Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Iagos, στις 26 Απριλίου 2016.

  1. ilias1

    ilias1 https://vimeo.com/61962404 Contributor

  2. Iagos

    Iagos Contributor

    Το νήμα «Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες» δημιουργήθηκε τέσσερα χρόνια πριν, με σκοπό να ενημερώνει σχετικά με τις δράσεις συλλογικών κινήσεων και πρωτοβουλιών που αφορούσαν και αφορούν την ανθρώπινη διαβίωση κατατρεγμένων ανθρώπων μέσα σε ένα εχθρικό για αυτούς περιβάλλον.

    Το θέμα του είναι σαφές και δεν σηκώνει καμία παρερμηνεία.

    Δεν τέθηκε εξαρχής κανένα ερώτημα στο οποίο καλούνταν τα μέλη του φόρουμ να πάρουν θέση.

    Εξαιτίας των παραπάνω, καλοδεχούμενοι ήταν και είναι όσοι επιθυμούν να ενημερώσουν και να συνεισφέρουν θετικά στην υπόθεση της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Από τις πρώτες μέρες της ανάρτησης του νήματος άρχισαν δειλά, δειλά να κάνουν την εμφάνιση τους τοποθετήσεις τύπου Ι «dimokratiaehoumethaleotinapopsimou» και τύπου ΙΙ «denimeratsistisalla».

    Από την αρχή προσπάθησα να απομονώσω αυτές τις κραυγές, για τον απλούστατο λόγο, πως οι τοποθετήσεις τους δεν είχαν καμία σχέση με το νόημα και το πνεύμα του νήματος και ως εκ τούτου σε καμία περίπτωση δεν είχαν να συνεισφέρουν σε τίποτε στον αγώνα των ανθρώπων εκείνων που στέκονται αλληλέγγυοι και προασπίζονται το αυτονόητο, ότι δηλαδή κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος.

    «Όπου γης και πατρίς».

    Εδώ η νέα γη των κατατρεγμένων εδώ και η νέα τους πατρίδα.

    Και εφόσον εδώ η νέα τους πατρίδα, η γηραιά Ευρώπη δηλαδή, είναι χρέος των αυτοχθόνων πληθυσμών να φροντίσουν για την φιλοξενία, την στέγαση σε ανθρώπινες συνθήκες, την υγεία, την εκπαίδευση, την πρόσβαση σε νερό, την πρόσβαση στην εργασία, την οικοδόμηση λατρευτικών χώρων για να μπορούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να εκτελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα ανεμπόδιστοι, την πρόσβαση στην πληροφορία, την ενημέρωση, την εκμάθηση της γλώσσας, την ελεύθερη κυκλοφορία, την παροχή όσων απαιτούνται ώστε αυτοί οι άνθρωποι να νιώθουν άνετα και ασφαλείς.

    Αυτό είναι το χρέος.

    Και με βάση αυτό το χρέος κάποιοι άνθρωποι, ευτυχώς όχι λίγοι, πράττουν το αυτονόητο σε όλες τις εποχές και τις συνθήκες. Στέκονται αλληλέγγυοι. Δηλαδή παραμένουν Άνθρωποι και δεν υποτιμούν τους εαυτούς τους σε υπανθρώπους.

    Άνθρωποι που αντιλαμβάνονται την ύπαρξη και την συνύπαρξη μέσα από τις αξίες της κοινοτικής ζωής, της συλλογικής προσπάθειας, της προσφοράς και του σεβασμού.

    Αυτοί οι άνθρωποι αδυνατούν να δουν τον βίο ως μια οντότητα περιχαρακωμένη από φράχτες, εντός των οποίων πρυτανεύει η μήτρα του ρατσισμού που γεννά και θρέφει την φαντασίωση της φυλετικής υπεροχής προτάσσοντας την ως υπέρτατη αξία της ανθρωπότητας.

