Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Vanilla Observer = κίνδυνος ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM & Νόμος' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 19 Ιανουαρίου 2006.

 1. gaby

  gaby Guest

  RE: RE: Vanilla Observer = κίνδυνος ?

  llazouli άλλο "βανιλλοφρονούντες" και άλλο "βανίλλα"  

  Η carissa[L_T], ως ενεργή M/s lifestyler, είναι εδώ μαζί Μ/μας, για να μάθει εκτός του να προσφέρει.

  Ποιά είναι για την carissa[L_T] η χρησιμότητα π.χ. ενός thread για τα σκληρά όρια, το οποίο είχε μπει στις training technics, όταν αυτό γεμίζει με σχόλια, ουσιαστικά βανίλλα, του τύπου "α, οι σκλάβοι δεν έχουν όρια";

  Δε θα προτιμούσε, πιστεύεις, μία συζήτηση του τύπου, "εγώ δεν άντεχα το electro-play αλλά με τον χ τρόπο έμαθα να το δέχομαι"; Ή "ο Κύριός μου Θεωρεί θεμιτό το χ σκληρό όριο αλλά μη-αποδεκτό το ψ και η διαδικασία που Ακολουθεί για να το ξεπεράσω είναι αυτή και μου φαίνεται έτσι;"

  Ποιό είναι το feedback που παίρνει η carissa[L_T], και η κάθε carissa[L_T] από κάθε thread που εξελίσσεται ανάλογα; Για ποιό λόγο θα συμμετέχει μετά από λίγο καιρό, στις συζητήσεις, ένας lifestyler όταν η αντίσταση αυτών που δεν έχουν εμπειρία πάνω σε ένα θέμα και οι βανίλλα αντιρρήσεις είναι αριθμητικά πολύ περισσότερες από τις lifestyle απόψεις;

  Δεν υπάρχει αντίρρηση καμμία, πιστεύω, ότι περισσότερα μας ενώνουν παρά μας χωρίζουν, βανίλλα και BDSM, αλλά το θέμα είναι ότι οι αποχρώσεις BDSM, αν και πολύ λεπτές είναι τελείως διαφορετικές από βανίλλα και υπάρχουν πάρα πολά θέματα, που ενώ είναι καθαρά BDSM, παίρνουν τροπή βανίλλα πάνω στη συζήτηση.

  Και αυτό είναι, πιστεύω, όπως και η carissa[L_T] αποπροσανατολιστικό.

  Η Astarty και η κάθε Astarty στην κοινότητα, έχουν δικαίωμα έκφρασης και λόγου, με τους ίδιους όρους με τους "lifestylers". Ούτε αναλογία ποστ υπάρχει, ούτε ειδικοί κανονισμοί έκφρασης, ούτε ειδικά πρωτόκολλα για το πώς θα απευθύνονται σε lifestylers υπάρχουν.
   
 2. G_E

  G_E Contributor

  RE: RE: RE: Vanilla Observer = κίνδυνος ?

  ... και ακριβως γι αυτό, ο καθενας μας εχει την ευθυνη των γραπτών του ωστε να κρατάει αυτό το forum στα πλαισια που λεει ο τιτλος του "Greek BDSM Community".

  Ασφαλως, οι vanilla μπορούν να εκφράζονται ελευθερα. Aλλά περιμένω να σέβονται το "σπίτι" στο οποιο βρίσκονται. Να θυμούνται πάντα πως γραφουν σ' ενα BDSM forum. Τις "θεμελιώδεις αντιρρήσεις τους" για το BDSM μπορούν να τις εκφράσουν σε δεκαδες αλλα forums, εκει που θα τους καταλάβουν κιολας. Δε γενικεύω γιατί βλέπω ανθρώπους που δηλωνουν vanilla και σέβονται το χωρο. Τους/τις διαβαζω με ενδιαφερον. Οπως βλεπω και αλλους/ες που δεν το κανουν. Απλά, προσπερνώ (οταν τα καταφερνω).

