Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

when things go wrong or the Master's responsibilities

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος MasterJp, στις 5 Ιουλίου 2005.

 1. MasterJp

  MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  RE: when things go wrong or the Master's responcibilities

  Πλάνης συνέχεια αγαπητέ Zaggato, ουδόλως αρνήθηκα το δικαίωμα του φόβου στην σκλάβα, εκείνο που αρνήθηκα είναι η θέση του συγκεκριμένου φόβου σε μια M/s σχέση (να φοβάται η σκλάβα να μιλησει στον Αφέντη της για τις ανησυχίες της ή λόγω έλειψης εμπιστοσύνης αν θα την καταλάβει να κρύβει το πως νοιώθει). Παρακαλώ διάβαζε προσεκτικώτερα όσα γράφω και μην μου αποδίδεις κάτι που δεν έχω πει.

  Από που εξάγεις το συμπέρασμα πως ξεχνάω; Ποιοί λογικοί συνειρμοί σε οδήγησαν σε αυτό;

  Δεν ανέφερθηκα στο αν χωράνε αλλά στο αν έχουν θέση. Δεν επιλέγω τυχαία τις λέξεις που χρησιμοποιώ.

  ουδέποτε ανέφερα πως πρόκειται για ένα email, αν διάβαζες προσεκτικώτερα χωρίς να βιάζεσαι να καταλήξεις σε συμπεράσματα θα πρόσεχες πως πρόκειται τουλάχιστον για δύο (πρόκειται για τρία, το τρίτο είναι αυτό που έχει αποσταλεί και στον J και σε΄εμένα) και έγιναν post εδώ την επομένη ή μεθ' επόμενη της ημέρας που τα έλαβα (εξ' ού και το updated δτο δεύτερο από αυτά) ή τουλάχιστον θα είχες ζητήσει περισσότερες πληροφορίες όπως έκαναν και άλλοι.

  Παρακαλώ να διαβάζεις καλύτερα τις πληροφορίες που παρέχω, ή αν δεν σου αρκούν να ζητάς περισσότερες.  Υποθετικά και μόνον λοιπόν εκφέρεις την γνώμη πως ο Αφέντης της είναι ανάξιος (στα μάτια της σκλάβας ή και αντικειμενικά) επειδη άφησε ένα scene να πάει στραβά από απαράδεκτη όντως αμέλεια, υποθετικά και μόνον, χωρίς να έχεις κανένα δεδομένο για την ζωή τους και πολύ περισσότερο χωρίς κάν να ενδιαφερθείς να έχεις, όπως επίσης υποθετικά, την στιγμη που όπως λές μόνον μια σκλαβα μπορεί να απαντήσει (για το πως νοιώθει και τι μπορεί να κάνει μια σκλάβα) κατέληξες στο συμπέρασμα πως "κάποιες αφήνονται να είναι άβουλα όντα στα χέρια των Κυρίων τους" κρίνοντας τες με την δική σου οπτική και όχι με την δική τους, χωρίς καν να περάσει από το μυαλό σου, όπως φαίνεται απο τα γραφόμενά σου, πως, ίσως, αυτό που εσύ κρίνεις ως αβουλο για κάποιες απο αυτές μπορεί να είναι συνειδητή απόφαση πλήρους υποταγής, κάτι που χρειάζεται πολύ περισσότερη βούληση, θάρρος και θέληση, απ' όσο ίσως φαντάζεσαι. Εξ' ίσου υποθετικά όσο και το πως θα μάθει (πιθανά) σε 2 - 3 sessions να χειρίζεται 12 άνδρες, που δεν δίνουν σημασία στα συναισθήματά της. Να χειρίζεται ή να αντέχει / αποδέχεται το session όσο βαρύ και αν είναι; Άλλο χειρίζομαι άλλο αποδέχομαι και προσπαθώ να είμαι όσο καλύτερη μπορώ σε αυτό που μου έχουν ζητήσει.

  Όpως είπα και πρίν, παρακαλώ διάβαζε πιο προσεκτικά. Αυτός που την εξέπληξε / απογοήτευσε ήταν ο J. ο Τ ήταν η πρώτη φορά που "έτρεχε" σκηνή μόνος του αν και έχει την εμπειρία να χειρισθει 12 άνδρες, εκείνο που δεν έχει την εμπειρία να κάνει είναι να προβλεψει τον αντίκτυπο μιας σκηνής στην σκλάβα καθώς βασίζεται στις εξωτερικές και μόνον αντιδράσεις της, κάτι που όντως δεν είχες την δυνατότητα να ξέρεις, μπορούσες όμως να ρωτήσεις.

