Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ακρωτηριασμός γυναικείων γεννητικών οργάνων (FGM)

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος dora_salonica, στις 5 Δεκεμβρίου 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Elvira

    Elvira Regular Member

    Απάντηση: Ακρωτηριασμός γυναικείων γεννητικών οργάνων (FGM)

    Κατοπιν Αδειας Του Κυριου μου

    To "Desert Rose" το εχω διαβασει εδω και χρονια και μου προκαλεσε μια απιστευτη φρικη στο τι κανουν αληθεια στα κοριτσια. Το βιντεο δεν το ειδα μιας και απο τις περιγραφες του βιβλιου και μονο οι εικονες ηταν τοσο βαθεια στο μυαλο μου, που νομιζω δεν θα αντεχα να το δω κιολας. Για οσους δεν το εχουν διαβασει θα το προτεινα, δεν ειναι θεμα να γινετε συνενοχοι στον αποτροπιασμο, αλλα η ενημερωση ειναι ενα βημα προς την καταστολη.

    Δεν ειναι θεμα θρησκειας, ειναι καθαρα πολιτισμικο σε εναν φαλλοκρατικο κοσμο. Δεν εχει πια σχεση με τις κυβερνησεις μιας και αυτα τα εθιμα διατηρουνται στην μεση της ερημου απο νομαδικες φυλες και ειναι τοσο βαθεια ριζωμενο μεσα τους που νομιζουν, εχουν την πεποιθηση, ειναι σιγουροι πως αυτο που κανουν ειναι και το σωστο. Αυτο καλειται με λιγα λογια φανατισμος. Η συγγεκριμενη πρακτικη ειναι απαγορευμενη απο τις εκαστοτε κυβερνησεις.

    Μην ξεχνατε πως σε αυτους τους πολιτισμους η γυναικα εχει δεν εχει περισσοτερη αξια απο ενα ζωο. Οταν γεννιεται ενα κοριτσι, ο μονος λογος υπαρξης της ειναι να παντρευτει και η περεταιρω ικανοποιηση του συζυγου που θα την δωσουν, επισης μεγαλο θεμα ειναι η οικογενεια της να βγαλει οσο περισσοτερα λεφτα γινεται απο τον γαμο της. Ο ακρωτηριασμος των (αχρειαστων) γεννητικων οργανων της ειναι ενας τροπος να διατηρισει την παρθενεια της, να μην εχει ασχημες η πονηρες σκεψεις και απλα λογω ελειψης ερωτικοτητας να κανει οτι λεει η οικογενεια της. Ουσιαστικα δεν ειναι τιποτα αλλο απο ενα ειδος λοβοτομης. Ενα πολυ βαθεια ριζωμενο εθιμο στις νομαδικες φυλες των χωρων που προαναφερθηκαν.

    Το θεμα ειναι παρα πολυ σοβαρο και θα επρεπε να αντιμετωπιζεται και με την εν λογω σοβαροτητα. Οχι μονο το πως συμπεριφερονται στα κοριτσακια. Οχι μονο ο αποτροπιασμος, μια κινηση απιστευτης βαρβαροτητας την οποια αντιμετωπιζουν σαν λογικη παραδοση. Αλλα στο συνολο του, στην αξια της γυναικειας υποστασης, της ανθρωπινης υποστασης. Υπηρξαν καποια τυχερα κοριτσακια οπως η συγγραφεας του "Desert Rose" που ξεφυγαν απο αυτη την τρελλα. Και υπαρχουν χιλιαδες αλλα κοριτσακια τα οποια το αντιμετωπιζουν με απιστευτη φυσικοτητα γιατι απλα δεν το γνωριζουν αλλιως.

    Το θεμα δεν εχει καμια σχεση με οποιεσδηποτε φαντασιωσεις....Ντορα το ειχαμε συζητησει καποτε θυμασαι  

    Το αν μπορουμε ολοι μας να κανουμε κατι η οχι. Φυσικα και μπορουμε. Η ενημερωση μας και μονο, η συζητηση μας ειναι ηδη μια αρχη.
     
  2. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    ΟK, Smart. Έχεις το δικαίωμα των απόψεών σου. Και ο Κωνσταντίνος την ευθύνη της πολιτικής του φόρουμ.