  Αλλα το ψαρι βρωμάει απ' το κεφαλι - δεν ειναι οι λιγοι "αποπροσανολιστικοι" δηλωμένοι vanilla το πρόβλημα- το προβλημα ειναι πως τωρα τελευταια αρχιζω να μην καταλαβαινω για τι πράγμα μιλάμε εμείς που βάλαμε BDSM status.
   
 3. Master_Spiler

  Master_Spiler Contributor

  Επειδή βλέπω μια μεγάλη διαμάχη εδώ και καθότι ο πόλεμος δεν είναι κάτι καλό, μήπως θα έπρεπε να πάρουμε τα πράγματα απ'την αρχή; Μήπως θα έπρεπε να μάθουμε να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον, και κυρίως όσοι προσβάλλονται απ'το περιεχόμενο των συζητήσεων να αποχωρήσουν οικειοθελώς; Μήπως κάποια στιγμή να κάνουμε αυτήν την δικτυακή κοινότητα αυτό που μπορεί να γίνει; Μήπως ήρθε η ώρα να σκεφτούν μερικοί αν πραγματικά θέλουν να είναι στο δικυακό τόπο αυτό και να συμμετέχουν χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα σε άλλα μέλη; Εγώ πιστεύω οτι μια αλλαγή πλεύσης είναι απαραίτητη και αναγκαία προκειμένου η κοινότητα αυτή να συνεχίσει την πορεία της στο χρόνο. Μια πορεία που θα συμφιλιώσει? τους απλούς πολίτες με αυτούς που έχουν κάποια BDSM γνώση και θέλουν να την μεταβιβάσουν στους ανθρώπους που θα ενδιαφερθούν για να μάθουν αυτό το χώρο που εμάς, τους οπαδούς του, μας αρέσει πάρα πολύ!
   
 4. SM_Art_Lady

  SM_Art_Lady Contributor

  Τα πολλά λόγια είναι φτώχια ...

  Εδώ είναι ΒDSM forum ... και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους .

  Για να παραμείνει σε αυτό το lifestyle θα πρέπει οι vanilla φίλοι να το σεβαστούνε....
  αλλιώς προβλέπω να διαλύεται και να γίνετε forum ποικίλης ύλης

  Δεν χαϊδεύω αυτιά που δεν ακούνε....
  ούτε μπορώ να ανοίγω μυαλά που δεν ανοίγουνε!

  ...και για να πω την αλήθεια δεν ανέχομαι οι vanilla φίλοι να έχουν τον τελευταίο λόγο στα threand και αυτό επειδή βαριέμαι να απαντήσω η και το θεωρώ περιττό να το κάνω διότι ότι και να πω δημιουργείτε ένας φαύλος κύκλος.

  Δεν ανέχομαι επίσης να κρίνουν την συμπεριφορά μου όπως και φίλων μου που αρέσκονται στο BDSM (ένα παράδειγμα να αφήνουν να εννοηθεί κάποιοι/ες ότι οι Μιstress είναι ανοργασμικές και να θεωρούν τους subs λιγότερο άντρες)

  ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!

  Σαφώς και υπάρχει ελευθερία του λόγου αλλά χωρίς να γίνετε κατάχρηση του λόγου και της φιλοξενίας από τους vanilla φίλους.
  Κάποιοι φυσικά θέλουν να μάθουν, η να καλύψουν την περιέργεια τους καταθέτοντας ερωτήσεις η ακόμα και να συμμετέχουν. Ας το κάνουν αλλά «αθόρυβα»

  Εγώ δεν μπορώ να παω και να εκθέσω τις BDSM απόψεις μου σε οποιοδήποτε forum των βανιλλοφρονούντων (ωραία το είπε η carissa[L_T] ).
  Δεν θέλω να φανταστώ πως θα με χαρακτηρίσουν – Όλοι ξέρετε- ....και δεν είναι ότι δεν το κάνω επειδή φοβάμαι, η επειδή ντρέπομαι ... αλλά δεν το κάνω επειδή σέβομαι τις απόψεις τους τις επιλογές τους και την ασχετοσύνη τους.

