Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Είναι αρκετή μια δήλωση για διάθεση υποταγής ;.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Vakhos, στις 23 Νοεμβρίου 2018.

  1. Vakhos

    Vakhos Regular Member

    Δεν καταλαβαίνω γιατί το λες. Μπορεί το υ να εμπιστεύεται κάποιον και να τον αφήνει να το χειρίζεται, αισθανόμενο ασφαλές στα χέρια του, αλλά να θέλει να ακολουθεί έναν συγκεκριμένο δρόμο. Το έχω συναντήσει και προσωπικά και το έχω διαπιστώσει σε συζητήσεις με κατά δήλωση υποτακτικές.
     
  2. Sofia__

    Sofia__ In A Relationship

    Προσωπικά πιστεύω οτι υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της φαντασίωσης με την πραγματικότητα . Δηλαδη πιο συγκεκριμένα άλλο το τι δηλώνω και αλλο το τι πιστεύω και υποστηρίζω

    Αποψη μου ειναι λοιπον οτι οι υπο που έχουν σαν σκοπό να χειραγωγήσουν η ακομα και να κατευθύνουν εναν Κ απλα δεν ειναι υπο .
    Ισως να μπορούν να το υποστηρίξουν σε ενα role pley αλλα για μενα αυτο του είδους η "υποτακτικότητα " αρχιζει και σταματα εκει


    Κατα την ταπεινή μου αποψη καμια .

    Μια ασυμμετρη σχεση οπως ειναι η σχεση Κ/υ , η υπο θα πρεπει να κατανοήσει οχι μονο τα δικαιώματα αλλα και τις υποχρεώσεις της .
    Θα πρεπει να βαλει λοιπόν περα τον εγωισμο της και να αφεθεί με ειλικρίνεια και εμπιστοσύνη στον Κ της .
     
  3. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Expectations vs reality

    Can be brutal.
     
  4. Josie

    Josie New Member

    So True!
     
  5. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor


    Δεν είναι ασυνήθιστο ένα υποτακτικό να έχει προσδοκίες και απαιτήσεις οποιουδήποτε είδους πριν μπει σε ασύμμετρη σχέση, συχνά και στην αρχή ή στη διάρκεια της. Αντίθετα, θα έλεγα πως είναι ασυνήθιστο το υποτακτικό να γνωρίζει και να είναι διατεθειμένο από την αρχή "να αφεθεί εντελώς στα χέρια αυτού του Κ", και ειδικά όταν δεν έχει πείρα. Το πιθανότερο είναι να μην ξέρει καν τι σημαίνει ουσιαστικά και τι συνεπάγεται αυτό το άφημα. Δεν είναι κακό, αυτή είναι η ουσία και η ομορφιά της προσαρμογής, η οποία είναι αναπόφευκτα σταδιακή.

    Όσα περιγράφετε είναι μονομερείς φαντασιώσεις - τέτοιες μου φαίνεται ότι είναι γενικά οι απαιτήσεις/προσδοκίες. Από την στιγμή που θα δημιουργηθεί μια αλληλεπίδραση, μια σχέση, θα αναλάβει το κυριαρχικό μέλος να δει τι θα κάνει με όλα αυτά, θα δει και το υποτακτικό πώς θα αντεπεξέλθει στην προσαρμογή. Το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί και απ' τους δύο.

    Αφήνω στην άκρη το θέμα της εμπιστοσύνης γιατί είναι αυτοαναφορική - εμπιστοσύνη είναι κυρίως μια εικόνα του απέναντι που εγώ δημιουργώ στο μυαλό μου, συχνά συμβολοποιημένη αντί λειτουργική.
     
  6. Vakhos

    Vakhos Regular Member

    Είναι απόλυτα φυσιολογικό και αναμενόμενο να υπάρχουν συγκεκριμένες προσδοκίες ,ειδικά στην αρχή μιας σχέσης και είναι διαχειρίσιμο.

    Το πρόβλημα ξεκινάει πιστεύω, όταν το υ θεωρεί πως αυτές οι μονομερείς φαντασιώσεις, όπως πολύ εύστοχα αποκάλεσες, πρέπει να πραγματοποιηθούν όπως εκείνο τις έχει στο μυαλό του. Σε διαφορετική περίπτωση δεν είναι ικανοποιημένο και γρήγορα ξενερώνει.