  Για άλλη μια φορά παραφράζεις τα λεγόμενα μου, αναφέροντας πράγματα που δεν είπα, παρόμοιες καταστάσεις δεν σημαίνει μόνο ή απλά παρόμοιες καταστάσεις. Όσο για το αν το puppy dogging και το feet worshiping είναι απλά kinky sex...

  Ενώ κατά την γνώμη σου έπρεπε να κρατήσει μούτρα ή ακόμη περισσότερο να φύγει από την σχέση. Θα ήθελες να Μ/μας πείς πόσες σκλάβες γνωρίζεις, ή τουλάχιστον τι ακριβώς αποκαλείς σκλάβα;

  Ισχύουν οι ίδιες ερωτήσεις όπως και στο προηγούμενο σημείο χρήσης του ρήματός ξεχνάς στο ίδιο post.
  Το γεγονός πως η μόνη επιλογή της σκλάβας είναι αυτή που ανέφερα και δεν θέλει να έχει κάποια άλλη, δεν άρει στο ελλάχιστο την ύπαρξη της συναίνεσης, σε αυτό όμως είναι,πιστεύω, προτιμότερο να απαντήσουν οι ίδιες όσες ζουν σαν σκλάβες και βρίσκονται σε αυτή την κοινότητα.

  Εκείνο που έμαθα καλά όλα αυτά τα χρόνια σε αυτό το lifestyle είναι πως δεν έχει σημασία μόνον το τι αλλα, ακόμη περισσότερο, το πως
   
 2. Zaqqano

  Zaqqano New Member

  RE: RE: when things go wrong or the Master's responcibilities

  Μετά λύπης μου επιβεβαιώνω ότι δέχομαι προσωπική επίθεση. Κάτι που φυσικά ήταν ηλίου φαεινότερο από το προηγούμενο μήνυμα αλλά θεώρησα σωστό να μην το επισημάνω. Το μόνο που με παραξενεύει είναι ότι δεν έχουμε διαφορές μεταξύ μας και επίσης αρκετοί άλλοι εκφράστηκαν αρνητικά για την εν λόγο σκλάβα. Γιατί λοιπόν αυτό το επιθετικό πνεύμα;

  Αρνούμαι λοιπόν να παίξω το παιχνίδι σου. Έχω σπουδαιότερα και ποιο δημιουργικά πράγματα να κάνω. Όπως το να κοιμηθώ για παράδειγμα ή το να κοιτάω τον τοίχο. Θα επισημάνω μόνο 2 – 3 πράγματα και αν θες τους δίνεις σημασία.

  Με κατηγορείς ότι δεν έδωσα σημασία στα γραφόμενα σου, κάτι που φυσικά δεν ισχύει και φυσικά δεν είσαι σε θέση να το ξέρεις. Αυτό που είσαι όμως σε θέση να ξέρεις είναι ότι εσύ δεν έδωσες βάση στα δικά μου γραφόμενα διότι αν το είχες κάνει δεν θα μου είχες επιτεθεί εξαρχής. Καλό είναι να διαβάζεις προσεχτικά το τι σου γράφουν αλλά και το τι γράφεις. Αν έχεις κάτι να πεις, πέστω. Οι άλλοι δεν θα το μαντέψουν.

  Γενικά οι κατηγορίες που μου πρωσάπτεις μπορούν να αντιστραφούν και πολύ εύκολα. Όπως είπα όμως είναι ανούσιο να γίνει. Αν μη τι άλλο μας βλέπει κόσμος και καταλαβαίνει. Αν δεν σε νοιάζει το τι γνώμη θα σχηματίσω εγώ (αν σε ένοιαζε δεν θα μου είχες επιτεθεί), μάλλον σε νοιάζει όμως η γνώμη των υπολοίπων. Για αυτό πρόσεχε τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεσαι αλλά και το τι λες.

