Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ασκήσεις λογικής βιολογίας, από την Gloria Steinem.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος gaby, στις 7 Φεβρουαρίου 2006.

  1. gaby

    gaby Guest

    Μεταφράζω ένα απόσπασμα του διάσημου κειμένου της Gloria Steinem με τίτλο «αν οι άντρες είχαν περίοδο».

    Ο λόγος που το κάνω αυτό είναι κυρίως για να απαντήσω στο «Θα σε γαμήσω» του Κυρίου φον Κλαιστ.

    Γιατί με ένα κείμενο της Steinem;

    Επειδή η Steinem βρήκε έναν πολύ ωραίο τρόπο για να εξηγήσει ότι τα πάντα μπορεί να εξηγηθούν σύμφωνα με τη δεσμευτική για τους υπόλοιπους, άποψη της άρχουσας τάξης.

    Κατόπιν τούτου, για να μη μιλώ πολύ, ας πούμε, ότι όλες οι γυναίκες θέλουν «να τις γαμήσουν». Έστω. Γιατί να μη θέλουν; Οι ορμόνες τους λένε να θέλουν. Τί εμποδίζει μία Κυρίαρχο να εκπαιδεύσει τον υποτακτικό Της ώστε η στύση του να ελέγχεται από Την Ίδια; Τί Την εμποδίζει να χαρεί σεξ μαζί του, στην όποια στάση, και μετά, αφού Αυτή ευχαριστηθεί, να του πει «στη γωνιά σου και τσιμουδιά»;

    Επειδή οι υποτακτικές γυναίκες λιγώνονται, και καλά κάνουν, με τοποθετήσεις βγαλμένες κατευθείαν από τα σπλάχνα του Νιτσεϊκού υπεράνθρωπου, έπεται ότι έτσι κάνουν «οι σωστές γυναίκες»; Ο Φρειδερίκος όμως πήγε κακήν κακώς, τώρα το «τί είναι ισχύς» το αναλύει ο Μπέρτραν Ράσελ και ο δικός μας ο Κονδύλης και η «ισχύς» έχει πάψει να έχει φύλο.

    Link για το κείμενο της Steinem : http://www.haverford.edu/psych/ddavis/p109g/steinem.menstruate.html


    >Λοιπόν, τί θα συνέβαινε αν ξαφνικά, με ένα μαγικό τρόπο, οι άντρες αποκτούσαν τη δυνατότητα να αδιαθετούν ενώ την έχαναν οι γυναίκες;

    >Σαφέστατα, ο μηνιαίος κύκλος θα γινόταν ένα ζηλευτό και αξιόλογο, αποκλειστικά αντρικό γεγονός.

    >Οι άντρες θα καυχιόνταν για τη διάρκεια και την ποσότητα.

    >Τα νέα αγόρια θα περίμεναν με αγωνία την έναρξη του ευτυχούς γεγονότος. Η μεγάλη μέρα θα σημαδευόταν με δώρα, θρησκευτικές τελετές, οικογενειακά τσιμπούσια και πάρτυ.

    >Για να αποτρέψει την απώλεια παραγωγικών ωρών εργασίας εξαιτίας του μηνιαίου κύκλου σημαντικών αντρών το Κογκρέσο θα ψήφιζε τη χρηματοδότηση ενός Εθνικού Ινστιτούτου για τη Δυσμηνόροια. Οι γιατροί θα αφιέρωναν λίγη έρευνα στις καρδιοπάθειες, αφού οι άντρες δεν θα κινδύνευαν από αυτή διότι θα τους προστάτευαν οι ορμόνες τους, αλλά θα μελετούσαν εντατικά τις κράμπες.

    >Οι σερβιέτες και τα ταμπόν θα ήταν δωρεάν, επιδοτούμενα από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Βέβαια, κάποιοι θα ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν για το πρεστιζ εμπορικών σημάτων όπως ταμπόν Πωλ Νιούμαν, σερβιέτες Μοχάμεντ Άλι, ή σερβιέτες μεγάλης ροής Τζων Γουαίην.

