Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Vanilla Observer = κίνδυνος ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM & Νόμος' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 19 Ιανουαρίου 2006.

 1. Ricardo

  Ricardo Staff Member

  Ορμόμενος από ένα παλαιότερο thread που είχε ανοίξει ο ludwig (ο εκβιασμός έχει πολλά πρόσωπα - https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/showthread.php?tid=782) και από αυτό που έπαθε η Μistress Vanda (http://www.informedconsent.co.uk/weblogs/Mistress_Vanda/67022/) θα ήθελα να συζητήσουμε για τον ρόλο των Vanilla Observer στον χώρο του bdsm.

  Πέρα από τους κινδύνους που, ασφαλώς, υπάρχουν και από άτομα του ίδιου του χώρου, τι γίνεται με τους απλούς παρατηρητές; Και, ας πούμε, ότι το internet μας παρέχει μία ανωνυμία, τι γίνεται με τα meetings και τις real συγκεντρώσεις, όπου κάποιος, απλός παρατηρητής του χώρου, μπορεί, πολύ εύκολα, να παρευρεθεί;  Θα ήθελα να παραθέσω, επίσης, κάτι που είχε γράψει η Κυρία Phaedra σε ένα παλαιότερο thread ([split] Τι σκέφτεσαι τώρα ? - https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/showthread.php?tid=1275)

   
 2. MsAliki

  MsAliki Regular Member

  Τι έπαθε η Mistress Vanda?
  Δεν κατάλαβα πλήρως τον προβληματισμό σου rolfo.Αν θες γίνε πιο σαφής.
   
 3. gaby

  gaby Guest

  Κατά την προσωπική μου αντίληψη, οι vanilla observers, δηλαδή οι παρατηρητές που δε θεωρούν ότι ανήκουν στην αποκλείνουσα ερωτική μειονότητα BDSM, μπορούν να μετέχουν, με ίσους όρους, σε αυτό το φόρουμ.

  Είναι, σε μερικές περιπτώσεις, χρήσιμο για κάποιον που ανήκει στην υποκουλτούρα του BDSM, να βλέπει (και να θυμάται) τη βανίλλα άποψη πάνω σε ένα θέμα, να αξιολογεί την προσωπική του επιλογή στο BDSM με επιχειρήματα, να διαλέγεται δηλαδή, με βανίλλα που επέλεξαν να είναι παρατηρητές εδώ, ίσως για λόγους διαλεκτικής, μεταξύ άλλων.

  Οι όροι που ισχύουν για Ό/όλους Ε/εμάς στην επικοινωνία Μ/μας, δηλαδή ο σεβασμός στην ηλεκτρονική προσωπικότητα του Ε/ετερου, η σοβαρότητα, η ανοχή στη διαφορετικότητα, ισχύουν και για τους βανίλλα παρατηρητές και δεν βλέπω γιατί θα ήταν περισσότερο "ύποπτοι" για παραβατικές παρεκτροπές οποιουδήποτε επιπέδου, από τον Ο/οποιονδήποτε που Α/ανήκει στο BDSM.
   
 4. Astarty

  Astarty Contributor

  Με βρίσκει σύμφωνη η άποψη της tender lilly.
  Μην γίνετε και ρατσιστές με τους vanilla!

  Αστάρτη
   
 5. Guest05

  Guest05 Guest

  Οι παραβατικές συμπεριφορές δεν είναι γνώρισμα vanilla ή μετέχοντα σε BDSM lifestyle είναι γνώρισμα κακοηθέστατων που παρεπιδημούν σε όλους τους χώρους διαδικτυακούς και μη .
  Υπερβολή για να μην πω κάτι πιο βαρύ η κατηγορία που εμμέσως τους αποδίδετε εδώ.
   
 6. MasterJp

  MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  Αν διάβαζες ολόκληρο το blog και όχι μόνον την πρώτη σελίδα rolfo θα έβλεπες τον προβληματισμό της Vanda, και για την εξέλιξη της "σκηνής" γενικώτερα, τον οποίο συμμερίζομαι, όπως φαίνεται στο http://www.informedconsent.co.uk/weblogs/Mistress_Vanda/37017/ και όχι μόνον τους vanilla.

  Θα συμφωνήσω με τον Heinrich, όσον αφορά στις εστίες ύπαρξης παραβατικών συμπεριφορών
   
 7. gaby

  gaby Guest

  rolfo είναι ένα ενδιαφέρον θέμα αυτό που θέτεις αλλά η ποιότητα της κοινωνικής συμπεριφοράς του καθενός, η κατινιά δηλαδή, για να το πω χυδαιστί, δεν έχει σχέση με τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, βανίλλα, BDSM, GLBT και άλλα.
   
 8. carissa[L_T]

  carissa[L_T] Contributor

  Ο μόνος φόβος που φέρει η επέλαση των βανιλλοφρονούντων σε ένα BDSM forum είναι πως, αν δεν γίνονται κάποια πράγματα σαφή στον αναγνώστη που δεν γνωρίζει και προσπαθει να μαθει τι εστι BDSM, να υποπέσει ο έρμος σε λανθασμένα συμπεράσματα, να αποκομίσει μια βανιλλοκρατούμενη οπτική πάνω στο BDSM, να βρεθεί ακόμα πιο μπερδεμένος κλπ.

  Κατά τα άλλα συμφωνώ με την tender lilly.
   
