Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Vanilla σχέσεις - bdsm

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος jimboy, στις 20 Μαρτίου 2009.

 1. jimboy

  jimboy Regular Member

  Τι είναι μία "βανίλα" σχέση ? μια σχέση χωρίς πάθος.....?

  Τι έχει μια σχέση bdsm που μια "βανίλα ή βανίλια" σχέση δεν έχει?

  Και εντέλει όλες η βανίλα σχέσεις είναι "βανίλα"

  Πότε παύει μια σχέση να χαρακτηρίζεται "βανίλα"?

  Μοιάζει να πιστεύουμε(τα περισσότερα σχετικά γραφόμενα κατ εμέ αυτό υποδηλώνουν) ότι οι βανίλα σχέσεις δεν έχουν πάθος-πόσο αλήθεια ειν αυτό?


  Και τελικά είναι κάτι τόσοι απλό που.... έχει και ο περιπτεράς της γειτονιάς?
   
  Last edited: 20 Μαρτίου 2009
 2. blindfold

  blindfold Contributor

  για εμένα ,αυτό το φόρουμ ,ως χώρος συζήτησης αποτελείται και από άτομα τα οποία μέσα σε μία σχέση κάθε τι δεν το θεωρούν απλά αυτονόητο και "διαβάζουν" κάθε λεπτομέρεια ...

  δεν είναι δυνατόν να μην ύπαρξη σχέση χωρίς το στοιχείο της "πάλης" των δύο μερών (της σχέσης) και σίγουρα αυτό οδηγεί σε "νικητές" και "ηττημένους"

  με βάση τη παραπάνω παραδοχή μου θεωρώ πως δεν υφίστανται "βανίλα" σχέσεις ,απλά σχέσεις που δεν τραβάνε τα άκρα και aπλά κινούντε στο μέσο όρο/κοινή γνώμη/mainstream
   
 3. MindMaster

  MindMaster Contributor

  Απάντηση: Vanilla σχέσεις - bdsm

  Όχι, και πάλι όχι. Και στις δυό παραπάνω ερωτήσεις, όχι. Και "όχι" επίσης, στην εσφαλμένη εντύπωσή σου πως τα περισσότερα σχετικά γραμμένα εδώ μέσα, την επιβεβαιώνουν. Μήπως μπορείς αλήθεια να μας δείξεις συγκεκριμένα παραδείγματα τέτοιων γραπτών, γιά να καταλάβουμε από που τα συνάγεις αυτά;

  Ποιός είπε ότι οι βανίλλα σχέσεις στερούνται, ντε και καλά, πάθους, επειδή είναι βανίλλα; Στερούνται πάθους, μόνο εάν δεν υπάρχει αυτό ανάμεσα στα μέλη τους, ή εάν τα μέλη δεν είναι ικανοποιημένα από τη σχέση, οπότε και να υπήρχε πάθος, χάνεται. Όλοι οι παθιασμένοι έρωτες που έχουν υμνηθεί από ποιητές και συγγραφείς ανά τους αιώνες, βανίλλα ήταν...

  Ουδόλως πιστεύουμε λοιπόν ότι οι βανίλλα σχέσεις εξ ορισμού, δεν έχουν πάθος. Είναι τελείως διαφορετικό, το εάν παθιάζουν τους bdsmers ή όχι. Αν δεν τους παθιάζουν, δεν είναι επειδή τις υποτιμούν, αλλά επειδή δεν τους ταιριάζουν. Απλά, είναι διαφορετικές οι επιθυμίες και οι ανάγκες τους.

  Είναι σαφές, και απλούστατο: BDSM! Αυτό δεν έχει μιά βανίλλα σχέση, ενώ η bdsm σχέση το έχει.

  Και γιά να το πούμε όσο γίνεται απλούστερα αυτό, η βανίλλα σχέση, δεν έχει παράδοση και δη οικειοθελή του ελέγχου, από το ένα μέλος στο άλλο. Δεν έχει δηλαδή αυτό, που είναι η αναγκαία συνθήκη γιά να χαρακτηρίζεται μιά σχέση, σχέση bdsm. Δεν είναι τα μαστίγια, τα σχοινιά και το humiliation που κάνουν μιά σχέση bdsm. Είναι η παράδοση του ελέγχου. Εάν αυτό υπάρχει, η σχέση μπορεί να είναι bdsm. Εάν αυτό δεν υπάρχει, όσο kinky και να είναι μιά σχέση προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, θα είναι vanilla, έστω kinky, πολύ kinky ή πάρα πολύ kinky vanilla...

