Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Καίγεται η Ελλάδα!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος latexduck, στις 26 Αυγούστου 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Ό,τι πιο σωστό!!!

    Κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών.
    Όταν κάποιος δεν θέλει να του φέρονται σαν πρόβατο, ας μην είναι πρόβατο.
    Ο καθένας από εμάς ψάχνει κάποιον υπεύθυνο.
    Η κυβέρνηση μία άγνωστη δύναμη.
    Η αντιπολίτευση την κυβέρνηση.
    Ο λαός τους πολιτικούς.
    Τα δάση και τα ζώα ποιον;
     
  2. female

    female Contributor



    Μετά την καταστροφή... Υπάρχει κάποια ευθύνη που μπορούν οι πολίτες να αναλάβουν εκτός από το να θρηνούν μόνο ή να περιμένουν να κάνει η φύση το θαύμα μόνη της; Όσο και μικρό μπορεί να είναι αυτό; (Και δεν αναφέρομαι στις επερχόμενες εκλογές.)

     
  3. Mesodo

    Mesodo Regular Member

    φυσικά και υπάρχει κάποια ευθύνη που μπορούν να αναλάβουν.

    α)εαν ζουν σε χωριά (έστω και αυτά που κάηκαν), πρέπει να πάρουν τα τρακτέρ τους και να οργώσουν καλλιεργιες. Έτσι θα βγάλουν μερικά από τα σπασμένα
    β)πιο ευκολη λύση ειναι να βαλουν τα κατσικια να κανουν τη δουλεια και να δημιουργησουμε βοσκοτοπια που λεει και ο μαργαρης.

    γ) εαν ζουν σε πόλεις μπορούν (δυσκολότερα βεβαια) να διεκδικήσουν κι αυτοι ένα κομμάτι καμένης γης διότι ξέρετε πως το στρέμμα στην αθηνα κοστιζει μισό με ένα εκατομμύριο ευρώ. Βεβαια το πιο πιθανό είναι να σας έχει προλάβει η εκκλησία ή/και κάποιος φιλοπρόοδος σύλλογος και εσείς να μην πάρετε τίποτα στα χέρια σας, αλλά που ξέρετε μπορείτε να τα καταφέρετε.
    δ) μπορείτε να πάτε για δενδροφύτευση όπως κανουν στον υμητό τα τελευταία 50 χρόνια και μπορείτε άλλωστε να θαυμάσετε τα αποτελέσματα της σήμερα στον καταπράσινο υμηττό.
    ε) μπορείτε να υποστηρίξετε τον τοπικό σας δήμαρχο που θέλει να φτιάξει το καινούργιο δημαρχιακό μέγαρο (το παλιό είναι το 1990) μέσα στο δάσος του υμηττού (περίπτωση βύρωνα). Που ξέρετε μπορεί να σας προσλάβει ή το παιδί σας ως συμβασιούχο στο δήμο

    στ) τέλος μπορείτε να στήσετε ένα κυνήγι μαγισσών με αλβανούς, αμερικάνους πράκτορες και αποδιοπομπαίους τράγους για να διασκεδάσουμε τουλάχιστον με το θέαμα.

    και για να δείς πως δεν αστιεύομαι female η ατομική προσπάθεια είναι καταδικασμένη να αποτύχει, το ξέρουμε χιλιάδες χρόνια τώρα. Και το προσωπικό συμφέρον είναι πάντα κοντόφθαλμο και ηλίθιο. Όσο δεν υπάρχει κτηματολόγιο και δασολόγιο θα μπαίνουν φωτιές, κι όσο δεν υπάρχουν αυτά τα δύο οι πολιτκοί και οι πολίτες θα μπορούν να συναλλάσονται κάτω από το τραπέζι. Κι όσο ενδιαφερόμαστε περισσότερο να προσληφθεί ο γιός μας αγροφύλακας από το να λειτουργήσει το κράτος υπέρ ενός ευρύτερου συνόλου. Είναι τόσο κοινότοπο και τόσο πραγματικό και τόσο βαρετό, που όλοι προτιμουν τους αλβανούς πράκτορες και τις δενδροφυτεύσεις. Άλλωστε δεν μπορείς να τα βάλεις με την ίδια σου την οικογένεια.
     