    Νομίζω πως αυτό συμβαίνει σε άτομα που φαντασιώνονται την υποτακτικότητα τους και την ταυτίζουν με το ηδονικό αποτέλεσμα που βλέπουν π.χ. σε ταινίες, χωρίς ωστόσο να είναι διατεθειμένα να βιώσουν, τον δύσκολο ομολογουμένως δρόμο προς αυτήν.
    Όπως είπε και η @Stilvi το να θέλω να γίνω κορμάρα δεν αρκεί, απαιτείται κόπος.
     
  7. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Η διαθεσιμότητα δεν είναι αρκετή, είναι όμως η αρχή της ώσμωσης.
    Αναφορικά με τις "απαιτήσεις" του υ, δεν ασχολούμαι με υ που δομούν τον πυρήνα τους με το "απαιτώ".
     
  8. tithon

    tithon Contributor

    κρίσιμο στην επεξεργασία είναι το «όχι απαραίτητα σε μένα», που μετατρέπει σε θεωρητικό το ζήτημα, κι επιτρέπει αποπροσανατολιστικές ατραπούς αλγορίθμων, γενικεύσεις και συμβολιστικές ερμηνείες.

    η διαπίστωση οτι ο κ μπορεί και θέλει να οδηγήσει συμπεριλαμβάνει τη διαπίστωση οτι θα προσαρμόσει την διαθεσιμότητα της υ και της εκδηλώσεις της, οτι θα μετατρέψει τους συμβολισμούς, τη φαντασίωση, σε πραγματικές εκδηλώσεις στα δικά του μέτρα, όσο μπορεί και θέλει. παίζει ρόλο κι ο παράγοντας (καταγεγραμμένη) εμπειρία στην αποσυμβολοποίηση. εκατέρωθεν.

    μπορεί να εξελιχθεί και σ' αυτό, αν ο κ δεν μορφοποιήσει τους εικονισμούς της υ. δεν είναι δουλειά της υ η μορφοποίηση, θα προσαρμοστεί αν της δοθούν εικονισμοί. είναι ανταλλαγή ισχύος.

    δεν γίνεται «στο πιάτο». ή, τέλος πάντων, δεν είναι ο κανόνας «στο πιάτο». ο κ θα διαμορφώσει. το αδιαμόρφωτο το λέμε βανιλλα.



    το όποιο πρόβλημα ίσως ξεκινά απ' αυτό το σημείο. συνεχίζεται όμως όταν ο κ δεν κατορθώνει να δώσει δική του μορφή στη φαντασίωση, αφού θέλει. δεν είναι από μόνες τους καλομαγειρεμένες οι υ (σχεδόν) ποτέ. δεν είναι και δουλειά τους, δεν έχει και πλάκα.
     
  9. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor


    Η απαίτηση ακινησίας είναι μια πιθανότητα, που αν διαπιστωθεί θα αντιμετωπιστεί ανάλογα τις ικανότητες των συμμετεχόντων στην σχέση.
    Υπάρχει η διασκεδαστική για το κυριαρχικό μέλος έκδοση του @bumblebee, υπάρχει η πραγματιστική διαπίστωση του @Arioch, σίγουρα και πολλοί άλλοι τρόποι αντιμετώπισης.
    Όπως ήδη είπα, το αποτέλεσμα εξαρτάται από τους εμπλεκόμενους.


    Υποθέσεις και ερμηνείες για τις πιθανές αιτίες αντιστάσεων και ακινησίας είναι αναπόφευκτα περιπτωσιολογικές και περιορισμένες, και πάντως αποπροσανατολιστικές. Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί, συχνά μη ερευνήσιμοι ή και ανιχνεύσιμοι. Σημαντικότερη μου φαίνεται σε αυτήν την περίπτωση η σκέτη διαπίστωση ασυμβατότητας.
     