  Ως ανωτέρω. Εάν δεν υπάρχει η προϋπόθεση της παράδοσης του ελέγχου, ναι, βανίλλα είναι, όλες.

  Να το πούμε όλοι μαζί αυτή τη φορά; "ΟΤΑΝ Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ"...

  Οι vanilla σχέσεις, ναι. Οι καλές vanilla σχέσεις, όπως και όλες οι ποιοτικές σχέσεις, όχι. Χρειάζεται να πάει σε καλύτερο μαγαζί κανείς γι' αυτές, και να επενδύσει και κάτι παραπάνω...


  Nα πω κάτι ακόμη, μπας και κάποια στιγμή γίνει επιτέλους αντιληπτό;

  Το "vanilla", δεν είναι ένας χαρακτηρισμός που δίνεται σε κάποιες σχέσεις γιά να τις μειώσει, να τις απαξιώσει, να τις προσβάλλει, ή να τις προβάλλει ως υποδεέστερες ή παρακατιανές. Είναι απλά ο όρος που χρησιμοποιείται ευρέως, γιά να χαρακτηρίσει τις μη-bdsm σχέσεις... Χωρίς σε τίποτε να υπονοείται ότι οι μεν ή οι δε σχέσεις, είναι καλύτερες από τις άλλες...

  Είναι τόσο δύσκολο να γίνει τελικά κατανοητό και αποδεκτό αυτό, γιά να μην τριβόμαστε συνεχώς με τα ίδια και τα ίδια;
   
 4. LordAini

  LordAini Regular Member

  :clap:MindMaster +1:clap:
   
 5. jimboy

  jimboy Regular Member

  Απάντηση: Vanilla σχέσεις - bdsm

  Δε θα με ενδιέφερε να κάνω κάτι τέτοιο νομίζω ότι τώρα πια πρέπει να με έχεις καταλάβει λίγο .
  Απλά θα χαιρόμουν να μην το βλέπω να γίνεται γιατί απλούστατα τότε θάχα την αίσθηση για πολλούς ότι έχουν να μου πουν κάτι παραπάνω.....
  ότι έγραψες με βρίσκει σύμφωνο δεν σου κρύβω ότι ότι έγραψες-συμπυκνωμένο σε ένα ποστ εκτιμώ πως έλειπε απ το φόρουμ!
   
 6. Lady_Dementia

  Lady_Dementia DemonLure the Seductive Contributor

  Jimboy,δεν μου αρέσει που έκανες quote ποστ μου με φωτογραφίες που απευθύνονται σε άλλο νήμα! Μπορούσες να βρεις δυο δικές σου..
   
 7. íɑʍ_Monkeץ

  íɑʍ_Monkeץ Contributor

  Απάντηση: Vanilla σχέσεις - bdsm

  Δεν πιστευω πως οι vanilla σχεσεις χαρακτηριζονται απο ελλειψη παθους. Το αν υπαρχει παθος η οχι, εχει να κανει με τα ατομα και οχι με το ειδος της σχεσης.Η διαφορα αναμεσα στις bdsm και τις vanilla σχεσεις, οπως το βλεπω εγω, βρισκεται στη διαφορα δυναμικου αναμεσα στα δυο μελη. Οχι, φυσικα, πως στις vanilla σχεσεις αυτο δε μπορει να υπαρξει, δεν ειναι ομως προκαθορισμενη εξ' αρχης.
  Κατα τα αλλα, οποιαδηποτε αναφορα σε πρακτικες, νομιζω πως ειναι λανθασμενη, καθως πολλα απο αυτα που θεωρουνται πρακτικες bdsm μπορουν καλλιστα να εφαρμοστουν σε vanilla σχεσεις.
   
 8. maiy

  maiy New Member

  οι περισσοτεροι απο μας εδω μεσα , εχω την εντυπωση οτι πριν γινουμε bdsmers ημασταν vanila αρα φνωριζουμε πολυ καλα τις διαφορες.
   