    Το ίδιο χρέος προς τον κατατρεγμένο και τον αδικημένο ώθησε πολλούς ανθρώπους να βάλουν το κεφάλι τους κυριολεκτικά στον ντορβά του χασάπη και να αγωνιστούν για να έχει ο πληθυσμός της πρωτεύουσας τροφή τον Γενάρη του 41, όταν η πείνα θέριζε και οι αποθήκες των μαυραγοριτών ήταν τίγκα στα καλούδια του Αβραάμ και του Ισαάκ.

    Το ίδιο χρέος ωθεί και σήμερα πολλούς ανθρώπους να σταθούν αλληλέγγυοι στους κατατρεγμένους και πεινασμένους ανεξαρτήτου εθνικότητος, χρώματος, θρησκείας, φυλής και σεξουαλικού προσδιορισμού.

    Και για να προλάβω όσους πουν πως η εποχή και οι συνθήκες μέσα από τις οποίες «το ΕΑΜ μας έσωσε από την πείνα…» δεν είναι οι ίδιες με τις σημερινές θα πω πως ναι, δεν είναι σαν τις σημερινές, αλλά όποιος έχει την ευαισθησία στέκεται αλληλέγγυος, σε κάθε στιγμή που αυτό απαιτείται.

    Ο αλληλέγγυος δεν βλέπει χρώμα, θρησκεία, εθνικότητα. Βλέπει μόνο την αδικία και αγωνίζεται για την δικαιοσύνη. Ο αλληλέγγυος όταν η ανεργία άρχισε να καλπάζει, όταν οι νομοθεσίες εγκαθιστούσαν μια βάρβαρη αναδιανομή του πλούτου συσπειρώθηκε και δημιούργησε ιατρεία πρωτοβάθμιας φροντίδας άρτια στελεχωμένα και εξοπλισμένα, δημιούργησε κοινωνικούς χώρους, καταλαμβάνοντας ακόμα και δημόσια κτίρια που ρήμαζαν από την εγκατάλειψη, και τα μετέτρεψε σε χώρους όπου τα παιδιά των αδικημένων παρακολουθούσαν δωρεάν μαθήματα από άρτια καταρτισμένους επιστήμονες, έδρασε συλλογικά και επανασύνδεσε χιλιάδες «κομμένες» παροχές ηλεκτρικού ρεύματος μεταφέροντας την νομική ευθύνη στη συλλογικότητα με την τοποθέτηση επάνω στο επανασυνδεδεμένο μετρητή ενός αυτοκόλλητου που ενημέρωνε ποιος έκανε την επανασύνδεση, οργάνωσε εκατοντάδες συλλογικές κουζίνες όπου οι αδικημένοι είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν δωρεάν καλομαγειρεμένο φαγητό, στήθηκε έξω από σούπερ μάρκετ ζητώντας τρόφιμα από τους καταναλωτές, προμήθευσε με φαγητό πολλά σπίτια που το είχαν ανάγκη στις γειτονιές καθώς και πάρα μα πάρα πολλά άλλα.

    Και ενώ η αλληλεγγύη έχει επιδείξει έργο σπουδαίο και σημαντικό την τελευταία δεκαετία, ενώ πολλοί άνθρωποι εργάστηκαν μεθοδικά και συλλογικά έρχεται ο ιδιώτης με τις αραχνιασμένες αντιλήψεις του να εγκαλέσει την αλληλεγγύη ότι φροντίζει ΚΑΙ τους ξένους ενώ στο φαντασιακό του εγκαταλείπει στη μοίρα τους, τους φυλετικά ανώτερους Έλληνες.

    Νομίζω φίλτατοι ιδιώτες πως ήρθε καιρός να το πάρετε απόφαση.

    Η αλληλεγγύη δεν έχει τα μυαλά σας.

    Ο αλληλέγγυος δεν κάνει face control, είναι παρών όπου χρειάζεται.