  4. Elysium

    Elysium Contributor

    Οι λόγοι που αναφέρεις έχουν κάποια βάση, το να χρησιμοποιείς αυτούς του λόγους για να κατηγορήσεις σαν ηθικούς αυτουργούς περίπου τους μισούς Έλληνες είναι ανυπόστατο και δίνει άλλοθι στους εμπρηστές ώστε να κατηγορήσουμε τους εαυτούς μας και όχι τους εγκληματίες.

    Οι φωτιές επίσης είχαν στόχο και κατοικημένες περιοχές με την εκμετάλλευση της κατεύθυνσης του ανέμου όπως αποδείχθηκε κι όχι μόνο τις δασικές εκτάσεις.
     
  5. Maley

    Maley Contributor

    ..φταιμε ολοι..
     
  6. Mesodo

    Mesodo Regular Member

    φυσικά και κατηγορώ τους μισούς έλληνες ως αυτούργούς αφου οι μισοί έλληνες (ως οικογένειες) έχουν κάποιου είδους αυθαίρετη δόμηση. Το να βρίσκεις εξωτερικούς εχθρούς για τις δικές σου πράξεις είναι αρχαία αλάνθαστη μέθοδος.

    Οι φωτίες έφτασαν σε κατοικημένες περιοχές επειδή τα οικόπεδα κοντά σε κατοικημένες περιοχές είναι τα πιο ακριβά και τα πιο εκμεταλλεύσιμα. Εαν το συνδυάσεις αυτό με την ανικανότητα της ηγεσίας της πυροσβεστικής (όπως αποδείχθηκε στη φωτια της πάρνηθας) , φτάνεις στα καμένα σπίτια... Όλες οι φωτιές στην αττική (πλην πάρνηθας) μπήκαν σε μέρη που διεκδικούνται από κάποιους και ποντάρουν στην αξιοποίηση τους. Βύρωνας, κουβαράς, βριλήσια, χαλάνδρι, χολαργός

    και επιτέλους μπορούμε να ακούσουμε αυτό το τόσο μυστικό σενάριο εξωτερικού δακτύλου? Διότι ως γνωστόν οι πόλεις δεν έχουν αρκετή καύσιμη ύλη για να συντηρήσουν φωτιές. Το όνειρο του νέρωνα δεν εφαρμόζεται στις ελληνικες τσιμεντουπολεις. Και το εάν θα καουν 20 χώρια και 100 ανθρωποι φανταζομαι δεν περιμένει κανείς να καταρεύσει το κράτος από αυτο.

    Το κολπάκι του εξωτερικού εχθρού είναι τόσο παλιό και τόσο επιτυχημένο. Το πασοκ παλιά έλεγε πως τις φωτιές τις εβαζαν οι τουρκοι για τον τουρισμο. Η ΝΔ τώρα μας οδηγεί σε μια Αλκάιντα ξένων πρακτόρων. Εάν λοιπον έχει κάποιος στοιχεία ή έστω και αποχρώσες ενδείξεις ας μας τις πει...

    Διότι ο κικέρωνας είχε πει Qui Bono. και βλέπω χιλιάδες ελλήνων να επωφελούνται εδώ και 70 χρόνια από τις πυρκαγίες. Αντιθέτως δεν έχω δει κανεναν αμερικάνο, κανέναν τουρκο και κανεναν αλβανο.

    Όπως είχε πει κάποτε και ένας επιθεωρητής της αστυνομίας στον πατέρα μου. "στα περισσότερα εγκλήματα, το θύμα ξέρει τον δράστη ή τον περίγυρο του, γιαυτό και μπορούμε να τους πιάσουμε". Απλά στην περίπτωση των πυρκαγιών δεν υπάρχει καμία θέληση να στριμώξουν αυτους που επωφελούνται, ειδικά σε χρονιά εκλογών. Τώρα επειδή το πράγμα ξέφυγε από ανικανότητα και από ατυχία και κάηκαν και 100 ανθρωποι, η κοινωνία θα θελήσει αποδιοπομπαίους τράγους, ξένους πράκτορες κλπ. Αλλά στη βάση της η κοινωνία και οι εκπρόσωποι της ενδιαφέρονται περισσότερο για τα οικοπεδα και τα βοσκοτόπια (την ανάπτυξη), κι όχι για το δάσος.
     