  Η καλοσύνη λοιπόν και η ανοχή καμιά φορά δεν βγάζει σε καλό...
  Πρέπει να είναι ελεγχόμενα όλα. Τα πάντα να κινούνται σε κάποια πλαίσια και σε μια γραμμή ...

  Πρωταρχικά πρέπει να υπάρχει σεβασμός στην ιδιαιτερότητα και στην συμπεριφορά των των lifestylers και στο λόγο ύπαρξης του ιστοχώρου αυτού!!!

  Αυτά όλα θεωρώ ότι είναι αδιαπραγμάτευτα

  ....Πες τε με κακιά τώρα για να ησυχάσετε!
   
 5. black_pearl

  black_pearl Regular Member

  Αν και δεν ταιριάζω 100% εδώ, αλλά συμφονώ μαζί σου Αγαπητή SM_Art_Lady !!!
  Πρέπη να σεβόμαστε αυτόν και οποιοδήποτε χώρο που μας φιλοξενεί!!
   
 6. Astarty

  Astarty Contributor

  RE: RE: Vanilla Observer = κίνδυνος ?

  Αγαπητή Εύα,

  η επίθεση εδώ γίνεται προσωπική και όχι προς κάθε vanilla user.
  Αναρωτιέμαι, θα ήταν περισσότερο ή λιγότερο αποδεκτές οι απόψεις μου αν έβαζα στο προφίλ μου Perv;

  Ελπίζω σε επόμενη συνάντηση να μας δοθεί η ευκαιρία να γνωριστούμε και να διαπιστώσεις πως σέβομαι τις επιλογές των άλλων όταν αυτές είναι μεστωμένες και όχι προς χάρη επίδειξης.

  Δεν έχω τίποτε με το vinul και το latex. Με ξετρελαίνει να το βλέπω σε καλλίγραμμα σώματα που το φορούν και δεν τους φοράει.

  Αν κάποια posts μου είναι σε έντονη γραφή είναι για να βοηθήσουν να φανούν (μπουν) τα όρια ανάμεσα σε πραγματικούς vanilla και πραγματικούς BDSMάδες. Νομίζω πως βοηθώ και εγώ με τον τρόπο μου να διαπιστώνεται καθημερινώς η όποια ιδιαιτερότητα σας.

  Αν ρωτάτε εμένα όλα είναι σεβαστά και αποδεκτά στο σεξ όταν υπάρχει γνώση και συναίνεση. Οποιοδήποτε παιχνίδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κάβλα μας ΕΥΓΕ!!! Φαντασία να έχουμε.

  Αστάρτη
   
 7. lara

  lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

  Τα πιο πάνω, ιδιαίτερα ότι μαύρισα, εκφράζουν και τις δικές μου απόψεις και τοποθετήσεις επί του θέματος.

  Βλέπω ένα φόρουμ που ξεκίνησε με την καλύτερη διάθεση, να γίνει ένα μέρος όπου θα ανταλλάζαμε απόψεις και γνώσεις, πάνω σ΄ αυτά που ενδιαφέρουν όσους ασχολούνται με BDSM , όσους επιθυμούν να ασχοληθούν και όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για το χώρο.

  Και σίγουρα δεν μιλώ για τα βανίλλα άτομα τα οποία πραγματικά έχουν πλησιάσει με γνήσιο ενδιαφέρον το χώρο και εκφέρουν τις απόψεις τους και αυτά που δεν κατανοούν, χωρίς να προσβάλλουν και χωρίς να διαβρώνουν την δομή του χώρου, σεβόμενοι τις επιλογές αυτών που ανήκουν στο χώρο.

