Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αλληλεγγύη για τους βιασμούς γυναικών

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Iagos, στις 10 Δεκεμβρίου 2015.

  1. Seras Victoria

    Seras Victoria Danger! Danger! High Voltage! Contributor

    Ένα από τα πολύ άσχημα των αντρικών βιασμών και όχι μονο σε τρυφερή ηλικία είναι ότι το σώμα τους αντιδράει αντανακλαστικά από το ερέθισμα και μπορούν να έρθουν σε στύση και να τελειώσουν κατά τη διαδικασία. Οπότε μετά οι ίδιοι και πολλοί άλλοι που δεν γνωρίζουν τους κατηγορούν για εν μέρη ή ολική συναίνεση.

    Παρεμπιπτόντως και γυναίκες μπορούν και τελειώνουν κατά τον βιασμό. Είναι οργανικό και δεν μειώνει ούτε στο ελάχιστο ότι έχει υπάρξει βιασμός.
     
  2. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Δεν θα διαιφωνίσω σχεδόν σε τίποτα όσο αφορά τον βιαστή σου και την ψυχοπαθολογία του. Μάλιστα ένα ποστ πιο πάνω από αυτό που quotαρες αυτό που λέω στην ουσία είναι ότι αν θέλουμε να περιορίσουμε την εμφάνιση του φαινομένου ο μόνος τρόπος είναι να εξαλείψουμε αυτού και πάρομοιου είδους περιβάλλοντα και λογικές.

    Ο τρόπος με τον οποίο μου μιλάς, μιας και το θίγεις, δεν με πονάει, μου είναι εξαιρετικά ενοχλητικός τις περισσότερες φορές γενικά και την συγκεκριμένη ειδικά. Την συγκεκριμένη ειδικά γιατί αναφερόμουν σε εκείνες τις γυναίκες που θέλουν να αισθανθούν βιασμένες επειδή κάποιος τους είπε κάτι που δεν τους άρεσε. Μόνο σε εκείνες αλλά εσύ για λογαριασμό μου αθλίως το γενίκευσες. Υπάρχουν άπειρες γυναίκες οι οποίες αντιμετωπίζουν άπειρες φαιδρές λεκτικές συμπεριφορές και επιθέσεις και αυτό είναι κάτι πολύ λάθος αλλά αυτό είναι άλλο πράγμα. Ο βιασμός είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο και όχι η μαλακία στις καθεμιάς το κεφάλι που έχει ανάγκη να γίνει διάσημη για πέντε λεπτά. Είμαι σίγουρος ότι αν κάποια από αυτές την βιάσουν κιόλας θα ξέρει ποια είναι η διαφορά.

    Θα προτιμούσα να μη συνεχίσουμε μεταξύ μας την συγκεκριμένη συζήτηση.
     
  3. Iagos

    Iagos Contributor

    Χαίρομαι για τις τοποθετήσεις των ανδρών σε αυτό το νήμα, γιατί επιβεβαιώνουν τα όσα έχουν γραφτεί στα έως τώρα αναρτημένα μου κείμενα.

    Συνεχίστε να εκτείθεστε..

    Είστε απολαυστικοί...

    Όσο για τις γυναίκες που έως τώρα μίλησαν τις ευχαριστώ και τις κατανοόω απόλυτα...

    Δεν θα ήθελα να ήμουν γυναίκα με τέτοιους άντρες δίπλα μου...
     
  4. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    θα ήθελα κάποιες έξτρα πληροφορίες σχετικά με το τι είναι μη συναινετικη αντικειμενικοποιηση.
    Δεν μπορώ να πω ότι αντιλαμβάνομαι τον όρο.
     
  5. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Αγάπη μου, μου δημιουργείς μικτές εντυπώσεις.
    Είναι ότι αισθάνεσαι γυναίκα ή θεωρείς ότι επιτίθεσαι του νήματος σου με καμουφλαρισμένο μισογυνισμό ?
     
