες φυλούσαν καλά το δωμάτιο του νεκρού, καθώς πίστευαν ότι αν μια γάτα ή άλλο ζώο περνούσε πάνω από το νεκρό σώμα, αυτό θα βρικολάκιαζε. Τώρα πλέον φυλούν τα πτώματα σε ψυγεία και έτσι αυτή η δοξασία έχει αρχίσει να ξεχνιέται.

  Οι απόψεις για την μορφή με την οποία εμφανίζεται ένας βρυκόλακας, προκαλούν ενδιαφέρον αφού είναι ποικίλες.
  Στην Αλόννησο σάρκες μαύρες και γυαλιστερές, στα Άγραφα αόρατοι εκτός από τις νύχτες με πανσέληνο, στη Σκόπελο είναι σκελετοί, στη Σαμοθράκη έχουν πύρινο σώμα, είναι σκιές ή αόρατοι.
  Στις Σπέτσες, την Ύδρα και τα Κύθηρα είναι δύσμορφα μαύρα όντα με καμπούρα και μακριά νύχια.
  Στη Μυτιλήνη έχουν κόκκινα άσχημα πρόσωπα, με μυτερά δόντια όπως του λύκου.
  Στην Τήνο είναι νεκρά σώματα με μακριά μαλλιά, γενειάδα και γαμψά νύχια για να κατατροπώνουν ευκολότερα τη λεία τους.
  Στη Χίο φορούν λευκά σάβανα, ενώ έχουν και έναν αρχηγό υπερφυσικών διαστάσεων. Οι Χιώτες δεν κοιτάζουν καθρέπτες το βράδυ, γιατί φοβούνται πως αν το κάνουν, θα δουν εφιάλτες και πιο συγκεκριμένα, βρυκόλακες.
  Στη Μυτιλήνη δεν σφυράνε ποτέ μετά τα μεσάνυχτα, για τον ίδιο λόγο.
  Στην Κρήτη φοβούνταν ότι εάν η τελετή της βάπτισης δεν γινόταν σωστά, το μωρό κινδύνευε να γίνει βρυκόλακας.
  Στην Κεφαλονιά είχε αναφερθεί ότι σε ένα γάμο ένας από τους κουμπάρους μεταμορφώθηκε σε βρυκόλακα και σίγουρα υπάρχουν και άλλα περιστατικά τα οποία δεν έχουν καταγραφεί.
  Στη Σκιάθο θεωρούν τον βρυκόλακα κυνηγό μόνο των συγγενικών του προσώπων.
  Στην Αμοργό ποτέ δεν αφήνουν ποτήρι με νερό δίπλα στο κρεβάτι τους όταν κοιμούνται. Πιστεύουν ότι οι βρυκόλακες είναι παμφάγοι, τρώνε και πίνουν ότι βρουν (εκτός από κρασί), ακόμη και το λάδι στα καντήλια των εικονοστασίων τους. Επίσης, ότι κυκλοφορούν στο δρόμο και τρομάζουν νέους και παιδία πετώντας πέτρες. Λιθοβολούν κυρίως τους ιερείς.

  Οι βρυκόλακες δεν παραμένουν μόνο στον τόπο της ταφής τους. Πολλές φορές αποδημούν, παίρνουν ανθρώπινη μορφή και κυκλοφορούν ανάμεσα στους ζωντανούς, συμμετέχοντας σε όλες τις κοινωνικές τους εκδηλώσεις. Χαρακτηριστικό είναι για την μανία τη Μάνη την Σαντορίνη και άλλα μέρη, το επάγγελμα του τσαγκάρη που επέλεγαν ως επάγγελμα οι βρυκόλακες, γι αυτό τους ονόμαζαν και "παπουτσήδες".

  Άλλο ένα χαρακτηριστικό των παραδοσιακών ελληνικών σπιτιών είναι τα σύμβολα – συνήθως σταυροί ή μούντζες -χαραγμένα με κόκκινη μπογιά ή καπνό από κερί από μέλι, στις πόρτες ή τα παράθυρα. Πίσω από τις πόρτες βάζουν εναλλακτικά σταυρό από καλάμι ή δίχτυ ψαρέματος δεμένο με κόκκινη κλωστή, ή πιάτα τοποθετημένα στον τοίχο σε σχήμα σταυρού. Σταυροί στο στόμα του νεκρού και ράντισμα του μνήματος με αγιασμό και λάδι απέτρεπαν τον νεκρό από το να βρυκολακιάσει.

  Ο βρυκόλακας κατά τους νησιώτες δεν πλησιάζει τη θάλασσα γιατί φοβάται το αλμυρό νερό. Άλλα όπλα εναντίων βρικολάκων θεωρούνται το ξύλο συκιάς, ελιάς, καρφιά από φέρετρο, φτυάρι νεκροθάφτη, καρδιά από γουρούνι, σκόρδα, κρεμμύδια, λευκά κεριά εκκλησίας, λάδι, ξύδι, σταυροί, βραστό νερό, και οτιδήποτε είχε το σχήμα του σταυρού πάνω του. Αλλά το πιο αποτελεσματικό από όλα πιστευόταν να είναι το κάρφωμα του λείψανου με έναν σιδερένιο λοστό. Σε κάποια άλλα μέρη πίστευαν πως η τέλεια εξόντωση των βρυκολάκων ήταν η εκταφή τους, η αφαίρεση της καρδιάς και το κάψιμό της σε ξύλο ελιάς. Μετά τους ξαναέθαβαν σε άλλο μέρος σε λιωμένο καυτό ασβέστη. Παλιότερα είχε γίνει παράδοση, και οι καρδιές όλων των νεκρών ήταν καρφωμένες.

