Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ασυμμετρία - αιτήματα και αξιώσεις

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος underherfeet, στις 17 Ιουνίου 2017.

  1. Έχω την αίσθηση ότι πολλά άτομα εδώ μέσα μπερδεύουν την εκδήλωση ενός η πολλών φετίχ με την κυριαρχία . Το αν ένας κ είναι και ποδολαγνος , λατρεύει τα πόδια της Υ του ,τα φιλάει ασχολείται Τέλος πάντων όπως θέλει μαζί τους αναιρεί την κυριαρχικότητα του στο σύνολο της σχέσης με κάποιο τρόπο ? Αν ο κ είναι και cross και φοράει φούστα μπλούζα την ώρα που την Βουδουσουμιαζει τον κάνει λιγότερο κυριαρχικό ? (να μην αναφέρω το κλασικό παράδειγμα με το strap και πέσουν ένας ένας οι παλιάς κοπής κ σαν ώριμα κερασάκια!) Αν ο κ την βρίσκει με το θράσος της Υ του ? Αν την θέλει αθυροστομη σαν τον Μπάμπη τον νταλικερη ? Μας πέφτει λόγος ? Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό πραγματικά . Το έχω ξαναπεί παλιότερα , θα το ξαναπώ . Δείξε μου εκατό ζευγάρια του χώρου και θα σου δείξω εκατό διαφορετικούς τρόπους να ασκείται το bdsm.
     
  2. Gloriana Majestica

    Gloriana Majestica Notorious

    https://www.greekbdsmcommunity.com/threads/Θελει-να-Τον-γαμησω-Τον-κανει-αυτο-λιγοτερο-Αφεντη.7735/

    Έχει καλυφθεί η περίπτωσις. Εις βάθος.
     
  3. Elric m

    Elric m Leave No Cross Unturned

    Δεν έχεις κατάλαβει ότι bdsm εστι ότι λέει ο τάδε και ο τούδε; Που το διάβασε από τον τάδε και τον τούδε; Και τέλος;
     
  4. MindFeeder

    MindFeeder Η ζωή Μου, να το ξέρεις, είναι επικηρυγμένη. Contributor

    Καταρχήν συμφωνώ με το ότι κάθε ζευγάρι έχι την μοναδικότητά του. Και προφανώς δεν πέφτει λόγος σε κανέναν εάν δύο ή παραπάνω τα έχουνε βρει και είναι ευτυχισμένοι στη σχέση τους.

    Υπάρχει όμως ένα κοινό στοιχείο που το συναντάει κανείς σε όλες τις σχέσεις ασυμμετρίας, που δεν είναι άλλο από την μικρότερη ή περισσότερη παράδοση του ελέγχου.
    Και εξηγούμαι:

    Αν κάναμε μία προσέγγιση (αυτό λέγεται και ασαφοποίηση), και θεωρήσουμε ότι η δυναμική του ελέγχου μεταξύ των 2 μελών, έχει σταθερό άθροισμα το 100%, τότε:

    - ασύμμετρη ονομάζεται και η σχέση 51% - 49% (ενδεχομένως μία Top-bottom κατάσταση όπου το υ μέλος έχει παραδώσει μόλις το 1% του ελέγχου),
    - ασύμμετρη είναι και η σχέση 75% - 25% (D/s ενδεχομένως),
    - όπως επίσης ασύμμετρη θα ονομάσουμε και την περίπτωση του 99% - 1% (προφανώς M/s)

    Βασιζόμενοι λοιπόν σε αυτήν την προσέγγιση, οι ασύμμετρες σχέσεις είναι όλες:
    Βέλτιστες κατά Παρέτο (Pareto optimal), με την έννοια ότι κανένας από τους δύο δεν μπορεί να αναλάβει μεγαλύτερο ποσοστό ελέγχου χωρίς παράλληλα να μειώσει ο άλλος το δικό του ποσοστό.