 9. Syrah

  Syrah Contributor

  78,4% των ψηφοφόρων του σχετικού poll δηλώνουν ότι είχαν σαδιστικές/μαζοχιστικές τάσεις πριν την ηλικία των 19 ετών.

  https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/t9557/
   
 10. jimboy

  jimboy Regular Member

  Απάντηση: Vanilla σχέσεις - bdsm

  Ουπς δεν περίμενα να ενοχλήσει μια τέτοια κίνηση - απλά αυτά τα τρία ποστ στη σειρά έκρινα ότι εξέφραζαν ακριβώς αυτό που ήθελα να γράψω! Καθότι πνευματικά δικαιώματα .... τα απέσυρα πάραυτα και τα τρία γιατί τα δύο επόμενα απλά αναφέρονται στο αρχικό:xyxwave:
   
 11. extreme32

  extreme32 Regular Member

  καταλαβαινω αυτο που λες jim. Ειναι η αισθηση που αφηνουν καποια posts. Στις πρωτες μου ημερες μεσα στο φορουμ ειχα ενα σωρο αποριες. Και τωρα εχω αλλα τοτε παραείχα. Σε καποιες συνομιλιες που ειχα με μια κοπελουδα μεσα σε πολλα αλλα μου ειχε γραψει σαν απαντησεις σε καποιες αποριες μου:

  σχέση vanilla είναι μια σχέση στην οποία δεν υπάρχει συναίνεση για πρόκληση πόνου οποιουδήποτε είδους,συναίνεση για κάθε είδους περιορισμού και κυριαρχίας του ενός πάνω στον άλλον
  -μια σχέση d/s είναι πιο σοβαρή απο μια vanilla επειδή η κυριαρχικότητα,οι περιορισμοί,τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις(που έχουν καθοριστεί) την στηρίζουν περισσότερο και την κάνουν πιο ασφαλή...τώρα που το σκέφτομαι δεν ήταν λάθος που είπα οτι η μια είναι πιο σοβαρή απο την άλλη


  -έχω δοκιμάσει κάθε είδους vanilla σχέση που υπάρχει.και μόνο εδω νιώθω ολοκληρωμένη,ήρεμη και ευτυχισμένη

  δεν θα έλεγα οτι είναι παιχνίδι.είναι σχέση με όλη την σημασία της λέξης.και ποιό σοβαρή από τις λοιπές σχέσεις (vanilla).

  Τοτε ειχα καταλαβει οτι για τους εδω μεσα οι βανιλοσχεσεις δεν λενε και πολλα. Δεν ελεγε για παθος αλλα ελεγε οτι δεν ειναι και τιποτα σπουδαιο και σοβαρο. Τωρα που το ξαναδιαβαζω καταλαβαινω αυτα που πολυ σωστα ειπε ο φιλος μου ο ΜΜ.Μια βανιλοσχεση μπορει να ειναι σπουδαια και σοβαρη και με παθος. Αλλα για τους βανιλες. Για κανεναν αλλο. Για τους αλλους ειναι πρασινα δαμασκινα και ψιλες ελιες.
   
 12. γε.....ΟΡΓΙΟΣ

  γε.....ΟΡΓΙΟΣ Regular Member

  κατ' αρχήν κανένα είδος σχέσης (βανίλα ή μη) δεν αποκλείει το πάθος. σε βαθμό μάλιστα που αν μιλάμε για βανίλα, εμείς πολλές φορές το στερούμεθα.
  συμφωνώ απολυτότατα με τον MindMaster ότι όταν ένας παραδόσει τα κλειδιά τότε παύει να είναι βανίλα η σχέση με την ευρύτερη έννοια του όρου, γιατί κι αν έχουμε δει βανίλα σχέσεις (ή μπορεί και να έχουμε ζήσει κιόλας) που παραδόσαμε ή μας παραδόθηκαν τα κλειδιά αλλά δεν προχώρησε σε bdsm σχέση.
  γενικότερα θα πω ότι σε όλα αυτά τα νήματα (παρόμοια) επειδή μιλάμε για απόλυτα προσωπικά πράγματα (το πως δηλαδή ο καθένας μας βιώνει και νοιώθει το κάθε τι) κανόνες, ορισμοί, ταμπέλες και γενικότερα τέτοια ζητήματα δεν υφιίστανται. κατά το κοινώς λεγόμενο ο καθένας μας λέει το μακρύ και το κοντό του κι όλοι ευτυχισμένοι και χαρούμενοι είμαστε. στις ψυχές και τις καρδιές καλούπια δεν μπαίνουν.
  γι' αυτό ζείστε τον έρωτά σας όπως εσείς τον αντιλαμβάνεστε και πέρα βρέχει.