Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ειδήσεις

Συζήτηση στο φόρουμ 'Ειδήσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 24 Οκτωβρίου 2006.

1. Captain_Morgan

Captain_Morgan https://www.youtube.com/watch?v=9wj6BqmyjM4

Όπως δεν έχει πάρει τ αυτί τους Για τον Μαλατέστα, τον Μαχνό, την Γκόλντμαν ή τον Ντουρούττι. Τον Γκράμσι, τον Subcomandante Marcos και τον Πάμπλο. Ή ακόμη κι αν έχει πάρει νομίζουν ότι είναι μάρκα ζυμαρικών ... Ή όλοι είναι Στάλιν και Κιμ σύμφωνα με την αντίληψη τους...

2. Captain_Morgan

3. Captain_Morgan

Για να σας φύγει η απορία. Η εκπομπή είναι του 95 το upload έγινε πριν 17 ή όσα χρόνια. Και εύγε και μπράβο και ζήτω σε μια σειρά αντικαθεστωτικών ηθοποιών που κατάφεραν να έχουν δουλειά και δόξα επί χουντικής ΥΕΝΕΔ... και κάθε άλλο παρά τους έφεραν αυτοί τους Λιγνάδηδες στο προσκήνιο... Οι προστάτες τους τους έφεραν και οι προστάτες τους έχουν φροντίσει να μένουν στο απυρόβλητο .. 40 χρόνια στον χώρο της 7ης τέχνης.... Ξέρουμε καλά τι συμβαίνει και από ποιους....

Και φυσικά οχι...δεν υπάρχει τι Παπάγος, τι Πλαστήρας... δεν μπαίνουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι και με όσες ιδεολογικες διαφορες΄κι αν έχω με τον α ή β δεν θα τους βάλω στην ίδια ζυγαριά με τους δυο πολιτικούς σχηματσιμούς και τις τρεις οικογένειες που εχουν ρημάξει και συνεχίζουν να ρημάζουν τα πάντα στο πέρασμα τους

Last edited: 15 Ιουλίου 2025 at 20:50
  4. gaby_m

gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

Ευχαριστώ για τη φροντίδα να μου λύσετε την απορία. Αυτό που είχα υποθέσει ίσχυε, τελικά, ευχαριστώ πάντως. Για τους "αντικαθεστωτικούς" ηθοποιούς που "κατάφεραν" να δοξαστούν επί χουντικής ΥΕΝΕΔ, αργότερα, στην απάντησή μου σε άλλο ποστ. Δεν ήταν έτσι ακριβώς, μιλημένα τιμημένα ήταν από τη μεταπολίτευση και μετά και ίσως να το γνωρίζετε και εσείς. Έτσι το απυρόβλητο είχε εμπεδωθεί βαθιά και ποικιλοτρόπως και φυσικά δεν είναι εύκολο να ελέγξει κανείς τη ροή του και να λειτουργεί πάντα κάποιος στοιχειώδης διαχωρισμός ανάμεσα σε καλά και κακά απυρόβλητα.

Όσον αφορά το Δημήτρη Λιγνάδη, ο γιος του Τάσου Λιγνάδη κατάφερε να διαπράξει σεξουαλικά εγκλήματα κατά ανηλίκων. Ως ωραιομανής μαλάκας που προφανώς ήταν. Θεωρώ διολίσθηση προς την πολιτική βαρβαρότητα να χρεώνεται το έγκλημα ενός ανθρώπου πολιτικά σε κόμμα και κυβέρνηση. Απλά δεν μπαίνω σε αυτή τη συζήτηση και δεν συνεισφέρω σε αυτή την τοξικότητα. Διότι τη θεωρώ σε λάθος βάση.

Το "τι Παπάγος τι Πλαστήρας" όλοι το έχουμε ξεπεράσει, πρώτα επειδή η εποχή μας είναι πολύ πιο διχαστική - τουλάχιστον λεκτικά - και δεύτερο επειδή ορισμένοι κατάλαβαν εκ των υστέρων το λάθος τους της εποχής εκείνης. Κατά τα λοιπά δεν έχουμε όλοι την ίδια οπτική, δεν έχουμε όλοι τα ίδια πεδία γραφικότητας - θα έλεγα, δεν έχουμε όλοι τις ίδιες προτεραιότητες, εσείς μπορεί να κάνετε αυτούς τους συμβιβασμούς, εγώ μπορεί να κάνω άλλους και όλοι θεωρώ ότι είναι αποδεκτοί εφόσον μιλάμε για το δημοκρατικό τόξο.