    Με απλά λόγια, μία σχέση που ξεκινάει ως Top-bottom και το ποσοστό (απόκτησης η/και παράδοσης) του ελέγχου είναι 60% - 40% μεταξύ του Κ και του υ αντίστοιχα,
    εξελίσσεται σε D/s όταν με τον καιρό αναλαμβάνει όλο και περισσότερο έλεγχο το Κ (ή όταν κρατάει όλο και λιγότερο έλεγχο το υ).

    Από κει και πέρα, οι διαφορές εντοπίζονται τόσο ως προς το είδος του ελέγχου ή την ποσόστωση που πρέπει να παραδωθεί, τα οποία είναι σε κάθε περίπτωση διαφορετικά.
     
  5. Άν και δεν καταλαβαίνω πως σχετίζονται όσα έγραψες με ότι είπα .. συμφωνώ απόλυτα !
     
  6. rea..

    rea.. Contributor

    Διαβάζω μερικά ποστ και τσεκάρω την οθόνη πάνω αριστερά να δω αν εξακολουθεί να γράφει Greek bdsm Community ή αν έχει γίνει karaGreekara Community και δεν το πήρα χαμπάρι.

    Βρέχει βανιλοαποψάρα μπακαλοελληναρίστικη με υπόγειες κριτικές σε φιλελε κουλτουρ στυλάκι για το πως πρέπει ο καθείς να κάνει την καύλα του.

    Γιατί το κάνεις έτσι και δεν το κάνεις γιουβέτσι.

    Και απαντάνε οι βδσμ

    Γιατί έτσι μου γουστάρει και όσο μου γουστάρει έτσι, έτσι θα το κάνω!

    Και συνεχίζει η αποψάρα.. και κουνάει το δάχτυλο δασκαλίστικα..

    μια χαρά!

    τέσπα επί του θέματος...

    Δεν είναι απόλυτο ότι οι αξιώσεις καταστρέφουν την ασυμμετρία.. πολλές φορές μάλιστα την εδραιώνουν βαθύτερα στο υ. Πάει ανάλογα στο πως αξιοποιεί το εκάστοτε υ την όποια αξίωση/προσδοκία, νομίζω.

    Δεν είμαι σκλάβα. Έχω πολύ ψωμί ακόμα μπροστά μου μέχρι να φτάσω σε αυτά τα επίπεδα εμπιστοσύνης και παράδοσης... και ΑΝ!

    Σαφώς και έχω αξιώσεις και προσδοκίες λοιπόν. Και είναι λάθος να τις αρνούμαστε και να προσπαθούμε να τις εξαφανίσουμε με μαγικούς τρόπους, γιατί αυτό απλά δημιουργεί περισσότερα προβλήματα στο τέλος της ημέρας.

    Είμαι όμως δεσμευμένη σε ασύμμετρη σχέση, που σημαίνει, ότι πρέπει να μετατρέπω το θέλω σε παρακαλώ.. και από εκεί και πέρα ο Αφέντης μου θα αποφασίσει για μένα ποια παρακαλώ είναι σημαντικά και ποια όχι.. ποια θα ικανοποιηθούν και ποια όχι.

    Η μετατροπή αυτή της εκάστοτε αξίωσης σε ασύμμετρη φόρμα δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση.

    Με υποβάλλει σε ασύμμετρο τρόπο σκέψης και νοοτροπίας. Κάθε φορά όλο και περισσότερο!

    Πολλές από τις Αξιώσεις αυτές και τις προσδοκίες χάνονται σε αυτήν την διαδικασία γιατί ήταν για πέταμα τελικά... αυτές που μένουν πρέπει να δοθούν σωστά από την θέση μου που έχει προσυμφωνηθεί με τον Κυρίαρχό μου.Στην οποία συναίνεσα ένθερμα και ενκαυλα!!

    Μάλιστα όσο δυσκολεύει το επίπεδο επεξεργασίας αξίωσης σε παρακαλώ.. τόσο περισσότερο βάθος καταλαμβάνει αυτή η ασυμμετρία μέσα μου.

