Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΔΕΡΦΗ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΑΛΗΘΙΝΗ

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Iagos, στις 20 Δεκεμβρίου 2007.

  1. Iagos

    Iagos Contributor

    Η εγγονούλα μου, όπως και κάθε εγγονούλα, έχει δύο γιαγιάδες. Τη μία γιαγιά τη λένε Γιάννα και την άλλη Φωτεινή. Όπως συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες, υπήρξε μία διχογνωμία για το ποιας γιαγιάς το όνομα θα πάρει. Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις για το «όνομα» τελικά οι «αρμόδιοι παράγοντες» της οικογένειας αποφάσισαν να τη βαπτίσουν Φωτεινή. Η άλλη γιαγιά, η γιαγιά Γιάννα, δεν μπορούσε παρά να αποδεχθεί την απόφαση. Ανέπτυξε, εντούτοις, μία τελευταία «γραμμή άμυνας».

    «…Εγώ θα τη φωνάζω Φαίη, γιατί είναι πιο ωραίο από το Φωτεινή…», είπε.
    «…Όχι, να τη φωνάζεις Φένια…», της είπε μία φίλη της.
    «…Όχι καλέ, Φώφη είναι καλύτερο…», είπε κάποιος τρίτος.
    Οπότε στο τέλος πετάχτηκε και ο καλαμπουρτζής τής παρέας και είπε:
    «…Γιατί δεν τη λέμε ΦΥΡΟΜ ρε παιδιά…και βλέπουμε!!!...».
    Αυτό ήταν! Της κόλλησε το παρατσούκλι. Από τότε έχουν περάσει τρία χρόνια και ακόμα μερικοί ΦΥΡΟΜ το λένε το μωρό μας.
    Η παραπάνω ιστορία είναι αληθινή όπως, βέβαια, αληθινή είναι και η ιστορία με το όνομα - παρατσούκλι τής γειτονικής μας χώρας.
    Η θέση μας ξεκίνησε με «καθαρές κουβέντες», ώστε να τις καταλαβαίνουν όλοι και να αποφεύγονται και οι παρεξηγήσεις και οι απομιμήσεις: «…Ούτε η λέξη Μακεδονία ούτε παράγωγο αυτής της λέξης στην ονομασία αυτής της χώρας…».

    Εν τω μεταξύ, εδώ και δεκαπέντε χρόνια αυτή η χώρα «ακούει» στο συνταγματικό όνομα που είναι Δημοκρατία της Μακεδονίας, ενώ στους διεθνείς οργανισμούς η Ελλάδα έχει καταφέρει να χρησιμοποιείται η ονομασία FYROM που σημαίνει Πρώην Μακεδονία κλπ.
    Αποτέλεσμα αυτής της διένεξης είναι η εξής κατάσταση:
    Πρώτον, η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών όλου του κόσμου –πλην των Ελλήνων– καθώς και όλων των πολιτών τής οικουμένης –εφόσον, βέβαια, γνωρίζουν την ύπαρξη αυτής της χώρας– την αποκαλούν Δημοκρατία της Μακεδονίας και τους πολίτες της Μακεδόνες και
    Δεύτερον, εμείς στην Ελλάδα επισήμως μεν την αποκαλούμε ΠΓΔΜ –θα μπορούσαμε να τη λέμε και Πουγουδουμία όπως μάθαμε να λέμε Κουπουσού τα λεφτά που παίρνουμε από την ΕΕ– αλλά μας βόλεψε τελικά να τη λέμε Σκόπια και τους πολίτες της Σκοπιανούς. Όσοι από τους Έλληνες –σχετικά λίγοι– θέλουν να είναι «πολιτικά ορθοί» τη λένε ΦΥΡΟΜ και όσοι απ’ αυτούς θέλουν να δείξουν ότι ξέρουν και καλά αγγλικά –ακόμα λιγότεροι– τη λένε ΦΑΪΡΟΜ.

    Επί της ουσίας της διαμάχης έχουν ειπωθεί τα πάντα.
    Έχει αναλυθεί το ενδεχόμενο του αλυτρωτισμού, του επεκτατισμού και της διεκδίκησης της ιστορικότητας της λέξης Μακεδονία από έναν λαό σε αναζήτηση ταυτότητας.
    Έχουν αναδειχθεί όλα τα στοιχεία τού ψευτοτσαμπουκά των ελλήνων εθνικιστών, και του λαϊκισμού της φιλοχουντικής ηγεσίας τής εκκλησίας που εκμεταλλεύονται το λαϊκό αίσθημα και οδηγούν όλη τη χώρα σε εθνικές ήττες.
    Έχει, τέλος, διαπιστωθεί η πλήρης παγίδευση του πολιτικού μας συστήματος επί δεκαπέντε χρόνια στην ακραία θέση τού «ούτε παράγωγο της λέξης Μακεδονία» και η πλήρης ανικανότητά του να διαπραγματευθεί από την αρχή μία σύνθετη ονομασία.

