Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Καίγεται η Ελλάδα!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος latexduck, στις 26 Αυγούστου 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Mikra_Psemata

    Mikra_Psemata Contributor

    Απάντηση: Καίγεται η Ελλάδα!

    Η καθε κυβερνηση ειναι καθρεφτης του λαού που την επέλεξε..

    Ενεργός πολίτης δεν ειναι ο εκ του καναπέ κριτής των δελτίων ειδήσεων..

    Ειναι αυτός που παρακολουθει σκεπτόμενος το εθνικό κτηματολόγιο να μην ολοκληρώνεται ποτέ.. τα νομοσχέδια που δημιουργούνται για να μη γκρεμιστούν τα αυθαίρετα.. τις δημοσίες υπηρεσίες να μη λειτουργούν λόγω αλλαγών.. απο πρασινο ασχετο κουμπάρο σε γαλάζιο ασχετο κουμπάρο, να μην υπάρχει εκπαίδευση σε νευραλγικούς τομείς, να μην υπάρχουν αρκετα μηχανηματα ή γενικοτερα μηχανισμοί βοήθειας κ όσα υπάρχουν να ειναι απραχαιωμένα.. Περισυ κλαίγαμε για την φωτια στην χαλκιδική (+συν τις υπολοιπες) τα 2/3 απο τα καναντερ ηταν καθηλωμένα λόγω βλάβης.. ποιος το θυμάται φέτος?
    Ενεργός πολίτης δεν ειναι αυτος που σε ενα μηνα απο τώρα θα έχει ξεχάσει τα πάντα. Μη περιμένετε να έρθουν τα προβλήματα στην οθονη της τηλεόρασης σας για να τα δείτε..

    Οποιος δεν ειναι ενεργος πολιτης ειναι εμπρηστής.. μέσα κ εγώ μέσα κ εσεις..
     
  2. Elysium

    Elysium Contributor

    Ποίος είναι ο ενεργός πολίτης και ποίες ακριβώς είναι οι δράσεις του σε σχέση τουλάχιστον με τις πρόσφατες πυρκαγιές;
     
  3. Mesodo

    Mesodo Regular Member

    καταρχάς για το οργανωμένο πανελλαδικά σχέδιο εμπρηστών. Τι προσπαθεί να εξηγήσει? Το πως μπήκαν τόσες φωτιές συγχρόνως. Φαντάζομαι πως εννοείς ότι το ΠΑΣΟΚ τα έκανε όλα αυτά για να ρίξει την κυβέρνηση. Και αυτούς τους 500 σκοτεινούς τύπους δεν τους είδε κανείς ποτέ σε ολόκληρη την επαρχεία που πίστεψέ με, βόλτα να κάνεις, το χωριό σε ξέρει. Και κανείς δεν έχει αποδείξεις, είναι απλή λάσπη για να γλυτώσει η κυβέρνηση από την ανικανότητα της.

    Επειδή η ψυχολογία του πλήθους ήταν από τα αγαπημένα μου θέματα μικρός, υπάρχει αυτό που λέμε κλίμα. Δηλαδή μπαίνει τυχαία μια φωτιά στην πάρνηθα που μπορεί έυκολα να ελεγθεί. Τελικά από ανικανότητα των γαλάζιων στρατηγών της πυροσβεστικής, καίγεται όλη η πάρνηθα. Αυτό δίνει ένα μήνυμα. Παίρνει φωτιά ο υμηττος. Ξέρεις τον υμηττό προσπαθούν χρόνια να τον "αξιοποίησουν" και δεν είναι η πρώτη φωτιά που παίρνει. Αλλά η πρώτη που πετυχαίνει σχετικά. Οπότε το μύνημα είναι σαφές. Όποιος θέλει να κάψει κάτι, τώρα είναι η ευκαιρία. Και ειδικά στα χωριά υπάρχουν πολλοί που θέλουν να κάψουν κάτι. Φυσικά δεν περίμαναν να γίνει τόσο μεγάλη η καταστροφή και πιθανόν να φοβούνταν να το κάνουν εάν ήξερα πως θα πέθαιναν άνθρωποι. Αλλά ξέρεις όταν τρέχεις στην παραλιακή με 150 δεν θέλεις να σκοτώσεις κανένα, τελικά όμως μπορεί και να πάρεις κανα-δυο πεζούς στο διάβα σου.

