Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ακρωτηριασμός γυναικείων γεννητικών οργάνων (FGM)

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος dora_salonica, στις 5 Δεκεμβρίου 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Έβαλα πρόσφατα ένα νήμα με μία φαντασίωση που αναφέρεται – ανάμεσα σε άλλα - και σε μία μικρή επέμβαση ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων. Κάποιος αντέδρασε αναφωνώντας «Θεέ μου!» (Τι Θεέ μου καλέ, δεν τα πήρατε χαμπάρι, εδώ μιλάμε για 100 εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο, 2 εκατομμύρια κάθε χρόνο, κι εσύ σοκαρίστηκες από ένα παραμυθάκι; )

    Λοιπόν, θεωρώ ότι σε ένα BDSM φόρουμ θα έπρεπε, αντί να φρικάρουμε με κάποιες καταστάσεις και να χώνουμε στρουθοκαμηλικά το κεφάλι μας στην άμμο, να τις γνωρίζουμε αρκετά καλά ώστε να μπορούμε να κρίνουμε με βάση αντικειμενικά στοιχεία.

    Από την Wikepedia, μεταφράζω συνοπτικά και επιλεκτικά (http://en.wikipedia.org/wiki/Female_genital_cutting)

    Ο ακρωτηριασμός των γυναικείων γεννητικών οργάνων (Female genital mutilation ή FGM), είναι η απόξεση ή απομάκρυνση ιστών από οποιοδήποτε σημείο των γεννητικών οργάνων για πολιτισμικούς ή άλλους μη-ιατρικούς λόγους. Ονομάζεται και κόψιμο των γυναικείων γεννητικών οργάνων( (FGC).

    To 1991, ο Οργανισμός Παγκόσμιας Υγείας (World Health Organization – WHO), πρότεινε στα Ηνωμένα Έθνη να υιοθετήσουν αυτό τον όρο, αντί της γυναικείας περιτομής και από τότε χρησιμοποιείται ευρέως ο όρος ακρωτηριασμός των γεννητικών οργάνων. Η έκφραση αυτή δείχνει ξεκάθαρα την αρνητική θεώρηση της πρακτικής αυτής από διεθνείς οργανισμούς αλλά και από τοπικές ομάδες που δρουν ενάντια στην πρακτική του FGM.

    Υπάρχουν τέσσερις τύποι FGM σε γενικές γραμμές:

    Τύπος I
    Η απομάκρυνση ή το κόψιμο της καλύπτρας της κλειτορίδας, με ή χωρίς απόξεση της κλειτορίδας. Η καλύπτρα αντιστοιχεί στην ακροποσθία (πετσάκι) του πέους το οποίο κόβεται στην ανδρική περιτομή.

    Τύπος II: Απόξεση
    Η απόξεση αναφέρεται στην κλειτοριδεκτομή (απομάκρυνση της καλύπτρας και της κλειτορίδας) καθώς και στην πρακτική όπου τα εσωτερικά χείλη του αιδοίου ακρωτηριάζονται. Αυτός ο τύπος είναι πιο διαδεδομένος και λόγω του ραψίματος της επιδερμίδας που έχει απομείνει μετά τον ακρωτηριασμό, ο ιδρώτας και τα ούρα που συγκεντρώνονται κάτω από το δέρμα μπορούν να προκαλέσουν τοπική μόλυνση ή ουρολοίμωξη, σηψαιμία, αιμορραγία και κύστες.

    Τύπος III: Αγκτηριασμός (infibulation)
    Είναι η πιο βαριά μορφή του FGΜ (ονομάζεται και Φαραωνική περιτομή). Συμπεριλαμβάνει εκτεταμένη απομάκρυνση ιστών από τα εξωτερικά γεννητικά όργανα, και συμπεριλαμβάνει τα εσωτερικά χείλια του αιδοίου στο σύνολό τους καθώς και τα εξωτερικά χείλια, αφήνοντας πίσω μία ανοιχτή πληγή. Ότι απομένει από τα εξωτερικά χείλια ενώνεται με αγκάθια ή με ράμματα και τα μπούτια του κοριτσιού δένονται ενωμένα για 2 έως 6 εβδομάδες, ώστε να μην μπορεί να κινηθεί και έτσι να επιτραπεί η ανάρρωση του αιδοίου. Τίποτε δεν απομένει από την ομαλή ανατομία των γεννητικών οργάνων εκτός από ένα στρώμα σάρκας από το εφηβαίο έως τον πρωκτό, με την εξαίρεση μίας μικρής οπής μεγέθους άκρης μολυβιού στο κάτω μέρος του αιδοίου, έτσι ώστε να περνούν τα ούρα και η έμμηνος ρύση. Όταν η επέμβαση γίνεται στο ύπαιθρο, ο αγκτηριασμός συνήθως γίνεται από μία ηλικιωμένη γυναίκα του χωριού, χωρίς καμία αναισθησία.