  6. brenda

    brenda FU very much

    Όταν τοποθετείσαι δημόσια για το θέμα του βιασμού, την κουλτούρα του βιασμού και το τι την συνιστά, περιμένεις στα σοβαρά τώρα, να μην έχεις αντίλογο σε μία τέτοια τοποθέτηση?
    Αν θεωρείς ότι η νοημοσύνη μου δεν σού ταιριάζει, δεν πειράζει, δεν θα το πάρω κατάκαρδα, πίστεψέ με.
    Και αν σταματήσουν να σε προστατεύουν ουσιαστικά, πετώντας τον διάλογο στα οφ τόπικ, -δεν ξέρω ποιος ενοχλείται τόσο πολύ, εκτός από σένα-, τότε θα μείνει εδώ, σαν κομμάτι μίας αντίληψης περί του πως νομιμοποιούνται να σκέφτονται και να εκφράζονται οι άνδρες στο θέμα του βιασμού, σε σχέση με τις γυναίκες.
    Και το πως πιστεύουν ότι γνωρίζουν τι έχουν να αντιμετωπίσουν οι γυναίκες σε ότι αφορά την περιρέουσα κοινωνική αντίληψη.
    Είναι εξόχως ενδεικτικό της καθεστηκυίας νοοτροπίας, είναι ο μικρόκοσμος που συνθέτει την μεγαλύτερη εικόνα.
     
  7. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Καλή μου βρενδα, ο καθένας μας έχει μία γνώμη για τον ποιο λόγο συμβαίνει αυτό που συμβαίνει και οι δύο μας καταδικάζουμε τον βιασμό.
    Όσο εμείς μιλάμε εδώ πέρα εκεί έξω βιάζονται συνάνθρωποι μας. Κάθε δευτερόλεπτο.

    Οποιαδήποτε διαφωνία μας δεν έχει κανένα νόημα και δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα για αυτό και σταματάω κάθε συζήτηση επί του θέματος εδώ.

    Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι ως πατέρας να μεγαλώσω τον γιο μου με τρόπο που να σέβεται τους συνανθρώπους του χωρίς διακρίσεις και χωρίς να επιτρέψει ποτέ στον εαυτό του να κάνει κάποια τέτοια αποτρόπαια πράξη. Και αυτό κάνω.

    Προσπαθώ εδώ και ώρα να σε αποτρέψω από το να ασχολείσαι με την γνώμη μου, αφενός γιατί δεν έχει κάποιο νόημα, δεν υπάρχει περίπτωση να συνεννοηθούμε και αφετέρου γιατί το θεωρώ άδικο ως προς την γνώμη μου.

    Δεν μου μένει παρά να κάνω κάτι που δε το ήθελα γιατί υπήρξε σε κάποιo βαθμό κάποιου είδους νόημα σε κάποιου είδους επικοινωνίες μεταξύ μας.
    Αν μου απαντήσεις με σκοπό να διαβάσω την απάντηση σου, να ξέρεις ότι δεν πρόκειται να την διαβάσω οπότε μην ξοδέψεις άδικα κόπο. Αν το κάνεις πάλι για να την διαβάσουν άλλοι, όπως αγαπάς.

    Καλό σου βράδυ και welcome to my ignore list.
     
  8. brenda

    brenda FU very much

    Η συνεισφορά στην κουλτούρα του βιασμού, είναι όλες αυτές οι παρανοήσεις, όλο αυτό το φαινομενικά ''αθώο'' ενδιαφέρον, που υποκρύπτει τον βαθύ σεξισμό μίας υποκριτικής κοινωνίας, που θεωρεί ότι δεν εκτρέφει τους βιαστές, λες και αυτοί ξαφνικά, μία μέρα γίνονται βιαστές, λες και δεν έχουν νομιμοποιήσει μέσα στο κεφάλι τους κάθε λογής επιθέσεις, κάθε λογής υποβιβασμούς και εξευτελισμούς, κάθε λογής ανδρική ''υπεροχή''.
    Κι αν θέλετε να μεγαλώσετε τα παιδιά σας διαφορετικά, μάθετέ τους να ακούνε τις γυναίκες, να τις σέβονται και να μην διαχωρίζουν την αξία της άποψης με βάση το φύλο, το να μοιραζόμαστε ηδονή είναι το φυσιολογικό, το να πιστεύουν κάποιοι ότι οι γυναίκες υπάρχουν για να προσφέρουν μόνο ηδονή, έτσι όπως το εννοεί ο καθένας, χωρίς να ενδιαφέρονται γι΄αυτές και την άποψή τους, τα συναισθήματά τους, αυτό θρέφει την κουλτούρα του βιασμού, αυτό διαιωνίζει τις λάθος αντιλήψεις.
     