  Αλλά βλέπω το φόρουμ να καταλήγει σιγά σιγά, σ΄ ένα μέρος όπου καταντάμε να υπερασπιζόμαστε τις απόψεις μας και τις επιλογές μας, να διαβρώνεται η κάθε συζήτηση με άσχετα και αδαή σχόλια από άτομα που δεν ανήκουν ούτε στο χώρο, ούτε θα ήθελαν να ανήκουν και το χειρότερο, το μοναδικό τους ενδιαφέρον δεν είναι να μάθουν περισσότερα, αλλά να αυτοπροβληθούν, να καταστρέψουν, να μην επιτρέψουν να υπάρχουν απόψεις που δεν συμφωνούν με τις δικές τους, χρησιμοποιώντας το φόρουμ σαν κακά παιδιά που μπαίνουν σ΄ ένα πάρκο και αρχίζουν να σπάνε ότι έκτισαν οι άλλοι γιατί, αφού εκείνοι δεν παίζουν δεν υπάρχει λόγος να παίζει οποιοσδήποτε άλλος.

  Και ρωτάω, όλους όσους πραγματικά ενδιαφέρονται για το χώρο αυτό.
  Σας ικανοποιεί αυτή η εξέλιξη?

  Εμένα καθόλου….

  Το φόρουμ μυρίζει βανίλλα, το φόρουμ δέχεται επίθεση από βανίλλα…ακόμη και μασκαρεμένους με στάτους bdsm, τους οποίους πραγματικά αναρωτιέμαι, τι κακό τους κάναμε και γιατί τους ενοχλεί τόσο πολύ η ύπαρξη ατόμων σαν κι εμάς, ώστε να μην μας επιτρέπουν να διατηρούμε κάποιο χώρο καθαρά δικό μας και με την ανοχή μας και τη βοήθεια μας πολλές φορές καταστρέφουν την ταυτότητα του φόρουμ.

  Δεν φταίνε ούτε οι κακοπροαίρετοι βανίλλα, εμείς φταίμε που το επιτρέπουμε να συμβεί.

  Μέχρι να αποχωρήσει ένας ένας κάθε σοβαρό άτομο, μια και δεν θα γίνεται καμμιά συζήτηση που να έχει να του προσφέρει κάτι, μια και θα κουραστεί να παλεύει για το δικαίωμα του να είναι ότι είναι (όπως έγινε και στο παρελθόν σε ανάλογες προσπάθειες) και θα έχουν τότε οι εχθροί αυτού του φόρουμ, γιατί εγώ εχθρούς ονομάζω όποιον προσπαθεί έμμεσα ή άμεσα να καταστρέψει κάτι που δεν συμφωνεί με τα δικά του πρότυπα, κερδίσει τη μάχη.

  Πάλι θα φύγουν, όπως έγινε και με πολλά άλλα μέρη, εκείνοι που έχουν σχέση με το χώρο και θα μετατραπεί εδώ , σ΄ αυτό που μετατρέπεται και θα έχουμε να λέμε, πως στην Ελλάδα κατορθώσαμε να έχουμε ως αντιπροσωπευτική BDSM κοινότητα, μια κοινότητα απ΄ την οποία απουσιάζουν bdsm άτομα, και οι σκλάβες κι Αφέντες δεν είναι τίποτα πέρα από άτομα φαντασιόπληκτα, αδύναμα και ανοργασμικά, ψυχικά άρρωστα και γω δεν ξέρω τι άλλο, έχω κατά καιρούς ακούσει.

  Στην προσπάθεια εκδημοκρατικοποίησης του φόρουμ, φτάσαμε να καταπιεζόμαστε όσοι πραγματικά θέλαμε να πάρουμε και να δώσουμε ειλικρινά σ΄ αυτό.

  Αυτό θέλουμε να γίνει?
   