    Last edited: 29 Νοεμβρίου 2018
  10. brenda

    brenda FU very much

    Δεν το συνειδητοποιείς, αλλά οι προσδοκίες υπονομεύουν την ευτυχία σου.
    Ο ατέλειωτος κύκλος της επιθυμίας και της προσκόλλησης είναι η αιτία που υποφέρουμε συνήθως.
    Μαστίζουν την ζωή μας και απογοητευόμαστε, εκνευριζόμαστε, απομυθοποιούμε.
    Πολλές φορές μας κάνουν να λέμε σκληρές κουβέντες, να δρούμε λανθασμένα, ή να παίρνουμε λάθος αποφάσεις.
    Είναι τόσο στρεβλωτικές, που συνεχίζεις να τις έχεις ακόμη κι όταν υπάρχουν πλείστες όσες αποδείξεις ότι είναι αβάσιμες.
    Αυτό λοιπόν ονομάζεται: Η τυρρανία της προσδοκίας.
     
  11. MasterK77

    MasterK77 Regular Member

    Είναι μέρος της διαδικασίας, για κάποια άτομα διαρκεί πολύ λίγο για κάποια πάρα πολύ, μέχρι να μετατραπεί (εάν μετατραπεί) σε expectations grounded in reality (thus making reality visible in its purest form, ready to be 'properly consumed' νοουμένου ότι 'κάτι κάνει για αυτό' και το άτομο που προσδοκεί) . Η προσδικία μπορεί να γίνει και να παραμείνει τυρρανία, αλλά πολλοί μίλησαν για τις αρετές της προσδοκίας και της προσμονής (και για την προσδοκία και προσμονή σαν αρετές).

    Σαφώς και μια δήλωση για διάθεση υποταγής εμπεριέχει προσδοκίες (πρίν πάμε στις απαιτήσεις), τόσο απο το μέλος που δηλώνει κάτι τέτοιο, όσο και απο το μέλος που του το δηλώνουν. Είναι ένα απο τα πρώτα βήματα, όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε στο νήμα.

       
    Μου φάνηκε χρήσιμο σε κάποιες περιπτώσεις το διαθεωρητικό μοντέλο συμπεριφορικής αλλαγής, το οποίο χρησιμοποιείτε τόσο σε περιπτώσεις απεξαρτήσεων αλλά και σε περιπτώσεις υιοθέτησης θετικών / επιθυμητών συμπεριφορών. Το 'hackαρα' λιγουλάκι, μιάς και η υποταγή μπορεί να θεωρηθεί σαν μία ριζική αλλαγή συμπεριφοράς για ένα άτομο. Δήλωση για διάθεση υποταγής είναι κατ΄εμένα ένδειξη ότι το άτομο που το δηλώνει βρίσκεται στο δεύτερο (ή κάποιες, λίγες φορές στο τρίτο) στάδιο του μοντέλου αυτού. Οι προσδοκίες μου απο το άλλο άτομο είναι σε κάθε στάδιο διαφορετικές, όπως και οι απαιτήσεις μου. Παράλληλα, φροντίζω έτσι ώστε οι προσδοκίες του άλλου ατόμου να είναι ρεαλιστικές ανάλογα με το στάδιο που βρίσκεται και στρέφω τις οποιεσδήποτε απαιτήσεις που έχει (και αυτές προσαρμοσμένες) στο ίδιο το άτομο.

    Εύκολο? Νο. Δουλεύει? Κάποτε. 'Με σάλιο και υπομονή, θα μάθει την υποταγη', κάπως έτσι δεν το λέν?

    https://en.wikipedia.org/wiki/Transtheoretical_model
     
  12. brenda

    brenda FU very much


    Όλα καλά, δεν έχω κάτι να σχολιάσω, παρά μόνο μία απορία (πες την έτσι, για να μην την πούμε κάτι άλλο):
    «Παράλληλα, φροντίζω έτσι ώστε οι προσδοκίες του άλλου ατόμου να είναι ρεαλιστικές ανάλογα με το στάδιο που βρίσκεται και στρέφω τις οποιεσδήποτε απαιτήσεις που έχει (και αυτές προσαρμοσμένες) στο ίδιο το άτομο.»
    Μήπως αυτό είναι έξω από την «δικαιοδοσία» σου -και τις δυνατότητές σου ομοίως, αλλά άλλο καπέλο αυτό- να το κάνεις;
    Aν μπορείς να το κάνεις, τότε είσαι εκτός από Grande K και λίγο Θεούλης...