    >Θα κυκλοφορούσαν στατιστικές έρευνες που θα έδειχναν ότι οι άντρες έχουν καλύτερη απόδοση στα σπορ και κερδίζουν περισσότερα Ολυμπιακά μετάλλια κατά τη διάρκεια του μηνιαίου κύκλου τους.

    >Στρατηγοί, πολιτικοί της δεξιάς και σκληροπυρηνικοί της θρησκείας θα θεωρούσαν την αντρική περίοδο ως περίτρανη απόδειξη ότι οι άντρες και μόνο οι άντρες μπορούν να υπηρετούν το Θεό και την πατρίδα τους στη μάχη («πρέπει να μπορείς να δώσεις αίμα για να χύσεις αίμα»), να αναλάβουν υψηλές θέσεις στην κυβέρνηση («πώς μπορούν οι γυναίκες να επιβάλλουν την άποψή τους χωρίς ένα μηνιαίο κύκλο που τον κυβερνά ο πλανήτης Άρης;»), να γίνονται κληρικοί και επίσκοποι, ο Θεός ο ίδιος («που έδωσε το αίμα του για μας») και ραββίνοι («χωρίς τον μηνιαίο εξαγνισμό οι γυναίκες είναι ακάθαρτες»).

    >Πάντως, αρσενικοί από τις τάξεις των φιλελεύθερων και των ριζοσπαστικών, θα επέμεναν ότι οι γυναίκες είναι ίσες μεν αλλά διαφορετικές και ότι θα μπορούσαν να εξισωθούν μαζί τους μόνο αν ήταν διατεθειμένες να αναγνωρίσουν την ανωτερώτητα του μηνιαίου κύκλου των αντρών («όλα τ άλλα λύνονται αν αναγνωριστεί αυτό») ή να προκαλούν στον εαυτό τους μία αξιόλογη αιμοραγγία κάθε μήνα («η επανάσταση χρειάζεται αίμα»)

    >Θα υπήρχαν εκφράσεις της αργκό του τύπου : «άντρας των σούπερ ντούπερ ταμπόν», ή «θηρίο των έξι ημερών» ή «μάγκα μου έχω τα ρούχα μου σήμερα».

    >Η τηλεόραση θα αναφερόταν ανοιχτά στο θέμα - Επεισόδιο σαπουνόπερας: Ο Ρίτσι και ο Πότσυ προσπαθούν να πείσουν τον Φόντζυ ότι είναι πάντα ο «Μεγάλος» ας έχει δύο μήνες να αδιαθετήσει. Το ίδιο και οι εφημερίδες : «δικαστής απαλλάσει τον Μετανοητή Βιαστή λόγω εξάρσεων περιόδου», «φοβίες για αιμοδηψείς καρχαρίες ταλανίζουν άντρες με περίοδο» αλλά και ο κινηματογράφος: «Μπραντ Πητ και Μίκυ Ρουρκ στην Αδελφότητα του Αίματος».

    >Οι άντρες θα έπειθαν τις γυναίκες ότι το σεξ είναι πιό ευχάριστο «αυτές τις μέρες του μήνα». Για τις λεσβίες θα λεγόταν ότι φοβούνται το αίμα και άρα τη ζωή την ίδια και ότι το μόνο που χρειάζονται είναι ένας άντρας με καλή περίοδο.

    >Οι ιατρικές σχολές θα έβαζαν περιορισμούς στην είσοδο των γυναικών («μπορεί να λιποθυμούν στη θέα του αίματος»).