    Το αντίθετο του αγκτηριασμού γίνεται για να επιτρέψει την σεξουαλική διείσδυση (συνήθως από τον σύζυγο με την βοήθεια ενός μαχαιριού την νύχτα του γάμου) ή από γυναίκες συγγενείς που έχουν την υποχρέωση να επιθεωρούν την πληγή κάθε λίγες εβδομάδες και να την ανοίγουν κι άλλο αν είναι απαραίτητο. Κατά τον τοκετό, το άνοιγμα είναι πολύ μικρό για να επιτρέψει την γέννα και πρέπει να ανοίξει πλήρως ο αγκτηριασμός και να ραφτεί πάλι μετά τον τοκετό. Πάλι τα πόδια δένονται μαζί και η διαδικασία επαναλαμβάνεται για κάθε γέννα. Όταν ο τοκετός λαμβάνει χώρα σε κάποιο νοσοκομείο, οι χειρούργοι μπορούν να διατηρήσουν τον αγκτηριασμό κάνοντας μεγάλες επισιοτομές μεγαλώνοντας έτσι το άνοιγμα του αιδοίου. Μετά, η γυναίκα συνήθως επιμένει να ξανακλείσουν το αιδοίο της έτσι ώστε να μην την απορρίψει ο άντρας της.

    Τύπος IV: Άλλοι τύποι
    Άλλοι τύποι δεν συμπεριλαμβάνουν την απομάκρυνση ιστών αλλά το κόψιμο προσομοιώνεται ως μέρος μιας τελετής. Μπορεί να ενέχει το τρύπημα της κλειτορίδας με βελόνες, το κάψιμο ή την πρόκληση ουλών στα γεννητικά όργανα ή το σκίσιμο του κόλπου κλπ.

    Το FGM εφαρμόζεται κυρίως σε χώρες της Αφρικής, από την Σενεγάλη έως την Σομαλία, στην Αίγυπτο, στο Σουδάν, στην Αιθιοπία κλπ. Στη Σομαλία όλες οι γυναίκες έχουν υποστεί τον αγκτηριασμό ενώ στην Αίγυπτο 90% των γυναικών. Επίσης εφαρμόζεται στην Σαουδική Αραβία, στο Ιράκ, στην Συρία, στο Ιράν, στην νότια Τουρκία και αλλού.

    Το FGM δεν θεωρείται θρησκευτική πρακτική αλλά πολιτισμική. Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν οι υπέρμαχοι της πρακτικής είναι:

    • Η διατήρηση της καθαριότητας
    • Η διατήρηση της καλής υγείας
    • Η διατήρηση της παρθενίας
    • Η αύξηση της γονιμότητας
    • Η αποφυγή της γέννησης νεκρών μωρών στην πρώτη γέννα
    • Η αποφυγή της σεξουαλικής ακολασίας
    • Η αύξηση των ευκαιριών για γάμο
    • αισθητικοί λόγοι
    • βελτίωση της ανδρικής σεξουαλικής απόδοσης και απόλαυσης
    • προαγωγή της κοινωνικής και πολιτικής συνοχής

    Στις ΗΠΑ, από το 1938, το FGM προτεινόταν από κάποιους Χριστιανούς Ευαγγελιστές ως μέθοδος αποφυγής του αυνανισμού. Όπως περιέγραψε ένας ιεροκήρυκας: «Ενώ η αιμομιξία και το παράνομο εμπόριο του σεξ είναι αποτρόπαιο, υπάρχει κάτι πιο σιχαμερό – αν αυτό είναι δυνατόν – και αυτό είναι η αμαρτία της μόλυνσης του εαυτού ή του αυνανισμού…Σε μερικές περιπτώσεις όπου υπάρχει φίμωση της κλειτορίδας, μία μικρή επέμβαση μπορεί να είναι απαραίτητη ώστε να ανακουφίσει την πίεση και τον ερεθισμό.»

    Η σεξουαλική διέγερση για την γυναίκα κατά την διάρκεια της συνουσίας συμπεριλαμβάνει μία περίπλοκη διαδικασία δραστηριοποίησης των απολήξεων των νεύρων και τον ερεθισμό τους μέσα και γύρω από τον κόλπο, στο αιδοίο (εσωτερικά και εξωτερικά χείλη) και στην κλειτορίδα. Θεωρείται γενικά αποδεκτό ότι ο ερεθισμός της κλειτορίδας είναι σημαντικός ώστε να φτάσει η γυναίκα σε οργασμό αν και ο οργασμός μπορεί επίσης να είναι μια διανοητική διαδικασία για κάποιους ανθρώπους.

    Η ηλικία στην οποία εφαρμόζεται αυτή η πρακτική κυμαίνεται από τα 4 έως τα 8 χρόνια αλλά μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε στιγμή από την βρεφική ηλικία έως την εφηβεία.

    Τα δύο βίντεο που παραθέτω ίσως ενοχλήσουν μερικούς, παρακαλώ να το έχετε υπόψη πριν επιλέξετε να τα δείτε ή όχι. Το πρώτο αφορά τον ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων ενός τρίχρονου κοριτσιού και το δεύτερο αναφέρεται γενικά στην πρακτική του FGM.