    Υπάρχουν πολλές οργανώσεις που αγωνίζονται για την κατάργηση της κλειτοριδεκτομής, θεώρησα ότι καλό είναι να γνωρίζουμε κι εμείς στο φόρουμ σχετικά. Αν απαιτείται ευαισθητοποίηση μέσω του ανατριχιαστικού βίντεο εγώ προσωπικά δεν κολώνω. Έχω διαβάσει πολλά σχετικά με το θέμα, καθώς και το βιβλίο της Ουώρις Ντήρι. Θέλησα να παρέχω μια σχετική ενημέρωση όταν ερωτήθην σχετικά με μία φαντασίωση που δημοσίευσα και που σόκαρε μερικούς. Άλλο όμως η φαντασίωση που δανείζεται στοιχεία από την πραγματικότητα και παραμένει φαντασίωση και άλλο η σκληρή πραγματικότητα. Πιστεύω ότι είναι προτιμότερο να είμαστε αντικειμενικά ενημερωμένοι και με όσο πιο πολλές λεπτομέρειες και πληροφορίες γίνεται, ακόμη και αν αυτές μας σοκάρουν. Θα προτιμούσα να σοκαριστούν καναδυό ευαίσθητες ψυχές και να σταματήσει η πρακτική του ακρωτηριασμού των παιδιών αυτών παρά να μην προσβάλλω την αισθητική σας ή την ηθική σας. Βλέπω το θέμα πρακτικά. Τέλος, όσοι την βρίσκουν με τέτοια θεάματα, μπορούν να τα βρουν οπουδήποτε. Δεν θέλω να πιστεύω ότι τέτοια άτομα κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Αν κατά τύχην ναι, καλώς βγήκε το επίμαχο βιντεάκι.

    Δεν πιστεύω ότι είσαι στρουθοκάμηλος Smart Lady. Απλά ευαίσθητη σε κάποια θέματα. Με εκπλήσσεις...

    Εlvira, πολύ σωστά όσα λες. Αν και η κλειτοριδεκτομή δεν γίνεται μόνο σε νομαδικές φυλές. Πρόσφατα πέθανε ένα κοριτσάκι κατά την διάρκεια επέμβασης σε ιατρείο. Δεν θυμάμαι σε ποια χώρα έγινε αυτό αλλά φαίνεται ότι "εκπολιτίσθηκαν" πλέον και πάνε στον γιατρό για την επέμβαση, τουλάχιστον στις πόλεις και στις αστικές τάξεις. Αυτό όμως δεν καθιστά την πρακτική λιγότερο εσφαλμένη και απαράδεκτη.
     
  3. Elvira

    Elvira Regular Member

    Απάντηση: Ακρωτηριασμός γυναικείων γεννητικών οργάνων (FGM)

    Κατοπιν Αδειας Του Κυριου μου

    Ντορα αυτο δεν λεει τιποτα αλλο εκτος απο το οτι τις παραδοσεις των χωριων τους τις πηραν και στις πολεις. Αν το εξετασουμε απλα σαν αυτο που ειναι. Ακομα μια ανατριχιαστικη παραδοση. Δεν ειναι θεμα αποψεων η αποτροπιασμου.

    Η κλειτοριδεκτομη απο οτι ξερω ΕΙΝΑΙ απογορευμενη απο τις εκαστοτε κυβερνησεις χωρων. (σε παρακαλω διορθωσε με αν κανω λαθος).Εξαλλου ειναι σοβαρη σωματικη βλαβη και καταπατηση ανθρωπινων δικαιωματων. Αυτο δεν προκειται ομως να σταματησει τους συγγεκριμενους φανατικους ανθρωπους να συνεχιζουν να το κανουν. Νομιζω πως αυτο το ξερεις. Η γνωση, η συζητηση ειναι η αρχη για την καταστολη του φανατισμου. Νομιζω και αυτο το ξερεις.