    >Ασφαλώς, τα περισσότερα επιχειρήματα από την άποψη της ηθικής και της λογικής θα τα ανέλυαν οι διανοούμενοι: χωρίς το βιολογικό δώρο για την μέτρηση των σεληνιακών και των πλανητικών κύκλων, πώς είναι δυνατό οι γυναίκες να ασχολούνται με επιστήμες που απαιτούν μία αίσθηση του χώρου και του χρόνου, μαθηματικά ή τουλάχιστο μία στοιχειώδη ικανότητα να μετρήσουν οτιδήποτε; Στη φιλοσοφία και τη θρησκεία, πώς θα μπορούσαν οι γυναίκες να αντισταθμίσουν το τεράστιο μειονέκτημα ότι έχουν αποκοπεί από τους ρυθμούς του σύμπαντος; Ή για την έλλειψη αυτή του συμβολικού θανάτου και ανάστασης κάθε μήνα;

    >Η εμμηνόπαυση θα ήταν ένα γεγονός που άξιζε να γιορταστεί κι αυτή, ένα σύμβολο ότι οι άντρες είχαν συγκεντρώσει αρκετά χρόνια κυκλικής σοφίας και δε χρειάζονταν άλλα.

    >Οι φωτισμένοι αρσενικοί οποιουδήποτε χώρου θα προσπαθούσαν να είναι ευγενικοί. Το γεγονός ότι «αυτοί οι άνθρωποι» δεν έχουν το χάρισμα να μετρούν τη ζωή, θα εξηγούσαν, είναι αρκετή τιμωρία από μόνο του, δε χρειάζεται άλλη.

    >Και πώς θα ανατρέφονταν να αντιδρούν οι γυναίκες; Μπορούμε να φανταστούμε τις κυρίες της δεξιάς να συμφωνούν με τα πάντα με ένα μαζοχιστικό, πυροσβεστικό, χαμογελάκι. Η Ένωση Γυναικών θα απαιτούσε από τις νοικοκυρές να αυτοτραυματίζονται κάθε μήνα.

    >Κοντολογίς, θα διαπιστώναμε, αν δεν το έχουμε κάνει ήδη, ότι η λογική είναι υποκειμενική υπόθεση του εκάστοτε εκφραστή της. Για παράδειγμα, να μία σκέψη για θεωρητικούς και λογικούς φιλοσόφους: αν οι γυναίκες θεωρούνται λιγότερο λογικές και πιό συναισθηματικές στην αρχή του κύκλου τους που τα οιστρογόνα είναι σε χαμηλά επίπεδα τότε γιατί δεν ευσταθεί λογικά ότι αυτές τις λίγες μέρες οι γυναίκες συμπεριφέρονται κυρίως, όπως συμπεριφέρονται οι άντρες κατά τη διάρκεια όλου του μήνα. Περαιτέρω αυτοσχεδιασμούς τους αφήνω σ εσάς.
     
    Last edited by a moderator: 20 Νοεμβρίου 2006
  2. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    RE: Αν οι Άντρες είχαν περίοδο, από την Gloria Steinem.

    Αν οι γυναίκες ΔΕΝ είχαν περίοδο :

    -Θα συμμετείχαν περισσότερο στο μάθημα της γυμναστικής καθόλη τη διάρκεια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

    -Κατα συνέπεια της πρώτης πιθανότητας θα απάλλαζαν τους γυμναστές-ριες από τη διαρκή ερώτηση:μα και την προηγούμενη βδομάδα,αδιάθετη δεν ήσουν..?..

    -Θα έχουν πιο καθαρά βιβλία,τετράδια και θρανεία -χωρίς γραμμούλες..

    -Θα είχαν λιγότερες δυνατότητες φυγοπονίας από τον εργασιακό τους χώρο και θα πηγαίναν σπίτι τους κανονικά όλο το μήνα..

    -Οι σερβιέτες με φτερά και ακόμα περισσότερο αυτές που προσαρμόζουν σε κάθε εσώρουχο θα αργούσαν κατά πολύ να ανακαλυφθούν(το σίγουρο είναι πως μια εβδομάδα το μήνα οι άντρες δεν θα φορούσαν μπογεράκι αν είχαν περίοδο)

    -Δεν θα πηγαίναν δύο-δύο σαν τους χιώτες στις τουαλέτες καφετεριών ,εστιατορίων κτλ

    -Θα περιόριζαντις εφόδους στις ίδιες τουαλέτες με το τσαντάκι παραμάσχαλα παραμάσχαλα ή κρατώντας το και με τα δυο τα χέρια..