    Σήμερα η σύνθετη ονομασία δεν γίνεται αποδεκτή. Τόσο το όνομα όσο και το παρατσούκλι όταν επικρατήσουν στα «χείλη ολουνών» δεν αλλάζουν. Όποια επίσημη συμφωνία και να γίνει, εμείς οι Έλληνες θα συνεχίσουμε να τους λέμε με το παρατσούκλι που τους έχουμε κολλήσει, δηλαδή Σκόπια και Σκοπιανούς, και όλος ο υπόλοιπος κόσμος θα τους λέει Μακεδονία και Μακεδόνες. Αυτό, άλλωστε, προτείνουν και οι γείτονές μας, οι «αδιάλλακτοι» Σκοπιανοί. Το θέμα έχει ουσιαστικά τελειώσει. Το μόνο ζήτημα που υπάρχει είναι το πώς θα πεισθούμε γι’ αυτό εμείς οι Έλληνες, δηλαδή πώς θα πεισθούμε ότι το μόνο που θα μας αναγνωρίσει η διεθνής κοινότητα με τη σύμφωνη γνώμη και των Σκοπίων είναι να τους λέμε και επισήμως με παρατσούκλι.
    Τι να κάνουμε; Έχουν και τα παρατσούκλια τη γοητεία τους, την ιστορία τους και την ερμηνεία τους.
     
    Last edited by a moderator: 20 Δεκεμβρίου 2007
  2. she_Dragon

    she_Dragon Regular Member

    Το οτι εχουμε ανικανους πολιτικους εδω κ χρονια ειναι γνωστο, οι Εθνικες ηττες που εχουν προκαλεσει, πολλες.
    Δεν καταλαβαινω γιατι ενω εχω γεννηθει, ζησει κ μεγαλωσει στη Μακεδονια οταν το λεω θα με θεωρουν σκοπιανη? Θα πρεπει δηλ να με αρεσει αυτο??
    Οι γειτονες μας παρολα αυτα ειναι κ ονομαζονται σκοπιανοι κ αυτο δεν αλλαζει που να κωλοχτυπιουνται!!
    Μακεδονες δεν προκειται να γινουν στον αιωνα τον απαντα οσο κ αν τους αποκαλουν ετσι τα εγγλεζακια ... τα αμερικανακια κ οποια αλλα ... ακια
    κ αν τυχον θελησουν να βρουν την ταυτοτητα τους η οτι αλλο προς τα εδω ... ας κοπιασουν

    ΥΓ: ο τιτλος του νηματος αναφερεται στην Βορεια Ηπειρο, αλλη μια Εθνικη ηττα......
     
  3. john_slave96

    john_slave96 Contributor

    Κάτι έχει γίνει στο κείμενο σου και είναι δύσκολο να διαβστεί. Όμως έβγαλα άκρη. Να ρωτήσω εγώ τώρα: Τόσο πολύ μεγάλη σημασία έχουν τα ονόματα; Μήπως δημιουργούν πλαστές διχόνειες για να συητηρούνται τα εθνικά μίση και να γίνεται το εμπόριο όπλων; Και αν τα Σκόπια μπουν στην ΕΕ, τότε πως θα τα λέμε; Μήπως αυτή είνι κουβέντα αυτιστικών, τελικά. Δηλαδή, μήπως είμαστε ένα έθνος παρδαλό;

    She dragon είχες ένα ξέσπασμα εθνικιστικό, νομίζω. Όλοι Βαλκάνιοι είπαμστε και σα τέτοιοι πολεμήσαμε τους Τούρκους, τους Γερμανούς και τους Ιταλούς, σου υπενθυμίζω.
     
  4. Elysium

    Elysium Contributor

    αααα.... δε σε βρίσκω καθόλου ανοιχτόμυαλη she_Dragon. Για συντηρητική μου κάνεις μην πω και οπισθοδρομική  
    Δεν είσαι καθόλου "in" αν δεν παίρνεις ανθελληνικές θέσεις για τα εθνικά ζητήματα.
    Δε γνωρίζεις πως ονομάζονται εθνικιστές και φασίστες όσοι ασχολούνται με τον τόπο που ζουν και υπερασπίζονται τα συμφέροντά του.... τς τς τς... πότε θα γίνουμε επιτέλους και εμείς ανοιχτόμυαλοι Έλληνες... εεε... βαλκάνιοι ήθελα να πω για να είμαι πολιτικά ορθός (είναι και ρατσιστικό βλέπεις να αυτοαποκαλούμαστε Έλληνες).
     