  7. Elysium

    Elysium Contributor

    Οι μισοί Έλληνες διαθέτουν κάποιο αυθαίρετο; Πού ακριβώς; Στα χωριά που κάηκαν;

    Οι περισσότερες καταστροφές σε σπίτια είναι σε περιοχές εκτός Αττικής.
    Φωτιές με αρχικές εστίες λίγα δεκάδες μέτρα έξω από χωριά, δεν δικαιολογούν λόγους εκμετάλλευσης περιοχών «φιλέτων» έξω από τα χωριά αυτά.

    Όχι. Αλλά οι επόμενες ημέρες είναι ημέρες αποφάσεων για το ποίος θα κυβερνήσει τη χώρα.

    Προσωπικά φυσικά δε γνωρίζω ποίοι και για ποίο λόγο δημιούργησαν τις φωτιές. Δεν παύει όμως να αποτελεί οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών όταν ξεσπούν τόσες εστίες σε όλη τη χώρα την ίδια περίπου χρονική στιγμή. Ελπίζω να μάθουμε στο άμεσο μέλλον ποιοι ήταν αυτοί και ποια τα κίνητρά τους.

    Μέχρι τότε φίλε Maley δε θα λέω πως φταίμε όλοι μας.
     
  8. she_Dragon

    she_Dragon Regular Member

    η λεξη κλειδι! εκλογες! θελουμε κ παραπανω? πως ανατρεπεις κατι που δεν ανατρεποταν αλλιως με τπτ??
    ο εμπρησμος απο γιαγιαδες, πεταμενα τσιγαρα κ αλλα κουραφεξαλα ειναι αστεια δικαιολογια πλεον!!
    τα ομορφα χωρια ομορφα καιγονται, κ αυτοι που το εφαρμοσαν δεν προκειτε να σταματησουν πουθενα!

    Οι Ελληνες οταν ειμαστε ενωμενοι μεγαλουργουμε, ευκολα μας διχαζουν ομως κ εκει αρχιζει η καφριλα μας...
    ας ξαπλωσουμε αναπαυτικα στον καναπε μας λοιπον κ ας φαμε τις σαρκες μας γαρνιρισμενες με λιγη ανθρωπινη σταχτη πασπαλισμενη με καυτα δακρυα κ κραυγες υποψηφιων..... enjoy!!!!
     
    Last edited by a moderator: 28 Αυγούστου 2007
  9. nasmar

    nasmar Regular Member

    Απάντηση: Καίγεται η Ελλάδα!

    male part

    κι όμως lost boy όλοι μας φταίμε για τον κόσμο αυτό.
    Γεννηθήκαμε σε κάτι ήδη φτιαγμένο ,που κανείς δε ρώτησε την άποψή μας ,παρα μας επηβλήθηκε, πρώτα με την υποχρεωτική γαμημένη εκπαίδευσή τους -να σου μάθουν οτι όλα έχουν αντίτιμο και στοιχίζουν-ύστερα το πανεπ. το στρατό τη δουλειά ,ώσπου κάποια στιγμή φτάνεις με τέτοιες υποχρεώσεις που δεν σε αφήνουν να αλλάξεις.θες να παραιτηθείς απ τη βρωμιά και δε γίνεται.

    εμείς είμαστε υπαίτιοι ως συνεχιστές αυτού του παγκόσμιου τρόπου ζωής.
    γεννιούνται καινούρια μέλη στις κοινωνίες μας και εμείς αφήνουμε άλλους να μεγαλώσουν τα ίδια τα παιδιά μας.
    ξεγελιώμαστε τόσο εύκολα απο την -έχεις δεν έχεις ,πληρωτέα- οικιακή πλύση εγκεφάλου που ονομάζεται τηλεόραση και αναμεταδίδουμε τις ειδήσεις τους σαν επιστημονικές αλήθειες.
    απο τότε που γνωρίζουμε τις "πολιτισμένες" κοινωνίες ανθρώπων η εξουσία εκτόνωνε τη δυσαρέσκεια του πλήθους ,λόγω λαθών συμφερώντων κ.α.,με αρένες ,θυσίες, ψέματα...
    αποτέλεσμα λοιπόν ενός κόσμου που συντηρεί και καλλιεργεί τον τρόπο ζωής όπως τον ξέρουμε,είναι και οι πυρκαγιές.
    και φταίκτες όλοι όσοι υπάρχουμε και υπήρξαμε.
    κανείς δεν μπορεί να βγάλει την ουρά του απ έξω όταν είναι εγκλωβισμένος.
    μονάχοι κάναμε σκατά τη ζωή.