  Έχει αναφερθεί ότι το 1791 στην Εύβοια, είχαν ξεθάψει όλους τους νεκρούς και τους έκαψαν με ένα πυρωμένο σίδερο στην καρδιά, γιατί νόμιζαν ότι οι βρυκόλακες ήταν υπεύθυνοι για μια μεγάλη επιδημία.
  Στο Αιγαίο, όταν έπιαναν έναν βρυκόλακα, τον πήγαιναν σε κάποιο ξερονήσι που το χτύπαγε από παντού ο ήλιος ώστε να λιώσει.
  Το νησί Καμμένη της Σαντορίνης θεωρούνταν ο πιο ισχυρός τόπος εξορίας βρυκολάκων, λόγω του ηφαιστείου και του θειαφιού στην περιοχή. Φοβόντουσαν δε να το πλησιάσουν γιατί ήταν τόσοι πολλοί οι βρυκόλακες, που είχαν φτιάξει μια κοινωνία δική τους.
  Ένας ακόμη τόπος εξορίας, στη Μύκονο αυτή τη φορά, ήταν το νησί του Αι – Γιώργη και το νησί Μπάου, που λένε πως και σήμερα ακόμη τα πρόσωπα των βρυκολάκων είναι ευδιάκριτα αποτυπωμένα στα βράχια.
  Χαρακτηριστικά είναι τα ονόματα "Δαιμονόνησοι" - οι παλιές σποράδες, "Νεκρό" και "Νεκροθήκες" - Κάλυμνος, η "Δαιμονόπετρα" στην Ικαρία, και το Διαβολολίμανο της Σάμου.
  "Φαντασματονήσια" έχουν ονομάσει τέσσερα νησιά κοντά στην Κώ που καποτε τα πήραν οι βρυκόλακες και εξαφανήστικαν. Ισως ο θρύλος αυτός να προυπάρχει της γνώσης των απλών χωρικων για τους σεισμους, με αποτέλεσμα να ερμηνεύσουν έτσι την «εξαφάνισή» τους. «βουρβούλακας» ονομάζεται ένα ακροτηρι στην Μύκονο, το οποιο θεωρούσαν ότι στοιχειωνε ενας βρυκόλακας πολύ αγριος. Το ακρωτήρι από μακρυά μοιάζει με πύργο. «Βρυκολακονήσια» λέγονται έξι μικρά νησιά κοντά στη Σκύρο, που κατοικούνται από βρυκόλακες που πίνουν το αίμα τον ψαράδων που βγαίνουν στις ακτες τους. Η Κάρπαθος από μόνη της θυμίζει τα Καρπάθια, ενώ στην Κρήτη υπάρχει ένα μέρος που λέγεται Καταχανάς (στα Κρητικά σημαίνει βρυκόλακας).

  Ανα περιοχές, οι έλληνες έχουν ονομάσει με πολλά ονόματα τα αιμοβόρα αυτά όντα. Μερικά από αυτά σας παραθέτω εδώ : Λάμια, Βουρβούλακας, βρικολάκι, βρικόακας, ζούλακας, βίλις, βορκόλακας, Βουρβουλακίνα, βαρθάκαλας, Κατράμης, φάντακας, βραχνάς, Σαρκωμένος, Ντουσμανής, Κατσικάς και άλλα πολλά.

  Μαρτυρίες λένε ότι μετά από ανασκαφές σε πολλά νεκροταφία σε όλη την Ελλάδα, εχουν βρεθεί λείψανα καρφωμένα στα φέρετρα τους. Στη Μυτιλίνη συγκεκριμένα, βρέθηκε σκελετός καρφωμένος στο έδαφος με τεράστιες ατσαλόπροκες. Στο ίδιο νησί, το 1990 βρέθηκε σε μια κρύπτη λείψανο καρφωμένο στον λαιμό, στα χέρια, στη λεκάνη και στα πόδια με πρόκες μισού μέτρου περίπου. Παρεμφερή ευρύματα έχουν αναφερθεί και στην Δράμα, στη Ζάκυνθο, στην Αρτα, τη Ναύπακτο και την Μύκονο.

  Μετά από όλα αυτά μπορούμε να πούμε ότι οι μύθοι στον ελλαδικό χώρο επιρέασαν έντονα τον τρόπο ζωής των ανθρώπων, τα έθιμα και τις συνήθειές τους. Έτσι, ενώ σε άλλες χώρες σπάνια πλέον συζητά κανείς για βαμπίρ, στην Ελλάδα, είναι πολύ πιθανό να συναντήσεις καποια γιαγιά να σου διηγηθεί ιστορίες με τα ανθρωπόμορφα τέρατα, όπως συχνά τα αποκαλούν.
  Πραγματικότητα ή φαντασία ?
  Δεν θα διαλέξω κανένα απο τα δύο.
  Άλλωστε νομίζω ότι ανάμεσα σε αυτά τα δύο κινούνται οι βρυκόλακες....


  Κατάρα να ζώ για πάντα.
  Σαν βρυκόλακας
  ρουφάω το αίμα της ζωής
  ως εξευμενισμό της ψυχής μου.
  Θύματα μου άνθρωποι-μαριονέτες
  ...διψάω για ζωή...
  μεταγγίζω πνοή ζωής στο θύμα
  ...το αίμα του...γίνεται ...το δηλητήριο μου
  .....το τέλος.​
   
  Last edited: 24 Απριλίου 2007
 11. Ηλίας

  Ηλίας Guest


  Πηγή : http://www.goth.gr/forum/viewtopic.php?p=3452&sid=c96df3951b1e8fe6c035911dfb0a10f0

  Εύα μην λησμονείς τις πηγές...
   
 12. Ηλίας

  Ηλίας Guest