  5. she_Dragon

    she_Dragon Regular Member

    Εθνικιστικο?? αγαπω την πατριδα μου κ τον τοπο μου κ τον υπερασπιζομαι κ θα τον υπερασπιστω με οποιο τροπο μπορω, χωρις κομματα κ χρωματα κ μαλακες πολιτικους πασης φυσεως, αν αυτο καποιοι το λετε Εθνικισμο τοτε ναι ειμαι Εθνικιστρια  
    Το να υποχωρουμε σε καθε τι που ζητανε οι γειτονες κ οποιοι αλλοι, δεν προαγει την ειρηνη κ τη φιλια, απλα μας καθιστα Κοροιδαρες κ δειλους.....

    εγω john ειμαι πρωτα Ελληνιδα/Μακεδονισσα κ μετα οτιδηποτε αλλο.....
     
  6. Elysium

    Elysium Contributor

    Προτείνω να καταργηθεί ο τίτλος του συγκεκριμένου forum και να ονομαστεί Balcan BDSM Community forum ώστε να μην προκαλούμε τις διάφορες «μειονότητες» που ζούνε εδώ επιδεικνύοντας ρατσιστικότατα σε αυτούς πως είμαστε Έλληνες (φτου κακό).
    Επίσης οι εκ Μακεδονίας συμφορουμίτες να αλλάξουν τον τόπο καταγωγής Μακεδονία ή Θεσσαλονίκη στο profile τους και να γράψουν βαλκάνιος ή σλάβος ή αντιρατσιστής ή σανδαλοφόρος διαδηλωτής.

    Με αυτόν τον τρόπο θα πούμε ένα ισχυρό ΟΧΙ στους ξενόφοβους και φασίστες που θέλουν να μας πουν πως διαθέτουμε και ιστορία και όνομα σαν λαός ενώ στην πραγματικότητα μας έφερε όλους ένας σλάβο-σκοπιανός πελεκάνος σε αυτή τη γη.
     
  7. john_slave96

    john_slave96 Contributor

    Δεν είπα να μην την υπερασπιστείς, αλλά το "αν τολμήσουν" κ.λπ. δηλώνει άμυνα και τάσεις μάλλον πολεμικές. Όλα με δάλογο λύνονται ή όχι; Αυτό θέλω να πω. Τώρα αν σας πειράζει το "Βαλκάνιος" τότε θα πρέπει να διαβάσετε την ιστορία, ότι οι επαναστάσεις ξεκίνησαν από Βαλκάνιους (γενικά) που ήταν ενωμένοι, κάτι που διατυπώνεται και στη Χάρτα του Ρηγα Φεραίου. Ακόμη οι Σλάβοι, οι Βλάχοι κ.ά. υπερσπίτηκαν την Ελλάδα εναντίον των Τούρκων γιατί αισθανόντουσαν Έλληνες. Τέλος μόνοι μας καταφέραμε τους Πομάκους (που είναι διαπιστωμένο ιστορικά ότι είναι αρχαία εληνικά φύλα, Ηρακλειδείς) να τους "χρεώσουμε" στους Τούρκους. Διότι, τελικά, στην Ελλάδα δεν ψάχνουμε γαι Έλληνες αλλά για Φιλέλληνες, διότι οι Έλληνες φυλάκισαν τον Κολοκοτρώνη, τεμάχισαν την Ελλάδα στα δύο, συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς, κατέστρεψαν τον πολιτισμό μας (που τον προστάτευε ο Σουλτάνος!!!), έδεσαν την Ελλάδα στο άρμα του ισχυρού της αρεσκείας τους. Αυτά τα λίγα. Τέλος τους "μαλάκες πολιτικούς" εμείς τους ψηφίζουμε, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να βγουν στη Βουλή!...
     
  8. Elysium

    Elysium Contributor

    john_slave96 έχεις δίκιο σε μερικά γεγονότα που αναφέρεις. Θα σημειώσω όμως πως δυστυχώς προδότες υπήρξαν πάντοτε σε αυτόν τον τόπο. Ακόμη και ΣΗΜΕΡΑ.
     