 9. llazouli

  llazouli Contributor

  Αγπαητή carissa[L_T], μάλλον δεν μπορείς να μιλάς για επέλαση των βανιλλοφρονούντων αφού στις συζητήσεις του φόρουμ η συμμετοχή είναι μετρημένη στα δάχτυλα. Άλλωστε ο χαρακτηρισμός βανίλα φαίνεται καθαρά στα στοιχεία αυτού που εκφέρει την άποψη του, οπότε πού το μπέρδεμα στον έρμο τον αναγνώστη;
  Πιστεύω το μπέρδεμα προκαλείται όταν ο καθένας από μας εδώ, ασχέτως του στάτους που ισχυρίζεται πως βρίσκεται, δεν είναι σαφής στη γνώμη που εκφέρει ή συνειδητά σπέρνει καινά δαιμόνια και αυτό βέβαια έχει να κάνει με το τι μυαλό κουβαλάει.
  Ας ψάξουμε καλύτερα αυτά που μας ενώνουν κι όχι αυτά που μας χωρίζουν.
  Τι λες...βαρελόφρονες, μήπως είμαστε όλοι...;
   
 10. SM_Art_Lady

  SM_Art_Lady Contributor

  Συμφωνώ με την carissa[L_T].

  Θα συμπληρώσω όμως ότι εκτός από μπερδεμένοι που μπορούν να βρεθούν οι βανιλλοφρονούντων σε ένα BDSM forum μπορούν να δημιουργήσουν σύγχυση, μπέρδεμα, να βγάλουν εκτός θέματος η ακόμα και να γελοιοποιήσουν συμπεριφορές, καταστάσεις και γενικά να καταστρέψουν συζητήσεις και σκέψεις βγάζοντας εκτός θέματος η αποπροσανατολίζοντας με το σκεπτικό τους (στην καλύτερη) άλλους που συμμετέχουν γιατί θέλουν να μάθουν πραγματικά, θέλουν να εκφραστούν ελευθέρα χωρίς να κρίνονται (ήδη συμβαίνει στην καθημερινότητα τους) κλπ.

  (Το έχω δει εδώ να συμβαίνει αρκετές φορές τελευταία).

  Δεν θα ξεχάσω την επίθεση και την ανάρμοστη συμπεριφορά της Αστάρτης στο threand Χριστουγεννιάτικο Fetish Party στην Αθήνα - https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/showthread.php?tid=1243&page=4
  Αναγκάστηκα να δώσω εξηγήσεις για το dress code, για τα ρούχα που φόραγα (vinyl) και για το καπέλο και την sexy αλλά φετιχιστική εμφάνιση της Mistress Vanda.
  Σε ποιο φετιχιστή θα έδινα αναφορά για το extreme ντύσιμο μου?
  Ποιος θα με έκανε από εδώ να αισθανθώ οργή ?
  Έτσι ήρθαμε στα λόγια. (μαχαίρια)

  Και αυτό είναι ένα μικρό παράδειγμα αποκλίνουσας συμπεριφοράς.
  από αυτή που επιβάλετε στο χώρο των μελών του BDSM lifestyle…

  Δεν μου αρέσουν τα γκέτο, ούτε είμαι ρατσίστρια κλπ (όπως κάποιοι θα με χαρακτηρίσουν) αλλά εδώ είναι ένα ελεύθερο μεν forum αλλά πάντα στην σκιά του ΒDSM και των Φετίχ.
  Αν δεν ήταν κάτι τέτοιο δεν υπήρχε λόγος να συζητάμε.
   
 11. Goddess_Persa

  Goddess_Persa Regular Member

  "Ik houd vanille enkel van fijne dank"

  Συμφωνώ με την Smart Lady absolutely

  No this place isn't really about ice cream flavors. It is about lifestyles.

  "I like vanilla just fine thanks"
   
 12. carissa[L_T]

  carissa[L_T] Contributor

  Διορθώνω την λέξη επέλαση με την λέξη έφοδο που ο αριθμητικός παράγοντας των μελών δεν παίζει ρόλλο αλλά σίγουρα παίζει ρόλο ο αριθμός των παραπλανητικών post.

  Αν το status που δηλώνεται ήταν βασικός παράγοντας εντυπώσεων και κρίσης των απόψεων που εκφέρονται δεν θα έγραφα το παραπάνω post, αλλά πολλοί άνθρωποι το πολύ πολύ μετά από καιρό να θυμούνται ένα nick στην καλύτερη των περιπτώσεων, όμως θα θυμούνται πως κάποιος είπε πως η σκλάβα είναι ένα αδύναμο ανασφαλές πλάσμα που χρίζει παρακολούθησης από ψυχίατρο, πως ο σκλάβος δεν είναι αρκετά άνδρας και πως η Mistress είναι μια κακοποιημένη γυναίκα με απωθημένα.

  Δεν έχω άχτι τους βανίλλα. Πολύ αγαπημένα μου άτομα είναι βανίλλα και όπως στο BDSM παντού βρίσκεις κάθε είδους άνθρωπο ή φιντάνι.
  Έχω όμως σοβαρότατο πρόβλημα όταν ο αδαής εντός και εκτός του BDSM εκφέρει παγιωμένες απόψεις και έχω πρόβλημα όταν το κάνει με την πεποίθηση και την αλαζονία πως οι σχετικοί είναι λάθος. Φυσικά αναφέρομαι εδώ στους αδαείς βανίλλα μια και αυτοί απασχολούν το συγκεκριμένο thread.