Ίσως θα άξιζε μαζί με την αποδόμηση του "Τι Παπάγος, τι Πλαστήρας" να επανεξετάσει κανείς και εκείνο το περίφημο "εμείς είμαστε διαφορετικό είδος ανθρώπου", αν δεν το έχει κάνει ήδη. Έχασα το έδαφος κάτω από τα πόδια μου όταν κατέρρευσε για μένα αυτή η συγκεκριμένη πολιτική βεβαιότητα, αλλά άξιζε.

Last edited: 15 Ιουλίου 2025 at 21:30
  5. gaby_m

gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

Και μια πραγματική απορία προς @Captain_Morgan, αντίλογος επί της ουσίας υπήρξε σε εκείνο το σχόλιο Βασίλη Διαμαντόπουλου για τη σημαία του 1995;

6. margarita_nikolayevna

margarita_nikolayevna Captain's property Contributor

Sad but true αυτό που λες. Και έχεις δίκιο αλλά για να αποδίδουμε σε Καίσαρες, θεούς και θνητούς τα ανάλογα, με το ισχύον εκλογικό σύστημα αν μια σχετική πλειοψηφία διεφθαρμένων και αδιάφορων εκλέξει έναν πολιτικό, τον τρώμε όλοι κατακεφαλα.
    Και η διαφθορά προκειμένου να αυτοσυντηρηθει, διαφθείρει κι άλλο. Με τις ανάλογες ευθύνες εκμαυλιστων και εκμαυλισμενων, βέβαια.
    Σαν γενική αρχή πάντως ότι έστω και σε αυτό το σαθρό σύστημα, έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε κάπως τα πράγματα κάθε τετραετία, ναι ισχύει και ναι θα έπρεπε να την αξιοποιούμε με πολύ μεγαλύτερη σύνεση.

7. margarita_nikolayevna

Ξέρετε πριν από κάποιο διάστημα, είδα την εικόνα από ένα μικρό αγόρι. Είχε την ηλικία του γιου μου, σχεδόν του έμοιαζε στην όψη.
    Ήταν όμως αδυνατισμένο, μετρούσες τα κόκκαλα του. Και χλωμό, σαν κερί.
    Κι είχε το θάνατο στα μάτια του. Σαν εικόνα καθημερινή. Και σαν προοπτική.
    Και ξέρετε τι; Ο μόνος λόγος που αυτό το παιδί δεν ήταν ο γιος μου είναι ότι έτυχε να γεννηθω εδώ κι όχι λίγο πιο ανατολικά.
    Μόνο τυχαία αυτό το παιδί δεν είναι παιδί μου.
    Αλλά είναι παιδί κάποιας μάνας κι αυτό. Αν υπάρχει ακόμα...
    Και ναι γαμωτο, αυτό σφάζει.
    Και κάνει ήσσονος σημασίας τη δροσιά. Και την παραλία. Και το κοκτέιλ. Και τη μουσική.
    Στοιχειώνει..

8. Master Electro-pain

Master Electro-pain Staff Member

Όχι όσους στερούνται κατοπτρικών νευρώνων!
    Αυτούς, τους λες τουρίστες. Ή κάτι άλλο, που ομοιοκαταληκτεί...

+1

9. Captain_Morgan

@gaby_m

Ποια θα έπρεπε να είναι η πιθανότητα να βρίσκεται πίσω από σχεδόν κάθε σκάνδαλο βιασμών, παιδεραστίας ή σεξουαλικής παρενόχλησης, στέλεχος ή οπαδός της κυβερνώσας παράταξης;
    Θεωρητικά πολύ μικρή. Στην πραγματικότητα όμως έχουμε το στατιστικό παράδοξο, ένα σημαντικό ποσοστό τέτοιων εγκλημάτων να σχετίζεται με το άμεσο ή το ευρύτερο δυναμικό της ΝΔ: βουλευτές ή υπουργοί, στελέχη, συνδικαλιστές, μέλη, οπαδοί, υποστηρικτές. Το κυβερνών κόμμα και ο λαός της “Δεξιάς του Κυρίου” φαίνεται να καταγράφει αξιοπρόσεκτα στατιστικά υψηλά σε εγκλήματα σεξουαλικής φύσης. Οι δεξιοί και οι ακροδεξιοί, παρόλο που ασπάζονται την ηθική, την οικογένεια και την θρησκεία, φαίνεται να καταγράφουν ασυνήθιστα υψηλά ποσοστά σε τέτοια ειδεχθή εγκλήματα.
    Σημαίνει αυτό ότι η ΝΔ είναι το κόμμα των παιδεραστών; Όχι.
    Το στατιστικό παράδοξο όμως, πρέπει να ερμηνευτεί.
    Και ερμηνεύεται, (είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει), με τη συνάφεια που έχει η κυρίαρχη ιδεολογία, άρα και η ιδεολογία της ΝΔ, με τους βιασμούς, τις παιδοκτονίες, τις γυναικοκτονίες, την παιδεραστία. Τα ονόματα όλων όσοι εμπλέκονται σε τέτοιες υποθέσεις είναι εύκολο να βρεθούν. Φυσικά δεν ανήκουν όλη στη ευρύτερη παράταξη της υμετέρας Κυβέρνησης αλλά βρε αδελφέ... 9/10 ,8/10...7/10??? είναι λίγο μεγαλούτσικο το ποσοστό... Τώρα αν θέλουμε για να μην θίξουμε το ιδεολόγημα που μας δίνει ψωμάκι, να τα ρίχνουμε όλα κάτω απ το χαλί... οκ...δεν πέφτει κανείς απ τα σύννεφα...