    Τώρα το τί μπορεί να κάνει ο ενεργός πολίτης που θεωρεί τα δάση προτεραιότητά του? Είναι πολύ απλό. Σε 15 μέρες εάν το οικολογικό κόμμα πάρει 5% και μπει στη βουλή (δεν είναι πολλοί 350.000 ψήφοι για τα τόσα δάκρυα και την τοση οργη που βλεπουμε) την επόμενη τετραετία όλοι θα μιλάνε για τα δάση προκειμένου να πάρουν μαζί τους το ρεύμα. Αλλά φυσικά είπε ο Kits κοπιάροντας τη σοφή αλεπού μητσοτάκη, ποιός θα το θυμάται σε λίγο καιρό??

    Μόλις φύγει το δράμα από τις τηλεοράσεις, θα φύγει και από τη ζωή των περισσοτέρων. Και τότε θα ψηφίσουν για να γίνει ο γιός τους αγροφύλακας και η κόρη τους να δουλέψει στα ΚΕΠ


    Και για να μη νομίζετε πως είμαι κρυφοπασόκος επειδή τα ρίχνω σε μια ανίκανη κυβέρνηση, το δικό μου αγαπημένο σενάριο εκλογών είναι τα μικρά κόμματα να πάρουν γύρω στο 16-17% και τα μεγάλα 41% και να μην υπάρχει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αλλά αυτές είναι οι δικές μου φαντασιώσεις έτσι κι αλλιως δεν έχω ιδιαίτερες ελπίδες
     
    Last edited: 27 Αυγούστου 2007
  4. Elysium

    Elysium Contributor

    Αυτά μπορούν να προκύψουν εφόσον κι αν συλλάβουν κάποιους εμπρηστές κι ομολογήσουν τους λόγους που ξεκίνησαν τις πυρκαγιές.
    Δεν μπήκαν μόνο φέτος πυρκαγιές αλλά το ίδιο γίνεται κάθε χρόνο.

    Το ότι όμως ήταν ιδιαίτερα δύσκολη η κατάσταση και πάρα πολλά τα μέτωπα και διασπαρμένα σε όλη τη χώρα δεν το αμφισβητεί κανείς.
    Εξάλλου η χώρα διαθέτει το μεγαλύτερο στόλο αεροπυρόσβεσης από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα.
    Τι πιστεύεις δηλαδή πως φέτος ξέχασαν την εκπαίδευση τους οι πυροσβέστες;


    Τυχαία; Μπορείς να είσαι βέβαιος γι’ αυτό;
    Μην γράφεις σαν να είσαι τόσο βέβαιος ιδιαίτερα γι’ αυτήν την πυρκαγιά. Γιατί κανείς δεν είναι.

    Και το κάνουν την ίδια ημέρα και περίπου την ίδια ώρα. Μάλιστα...

    Αν και οι πολιτικές τοποθετήσεις καλό θα ήταν φαντάζομαι να λείπουν από το συγκεκριμένο forum, δεν ξέρω αν ο Βεργής είναι κατάλληλος για να οργανώσει αντιπυρικά σχέδια και να προσφέρει πολιτική προστασία.
     
  5. Mesodo

    Mesodo Regular Member

    οταν είπα οικολόγους δεν εννοουσα φυσικά τον βεργή, αλλά νομίζω πως ο βεργής είναι και δύο σκάλες πιο ψηλά από τον πολύδωρα που ισχυρίστηκε πως οι αντιεξουσιαστες με τα γκαζάκια έβαλαν της φωτιές και πως οι αγροφύλακες θα βοηθήσουν στην οικολογία και πως η φωτια στην παρνηθα ήταν μια επιτυχία γιατι δεν έφτασε στα λιόσια.

    Αλλά αυτό εννοώ πως δεν έχω ελπίδες. Ταυτίζεις τους οικολόγους με τον Βεργή.

    Το ζήτημα με την πυρκαγιά στην πάρνηθα είναι πως ήταν ελέξιμη. Και το ότι τους ξέφυγε αυτό δείχνει έλλειψη οργάνωσης και πολιτικές ευθύνες. Δεν έχει να κάνει με την εκπαίδευση των πυροσβεστών. Άλλωστε η ΔΕΗ τους ξεμπρόστιασε προκειμένου να μην πέσει η οργή επάνω της ότι υποτίθεται έφταιγαν οι πυλώνες υψηλής τάσης.