  9. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Στη φυσική στο Δημοτικό όλοι μάθαμε τα συγκοινωνούντα δοχεία.
    Το υγρό "θέλει" να έρθει στα ίσια του και στα δυο σκέλη του πεταλοειδούς δοχείου.
    Φεύγει λοιπόν από το ένα σκέλος, το γιομάτο, και πάει στο πιο άδειο.
    Με την φόρα που έχει, γιομίζει το άδειο κι έτσι το υγρό παίρνει τώρα την επιστροφή προς το τέως γεμάτο που παραάδειασε.
    Με τις δυο τρείς πηγαινέλα, τσουπ, έρχεται το υγρό στα ίσια του.

    Η κουλτούρα βιασμού επικρατούσε ακόμα και μέχρι πριν 40-50 χρόνια πρακτικώς παντού.
    Η δυναμική στο θέμα άλλαξε και καλώς άλλαξε.
    Μέχρι να ισορροπήσουν τα πηγαινέλα από το "τάθελε ο κώλος της π'τάνας" στο "την κοίταξε με νόημα από το απέναντι πεζοδρόμιο, βιαστής είν΄ ο καριόλης, σφάχτε τον", θα πάρει κάμποσο.
    Πήρε 100 χρόνια για να πεισθεί η δυτική κενωνία πως οι γυναίκες έχουν κλειτορίδα, που ως όργανο κάτι θα κάνει διάολε, απτά πράματα, όχι αντιλήψεις.
    Σκεφτείτε πως μέρος της ανατολίτικης κενωνίας και τόξερε και τις έκοβε κι από πάνω, άλλα σούργελα δαύτα.
    (Παρακαλείται ο μαλάκας στο βάθος που έχει την ερώτηση στο μυαλό του με τον παραλληλισμό κλειτορίδας-σκωληκοειδήτιδος, να σούρει να γαμηθεί νάρθει στα ίσια του, ευχαριστώ).

    Φυσικά και θα πάρει καιρό και οι ψυχραιμότεροι θα παρακολουθήσουμε την αποδώ κι από κει παραφιλολογία ντυ κωλ κυριολεκτικώς.
    Ομοίως θα παρακολουθήσουμε και τα αγκίστρια που θα ψαρεύουν μαλάκες και στα δυο μέρη, για την συναποκομιδή τακτικών βραχυπρόθεσνων οφελημάτων και με το αζημίωτο.
    'Οπως ακριβώς και την εξτρεμαδούρα και από τις δυο μπάντες, η οποία κάνει (ως ενεργούμενα ή μη) την ίδια δουλειά με καθόλου ή λιγότερα οφελήματα, ένεκα που είναι ιδεολόγοι τα παιδγιά.

    Το διακύβευμα είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αυτή που με κάθε αφορμή τείνει να καταλυθεί, μέχρι ο άνθρωπας να καταλάβει τι ρόλο βαράει στον πλανήτη δαύτονε.
    ____________
    Έχω κάποιους, ελάχιστους είν' η αλήθεια, ανθρώπους που αγαπάω και τούμπαλιν, που από κωλοφαρδία, έστω, τόχουμε δει το έργο*.
    Ενώνω την φωνή μου μαζί τους και στις αντιμαχόμενες "παρατάξεις" λέμε, να μη μας πρήζουν τ' αρχίδια με τις φωνές τους.

    Ούτε από υπεροψία ούτε από σνομπισμό, το λέμε αυτό.
    Απλώς δώσαμε, δώσαμε πολύ πριν και μάλιστα καλοδώσαμε και ακόμα πιο μάλιστα, ακριβοπληρώσαμε** αυτό που δώσαμε.
    Επειδή ξέμε και την έκβαση της και καλά αντιπαράθεσης, γι' αυτό το λέμε, δηλαδή, η αξιοπρέπεια ακόμα και αν κάποτε υποχωρήσει θα αποκατασταθεί δυναμικά και με το παραπάνω.

    Ησυχία περικαλώ...
    Τόσο δύσκολο είναι να αντιληφθούτι την γαμημένη την νομοτέλεια στα απλά, τα βου και α, βα..?
    _________________________________________________________________________
    * Από δω και κάτω, πιο φλέιμ δεν γίνεται, σκοπίμως, συντάσσεται με το ...γατάκια..!
    ** Κι ακόμα "πληρώνουμε", μη χέσω..!
     
    Last edited: 22 Ιουλίου 2017
  10. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Οι τιμωρίες μπορεί να υπάρχουν και μπορεί να βαρύνουν αλλά η λύση στο πρόβλημα δεν θα είναι αυτή. Η λύση στο κάθε πρόβλημα είναι να εξαλείψεις την αιτία που το παράγει.