    Τωρα εν σχεση με τις φαντασιωσεις. Το ειχαμε ξανασυζητησει. Δε νομιζω πως μια τετοια πρακτικη μπορει να μεταφερθει σε οποιοδηποτε BDSM πλαισιο μιας και μιλαμε για σοβαρη μονιμη σωματικη βλαβη που κανενας δεν μπορει να κρινει σαν σωστη σε οποιο σταδιο "σκλαβιας" και να ειναι.. Υποθετω πως συμφωνεις.
    Στο κειμενο σου αγγιξες και αλλα θεματα που βρισκω επισης σοβαρα εκτος απο εκεινο της κλειτοριδεκτομης. Οπως του χριστιανικου φανατισμου, της κακοποιησης κλπ. Οταν αυτα μπενουν σε κοινη θεα παντα θα υπαρχουν και καλες και ασχημες αποψεις... Ειναι μονο λογικο.
     
    Last edited: 15 Ιανουαρίου 2008
  4. Mikra_Psemata

    Mikra_Psemata Contributor

    Απάντηση: Ακρωτηριασμός γυναικείων γεννητικών οργάνων (FGM)


    Eγώ σοκαρίστηκα περισσότερο κ από το βίντεο από την τοποθέτηση αυτή.. 
     
  5. hermis

    hermis Regular Member

    Απάντηση: Ακρωτηριασμός γυναικείων γεννητικών οργάνων (FGM)

    Kατά την δική μου γνώμη, η Afrodyte είδε το θέμα με πολύ ψυχρή λογική και έκανε μια κατά βάση αληθινή πρόβλεψη. Αυτό το συναίσθημα που βγάζει μέσα από το πόστ της, είναι η απογοήτευση και ο πόνος. Γιατί σοκάρισε?
     
  6. Mikra_Psemata

    Mikra_Psemata Contributor

    Απάντηση: Ακρωτηριασμός γυναικείων γεννητικών οργάνων (FGM)

    Γιατι δυστυχώς η "σταση" ζωής του θεατή εκ της ανέσεως του καναπέως . μας φερανε εδω που ειμαστε.. κ θα μας πάνε ακόμη πιο πέρα.. (δεν αναφέρομαι στην Αφροδίτη προσωπικα)

    Λιγο πολύ όλοι κάπως έτσι είμαστε.. βολεμένοι, τα βλέπουμε όλα μακρυά από εμάς κ τον κώλο μας απλοί θεατές που δεν υπάρχει λόγος να ασχολήθουμε με οτιδήποτε εκτός του μικρού σαλονιού μας..
    υπάρχει όμως η επίγνωση οτι δεν θα πρεπε να ειμαστε τόσο αποστασιωποιημενοι κ αδιαφοροι..

    η φυσική αποδοχή της οπτικής αυτής όμως, δείχνει ότι δεν υπάρχει ελπίδα..
     
  7. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Ακρωτηριασμός γυναικείων γεννητικών οργάνων (FGM)

    Η λέξη εκπολιτίσθηκαν τοποθετήθηκε σε εισαγωγικά. Λέει αυτό που λέει για όσους διαβάζουν προσεκτικά. Μπορεί να μην πεθαίνουν από σηψαιμία αλλά παραμένει μία ανόητη παράδοση γιατί βλάπτει το ανθρώπινο ον και την υπόστασή του (και αυτούς που το εφαρμόζουν και αυτούς που πρέπει να το υποστούν) και σίγουρα πιο μακροπρόθεσμα και σοβαρά από την κυρα-Κατίνα που τρυπάει τα αυτιά της κόρης της όταν αυτή είναι 3 μηνών. Κι αυτό παράδοση είναι. Όπως και οι κρίκοι που ορισμένες φυλές φορούν στο λαιμό των γυναικών ή στα αυτιά τους και στα χείλια τους μέχρι να παραμορφωθούν. Η περιτομή των αγοριών με κοφτερές πέτρες. Το "σιδέρωμα" του στήθους στο Καμερούν. Παραδείγματα βάρβαρων και ανόητων παραδόσεων χωρίς καμία κοινή λογική. Να αναφέρω και BDSM πρακτικές, ευτυχώς όχι τόσο διαδεδομένες, ή θα μας κόψει η λογοκρισία; Ο εκούσιος ευνουχισμός αρσενικών σκλάβων. Το πέρασμα γάντζων στο δέρμα της πλάτης και η αιώρηση από αυτούς. Τουλάχιστον εκεί οι ανοησίες είναι εκούσιες.