    -Θα καταναλώνανε λιγότερο χαρτί υγείας στις ίδιες τουαλέτες και το καλάθι θα χρειαζότανε λιγότερες φορές την ημέρα άδειασμα(ενώ θα αυξάνονταν στις αντρικές)..

    -Θα έπεφταν οι πωλήσεις των depon.έτσι και αλλιώς οι γυναίκες είναι περισσότερες από τους άντρες..

    -Θα αγαπούσαν περισσότερο την ασπιρίνη και το ταμπάσκο..

    -Οι γυναίκες θα χαν περισσότερη θηλυκότητα όλο το μήνα(η διαφήμιση με το σερβιετάκι που δεν εφαρμόζει καλά,είναι σαφής)..

    -Θα είχαν λιγότερες αφορμές συνειδητής αποχής από τη σεξουαλική πράξη..

    -Θα ταν όλο το μήνα με το χαμόγελο..

    -Θα γκρινιάζαν λιγότερο..

    Θα..ας συμπληρώσουν οι φίλοι του φόρουμ : )
     
  3. Guest05

    Guest05 Guest

    RE: Αν οι Άντρες είχαν περίοδο, από την Gloria Steinem.

    Είναι η δεύτερη απάντηση - αφιέρωση που λαμβάνω σήμερα και πιστέψτε με τα κόκκινα μάγουλα δεν μου πάνε καθόλου .

    Η αλήθεια είναι πως αδυνατώ να παραθέσω ως είπα και στο σχετικό thread επιχειρήματα για να στηρίξω την άποψη περί κυρίαρχου φύλου και όχι περί κυρίαρχης άρχουσας τάξης.

    Πολύ σωστά παρατηρηθεί ότι η «ισχύς έχει πάψει να έχει φύλο» και αυτό συμβαίνει σε μια ταξικά δομημένη κοινωνία .
    Μόνο που δεν μίλησα για την κοινωνική θέση του δευτέρου φύλου μα για την «σεξουαλική – ερωτική » ακόμα και BDSM lifestyle αν θέλετε .

    Αν οι Άντρες είχαν περίοδο !!! Αν οι Άντρες είχαν περίοδο πολύ πιθανόν να συνέβαιναν όλα αυτά τα χαριτωμένα που η φεμινίστρια Gloria Steinem αναφέρει και μεταφράζει εξαίρετα η αξιέραστος tender_lilly .

    Φαντάζομαι ότι εκτός των χαριτωμένων παραπάνω θα είχαμε και ένα πρόσθετο πρόβλημα την υστέρηση σε Πέη .

    Αν νομιμοποιούμε λοιπόν να απαντήσω θα έλεγα « Ναι Αν οι Άντρες είχαν περίοδο θα είχαμε κυρίαρχες γυναίκες »
     
  4. Maley

    Maley Contributor

    RE: Αν οι Άντρες είχαν περίοδο, από την Gloria Steinem.

    Κανεις δεν ξερει πως θα ηταν "αν οι αντρες ειχαν πριοδο"...μπορει και να ηταν γυναικες..ολα τα πραγματα στη φυση έχουν μια ταξη..ειναι χαμενος χρονος σε τετοιους προβληματισμους. Οι απαντησεις της κ. Steinem ειναι ομρφες, ευρηματικες αλλα ποια η ουσία?καμμια. Μια σκετη θεωρητικολογια, εξυπνες ατακες, ωραια παραδειγματα..ε και?τιποτα δεν αποδεικνυει..γιατι ποτε αυτο δεν θα γίνει...
    So, μην χανετε τον χρονο Σ/σας...(και εγω τον δικό μου)...
    Δηλαδη αν η γιαγια μου ειχε καρουλια ειναι σιγουρο οτι θα ήταν πατινι? και εδω δεν υπαρχει standard απαντηση...
     
  5. carissa[L_T]

    carissa[L_T] Contributor

    RE: Αν οι Άντρες είχαν περίοδο, από την Gloria Steinem.