    Καλά κάνουν και φωνάζουν όσοι φωνάζουν για την κουλτούρα του βιασμού γιατί αυτή η κουλτούρα έχει ένα απλό γεννήτορα: Όσο προβάλλονται γυναίκες σαν ένα κομμάτι κρέας, τόσο θα υπάρχουν αυτοί που θα τις αντιμετωπίζουν έτσι.

    Και όχι, καμία γυναίκα που έχει σώας τας φρένας δεν θα κατατάξει ένα κομπλιμέντο ή μια ευγενική απόπειρα φλερτ στην κουλτούρα του βιασμού γιατί είναι τελείως διαφορετικό πράγμα να δείχνεις σε μια γυναίκα πως σου αρέσει και τελείως διαφορετικό πράγμα να της μιλάς λες και ψωνίζεις από το χασάπη.

    Και ακόμα και αν αδυνατούμε να μπούμε στα παπούτσια μιας γυναίκας ας αναρωτηθούμε πώς θα μας φαινόταν να έρθει κάποιος να μας πει "αμάν, τι μουνάρα είναι η κόρη σου/αδερφή σου/μάνα σου, θα της ξέσκιζα τα κωλοβάρδουλα μέχρι να βγάλει αίμα από τ' αφτιά".
     
  11. lotus

    lotus Silence

    Ο άνθρωπος που βιάζει (είτε ανθρώπους, είτε παιδιά, είτε ζώα) δεν έχει ήθος.
    Κι όταν μιλάμε για ήθος μιλάμε για την νοητική, σωματική και συναισθηματική υγεία του ατόμου.
    Επομένως ένα από αυτά να είναι σε διαταραχή (οι λόγοι πλείστοι) εν δυνάμει μπορεί να έχει αυτό το αποτέλεσμα.
    Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί είναι ότι αυτές οι ανισορροπίες "διδάσκονται" (με στραβό θα κοιμηθείς, το πρωί θα αλληθωρίσεις που λέει και η παροιμία) καταλαμβάνοντας τον χώρο που θα μπορούσε να κουμπώσει μια υγιής στάση ζωής.
    Κοινώς ανισορροπία στην οικογένεια ή στον ευρύτερο κύκλο που ζει το Χ άτομο μπορεί να είναι η αιτία μη σωστών δομών ούτως ώστε να επέλθει το ρήγμα σε μια από τις τρεις υποστάσεις.
    Και όπως προείπατε κάποιοι με άλλα λόγια... πάσχουμε στην πρόληψη αλλά όχι αναφορικά μόνο με τα άτομα που δρουν αλλά του ευρύτερου συνόλου των ατόμων που δρα με εσφαλμένο τρόπο και γίνεται διάδραση ή δεν αντιδρούν.
    Ντόμινο
     
  12. charlotte

    charlotte «Μηδείς αγεωμέτρητος εισίτω μοι την θύρα»

    Αύριο, στις 27/9/2017, θα οδηγηθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ναυπλίου η 22χρονη Π.Α., η οποία στην προσπάθεια της να αμυνθεί σε σεξουαλική επίθεση 46χρονου, τον τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι, τα ξημερώματα της 22ας Ιουνίου 2016, στο κέντρο της Κορίνθου. Στην 22χρονη έχουν απαγγελθεί κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το πλαίσιο μέσα στο οποίο τελέστηκε η πράξη αυτοάμυνας.

    --Άραγε πόσο ήρεμη είσαι όταν βιώνεις απειλή βιασμού;--

    Την Τετάρτη δεν θα καθίσει στο ειδώλιο μόνο η 22χρονη, αλλά όλες οι γυναίκες που ήρθαν αντιμέτωπες με τη σεξιστική βία και αντέδρασαν. Η αθώωση της Π. Α. και η αναγνώριση του δικαιώματος στην αυτοάμυνα είναι κομβικής σημασίας όχι μόνο για την ίδια αλλά για όλες μας. Γιατί η αυτοάμυνα είναι πάντα επιλογή επιβίωσης.

    Γράφει η Νατάσα Κεφαλληνού για #ToPeriodikoGR
    ----
    Αν θέλετε να κάνουμε γνωστή την υπόθεση, να στηρίξουμε με τον ελάχιστο τρόπο την ΠΑ και όποια γυναίκα αντιδρά στην έμφυλη βία και την απειλή βιασμού, στηρίξτε την καμπάνια

    #Free_Π
    #ΔικαίωμαΣτηνΑυτοάμυνα