    Η ικανότητα της αξιολόγησης των "παρακαλώ" μου, από τον Κυρίαρχο μου, ισχυρόποιει την εμπιστοσύνη μου σε Αυτόν ..Κάθε φορά όλο και περισσότερο!
    Η Παράδοση είναι μια σταδιακή διαδικασία η οποία χτίζεται μέσα από την εμπιστοσύνη του υ προς το Κ.. Και όλο αυτό στο απαράβατο πλαίσιο ασυμμετρίας.

    Όταν το Κ υπερέχει ξεκάθαρα η ασυμμετρία είναι ασφαλής ανεξάρτητα από αξιώσεις και προσδοκίες, εφόσον το υ μπορεί να καταλάβει την διαφορά.

    Προσωπικά έτσι το βιώνω, έτσι το γουστάρω και όσο το γουστάρω έτσι, έτσι και θα το κάνω.

    Κατόπιν Εντολής Του..

    rea..
     
  7. MindFeeder

    MindFeeder Η ζωή Μου, να το ξέρεις, είναι επικηρυγμένη. Contributor

    Σχετίζονται στο ότι συμφωνώ πως υπάρχει μοναδικότητα στην κάθε ασύμμετρη σχέση.
    Αυτό που προσέθεσα με το ποστ, είναι ότι οι διαφορές αυτών των σχέσεων εντοπίζονται σε δύο συγκεκριμένα πράγματα:

    Στο τι ορίζει (και βιώνει ο καθένας) ως έλεγχο και στην ποσόστωση παράδοσης αυτού.
     
  8. subwhat

    subwhat Gandalf's property, not for sale Contributor

    Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας. Προτιμώ, η αλήθεια είναι, τις συνειδητές επιλογές μου  
     
  9. Έχει πολύ πλάκα όταν η αυτοαποκαλούμενη ' ελίτ ' του χώρου τραβάει τα μαλλιά της νευρικά φωνάζοντας πως η δική της αλήθεια είναι η μόνη αλήθεια ! Βρε υπάρχει χώρος για όλους ! Ηρεμήστε ! Τζάμπα μπλοκάρετε τα τσακρα σας με αρνητικές σκέψεις ! Είμαι σίγουρη πως ο καθένας βρίσκει αυτό που του ταιριάζει ! λιγότερο η περισσότερο ασύμμετρο.

    Με την απόλυτη άδεια του κυρίου μου .
    [και χωρίς να χρειάζεται να κόβει και να ράβει τα κείμενα Μου στα μέτρα του κάθε φορά καθώς έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην κατάθεση της σκέψης μου !!.
    (η οποία άδεια ,μου δίνει απεριόριστη ελευθερία γραπτών καταθέσεων εδώ και τρία χρόνια )]
     
  10. Dasein

    Dasein Regular Member

    @margarita_nikolayevna, @MindFeeder, ωραιότατες οι σκέψεις σας, συντάσσομαι απόλυτα και θα ήθελα να προσθέσω το εξης- όσο μονόπλευρη είναι και φαίνεται η επιβολή μιας ενιαίας αποψης στο επίπεδο προσωπικών βιωμάτων, τόσο ντετερμινιστικη είναι η θέση που καταργεί ενιαίους ορισμούς. Ως άνθρωποι τους ενιαίους ορισμούς τους έχουμε ανάγκη.     Τα προσωπικά βιώματα δε αναπτύσσονται ελευθερα μέσα στα πλαίσια των ορισμών και όχι εκτός αυτων, άλλως η κάθε μορφής επικοινωνία δεν έχει κανένα νοημα και ζούμε ο καθένας στον κόσμο μας.  