  Το δήθεν σοφιστικέ γράψιμο και το υφάκι του υπεράνω δεν σου προσδίδουν κύρος όσο και αν το επιθυμείς. Αν κάποιος κάτσει σοβαρά να ασχοληθεί με τα γραφόμενα σου θα δει ότι επανειλημμένος φάσκεις και αντιφάσκεις στην προσπάθεια σου να σκευάσεις τις εντυπώσεις με τον τρόπο που επιθυμείς. Η μήπως πρόκειται απλά για άγνοια;

  Όταν κάποιος θες να σε πάρει στα σοβαρά καλό είναι να του εξηγείς περί τίνος πρόκειται εξαρχής. Αν το να είσαι ανειλικρινείς στα λεγόμενα σου και στην συμπεριφορά σου είναι ο τρόπος σου στο να “ελέγχεις” την συζήτηση και να σε κάνει να νιώθεις σπουδαίος, συγνώμη αλλά δεν θα πάρω. Αυτά εκεί που σε παίρνει.
  Δεν υπήρχε κανένας λόγος να αποκρύψεις στοιχεία και να τους έχεις όλους να στο επισημαίνουν και να ζητάνε νέα στοιχεία. Με τα δεδομένα που παραχώρησες να είσαι ικανοποιημένος και με τις απαντήσεις που πήρες χωρίς με αυτό να μειώνω την απάντηση κανενός. Όλοι, συμπεριλαμβανομένου και εμού, κάναμε φιλότιμη προσπάθεια να προσεγγίσουμε το θέμα σου. Ένα θέμα που περισσότερο φανταστικό μου μοιάζει παρά πραγματικό. Ακόμα και τα μηνύματα που παράθεσες αφήνουν μεταξύ τους κάποια σκοτεινά σημεία.

  Αρκετό χρόνο χαράμισα μαζί σου.
  Πιστεύεις τον αξίζεις;;;
   
 3. MasterJp

  MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  RE: when things go wrong or the Master's responcibilities

  Zaggano: Πιστεύω απλά πως δεν αξίζεις να σου απαντήσω και είναι το μόνο στο οποίο συμφωνούμε ο ένας για τον άλλο. Ότι μου προάπτεις με την ίδια ευκολία μπορώ να σου το προσάψω.

  Όσο για τις απειλές του τύπου

  τις αφήνω στην κρίση όσων παρακολουθόυν το thread, όπως και το ποιός προσπαθεί να εντυπωσιάσει, ποιος έχει ύφος και αν κάποιος δέχεται προσωπική επίθεση και ποιός.

  Αντιπαράθεση επιχειρημάτων δεκτή, κούφια λόγια και απειλές όχι.
   
 4. Phaedra

  Phaedra Regular Member

  RE: when things go wrong or the Master's responcibilities

  Λυπαμαι που τα πραγματα εξελιχθηκαν τοσο αρνητικα μεταξυ του MasterJp και του Zaqqano. Εχω τις δικες μου αποψεις περι των email που παρατεθηκαν αλλα και της συζητησης που ακολουθησε. Ειναι ομως πιστευω χρησιμο να παρατηρησουμε το πως εξελιχθηκε αυτη η κουβεντα και να δουμε τι μπορουμε να μαθουμε απο αυτην.

  Τα θεματα που συζηταμε στο community μας ειναι ακανθωδη. Δεν νομιζω οτι υπαρχει καμμια αμφιβολια γι'αυτο. Θα μπορουσε καποιος να πει οτι αυτο εχει να κανει με τις διαφωνιες lifestyle και kinky φιλοσοφιας, αλλα εχω βρεθει σε αρκετα lifestyle forums και κοινοτητες εδω ωστε να ξερω οτι αυτο δεν αφαιρει τις εντασεις. Σε καποιον βαθμο εχει να κανει με το οτι καποιοι απο τους tops (χρησιμοποιω αυτον τον ορο inclusively για να μην εχω να γραφω ολο τον συρμο, Mistress, Master, Dom, Domme κλπ) ειναι dominants οχι μονον στο πως σχετιζονται με τους bottoms τους (και παλι γενικη χρηση του ορου) αλλα στο πως σχετιζονται με τους ανθρωπους γενικοτερα. Ειναι φυσικο λοιπον να υπαρχουνε εντονες διαφωνιες.
  Απο την αλλη ομως, και τα θεματα που πραγματευομαστε ειναι τετοια που εντεινουνε πολυ συναισθηματα και αξιες που εχουμε ολοι μας σχετικα με ιδεες οπως πχ. ποια ειναι η θεση της ελευθερης βουλησης σε Μs σχεσεις, τι σημαινει αξιοπρεπεια και ποτε χανεται, θεματα αναληψης ευθυνων και ποιος τα καθοριζει και ενα σωρο αλλα ευαισθητα σημεια. Διαφωνιες λοιπον θα υπαρξουνε και μαλιστα εντονες. Η διαφωνια ομως εκφραζεται με πολλους τροπους καποιοι απο τους οποιους εστιαζουν στην διαφορετικη αποψη και καποιοι απο τους οποιους εστιαζουνε στο ατομο που τις εχει εκφρασει. Και το τελευταιο που θα ηθελα να δω εδω μεσα ειναι η λογοκρισια η η αυτολογοκρισια που προερχεται απο τον φοβο οχι οτι η αποψη του θα ειναι αντικειμενο διαφωνιας η αντιθεσης αλλα οτι αυτες οι αντιδρασεις θα αφορουν τον ιδιο ως ατομο.