    [nomedia=""]YouTube - Broadcast Yourself.[/nomedia]

    Και τώρα μπορείτε να πείτε «Θεέ μου».
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  2. Georgia

    Georgia Owned Contributor

    Θεέ μου!!!!!!!!  


    αρρωστημένο.
     
  3. aDDIcteD

    aDDIcteD Regular Member

    Εντάξει ΟΚ η ψυχολογία μου έχει γ@μηθεί όσο δεν πάει! Μόνο Θεέ μου να πούμε; Μόνο αυτό;
    Αυτές είναι εικόνες φρίκης.  
     
  4. Eri

    Eri

    Μια απο τις λιγες φορες που συγκλονιστηκα με κατι που ειδα στις ειδησεις, ηταν οταν πριν λιγους μηνες εδειξε ενα τετοιο περιστατικο κ ανεφερε την τακτικη αυτη.....Το ειχα ξανακουσει αλλα αλλο να βλεπεις τον πατερα να κραταει την 10χρονη κορη του με ανοιχτα τα ποδια ωστε να υποστει αυτο το βασανιστηριο.....

    Ποιον θεο ακριβως να επικαλεστουμε????
     
  5. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Οι άντρες συνήθως απαγορεύεται να παρακολουθήσουν την διαδικασία, θεωρείται ταμπού. Γυναίκες το κάνουν σε γυναίκες όταν γίνεται στο ύπαιθρο και όχι σε κάποιο ιατρείο. Συνήθως η μητέρα κρατάει την κόρη της.
     
  6. Eri

    Eri

    Ε καλα τωρα...Δε θυμαμαι καλα...Παντως νομιζω πατερας ηταν......
     
  7. hugger

    hugger Regular Member

    εγω παντως μετα απο οσα διαβασα δεν τολμησα να δω τα video
     
  8. iJ

    iJ Regular Member

    Απάντηση: Ακρωτηριασμός γυναικείων γεννητικών οργάνων (FGM)

    Ούτε και 'γω το είδα.
     
  9. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Κανέναν! Τις περισσότερες φορές όλα αυτά τα εγκλήματα γίνονται στο όνομα κάποιας θρησκείας. Λες και αν υπάρχει θεός θα θεωρούσε αυτές που δεν έχουν ακροτηριασμένη κλειτορίδα ή αυνανίζονται ανήθικες και όλους αυτούς τους δήθεν προστάτες της ηθικής σωστούς. Σε τι κόσμο ζούμε;;;  
     
  10. Afrodyte

    Afrodyte Regular Member

    Απάντηση: Ακρωτηριασμός γυναικείων γεννητικών οργάνων (FGM)

    Μαλον ειμαι αναισθητη αλλα δε συγκλονιστηκα και ουτε αναφωνησα!! Το ειδα μονο με ενα παγωμενο βλεμα και σκεφτηκα οτι αυτα τα παιδια θα πεθανουν ετσι κι αλλιως ειτε απο πεινα ειτε απο καποια αγνωστη σ εμας αρρωστια ειτε απο σηψαιμεια σε καποια τετοιου (η αλλου) ειδους επεμβαση ετσι απλα.
    Ετσι απλα λογω αγνοιας και λογω διαιωνησης ενος χαζου εθιμου.
     
  11. aDDIcteD

    aDDIcteD Regular Member

    Και επειδή θα πεθάνουν από κάτι...κάποια στιγμή... πάει να πει ότι σε ηλικία τόσο τρυφερή πρέπει να βασανίζονται με αυτόν τον τρόπο;

    Δεν ξέρω δεν μπορώ να "κλεισω" τα μάτια σε αυτό και να πω ότι οκ δεν τρέχει τίποτα..
    Και όχι μόνο για αυτό, δυστυχώς για πολλά θέματα ακόμα που έχουν να κάνουν με παιδιά τριτοκοσμικών χωρών που όλοι μας επαναπαυόμαστε ότι οκ.. κάποια στιγμή θα πεθάνουν έτσι και αλλιώς.

    Καλό θα ήταν να μην δείχνουν στους δρόμους τώρα τα Χριστούγεννα μόνο χαμόγελα στρουμπουλών ξανθών παιδιών με κόκκινα μαγουλάκια που κάθονται και βγάζουν φωτογραφίες με τον Άγιο Βασίλη και να πίνουν Coca Cola και συναφή πίπες, αλλά να δείξουν την φρίκη που περνάνε όλα αυτά τα καημένα πλάσματα σε εκείνο το σημείο του πλανήτη.

    Τεσπα, αρκετά με τον μονόλογο και με το ύφος μου απλά παρανόησα ελαφρώς.
     
  12. Elysium

    Elysium Contributor

    Ο «πολιτισμός» των κανίβαλων μέχρι εκεί φθάνει. Όχι παραπέρα...
     
Thread Status:
Not open for further replies.