Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αφορισμοί, ρήσεις, γνωμικά, σατιρικά, αποφθέγματα...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Dolmance, στις 1 Μαρτίου 2007.

  1. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Κανείς δε καταλαβαίνει πως μερικοί άνθρωποι, σπαταλούν τρομερή ενέργεια,για να είναι απλώς φυσιολογικοί.»

    Αλμπέρ Καμύ
     
  2. red&black

    red&black Ότι δεν είναι "ξεκάθαρο" μας γίνεται "εμμονή"...

    Όπως πάντα    
     
  3. Mission

    Mission Όσο προσπαθείς να μην με σκέφτεσαι,θα με σκέφτεσαι

  4. Seras Victoria

    Seras Victoria Danger! Danger! High Voltage! Contributor

    "Συχνά παρατηρώ τι λίγη σπουδαιότητα που δίδουν οι άνθρωποι στα λόγια. Ας εξηγηθώ. Ένας απλούς άνθρωπος (με απλούς δεν εννοώ βλαξ: αλλά όχι διακεκριμένος) έχει μιαν ιδέα, κατακρίνει ένα θεσμόν ή μιαν γενικήν γνώμην· ξεύρει ότι η μεγάλη πλειοψηφία σκέπτεται αντιθέτως προς αυτή· ως εκ τούτου σιωπά, θαρρώντας πως δεν οφελεί να ομιλήση, στέκοντας που με την ομιλία του δεν θ’ αλλάξη τίποτε. Είναι ένα μεγάλο λάθος. Εγώ πράττω αλλέως. Κατακρίνω λ.χ. την θανατικήν ποινήν. Μόλις τύχει ευκαιρία, το κηρύττω, όχι διότι νομίζω ότι επειδή θα το πω εγώ θα την καταργήσουν αύριον τα κράτη, αλλά διότι είμαι πεπεισμένος ότι λέγωντάς το συντείνω εις τον θρίαμβον της γνώμης μου. Αδιάφορον εάν δεν συμφωνή κανένας μαζί μου. Ο λόγος μου δεν πάγει χαμένος. Θα τον επαναλάβη ίσως κανείς και μπορεί να πάγη σε αυτιά που να τον ακούσουν και να ενθαρρυνθούν. Μπορεί από τους μη συμφωνούντας τώρα να τον θυμηθή κανένας – εις ευνοϊκήν περίστασιν εις το μέλλον, και, με την συγκυρίαν άλλων περιπτώσεων, να πεισθή, ή να κλονισθή η εναντία του πεποίθησις. – Έτσι και εις διάφορα άλλα κοινωνικά ζητήματα, και εις μερικά που κυρίως απαιτείται Πράξις. Γνωρίζω που είμαι δειλός και δεν μπορώ να πράξω. Γι’ αυτό λέγω μόνον. Αλλά δεν νομίζω που τα λόγια μου είναι περιττά. Θα πράξη άλλος. Αλλά τα πολλά μου τα λόγια – εμού του δειλού– θα τον ευκολύνουν την ενέργειαν. Καθαρίζουν το έδαφος."

    Κ.Π. Καβάφης
     
  5. lotus

    lotus Silence

    "O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...".
    Γκαίτε.
     
  6. Tommy G

    Tommy G Κανείς δεν είναι κανενός - Albert Einstein

  7. brenda

    brenda FU very much

    Ο ΚΑΡΛ ΓΙΟΥΝΓΚ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ

    Το αποφασιστικό ερώτημα για τον άνθρωπο είναι: «Έχω σχέση με κάτι το Άπειρο ή όχι;» Αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα της ζωής του. Μόνο αν γνωρίζουμε ότι εκείνο που έχει πραγματικά σημασία είναι το Άπειρο, μπορούμε να αποφύγουμε να καθηλώσουμε το ενδιαφέρον μας σε ματαιότητες και σε όλων των ειδών τους στόχους που δεν έχουν πραγματική σπουδαιότητα. Έτσι, απαιτούμε να μας αναγνωρίσει ο κόσμος ιδιότητες που τις θεωρούμε προσωπικά μας αποκτήματα, το ταλέντο μας ή την ομορφιά μας. Όσο περισσότερο τονίζει ο άνθρωπος τα ψεύτικα αποκτήματα και όσο λιγότερο είναι ευαίσθητος στο ουσιώδες, τόσο λιγότερο ικανοποιητική θα είναι η ζωή του. Νιώθει περιορισμένος επειδή έχει περιορισμένους στόχους, με αποτέλεσμα τον φθόνο και τη ζήλεια.
    Αν καταλάβουμε και νιώσουμε ότι εδώ, σ’ αυτή τη ζωή, έχουμε κιόλας μια σύνδεση με το Άπειρο, τότε αλλάζουν οι επιθυμίες και οι στάσεις μας. Σε τελευταία ανάλυση, αξίζουμε κάτι μόνο εξ αιτίας του ουσιώδους που ενσωματώνουμε και, αν δεν το ενσωματώνουμε, η ζωή είναι χαμένη. Στη σχέση μας με τους άλλους ανθρώπους, επίσης, το καίριο ερώτημα είναι εάν στη σχέση εκφράζεται ένα στοιχείο του Απείρου.
    Αλλά η αντίληψη της απειροσύνης μπορεί να αποκτηθεί μόνο αν είμαστε στραμμένοι προς το υπέρτατο. Ο μεγαλύτερος περιορισμός του ανθρώπου είναι το «εγώ», που εκδηλώνεται στο βίωμα: «Είμαι μόνο αυτό!» Ωστόσο η συνειδητοποίηση της στενής καθήλωσής μας στο «εγώ» συνιστά τον κρίκο που μας ενώνει με την απεραντοσύνη του ασυνείδητου. Σε αυτή την εσωτερική αίσθηση βιώνουμε τον εαυτό μας ταυτόχρονα ως περιορισμένο και ως αιώνιο, ταυτόχρονα ως το ένα και το άλλο. Η γνώση ότι ο προσωπικός μας συνδυασμός είναι μοναδικός μας δίνει επίσης την ικανότητα να συνειδητοποιήσουμε το Άπειρο. Αλλά μόνο τότε!
    Σε μια εποχή που είναι συγκεντρωμένη αποκλειστικά στην προέκταση του ζωτικού χώρου και στην αύξηση της λογικής γνώσης με κάθε μέσο, αποτελεί υπέρτατη πρόκληση το να ζητάει κάποιος από τον άνθρωπο να συνειδητοποιήσει τη μοναδικότητα και τον περιορισμό του. Μοναδικότητα και περιορισμός είναι συνώνυμα. Χωρίς αυτά, δεν είναι δυνατή η αντίληψη του Απείρου – και συνεπώς, ούτε η επίτευξη της συνειδητότητας. Τότε υπάρχει απλώς μία απατηλή ταύτιση που μεθά με τους μεγάλους αριθμούς και με τη δίψα για πολιτική ισχύ.
    [Carl Gustav Jung: «Αναμνήσεις, Όνειρα, Σκέψεις», σελ. 456-457].
     
  8. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

  9. lotus

    lotus Silence

  10. prodigal sub

    prodigal sub ΠαΝούργα Premium Member

    Το σώμα σου είναι ο Ναός όπου η Φύση ζητά να τη λατρεύουν.
    Marquis De Sade

     
     
  11. brenda

    brenda FU very much

    Μπορεί κανείς να διακρίνει ανάμεσα στα παιδιά-και στους ενήλικους-εκείνους που πήραν μόνο "γάλα" και εκείνους που πήραν "γάλα και μέλι".
    Erich Fromm