  Και σε αυτο το πλαισιο θελω και παλι να συγχαρω τον Κωνσταντινο, που αν και δεν συμφωνει παντα με αυτα που λεγονται, και που αν και μερικες φορες αυτα που γραφονται του ισως του φαινονται εντελως παραλογα, εχει διατηρησει μια σταση administrator και οχι SS. Αυτο μας εχει επιτρεψει να κανουμε αυτο το site ενα χωρο που διοικειται απο λιγους αλλα που σε επιπεδο χρησης ανοικει σε πολλους. Και ετσι εξηγειται το οτι τα μελη γραφουνε συστηματικα, διαφωνουν και συμφωνουν, μαθαινουνε και διδασκουνε ο ενας τον αλλον σε καθημερινη βαση, με τετοιο ζωηρο ενδιαφερον και αφοσιωση.
   
 5. Zaqqano

  Zaqqano New Member

  RE: RE: when things go wrong or the Master's responcibilities

  Δεν μπορώ να καταλάβω που την είδες την απειλή.
  Εγώ απλά σε προειδοποίησα για να μην χάνεις την ώρα σου.

  Επίσης δεν κατάλαβα πως έβγαλες το συμπέρασμα ότι συμφωνούμε.
  Εγώ είπα ότι ΕΣΥ δεν αξίζεις να σου μιλάω ΕΓΩ. Εγώ πιστεύω ότι αξίζω να μου μιλάς. Όπως το ίδιο πιστεύεις και εσύ για τον εαυτό σου.
  Που την είδες λοιπόν την συμφωνία;

  Για μια ακόμα φορά απέδειξες ότι δεν δίνεις όση σημασία πρέπει στα λεγόμενα των συνομιλητών σου. Βέβαια δεν περίμενα και κάτι καλύτερο.

  Δεν ξέρω αν το παρατήρησες αλλά Εγώ σου προσάπτω αυτά που εσύ πρώτος μου προσάπτεις.
  Φυσικά δεν πρόσεξες αυτή τη μικρή λεπτομέρεια και νομίζεις ότι είσαι και αδικημένος. Όσο για το υφάκι και τις επιθέσεις, φυσικά δέχομαι τις κατηγορίες. Ακολουθώ πιστά το δρόμο που χάραξες.

  Κούφια λόγια....;;;
  Στο χωριό μου λένε “Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα”.
   
 6. gaby

  gaby Guest

  RE: when things go wrong or the Master's responcibilities

  Zaggano μήπως τα παραλές λίγο; Μήπως πρέπει να ξαναδεις τα posts σου για να συνειδητοποιήσεις ποιός επιτίθεται προσωπικά σε ποιόν;

  Και για να είμαι ειλικρινής, στο αρχικό σου post αντιμετωπίζεις την σκλάβα σαν κάποια που "γουστάρει αυτά που της έκαναν", που τραβούσε την κακομεταχείριση δηλαδή και αυτό μου δίνει την εντύπωση ότι αγανάκτησες που η σκλάβα δεν αντέδρασε σύμφωνα με τη πώς εσύ πίστευες ότι θα έπρεπε να αντιδράσει.

  Και βέβαια, η σκλάβα μπορεί να έχει ένα σωρό φόβους, αλλά "να φοβηθεί το μάτι της τον αφέντη της"; δε νομίζω. Δε λειτουργεί έτσι ο φόβος στο M/s, είναι πολύ σημαντικότερο για τη σκλάβα να είναι πάντα κρυστάλλινα ειλικρινής απέναντι στον Αφέντη της από τη θέση της στα όποια περιστατικά μπορεί να προκύψουν, δεν εξαρτάται ο φόβος της σκλάβας από περιστάσεις που μάλιστα δεν ήταν καθόλου στο πεδίο ελέγου της.

  Από την αντίδρασή σου - υπέρμετρα έντονη - διαισθάνομαι ότι νιώθεις ότι σε "κορόϊδεψαν" που δεν είχες προσεγγίσει από την αρχή την κατάληξη της ιστορίας. Ευκαιρία να μάθεις λοιπόν   δεν υπάρχει λόγος να ηθικολογείς.
   