    Η αλληλεγγύη αγωνίζεται και εργάζεται για να ενδυναμωθεί ο κοινοτισμός,

    Η αλληλεγγύη θα σταθεί ακούραστα και σιωπηρά στον αδικημένο αλλά όταν οι συνθήκες το απαιτούν θα παρέμβει ηχηρά και δυναμικά, όπως έκανε στη στυγνή δολοφονία του Λουκμάν στα Πετράλωνα, στην άνανδρη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, όπως επίσης έκανε απέναντι στην ομοφοβία και το οχετό που ξεβράστηκε μετά την χυδαία επίθεση και δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

    Όταν τα κύματα των κατατρεγμένων άρχισαν να πληθαίνουν η αλληλεγγύη ήταν εκείνη που πρώτη έτρεξε στις παραλίες να μαζέψει ζωντανούς και νεκρούς, να σταθεί στους κατατρεγμένους μαζί με τους κατοίκους, να φροντίσει έτσι ώστε αυτοί οι άνθρωποι να έχουν ένα πιάτο φαί, και μια δομή ανθρώπινη για να εγκατασταθούν. Η Αλληλεγγύη έστησε τα πρώτα camp. Η αλληλεγγύη φρόντισε να δημιουργήσει δομές φιλοξενίας καταλαμβάνοντας δημόσια ερείπια ή χρεωμένα και εγκαταλελειμμένα ξενοδοχεία μετατρέποντας τα σε παραδείγματα φιλοξενίας με συνθήκες διαμονής που σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, με την δημιουργία εντός αυτών των χώρων ιατρείων, σχολείων, χώρων κοινωνικής ζωής και δομών ψυχικής υποστήριξης.

    Για όλους τους παραπάνω λόγους και για πολλούς ακόμα δημιουργήθηκε αυτό το νήμα. Για να ενημερώσει και να ανοίξει έναν γόνιμο διάλογο για το τι παραπάνω οφείλουμε να κάνουμε, ποιες δράσεις προτείνουμε, ποιες πληροφορίες μπορούμε να μοιραστούμε έτσι ώστε αυτοί οι «ξένοι που μας ήρθαν εδώ» να σταθούν στα πόδια τους και να μπορέσουν να κινηθούν ελεύθερα στην ΕΕ χωρίς περιορισμούς.

    Γιατί πλέον η νέα τους πατρίδα είναι η Ευρωπαϊκή ήπειρος.

    Δεν δημιουργήθηκε αυτό το νήμα για να διακινείται η μισαλλοδοξία και ο ρατσισμός. Απόψεις και τοποθετήσεις που δεν σχετίζονται με την αλληλεγγύη είναι εκτός θέματος. Τόσο απλά.

    Βέβαια ο ιδιώτης δεν καταλαβαίνει από αυτά.

    Ο ιδιώτης νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του, αδιαφορεί για τους άλλους είτε είναι ξένοι είτε συμπατριώτες του.

    Η αντιληπτικότητα του για τον κόσμο φτάνει μέχρι εκεί που τελειώνει η μάντρα του σπιτιού του. Έξω από τη μάντρα όλοι ντόπιοι και ξένοι είναι εν δυνάμει εχθροί του που για να τους πολεμήσει δεν θα διστάσει να καπηλευτεί την έννοια της πατρίδας και να μετατρέψει τον πατριωτισμό σε εθνικισμό. Ο ιδιώτης δεν αγαπά την πατρίδα, γιατί απλούστατα δεν λειτουργεί ως πολίτης με συνείδηση του ρόλου του, αλλά ως μονάδα που σε καιρούς χαλεπούς μετατρέπεται σε αγέλη που αλαλάζει άναρθρες και α-νόητες κραυγές χωρίς ειρμό.

    Είμαι σίγουρος πως ούτε και μετά από αυτό το κείμενο ο ιδιώτης θα καταλάβει πως σε αυτό το νήμα δεν χωρούν η πατριδοκαπηλία, η συνωμοσιολογία, οι ρατσιστικές εκφράσεις όπως «λαθρομετανάστες» κ.α.

    Δεν θα κατανοήσει τον σκοπό του νήματος.

    Όπως και να έχει, προσωπικά, δεν προτίθεμαι να ανταλλάξω ούτε μια κουβέντα με τοποθετήσεις που είναι εκτός θέματος.

