Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αλλαγή φύλου μεσα σε λιγα λεπτα και αντιστροφα! Παράνοια;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Gotham, στις 4 Οκτωβρίου 2016.

  1. folha

    folha deja vu

    Μπορείς να μου εξηγήσεις τι εννοείς βιολογικούς λόγους; Αν εννοείς όσους κάνουν αλλαγή φύλου, πιστεύω ότι πρέπει να δηλωθούν με το νέο τους φύλο. Δεν "πετάμε" κανέναν!
     
  2. Guruni

    Guruni aohuhzp lpzhp

    Εχω αναφερει κ παραπανω. Ειναι ανθρωποι που εχουν γεννηθει με χχψ και συνδυασμους αυτων. Αυτοι δεν εχουν το δικαιωμα να αυτοπροσδιοριζονται?
     
  3. folha

    folha deja vu

    οκ, @Guruni, κατάλαβα τι εννοείς.

    Αν κάποιος έχει μία χρωμοσωμική ανωμαλία, χωρίς συμπτώματα, προφανώς δεν θα προβεί στις εξετάσεις να το μάθει, οπότε αυτός δηλώνεται σύμφωνα με το εμφανές βιολογικό του φύλο.

    Αν έχει συμπτώματα και μάθει το βιολογικό του φύλο... εκεί τι γίνεται...

    Διακρίνω δύο περιπτώσεις:
    ύπαρξη δύο φύλων (όπως ισχύει σήμερα): Άντρας - γυναίκα. Αν ο τριχρωμοσωματικός άνθρωπος καλύπτεται από αυτά, επιλέγει ένα και λήγει το ζήτημα (1η περίπτωση). Βέβαια εδώ προκύπτει το ζήτημα της διάκρισης: Γιατί ο τριχρωμοσωματικός να έχει δικαίωμα επιλογής και οι άλλοι όχι;

    Οδηγούμαστε έτσι στη δεύτερη περίπτωση: όταν δεν καλύπτεται από τις επιλογές άντρας - γυναίκα. Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να έχει εναλλακτική επιλογή. Ας υπάρξει κι ένα τρίτο (ή όσα φύλα απαιτούνται). Από την άλλη δεν ξέρω πόσο θεμιτό είναι αυτό: Δεν βγαίνουν έτσι στη φόρα προσωπικά ιατρικά δεδομένα;

    Συνοψίζοντας, είμαι σύμφωνη με την καταγραφή βάσει βιολογικού φύλου (ας αποφασίσουν οι ειδικοί πόσα είναι), αλλά διαφωνώ με την καταγραφή βάσει κοινωνικού φύλου (που για μένα, εκτός από ενίσχυση ανισοτήτων, σημαίνει και φακέλωμα συμπεριφορών). Άλλωστε κάπου το αναφέρεις κι εσύ, άλλο gender, άλλο sex.
     
  4. Guruni

    Guruni aohuhzp lpzhp

    Δεν μιλησα για υποχρεωτικη ταυτοτητα φυλου αλλα για δυνατοτητα ταυτοτητας φυλου. Στις συγκεκριμενες περιπτωσεις που αναφερω περαν απο τα κοινωνικοπολιτικα κριτηρια, αφορα κ το ιδιο ατομο και την διαχειριση της προσωπικοτητας του.
    Για τα ιατρικα δεδομενα τωρα. Οι παθησεις αυτες ειναι στις μη αναστρεψιμες και εχουν τουλαχιστον 67% αναπηρια, οποτε η ιδια η συμμετοχη στα αμεα "αποκαλυπτει" προσωπικα δεδομενα.
    Τελος σε αυτους τους ανθρωπους συγκεκριμενα η φυση δεν τους εδωσε το δικαιωμα επιλογης, ας τους δωσει η κοινωνια τουλαχιστον.
     
  5. tithon

    tithon Contributor

    παραπλανήθηκα απ' τον τίτλο και μπήκα να διαβάσω για θαύματα της χειρουργικής και σχεδιασμένες γονιδιακές μεταλλάξεις. αντ' αυτού πραγματεύονται δηλώσεις αστυνομικής ταυτοποίησης και καταχωρήσεις ηλεκτρονικών δεδομένων.

    αν κάποιος με αποκαλέσει γάιδαρο, θα διαμαρτυρηθώ, γιατί δε θέλω να με βλέπουν σαν γάιδαρο.
    αν με αποκαλέσει αγόρι, θα διαμαρτυρηθώ αν δεν θέλω να με βλέπουν σαν αγόρι;

    απ' την άλλη: πώς θα εμποδίσω κάποιον να με βλέπει σαν γάιδαρο;
    αν με αποκαλέσει βλάκα;
     

  6. Το θεμα ειναι πιο σοβαρο... Το βιντεο δειχνει ενα προβλημα με ψυχιατρικες, νομικες και κοινωνικες προεκτασεις.
     
  7. Guruni

    Guruni aohuhzp lpzhp

    Αυτο!
     
  8. Γιατί δεν μπορώ να δω το προφίλ σου;