 7. MasterJp

  MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  RE: when things go wrong or the Master's responcibilities

  Zaggano: Δεν είμαι υπεύθυνος εγώ για τις αντιληπτικές σου ικανότητες. Το post μου ήταν ξεκάθαρο και δεν βλέπω τον λόγο να επανέλθω στο θέμα.
   
 8. lara

  lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

  RE: RE: when things go wrong or the Master's responcibilities

  Νιώθω την ανάγκη να συνυπογράψω στο ποστ της tender lilly προσθέτοντας πως εξ΄αρχής δόθηκε η ιστορία για σχολιασμό και όχι για επίκριση, πράγμα που δεν έγινε σεβαστό από πολλούς, το οποίο βρίσκω τουλάχιστο λυπηρό.
   
 9. lara

  lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

  RE: RE: when things go wrong or the Master's responcibilities

  Θα ήθελες μήπως σαν ειδικός στο τι είναι bdsm και τι όχι να μας εξηγήσεις μήπως?

  Τέτοιες εκφράσεις τις θεωρώ τουλάχιστο αστείες, κι ήταν προσπάθεια για humor συγχώρεσε την έλλειψη του σε μένα, γιατί ειλικρινά δεν το έπιασα.

  Ίσως μια προσεκτικότερη εξέταση και λίγη σκέψη πριν απλά γράψουμε ότι μας κατέβει να ήταν ενδεδειγμένη, για ένα σοβαρό φόρουμ, δεν συμφωνείς?
  Αν κάτι δεν κατανοείς και δεν συμφωνείς μπορείς να το εκφράσεις αλλά τέτοιου είδους εκφράσεις και επικρίσεις το μόνο που κατορθώνουν να επιδειξουν είναι έλλειψη σοβαρότητας στην προσέγγιση του όλου θέματος.
   
 10. carissa[L_T]

  carissa[L_T] Contributor

  RE: when things go wrong or the Master's responcibilities

  προτινω να αλλάξει ο τίτλος του thread σε... "when things go wrong" μόνο...
   
 11. gaby

  gaby Guest

  RE: RE: when things go wrong or the Master's responcibilities

  Σε αυτό το thread κανένας μα κανένας μας δεν έδωσε σημασία στους 12 παρά μόνο για να τονίσει ότι τους θεωρεί συλλήβδην τους ευτελέστερους των ανθρώπων, με αποκορύφωμα την παραπάνω φράση του rolfo.

  Όχι ότι ο rolfo και όσοι εκφράσαμε συγκαλυμμένα ή απροκάλυπτα την περιφρόνησή μας είχαμε άδικο. Αλλά πέρα από αυτό τους είδαμε μάλλον ως τους "καταλύτες" σε αυτή την υπόθεση, και όχι ως ξεχωριστές προσωπικότητες. Και απ' ότι διαβάσαμε στο τελευταίο post του Master JP, δεν ήταν για να μπουν όλοι στο ίδιο καλάθι, δεν ήταν εκτός εαυτού, απλά το παρατράβηξαν και δεν προέκυπτε από πουθενά ότι θα μπορούσαν να σκοτώσουν κατά λάθος ή όντας εκτός εαυτού τη σκλάβα.

  Άρα μήπως ο J που αντιμετώπισε τους 12 ως ανθρώπους και όχι ως "καβλωμένα σκυλιά", εκτός από περισσότερο αποτελεσματικός στη λύση που παρείχε είναι και περισσότερο "ηθικός" στο πώς αντιμετωπίζει τους ανθρώπους εν γένει;

  Μήπως είναι πιθανό να αντιμετωπίζει τη σκλάβα ως άνθρωπο περισσότερο από κάποιους από μας που είπαν περίπου "τα θελε και τα παθε";

  Κατα τ' άλλα, συμφωνώ κι εγώ με τη Lady Phaedra στο ότι σ' αυτό το φόρουμ συζητάμε για ευαίσθητα θέματα τόσο επειδή η ανάλυσή τους δεν είναι τύπου "άσπρο-μαύρο" (άρα δεν μπορούμε εύκολα να μιλάμε για βιασμούς) όσο και επειδή άλλους λίγο άλλους πολύ μας αγγίζουν προσωπικά.

  Πρέπει να πω ότι προσωπικά κατάλαβα πολλά από αυτή την ιστορία και ότι θα ήθελα πολύ και άλλα τέτοια case - studies  
   
 12. lara

  lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

  RE: when things go wrong or the Master's responcibilities

  Μαλλον άρχισε να μου γίνεται συνήθεια, αλλά και πάλι συμφωνώ tender lilly lol