    Θέλω να ευχαριστήσω τον @DreamMaster για την στιβαρή και γνωστική παρέμβαση του στο νήμα. Και να του πω και Εγώ με τη σειρά Μου πως εάν αυτό το νήμα ήταν η αφορμή για να εμφανιστεί ξανά στο φόρουμ ας ζυγίσει την παράκληση και την δική μου και των υπολοίπων μελών και ας επιστρέψει με όποιον τρόπο νομίζει στον δημόσιο διάλογο.

    Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς η στιβαρότητα χρειάζεται.

    Ευχαριστώ από καρδιάς

    Iagos

     
     
    Last edited: 28 Μαρτίου 2020
  3. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    ε όχι και να μπασταρδεψουμε το dna του λαμιωτη!!!!!
     
  4. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    ενος λεπτού σιγή γι αυτούς που στέκονται η στάθηκαν αλληλέγγυοι σε όποιο ζωντανό γενικότερα χρειάζεται βοήθεια χωρίς να ανοίκει σε κάποια ομάδα, σωματείο, μκο ή παρέα. που στάθηκε άνθρωπος, που στάθηκε πρόσωπο και όχι κοινωνικό άτομο, αρνούμενος να γίνει μαζοχυλος της κάθε συλλογικοτητας. είτε γιατί είδε ότι πολλών η ανάγκη εκεί είναι περισσότερο να αισθάνονται αλληλέγγυοι παρα να ειναι, είτε γιατί είδε πολύ κόσμο που απλά ήθελε να ανήκει κάπου και ξενέρωσε, είτε γιατί είναι απλά στριμμενος και αντικοινωνικός. σίγουρα πάντως δεν είναι ιδιώτης....

    ps. μιλάω για τους ανθρώπους στο πεδίο. αυτούς που συνήθως δεν γράφουν πουθενα ούτε φαίνονται πουθενά. δεν μιλάω για bloggers, writers, αναλυτές κλπ...
     
  5. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

     
    Μπουνταλάκο, έλα να σε κάμνω αγκαλίτσα.
     
  6. espimain

    espimain Contributor

    «Ὡς οὐδείς ἂπολις, μέχρις ἂν ἡ τῶν Θεσσαλονικέων ᾖ πόλις».
     
  7. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

     
     
  8. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Αυτό...
     
  9. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

  10. Dr. Switters

    Dr. Switters New Member

    Αγαπητέ @DreamMaster, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω επί της ουσίας στο σύνολο των όσων φορτισμένα γράφετε παραπάνω (εκτός ίσως από το ατυχές συγκριτικό παράδειγμα των Ελλήνων στα αεροδρόμια του Λονδίνου -καθώς η ηλιθιότητά τους δεν μπορεί να συγκριθεί με την δυστυχία των συνανθρώπων στους οποίους αφορά το συγκεκριμένο νήμα) όμως θα είμαι λιγότερο ενθουσιώδης από τους υπολοίπους συνομιλητές μας. Βεβαίως δεν γνωριζόμαστε, αλλά επειδή έχει τύχει να διαβάσω προσεκτικά και να θαυμάσω παλαιότερες εξαιρετικού στυλ παρεμβάσεις και συνεισφορές σας, θα τολμούσα αν μου επιτρέπετε να πω, ότι στην παρούσα ανάρτηση δεν είστε ο εαυτός σας. Μήπως να φάτε ένα σνίκερς;
     
  11. D Q Juls

    D Q Juls Αρχή...Διαδρομή...Ηδονή...

     
  12. ilias1

    ilias1 https://vimeo.com/61962404 Contributor

    Απόλυτα αναμενομενο.

    Αφού ανοίξαμε βλακωδως τα σύνορα για να ερθουν, κάνοντας φτωχοτερη τη χώρα τους και πλούσιους τους εγκληματίες διακινητες τους, τώρα να δούμε τι θα κάνουμε με το θέμα της υγείας τους.

    Εκπληκτική πολιτικη, η οποία δημιούργησε τα προβλήματα για να έχουμε μετά τιυς αλληλεγγυους υποκριτες να κραυγαζουν για τη λυση τους, αλλά στην πλάτη των υπολοίπων ελληνων, ΠΑΝΤΑ