    Για τον υμητό επέτρεψέ μου να έχω άποψη γιατι έμενα πολλά χρόνια δίπλα. 10 χρόνια τώρα έχω μυρίσει γύρω στις 7 φωτιές. Και έχουμε πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα. Τον δήμαρχο βύρωνα που θέλει να αξιοποιήσει το στρατόπεδο σακέτα, το μοναστηρι της καισσαριανής που θέλει να φτιάξει "πολιτιστικό κέντρο" στο δάσος και κάτι άλλους στην ηλιοπουλη που θέλουν να φάνε αρκετά στρέμματα. Χρόνο παρά χρόνο έμπαινε μια φωτιά. Όταν οι ίδιοι εμπριστές έβλεπαν πως η φωτιά τους έκαιγε 5 στρέμματα και την έσβυναν αμέσως το παρατούσαν και δοκίμαζαν την επόμενη χρονιά. Τώρα που έμαθαν πως γαμιώμαστε πλακώσανε και βάζουνε κάθε μέρα. Γιαυτό η κατάσταση ξέφυγε πανελλαδικά. Αυτό εννοώ όταν λέω πως δημιουργήθηκε ένα κλίμα.

    Άρα λοιπόν αφού ξέρω εγώ ποιος έχει συμφέροντα από το καμμένο δάσος στον υμηττό, φαντάζομαι πως όλοι ξέρουν στα χωριά ποιος καλλιεργεί στα καμμένα και σε 7 χρόνια θα τα κάνει δικά του τα χωράφια. Οποτε εάν δεν κάνουμε κάτι γιαυτούς τους βασικούς αυτουργούς το να ασχολούμαστε με το ποιος όπλισε το χέρι που έβαλε τη φωτιά ή να εξυφαίνουμε μυστικά σχέδια είναι απλή υποκρισία.

    και τέλος οι πυρκαγές και οι εμπρισμοί (όπως και το κτηματολόγιο, η τουριστική αξιοποίηση κλπ) είναι ένα πολιτικό ζήτημα, δεν καταλαβαίνω πως μπορείς να μιλήσεις α-πολιτικά για ένα πολιτικό ζήτημα.
     
  6. Elysium

    Elysium Contributor

    Αυτό τώρα από που το πληροφορήθηκες προσωπικά δε γνωρίζω...
    Αν θέλεις πάντως ανέφερε την πηγή που έχεις μπας και τελικά μόνο εγώ δεν το άκουσα.

    Ήταν εύκολο να ελεγχθεί; Σαν ειδικός σε θέματα πυρόσβεσης μιλάς τώρα;
    Και τι είδους ευθύνες υπάρχουν στους πολιτικούς, αφού την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα την αναλαμβάνει το αρχηγείο της πυροσβεστικής και μόνο αυτό;

    Γαμιόμαστε μόνοι μας λοιπόν. Ενώ πέρυσι κάναμε αποχή από το άθλημα....
    Υπουργική απόφαση ή άλλη παρόμοια ανακοίνωση πως φέτος αποφασίσαμε να γαμηθούμε δεν άκουσα πάντως.

    Όπως ανέφεραν τα κανάλια, κάποιος που συνελήφθη για εμπρησμό στον Πύργο είναι κάτοικος Κεφαλλονιάς αν δεν κάνω λάθος. Άγνωστος σε όλους.

    Πιστεύεις πως αν δεν είχαμε εκλογές σε λίγες ημέρες, θα είχαμε τόσες πυρκαγιές αυτό το χρονικό διάστημα;
    Και άσε την όποια αντιπολίτευση στην άκρη, όποιο κόμμα κι αν είναι. Η λογική σου τι λέει;
     
  7. hugger

    hugger Regular Member

    Mesodo

    Δεν εισαι μονος εδω, τα λες τοσο καλα που παρακαλαω να συνεχισουν να σε προκαλουν .  
     
  8. Mikra_Psemata

    Mikra_Psemata Contributor

    Απάντηση: Καίγεται η Ελλάδα!

    Λοστ
    οι εμπρηστες δεν ειναι τρελοι πυρομανεις που βαζουν φωτιές κ υστερα την βλέπουν κ χαιδεύονται..

