Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Από την υπακοή στην υποταγή. Κατίσχυση και μεταβατικό στάδιο.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος kinvara, στις 9 Αυγούστου 2023.

  1. iolanda

    iolanda Contributor

    Άλλοτε ένιωθα σαν να μου χάρισαν τον κόσμο όλο και άλλοτε σαν να με πετούσαν στον Άδη.
    Η αντιμετώπιση του Κ ήταν ανάλογη της κατάστασης, είχε πολλή υπομονή και ακόμα περισσότερη επιμονή.
     
  2. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    @Just_Me οι σκέψεις σου άπτονται του θέματος και με το παραπάνω. Εξάλου δεν πιστεύω πως στο κάθε τι δεν υπάρχουν προεκτάσεις μέσα από τις οποίες ενίοτε προκύπτουν διαμαντάκια.
    True μόνο που για μένα το μέγεθος αυτών είναι αλληλένδετο με το πρόσωπο του κ.

    That make two of us

    Σε μένα δεν έχει λειτουργήσει έτσι ποτέ. Ποιος "μηχανισμός" πιστεύεις οφείλεται για αυτό;
    Όσο με αφορά η εμπιστοσύνη στον εαυτό μου έχει να κάνει περισσότερο με την σιγουριά μου πως εκεί θέλω να είμαι. Αυτό που με κάνει να αφήνομαι έχει να κάνει με την εσωτερική μου πληρότητα και ηρεμία.

    Το κατανοώ. Στο quotαρισμένο κομμάτι αναφερόμουν στην έννοια πίστη και όχι στην υπακοή.

    Όποιο κι αν είναι χρονικά αυτό το σημείο που αντιλαμβάνομαι πως για κανένα συσχετισμό και για κανένα υ δεν είναι ίδιο, τι είναι αυτό που συνήθως συντελεί σε αυτή την επιτάχυνση; τι πιστεύεις πως είναι αυτό που επιφέρει πιο καθοριστικά αποτελέσματα; Υπάρχει μια ας πούμε γενική σκέψη που κουμπώνει κάπως ή τα πάντα όλα είναι μόνο εξατομικευμένα;
     
  3. Just_Me

    Just_Me Contributor

    Σε τι αναφέρεσαι λέγοντας "το μέγεθος αυτών" ;
    Έχω την αίσθηση πως αναφερόμαστε στο ίδιο με άλλα λόγια.
    Αν όχι, δεν μπορώ να γνωρίζω σε τι μπορεί να οφείλεται αυτό..
     
  4. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Αν και σε μένα δεν έχει λειτουργήσει έτσι ποτέ, θα έλεγα ότι μάλλον σαν "πηγή" (αιτία; ) έχει την επιθυμία και ανάγκη να μην απογοητεύσεις τον σημαντικό Άλλο...
     
  5. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Αν αντιλαμβάνομαι σωστά αυτό που γράφει ο @Stalker , άπαξ και γίνει το breaking των αντιστάσεων και ίσως και κάποιων σχημάτων από τα οποία αυτές προέρχονται, τότε μετά η ροή είναι απρόσκοπτη, δεν έχει τριβές αφού δεν συναντά αντιστάσεις...
     
  6. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Ναι, ναι αναφέρθηκα εγώ σε αυτή με αφορμή το ποστ σου.

    Όταν νιώθεις πως σου έχουν χαρίσει τον κόσμο όλο, το πέταμα στον Άδη γίνεται εξωπραγματικά τρομακτικό. Δεν ξέρω καν εαν μπορεί να αποτυπωθεί σε λέξεις.

    Μα... σαυτα που συζητάμε.. βαρίδια, αντιστάσεις κτλ  
     
    Last edited: 13 Αυγούστου 2023
  7. slave32

    slave32 Regular Member

    Η υποταγή αναφέρεται συνήθως στο να ακολουθεί κανείς εντολές ή να υποκύπτει σε αρχές ή αυθεντίες, ενώ η υπακοή συνδέεται με το να εκτελεί κανείς εντολές ή να συμμορφώνεται με κανονισμούς. Είναι σημαντικό να εξισορροπούμε την υποταγή με την προσωπική μας ευθύνη και να αναζητούμε τον σωστό συμβιβασμό

    Ο συμβιβασμός είναι σημαντικός, διότι δίνει τη δυνατότητα να επιτευχθεί ισορροπία μεταξύ της ατομικής ελευθερίας και της συμμόρφωσης προς κοινωνικούς κανόνες και αξίες. Η υποταγή χωρίς σκέψη μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα, ενώ η υπακοή με κριτική προοπτική μπορεί να διασφαλίσει ότι ακολουθούμε το σωστό δρόμο. Κρίνοντας την κατάλληλη στιγμή να υποταγούμε και τη στιγμή να εκφράσουμε τις απόψεις μας, μπορούμε να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη τόσο του εαυτού μας όσο και της κοινωνίας στην οποία ζούμε.