    εγώ πάντως διαβάζοντας το γέλασα με την καρδιά μου ειδικά στην ιδέα της φρίκης που θα έτρωγαν μερικά βαρβάτα αρσενικά...

    εύγε βρε λίλλη με τα ωραία σου!!!
     
  6. BaD_HabitS

    BaD_HabitS Regular Member

    RE: Αν οι Άντρες είχαν περίοδο, από την Gloria Steinem.

    δεν θα ειχαν απωλεια μαλλιων τοσο νωρις,θα ηταν πιο υγιεις κλπ κλπ 
     
  7. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    RE: Αν οι Άντρες είχαν περίοδο, από την Gloria Steinem.

    hehehehe

    Γέλασα με την καρδιά μου. Νά ΄σαι καλά tender lilly!
     
  8. black_pearl

    black_pearl Regular Member

    RE: Αν οι Άντρες είχαν περίοδο, από την Gloria Steinem.

    Το καλό είναι ότι δεν έχουμε περίοδο!!!
    Τότε θα λέγατε, ότι πραγματικά είμαστε ( φυσικά και θα ήμασταν, όπως είσαστε και εσείς όταν έχετε, δεν έχετε περίοδο) γκρινιάρηδες.

    Και δεν θα λέμε '' σου ήρθε η ρωσσία, αλλά ο ρώσσος'' .
     
  9. Τhe Enchanter

    Τhe Enchanter Regular Member

    RE: Αν οι Άντρες είχαν περίοδο, από την Gloria Steinem.

    Eύγε Λίλλη, δεν είσαι μονο "αξιέραστος" αλλά και "αξιέπαινος"..και "γλυκυτάτη"
    Και φυσικά ..tender..
    Oμως βρε παιδί μου ότι και να λέει αυτή η κακορίζικη γιαγιά η πώς τη λενε,
    που παρεπιπτόντως κατι μου θυμίζει σε «Mια γυναίκα χωρίς άνδρα είναι σαν ένα ψάρι χωρίς ποδήλατο», «Γινόμαστε οι άνδρες που θα θέλαμε να παντρευτούμε» κ.λ.π..
    μονο για ευρεία κατανάλωση είναι.. (και φυσικά για να ζει η ίδια..από τα οικονομικά ωφέλη)

    Κατά τα άλλα το "θα σε γαμήσω" θα το λένε συχνότερα και πολλές γυναίκες..
    όσο τα φύλα συγκλίνουν και τα πέη πλαστικοποιούνται...

    Ομως μια και μου πέφτει ένας λογος μανιάτικος,
    πολύ προσωπικός, όπως και του καθένα αλλωστε,
    να μην το δω, να μην προλάβω το δώ..
    κάλιο ας αποθάνω..

    κι εσείς χορό ας στήσετε
    γύρω απ’τη νέα θεότη
    που χει τον μπούτσο πλαστικό
    που δένεται στη μέση
    και προεκτείνει το μουνί..

    εγω να μην προλάβω να το δω, ο χάρος ας με πάρει
    ας ειμαι εκεί στο συμποδο, το πελαγο ας ξανοίγω
    και ας μυρίζω θυμαριές , φραγκοσυκιές και ασπαλαθρούς

    μαζί με την κυρα γιώργαινα και την παναγιωτάκαινα
    και την δικιά μου την πετρού,
    που ονόματα δεν είχαν
    αλλ’αντιστύλια στέκονταν, ατράνταχτα
    του άντρα, του αφέντη

    Γιατί στον τόπο μου, άντρας σήμαινε αφέντης
    Γι’αυτό υπήρχε και ο καιάδας!

    [αυτά για την κυρία γκλορια φον Χεσεμας, με την παρατήρηση ότι εδω δεν ειναι ούτε Ινδία ουτε Οχάιο στειτ]

    ΥΓ. Αγαπητέ Κύριε Εξαποδώ...τι να πω..τι να πω...συμφωνώ..συμφωνώ!
     