    Στο επίπεδο των ορισμών λοιπόν υπάρχει το Α και το -Α. Το Α δεν μπορεί να ισούται με το -Α. Σε μια σχέση D/s υπάρχει το Κ μέρος και το υ μέρος. Το Κ κυριαρχει, το υ υποτάσσεται. Διαλεκτικα, προοδευτικά και απολύτως μοναδικά. Το Κ μέρος είναι απολύτως ελεύθερο να επιλέξει πως θέλει να Κυριαρχεί, το υ μέρος μαθαίνει να υποτάσσεται, προβάλει τις αντιστάσεις του, το δουλεύει, το παλεύει κλπ. Η μορφή της σχέσης είναι η επιβολή και η αποδοχή της Κυριαρχίας, το περιεχόμενο είναι, μεταξύ άλλων, οι επιμερους εντολές. Αν το περιεχόμενο βάλλεται κατά της μορφής, αυτοκαταστρέφεται ή μεταμορφώνεται σε κάτι άλλο...    
    Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν μπορούμε να βάλουμε σε έναν κουβά τα πάντα όλα, και δεν είναι καθόλου αυτός ο δρόμος που μας οδηγεί στην ενοποίηση...ας χρησιμοποιήσουμε την διαλεκτική λοιπόν  
     
  11. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Σε επίπεδο ορισμών λοιπόν, αφου σ αυτό αναφέρεστε, απ τα λίγα που έχω διαβάσει και ένω αναλύσει και έχω γράψει, αυτο εμαθα πως συμβαινει στις σχεσεις Ms.
    Γιατί για το Ds έμαθα πως και πολλες διαβαθμισεις εχει και ολες του οι διαβαθμισεις εγκυρες και ακριβως η διαφορα μεταξυ σ και υ ειναι αυτη.
    Η υποτακτικη υπακουει
    Η σκλαβα υποτασσεται

    Έγινε λιγο την εννοια της υποταγης λαστιχο. Εχει ερθει πολυ κοντα στην έννοια της υποταγής που έχουν στο μυαλό, όσοι με ρωτάνε, πως μ αρέσει να υποτασσομαι και ποσο καλα χυνω μ αυτο.
    Αν ήταν η υποταγή τόσο απλό θέμα δεν θα ήταν μετρημένες ούτε οι σκλάβες ούτε οι Αυθεντες.
    Καραμελίτσα την κάναμε, όλα τα ισοπεδώνουμε, λέμε με υφάκια πως δεν έχει δικαιώματα το υ ενω εννοουμε σ, λεμε αν δεν αρεσει στο υ αυτο που επιβαλλω η πορτα ειναι ανοιχτη και ξεχναμε πως πριν απο καθε σχεση υπαρχει και διαπραγματευση
    Και μην ξεχνάμε πως το υ μπορει να επιλεξει τι να συμφωνήσει και πως να ξεκινησει την Ds σχεση του. Και δεν επιθυμούν απόλυτη υποταγή ούτε όλα τα υ. ούτε όλα τα Κ.
    Δεν το αντιλαμβάνονται ως το ανώτατο σταδιο του bdsm μαλλον για να θέλουν ν "ανεβουν" τα σκαλοπάτια του, όσοι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ αλλά εχουν διαφορετικες.

    Δεν ειναι αγαπητοι συμφορουμιτες το δικο σας ή αυτο που ζειτε το μετρο βασει του οποιου οφειλουν ολα να κανονικοποιηθουν για να νιωθετε ασφαλεις για τις επιλογες σας.
     
    Last edited: 22 Ιουνίου 2017
  12. Gloriana Majestica

    Gloriana Majestica Notorious


    Αυτό λέγεται οικονομία : Να συνοψίζει η Lady Godiva μέσα σε τρεις τέσσερις κοφτές, σταράτες προτάσεις, ό,τι πασκίζω εγώ να εκφράσω εδώ και καμιά ενενηνταριά μηνύματα. Μόνο που όταν γράφω εγώ τα ίδια ακριβώς πράγματα, πέφτει φάσκελο ξεγυρισμένο και γίνεται διαδήλωση στην πλατεία Τιεν Αν Μεν, με κεντρικό αίτημα «Vanilla go home !»

    Και τώρα, Ladies and Gentlemen, πάμε στα πολύ δύσκολα. –Για ποιούς λόγους, παρατηρείται άραγε αυτή η ολοφάνερη τάση διεύρυνσης της έννοιας της Υποταγής στο πλαίσιο των D/s σχέσεων ;