    Η ερωτική υποταγή αναφέρεται στην εθελούσια αποδοχή ρόλων ή δυναμικών υποταγής και εξουσίας σε μια σεξουαλική σχέση. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η δυναμική πρέπει να βασίζεται σε ενημέρωση, συναίνεση και αμοιβαία σεβασμό



    Η ερωτική υπακοή αναφέρεται στο να απολαμβάνεις ή να αναζητάς εκείνα τα στοιχεία μιας σεξουαλικής σχέσης που συνδέονται με την υποταγή στον ερωτικό σας εταίρο. Αυτή η δυναμική μπορεί να περιλαμβάνει διάφορα στοιχεία, όπως ρόλους, σκηνικά, και διαδικασίες, με τον έναν συνεννοούμενο να αναλαμβάνει τον ρόλο του δυνατότερου ή εξουσιαστή, ενώ ο άλλος αναλαμβάνει το ρόλο του υποτακτικού ή υποταγμένου.
     
  8. Nickname

    Nickname Όμορφος, έξυπνος και μετριόφρων Contributor

    Αν και θα μπορούσα να δεχτώ ότι καλύφθηκα από το δεύτερο ποστ του @Arioch νομίζω πως δεν θα το κάνω. Προτιμώ να επαναδιατυπώσω.
    Η υπακοή είναι επιλογή, συνειδητή ή όχι. Η υποταγή δεν είναι επιλογή.

    Ατ μάι πόιντ οφ βιου, κατά την υποταγή έχει αποδεχτεί το υ μέρος την θέση του, έτσι οπως την οριζει το Κ μερος, έχοντας προσπεράσει τις εσωτερικές συγκρούσεις.
    Δεν αλλάζει η συμπεριφορά, γίνεται εμφανής η εσωτερική γαλήνη η οποία και επηρεάζει την συμπεριφορά.

     
     
  9. Nickname

    Nickname Όμορφος, έξυπνος και μετριόφρων Contributor

    Πηγή;


    @Seras Victoria και @kinvara έχω την αίσθηση πως αυτο που λέει ο @espimain , είναι πως στις Κ/υ σχέσεις μας αφορά η υποταγή, όχι η υπακοή. Αν κάνω λάθος και θέλει ας το διευκρινίσει.
     
  10. slave32

    slave32 Regular Member

    Καμία πηγή, γνώση!
    Ελάχιστες μέρες που απαντάω κανονικά.
     
  11. Just_Me

    Just_Me Contributor

    Οκ τώρα έγινε σαφές, δεν το κατάλαβα προηγουμένως επειδή στο δικό μου μυαλό οι αντιστάσεις έχουν να κάνουν προσωπικά με μένα είναι δικά μου αν θες μπαγκάζια. Τα οποία θα τα κουβαλάω όπως και να έχει.

    Αν θέλουμε να το δούμε πως υπάρχει σύνδεση με το πρόσωπο που σχετίζομαι ως προς τα μπαγκάζια, εδώ έρχεται η εμπιστοσύνη στον εαυτό και φυσικά εφόσον μιλάμε για ασύμμετρη σχέση η διαχείριση του Κ.
    Συνδυαστικά όοολα αυτά μπορούν να δημιουργήσουν κάτι ακόμη ομορφότερο.
     
  12. espimain

    espimain Contributor

    Το σχόλιο σας αποτελείται από τέσσερεις παραγράφους.
    Στις δύο τελευταίες, όπου υπεισέρχεται και η λέξει «ερωτική», γίνεται προβολή αποκλειστικά της αντίληψης των «φετιχιστών της υποταγής», η οποία ουδεμία σχέση έχει με τις σχέσεις Κυριαρχίας - υποταγής, πέρα από το ότι η πρώτη είναι περιστασιακή μίμηση της δεύτερης ως προς την ορολογία.