«Ναι» στο φακέλωμα των τηλεφωνικών συνομιλιών

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος serr, στις 13 Μαρτίου 2006.

 1. serr

  serr Regular Member

  «Ναι» στο φακέλωμα των τηλεφωνικών συνομιλιών
  22/2/2006 2:49:44 μμ  Το συμβούλιο των υπουργών Δικαιοσύνης και Eσωτερικών υιοθέτησε πρόσφατα τη νέα κοινοτική νομοθεσία (οδηγία) για την καταγραφή και αποθήκευση όλων των ηλεκτρονικών επικοινωνιών μέσα στην Kοινότητα.

  Σύμφωνα με την απόφαση, θα καταγράφονται και θα διατηρούνται για ένα διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών όλες οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις (κινητά και σταθερά) τα γραπτά μηνύματα από κινητά και η επικοινωνία μέσω Internet (E-mails).

  H αρχική πρόταση της Kομισιόν προέβλεπε ως διάρκεια αποθήκευσης των δεδομένων τους 12 μήνες για τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και τους έξι μήνες για τα μηνύματα μέσω του Internet, ενώ η βρετανική, τότε, προεδρία ζητούσε 24 μήνες.

  H απόφαση των υπουργών δεν αναφέρεται στην καταγραφή του περιεχομένου των συνομιλιών αλλά στα στοιχεία του χρήστη τηλεφώνου ή Internet, τα στοιχεία δηλαδή που θα αποθηκεύονται θα είναι το όνομα του αποστολέα και του παραλήπτη, η ώρα της επικοινωνίας, η διάρκειά της και ο τόπος από τον οποίο πραγματοποιήθηκε και προς τον οποίο κατέληξε. H απόφαση προβλέπει και την καταγραφή και των αναπάντητων τηλεφωνικών κλήσεων σε όλες τις χώρες πλην της Γερμανίας. H απόφαση θα πρέπει να ενσωματωθεί στο εσωτερικό δίκαιο κάθε χώρας - μέλους εντός 18 μηνών για τα τηλέφωνα και 36 μηνών για τις επικοινωνίες μέσω Internet.
   
 2. James_Bondage

  James_Bondage Regular Member

  Ευρώπη δε μου θέλατε;
   
 3. blindfold

  blindfold Regular Member

  σημεία των καιρών
  γιαυτό σταματήστε το spam mail σε Mistress!!!

  :)
   
 4. serr

  serr Regular Member

  Γι΄αυτό προσέχουμε γενικώς.