  9. john_slave96

    john_slave96 Contributor

    Μόνο που αυτούς τους προδότες τους σιγοντάρουμε με τέτοιους τρόπους, παίζουμε το παιχνίδι τους, και τελικά τους κάνουμε και βουλευτές (π.χ. Γεωργιάδης Άδωνις κ.ά.). Τελικά φαινίμαστε γραφικοί όσοι ζητάμε το αυτονόητο: την ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ των λαών. Ξέρω (από εμπειρίες) ότι οι λαοί των Βαλκανίων δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν. Μια βόλτα στα Σκόπια θα σας πείσει, όταν είχα πάει εκεί πολοί κακόγουστοι μύθοι έσπασαν και είδα την ψευτιά της ελληνικής πολιτικής (τότε, το 1992, του μεγάλου "εθνάρχη" του Μητσοτάκη). Αυτά ας μην το προχωρήσουμε άλλο γιατί το θέμα πονάει.
     
  10. capeaway

    capeaway Regular Member

    Απάντηση: ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΔΕΡΦΗ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΑΛΗΘΙΝΗ

    Πιστευω οτι καθε λαος πρεπει να αποκαλειται με το ονομα που θελει.

    Στο συγκεκριμενο παραδειγμα, οι Σκοπιανοι δεν ειναι Μακεδονες με την αρχαιοελληνικη εννοια του ορου, αλλα Σλαβοι, οι οποιοι ψαχνουν απεγνωσμενα μια ιστορικη ταυτοτητα.

    Το θεμα για την Ελλαδα ειναι οτι δε θελει τον ορο αυτο στο γειτονικο της κρατος, γιατι ηδη εχει μια περιοχη με το ονομα Μακεδονια. Ειναι ουσιαστικα ενα πολιτικο παιχνιδι δυναμης. Εχει τη δυναμη η Ελλαδα να επιβαλλει τη γνωμη της? Και οταν λεω δυναμη, εννοω δυναμη οικονομικη, στρατιωτικη, πολιτικη.

    Αυτο που βλεπω τελικα ειναι οτι η Ελλαδα, λογω της αθλιοτητας που τη διακρινει σε ολους τους τομεις, δεν εχει αυτη τη δυναμη. Δεν ειναι θεμα πληθυσμου και στρατιωτικης ισχυως. Ειναι θεμα νοοτροπιας, η οποια εχει αντικτυπο στην πολιτικη, κοινωνικη και οικονομικη κατασταση της χωρας μας.

    Με βεβαιοτητα προβλεπω ηττα πανω σε αυτο το θεμα, και μαζι με αυτη φωνες (απο πολιτες και πολιτικους) εναντιον των κακων ξενων που δεν αγαπανε την Ελλαδα και τους Ελληνες.

     
     
  11. she_Dragon

    she_Dragon Regular Member

    Εγραψα "αν τυχον θελησουν" σε τετοια περιπτωση βγαζεις αμυνα, αυτο δεν σημαινει οτι παιρνεις ενα καδρονι κ το σκας στο κεφαλι του αλλου, φυσικα ο διαλογος πρωτευει.

    Το Βαλκανιος δεν με πειραζει καθολου ειναι γεωγραφικα ορθοτατο, απλα για μενα προηγουνται οσα ανεφερα στο προηγουμενο ποστ.
    Οι προδοτες κ οι συμφεροντολογοι παντα υπηρχαν κ δυστυχως παντα θα υπαρχουν.

    Αυτο ακριβως εννουσα οταν ειπα οτι αγαπω τον τοπο μου διχως κομματα κ χρωματα, δεν με νοιαζει κανεις απο δαυτους, αυτοι παντα βρισκανε ενα chic τοπο "αυτοεξοριας" στα δυσκολα ....
    Οι εικονες, τα χρωματα, τα αρωματα του τοπου μου, οι αναμνησεις, οι συγκινησεις (καλες κ ασχημες) οι ανθρωποι που γνωρισα κ με μεγαλωσαν, οι φιλοι, ολα αυτα κ χιλλια δυο αλλα ειναι για μενα ο τοπος μου κ αυτα ΔΕΝ τα διαπραγματευομαι με κανενα πχ σκοπιανο... μητσοτακη... παπαρηγα .. παπανδεου κλπ
     
  12. john_slave96

    john_slave96 Contributor

    Άνοιξε το, τον τόπο σου, She dragon, όπως ανοίγουμε εδώ το πνεύμα μας και πετάμε έξω τις προκαταλήψεις και τα ταμπού. Γιατί η Μεγάλη Ελάδα είναι εκτός ελλαδικού χώρου και, ίσως, δεν είναι στον ελλαδικό χώρο καν. Για σκέωου το και λίγο έτσι... Προβληματισμούς βάζω.