    Οι εμπρησμοί είναι καρπός της πολιτικής που εμπορευματοποιεί τη γη και τις δασικές εκτάσεις και τα παραδίδει στις ορέξεις των οικοπεδοφάγων. Είναι καρπός της διάλυσης της δασοπροστασίας και των τεράστιων κενών στην Πυροσβεστική και πολλών ακομη προβλημάτων που για να λυθουν χρειάζονται πολιτικές αποφασεις απο την εκαστοτε κυβέρνηση.
    Αρνούμαι να δεχτω οτι το πασοκ ο συνασπισμος ή δεν ξέρω ποιο άλλο κομμα στελνει ανθρωπους κ πυρπολούν την χώρα μονο κ μόνο για να χάσει η νδ τις εκλογές.. αν έχουν στοιχεια γι αυτο ας μας το πουνε... αν δεν έχουν..
    ας καταργήσουν τους νόμους που μετατρέπουν τους ασυνείδητους οικοπεδοφάγους σε δολοφονους,
    ας βάλουν ανθρωπους με αξιοκρατικά κ όχι κομματικα κριτήρια στις θέσεις των συντονιστών, ας προσλάβουν περισότερο κόσμο που όμως θα τον εκπαιδεύσουν, ας αγορασουν κανενα καινουριο αεροπλάνο, γιατι ο μεγαλυτερος αεροστολος καταστολής πυρκαγιών στην ΕΕ όπως ειπες.. ειναι τόσο αρχαιος ωστε τα μισα αεροπλάνα να ειναι κάτω λόγω τεχνικών προβληματων,όπως τελικά μάθαμε πέρισυ, με την φωτια της χαλκιδικής την οποία ούτε κ αυτη μπορεσαν να ελεγξουν.. ας μας πούνε μια φωτια τελικα που έσβησαν έγκαιρα.
    Όλα τα παραπάνω ειναι πολιτικές αποφάσεις οι οποίες αφου εφαρμοστουν θα βοηθήσουν το οποιο αρχηγειο της πυροσβεστικής να κάνει σωστα την δουλειά του..

    Ένας ενεργός πολίτης είναι ένας ενημερωμένος πολίτης που ξέρει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του, μπορέι να εκφράσει την άποψή του και να συμμετέχει ενεργά στην κοινωνία, από το να γίνει εθελοντής πυροπροστασίας, να δημιουργησει ή να συμμετάσχει σε ομάδα οικολογικά ευαισθητη, να παρακολουθει τους πολιτικούς κ τα νομοσχέδια που αυτοι καταθέτουν ποτε τυχαινει να τα καταθέσουν, ποιους εξυπηρετούν, ό ενεργός πολίτης έχει την προσωπική του αποψη για το τι συμβαίνει σην κοινωνία κ όχι την άποψη του κομματος(δεν ειναι ποδοσφαιρικες ομάδες τα κομματα) ουτε να ενστερνίζεται αβασάνιστα τις απόψεις του όποιου τηλεπαρουσιαστή... μέχρι να μη ψηφιζει το ιδιο κόμμα ξανά κ ξάνα, επειδή ξεχνα λόγω του αλτζχαιμερ της τηλεόρασης (ότι δεν παρουσιάζεται στην τι βι δεν υφίσταται).
    Οι φωτιές θα σβήσουν κάποια στίγμη όταν βρούνε θαλάσσα ή όταν βρέξει ( άλλο τρόπο δεν βλέπω) μεχρι του χρονου όμως που θα ανάψουν κ πάλι.. τι πρέπει να κάνουμε εμείς οι απλοι πολίτες ?
    Αυτο.. ως homework για όλους μας.. την απαντηση παρακαλώ τον Ιουλιο του 2008 να την καταθέσετε.



    ΥΓ:Ειναι λίγο κουραστικό να εισαι ενεργος πολιτής ε?
    Μήπως τελικά ο καναπες και η άποψη με την φραπεδιά δίπλα ειναι καλύτερη?
     
    Last edited: 28 Αυγούστου 2007
  9. Hil

    Hil Regular Member

    Το παρακάτω το έγραψε ένας φίλος μου
    σε αυτοκινητιστικό φόρουμ!!

    Αφού θρηνήσαμε όλοι από τον καναπέ μας την καταστροφή, ας κάνουμε κάτι γι' αυτό, χωρίς μεγάλα λόγια και τυμπανοκρουσίες.



    Εμείς εδώ στην Highsiding AE (περιοδικά 0300, 2Τροχοί, σχολές ασφαλούς οδήγησης μοτοσυκλέτας, εκδηλώσεις) έχουμε χώρο και έχουμε και φορτηγό.



    Καλούμε λοιπόν όσους έχουν να προσφέρουν κάτι (από τα παρακάτω και ΜΟΝΟΝ) να το φέρουν στα γραφεία μας, καθημερινά έως τις 6.00 το απόγευμα και για όλη την εβδομάδα.

    Γαρδένιας 30, Αχαρναί, είναι η διεύθυνσή μας.



    Θα ταξινομηθούν και θα αποσταλούν σε κάποιο χωριό της ΗΛΕΙΑΣ το οποίο ακόμη δεν γνωρίζουμε ποιο θα είναι αλλά "δυστυχώς" είναι πολύ εύκολο να βρεθεί κάποιο από όλα τα πληγέντα. Αν κάποιος έχει κάποια ιδέα περί αυτού, ευπρόσδεκτες οι προτάσεις. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επικοινωνία με τον Δήμαρχο / Κοινοτάρχη του χωριού.