 8. Guest05

  Guest05 Guest

  Η αλήθεια είναι ότι η κραυγή αγωνίας της αγαπητής lara[E-p] με άγγιξε γιατί δείχνει ότι προσπαθεί να περισώσει αυτό που αγαπά το οποίο «δέχεται επίθεση» .

  Προτείνω λοιπόν την σύσταση μιας ομάδα δεοντολογίας που θα εξετάζει τις συμπεριφορές των χρηστών , και θα συντάσσει δημόσια σε κατάλληλο thread την πρόταση της ( υπ όψη του δημιουργού – Κωνσταντίνος – και των Moderators ) για , επίπληξη , μερική ή ακόμα και ολική διαγραφή χρηστών οι οποίοι κάνουν όλα αυτά που πολύ όμορφα παρέθεσε πιο πάνω.

  Η ομάδα αυτή νομίζω θα πρέπει να συγκροτηθεί από χρήστες ( ασχέτως BDSM status ) που θα έχουν την κοινή μας αποδοχή .

  Δεν θα έχει σκοπό την υποκατάσταση των υπαρχόντων Moderators οι οποίοι νομίζω πασχίζουν για την εύρυθμη λειτουργία της κοινότητας αλλά την διακρίβωση αν πίσω από ακόμα και εντός ορίων συμπεριφορές κρύβονται κακόβουλες προθέσεις.
  Οι άνθρωποι αυτοί εκτός της κοινής μας αποδοχής θα πρέπει να επιλεγούν από την κοινότητα με κριτήρια την , κατάρτιση , την μετριοπάθεια , την καλλιέργεια , και το ήθος τους .

  Αν τα παραπάνω σας βρίσκουν σύμφωνους παρακαλώ τους αγαπητούς Moderators να αναπτύξουν το δικό τους συλλογισμό και να θέσουν σε δημόσια συζήτηση την ανάπτυξη του παραπάνω τρόπου αυτοοργάνωσης και αυτοπροστασίας
   
 9. Master_Spiler

  Master_Spiler Contributor

  RE: RE: Vanilla Observer = κίνδυνος ?

  Πές τα βρε λάρα, μπας και ορισμένοι και ορισμένες βάλλουν μυαλό! Προσωπικά δε θα ήθελα ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο, το forum είναι το πρώτο λιθαράκι στο BDSM στην Ελλάδα, και θα ήθελα να παραμείνει, αυξάνοντας την απήχησή του και τη δημοτικότητά του ανάμεσα στα άτομα που πραγματικά ενδιαφέρονται να μάθουν, να πληροφορηθούν, να "διδάξουν" τις γνώσεις τους.
   
 10. Phaedra

  Phaedra Regular Member

  RE: RE: Vanilla Observer = κίνδυνος ?

  Θα το εθετα λιγο διαφορετικα-φταιμε εμεις που ασχολουμαστε. Που αντι μια αποψη που προερχεται απο εριστικη διαθεση, που υποτιμα η λιδωρει τον χωρο μας, αντι να την αγνοησουμε και να αναλωσουμε την ενεργεια μας στα ουσιαστικα θεματα που εχουμε συγκεντρωθει να συζητησουμε, καθομαστε και προσπαθουμε να την αναλυσουμε και αρχιζουμε φιλοσοφικες συζητησεις και προσπαθειες να "πεισουμε" καποιους για την λογικη αυτου που κανουμε. Αν ασχολουμαστε μονο με αυτα που ειναι σημαντικα και μας αφορουν ατομα που προσπαθουν να δημιουργησουνε εντασεις κλπ, απο μονα τους θα εκλειψουν μια που αυτο που επιζητουν (δηλ. προσοχη) δεν θα τους παρεχεται πλεον.
   
 11. MasterJp

  MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  Τόσο απλά
   
 12. G_E

  G_E Contributor

  RE: RE: RE: Vanilla Observer = κίνδυνος ?

  Ναι..