  10. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    RE: Αν οι Άντρες είχαν περίοδο, από την Gloria Steinem.

    Λέξεις είναι.
    Δεν πειράζει.
    Βορά μπορούν να γίνουνε
    σε όποιον απλά θα προσπαθεί,
    απλά ξανά θα προσπαθεί,
    εκείνο που δεν μπόρεσε
    τον κόσμο του να πείσει
    πως θα μπορούσε να ναι αυτός..

    Λέξεις ,απλά θα χτίσετε το όνειρο εκείνο,
    εκείνου που δεν μπόρεσε,
    εκείνου που φοβάται..
     
  11. Princess_of_Pain

    Princess_of_Pain Regular Member

    Re: Αν οι Άντρες είχαν περίοδο, από την Gloria Steinem.

    Δεν θα άντεχαν οι άντρες τους πόνους, εδώ δεν μπορούν να αντέξουν έναν πονοκέφαλο.
    Μην ξεχνάμε το ότι Τα πάντα εν σοφία εποίησας, δεν ειπώθηκε άνευ λόγου.
    Προβληματιστείτε, σκεφτήτε το και θα δείτε έχω δίκιο, όπως πάντα άλλωστε  
     
  12. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Re: Αν οι Άντρες είχαν περίοδο, από την Gloria Steinem.

    προχωρουσα με το μηχανακι θελοντας να στριψω δεξια . σιγα σιγα ακολοθουσα την αργη κινηση και παρατηρησα οτι μια κυρια στο πεζοδρομιο ,διπλα μου δεξια , βαδιζε σχεδον με την ιδια ταχυτητα που κινομουνα εγω ... καποια στιγμη φτανουμε εκει που θα επρεπε να στριψω ... εκεινη στον κοσμο της κατεβηκε απο τον δρομο για να περασει απεναντι χωρις καμια υποψια να ελενξει για τυχον κινηση που θα εστριβε προς τα δεξια ... η πειρα μου σαν οδηγος το ειχε προβλεψει αυτο , ομως δεν ηθελα να μπλοκαρω και το ρευμα περιμενοντας ποτε εκεινη θα διασχισει τον δρομο και προσπαθησα λιγακι να "στριμωχτω" αφηνοντας την να περασει πρωτη ... εκεινη ξαφνικα επεστρεψε στον πλανητη Γη και ετσι αποτομα που με ειδε τρομαξε και με πολυ αυστηρη φωνη μου λεει "που πας να περασεις ? .. δεν βλεπεις οτι υπαρχει πεζος ? ... .... φορουσε κατι αραχνουφαντα τουλια και πεπλα .. κατι σαν αραβικη τεντα ενα πραγμα και παρα το οτι σκεφτηκα σε κλασματα 10 πικροχολα σχολια για να απαντησω , ετσι οπως σταματησε την κινηση της , ολα τα τουλια που ανεμυζανε τριγυρω της , καθησαν .... στεκοτανε μπροστα μου ενας τοσο ευκολος στοχος και σαν φλασια ειδα ποσο ευαλωτη ειναι μια γυναικα .. ... σχεδον εννιωσα οικτο ... σαν κατι πισω απο το βλεμα της να εκλιπαρουσε να κανω πισω και να ανεχτω .... ..... εβγαλα το κρανος και με ευγενικο χαμογελο της λεω "περαστε" ..... με κοιταξε και συνεχεισε το δρομο της χωρις κουβεντα ..... εγω για λιγο "κολλησα" .. σαν να ειχα "δει" με τα δικα της ματια και να "ενιωσα" τα συναισθηματα της . Προς στιγμη ενιωσα να πνιγομαι , ηταν βυθισμενα στην ανασφαλεια και την ενοχη ... δεν σας κρυβω οτι σχεδον ξετιναξα τα ρουχα μου ενστικτωδως σαν να ηθελα να φυγει απο πανω μου αυτη η αδυναμιά .... μπρρρρρ .... χμ ..... ποτε δεν θα γινω Μαστερ μου φαινεται ...