    Μόλις μαζευτεί ποσότητα ικανή για να γεμίσει το φορτηγό μας, θα μεταφερθούν με δική μας ευθύνη. Όπως κι αν έχει την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη θα γίνει η πρώτη αποστολή με δική μας ευθύνη. Θα γίνει άλλη μία αποστολή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

    Συγκέντρωση χρημάτων ΔΕΝ θα γίνει από εμάς.



    Υλικά:

    -Ρούχα, αντρικά/γυναικεία και παιδικά

    -Κουβέρτες

    -Παπούτσια

    -Αδιάβροχα



    Τρόφιμα:

    -Μακαρόνια

    -Ρύζι

    -Γάλα κονσέρβα (όχι φρέσκο).



    Επίσης χρειάζονται (αυτά κατόπιν συνεννόησης με την κα Ιωάννα Αρβανιτάκη, 210-2402300 εσωτ 138):

    -Παλέτες

    -Χαρτοκιβώτια

    -Ταινίες



    Εννοείται ότι σημαντικό είναι να προωθήσετε το μήνυμα σε όσους πιστεύετε ότι μπορούν να συνεισφέρουν.
     
  10. nasmar

    nasmar Regular Member

    Απάντηση: Καίγεται η Ελλάδα!

    female part
    επισης παιζει και αυτο.
    εχεμυθο μας εχουν στειλει mail οι ιδιοι απτο ρεπορταζ χωρις συνορα,αν θελετε για σιγουρα στειλτε να ενημερωθειτε.info2@rwf.gr
    η στη σελδα τους http://www.rwf.gr/

    Το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα, μην μπορώντας να μείνει αμέτοχο στην καταστροφή που πλήττει την χώρα τις τελευταίες 4 μέρες, αποστέλλει το ενημερωτικό αυτό mail με σκοπό να ενημερώσει τους τηλεθεατές του για τη δημιουργία Ταμείου Αρωγής για τους πυρόπληκτους.



    Η Τράπεζα της Ελλάδας προχώρησε στο άνοιγμα σχετικού λογαριασμού με αριθμό 2341103053. Όσοι ιδιώτες ή επιχειρήσεις θέλουν να προσφέρουν χρηματική βοήθεια για τους πυροπαθείς και την αποκατάσταση των ζημιών μπορούν να πραγματοποιούν τις καταθέσεις τους σε αυτό το λογαριασμό στα υποκαταστήματα των εμπορικών τραπεζών.



    Τέλος, το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα θα ήθελε να σας ενημερώσει ότι έχει οργανωθεί συγκέντρωση σιωπηλής διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, για την Τετάρτη 29/8/2007, στις 19:00. Οι συμμετέχοντες καλούνται να είναι εκεί, φορώντας μαύρα.
     
    Last edited: 28 Αυγούστου 2007
  11. Elysium

    Elysium Contributor

    Εσύ hugger νομίζεις πως η συζήτηση γίνεται για να προκληθεί ο Mesodo και να απαντήσει;

    Υ.Γ. Βρε τον ήλιο τον..... τι έχει κάνει....
     
  12. superfly

    superfly New Member

    Χιλιο-ειπωμένο, αλλά θα το ξαναπώ, μήπως και το χωνέψουμε: Είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Για πολλά χρόνια φροντίζουμε να μας κυβερνούν ανεπάγγελτοι άνθρωποι, εμείς οι ίδιοι δεν έχουμε άλλο μέλημα από το να "αράξουμε" στο Δημόσιο, έχουμε ανάγει την κενοδοξία σε τρόπο ζωής, δεν μας ενδιαφέρει ο διπλανός παρά μόνο ο εαυτός μας (έλεος, ο κόσμος γελάει με τους άμοιρους ψυχοπαθείς που γελιοποιεί μια συγκεκριμένη κακόγουστη ξανθιά στην τηλεόραση - ναι, αυτή που τα έχει με τον τύπο που μοιάζει με γριά), τί καλό μπορούμε λοιπόν να περιμένουμε; Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία, να το μάθουμε στα παιδιά μας και να το εισάγουμε στην κοινωνική μας ζωή. Φίλες και φίλοι, μην δώσετε ψήφο σε κανέναν από τους δύο αχρείους που ερίζουν για τη διακυβέρνηση, μαζί τα έκαναν σκ***, ψηφίστε ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ έστω και συμπαθείτε από τους μικρούς. Δείξτε, επιτέλους, ότι ΚΑΙ μυαλό έχουμε ΚΑΙ το χρησιμοποιούμε. Ευχαριστώ.
     
Thread Status:
Not open for further replies.