    Η ανθρώπινη βλακεία δεν έχει όρια. Δυστυχώς στην πρακτική της κλειτοριδεκτομής υπάρχει και το θεωρητικό υπόβαθρο των απόψεων μίας ανδροκρατούμενης κοινωνίας όπου η γυναικεία απόλαυση αποτελεί ταμπού. Περίπου 2 εκατομμύρια κορίτσια τον χρόνο πέφτουν θύματα της πρακτικής αυτής.

    Η φαντασίωση είναι και θα πρέπει να είναι ελεύθερη. Όσον αφορά εμένα προσωπικά, ο μόνος που μπορεί να την ελέγξει είναι ο Κύριός μου όταν το θέλει αλλά συνήθως με αφήνει ελεύθερη σε αυτό το κομμάτι. Όχι πάντα.

    Η πρακτική της κλειτοριδεκτομής θα έβρισκε αντίθετο οποιοδήποτε νοήμον ον, είτε εντός είτε εκτός BDSM. Παρόλα αυτά το αντίστοιχο της αντρικής περιτομής σε μία κλειτορίδα, δηλαδή η αφαίρεση ή η μερική αφαίρεση της καλύπτρας και η απελευθέρωση μίας διεγνωσμένα "φιμωμένης" κλειτορίδας, σύμφωνα με έρευνες που διάβασα, αρκετά καλά τεκμηριωμένες (υπάρχουν στο νετ), οδηγεί σε μεγαλύτερη απόλαυση κατα την σεξουαλική πράξη και δεν έχει καμία αρνητική επίπτωση. Μια ιατρική επέμβαση αυτού του είδους, εφόσον την θέλει μία γυναίκα, αποτελεί δικαίωμά της και με βρίσκει σύμφωνη. Η φαντασίωση που παρέθεσα πρόσφατα βασιζόταν σε αυτές τις έρευνες με το twist της μη συναίνεσης, όχι ως προτροπή για μη συναινετικές πρακτικές αλλά μόνο στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης και της αχαλίνωτης φαντασίωσης, όπως είχα προειδοποιήσει εξ αρχής. Η δε πράξη της περιτομής, άντε θα το χαλάσουμε από την πολλή ερμηνεία αλλά τί να κάνω, αποτελούσε συμβολική πράξη της χαλιναγώγησης της ερωτικής επιθυμίας σύμφωνα με τις επιθυμίες ενός συμβολικού Πατέρα, ταυτόχρονης απελευθέρωσής της από τα συμβατικά δεσμά και πάνω από όλα ένα ξεκάθαρο και παραδοσιακότατο rite of passage.

    Θα ήθελα με αυτή την ευκαιρία να ευχαριστήσω το φόρουμ για την ανεκτικότητά του προς τα γραπτά μου.
     
  8. Mirella_trans_Domme

    Mirella_trans_Domme Contributor

    Η γυναικα θεωρειτε το τελειοτερο και ομορφοτερο δημιουργημα της Φυσης!!!
    Το βρισκω βαρβαρο να ακρωτηριαστουν τα γεννητικα της οργανα.
    Ειναι σαν να κοβεις το κεφαλι της Αφροδιτης της Μηλου!!!!
     
  9. Eri

    Eri


    Αν οντως υπαρχει καποιος που τη βρισκει με αυτο το θεαμα ειμαι σιγουρη οτι θα ειχε φροντισει να ψαξει κ να δει βιντεακια πολυ προτου μπει καν σε τετοιο φορουμ.......Δε νομιζω να του κανε η Dora (η η καθε Dora ) ψυχικο η να εγινε συνεργος σε καποιο εγκλημα.....Εκτος αυτου καλο ειναι που κ που να βλεπουμε κ κατι για να ταρακουνιομαστε απο τη νιρβανα μας γιατι απο λογια κακα τα ψεμματα δεν παιρνουμε......
     
  10. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Συνυπογράφω...
     
  11. Kits

    Kits Contributor


    Εχω τον καθρεφτη Μου... 
     
  12. Eri

    Eri

    Εσυ παιδι μ δεν ταρακουνιεσαι με τπτ.......
     
Thread Status:
Not open for further replies.