    τους πραγματικούς εμπρηστες και τους λόγους που το έκαναν αμφιβαλω αν ποτε θα τους μάθουμε, απλά ο καθένας μας θα κρατήσει την υποκειμενική του γνώμη για το θέμα.
    το μόνο που μπορούμε σίγουρα να κάνουμε είναι να βοηθήσουμε σε αναδασώσεις.
    να μην αφήσουμε να εκμεταλευθεί κανείς την πηγή οξυγόνου,τις φυσικές καλύτερες δυνάμεις ενάντια σε πλημμύρες ,τα σπίτια των υπόλοιπων γήινων όντων...

    "κι αν αύριο ήταν το τέλος του κόσμου θα φύτευα ενα δέντρο σήμερα"
     
  10. Elysium

    Elysium Contributor

    Re: Απάντηση: Καίγεται η Ελλάδα!

    Οι τρόποι που μας επιβάλλουν να μάθουμε πως όλα έχουν το αντίτιμό τους, συμφωνώ πως είναι αυτοί.
    Κι όμως δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι.
    Υπάρχουν αυτοί οι οποίοι για λίγα αργύρια θα σκότωναν (και σκοτώνουν) αθώους και καταστρέφουν τις περιουσίες τους.
    Υπάρχουν αυτοί που το «επάγγελμά τους», τους υποχρεώνει να ηδονίζονται και να ενθουσιάζονται από το μεγαλείο καταστροφής του κόσμου και τους κάνει να αισθάνονται σημαντικοί (συν το χρήμα που απορρέει από αυτό).
    Υπάρχουν αυτοί οι οποίοι ο φανατισμός τους και η εξάρτησή τους από συμφέροντα πολιτικά και μη, τους τυφλώνει και είτε προσπαθούν να διαψεύσουν καταστάσεις είτε τις σιγοντάρουν για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

    Με σιγουριά θα πω, πως δεν ανήκουν όλοι οι πολίτες σε αυτές τις κατηγορίες.
    Δεν μπορούμε να δικαστούμε όλοι για εγκλήματα ορισμένων. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου υπεύθυνο εγκληματικών και τρομοκρατικών ενεργειών (αλήθεια οι τρομοκράτες που είχαν πιάσει παλαιότερα τι χειρότερο έκαναν; ).
    Υπεύθυνοι είναι οι εμπρηστές οι οποίοι πρέπει να συλληφθούν και να αποκαλυφθεί ο λόγος που τρομοκρατούν – σκοτώνουν, καταστρέφουν τη φυσική πηγή ζωής και αφήνουν άστεγους τόσους ανθρώπους.
     
  11. llazouli

    llazouli Contributor

    Θα συμφωνήσω με το παραπάνω ποστ, των nasmar, όλοι έχουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί.
    Κανένας δεν είναι άμοιρος ευθυνών, εφόσον συντηρεί έστω και με την ανοχή του την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων.
    Πριν από κάποια χρόνια ο πατέρας μου συνήθιζε να λέει πως πάμε από το κακό στο χειρότερο...τότε γελούσα και
    του 'λεγα πως τα βλέπει όλα μαύρα κι άραχλα λόγω ηλικίας.
    Τώρα διαπιστώνω πως το κατρακύλισμα δεν έχει τέλος και το σίγουρο είναι πως τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη.
    Αναρωτιέμαι, τι άλλο χρειάζεται να γίνει για να συνειδητοποιήσουμε πως οι ''υπεύθυνοι'' και οι ''αρμόδιοι'' δεν είναι άλλοι από μας τους ίδιους.
     
  12. Kits

    Kits Contributor

    Ολα θα ξεχαστουν μεσα σε λιγους μηνες.....








    Ελλαδα ειναι εδω!!
     
    Last edited by a moderator: 28 Αυγούστου 2007
Thread Status:
Not open for further replies.