Φυσικά και υπήρξαν καλλιτέχνες που από φόβο, από αλλαγή στράτευσης ή από ανάγκη έγιναν σφουγγοκωλάριοι του καθεστώτος... ναι και;;; Και κάποιοι απ αυτούς ξαναπούλησαν τον εαυτό τους σε άλλα ιδεολογήματα... σιγά τα ωά...
    Ευτυχώς που δεν έχουμε όλοι την ίδια οπτική Αυτό είναι το μεγαλείο της ανθρώπινης φύσης κι εξαιτίας αυτού η Ιστορία κάνει βήματα μπροστά ή άλματα πίσω... Και είναι υπέροχο... και φυσικά, όπως έχω πει σ ένα προσφιλές μου πρόσωπο, μιας και αναφέρθηκε η γραφικότητα ... προτιμώ να χαρακτηριστώ γραφικός παρά να είμαι φασίστας, κρυπτόμενος πίσω απ την πολιτική ορθότητα και την φενάκη του "δημοκρτικού τόξου "
    Φυσικά αυτοί που θεωρούν εαυτούς διαφορετικό είδος ανθρώπου ας το επανεξετάσουν... δικό τους πρόβλημα... Δεν θα μπω τσολιάς στ αρχίδια τους...
    Όσον αφορά στο αν υπήρξε αντίλογος στην θέση του Διαμαντόπουλου για την σημαία... Κάπου στο διαδίκτυο υπάρχει όλη η εκπομπή, μπορείτε να την βρείτε να την ακούσετε... να δείτε τους λόγους για τους οποίους έκαψαν εκείνα τα παιδιά την σημαία και γιατί ο Διαμαντόπουλος , αν και ιδεολογικά αντίθετος με τα εξεγερμένα παιδιά, ξέρετε οι κομμουνιστές και μάλιστα οι ορθόδοξοι, δεν έχουν και τις καλύτερες των σχέσεων με τους αντιεξουσιαστές...τους χωρίζει ιδεολογική άβυσσος, πήρε το μέρος τους, αν υπήρξε αντίλογος κτλ κτλ κτλ

Last edited: 16 Ιουλίου 2025 at 01:14
  10. ChrisZab11

ChrisZab11 Regular Member

Καταλαβαίνω. Ολη την θλίψη την οργή, την λύπη , τα πάντα .....όμως ......δεν ήταν δικό σας παιδί
    Μόνο οι γονείς του μπορουν να το νιώσουν.
    Εμείς είμαστε απλά αυτοί που συμπάσχουμε.
    Κι εσείς να αγαπάτε το παιδί σας για πάντα
    Όπως κανω εγώ στο δικό μου.
    Εύχομαι να έχετε ένα όμορφο καλοκαίρι, χαρείτε το με το πολύτιμο θησαυρό σας .
    Και να είμαστε ευγνώμονες που γεννήθηκαμε εδώ , κάτω από αυτό το "πανί" (που για μένα είναι ιερό σύμβολο ) και όχι σε μια χώρα που μαστίζεται από εμφυλίους πολέμους, φτώχεια, εγκληματικότητα .

11. margarita_nikolayevna

Οι καιροί γυρνάνε πιο εύκολα από ότι θέλουμε να νομίζουμε.
    Η στάση αυτή που περιγράφεται πιο πάνω είναι η επιτομή του ατομικισμού.
    Που βολεύει πολύ.
    Που έχει καλλιεργηθεί συστηματικά, αιώνες τώρα.
    Γιατί εξυπηρετεί. Όχι τα άτομα. Πολλώ δε μάλλον τα πρόσωπα.
    Την απορρίπτω οριζόντια, κάθετα και διαγώνια ως απάνθρωπη.
    Και να προσθέσω ότι εδώ θα ήταν η πρώτη φορά που αν απαντούσατε - αντί του "καταλαβαίνω"- το "δεν βγάζω νόημα", θα ήταν μια πραγματικά αξιόλογη απάντηση.

12. margarita_nikolayevna