Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Amazona, στις 27 Ιανουαρίου 2006.

  1. Amazona

    Amazona Nothing More, Nothing Less - Amazona is the best!

    Καταρχάς, πρίν αρχίσω να γράφω αυτά που θέλω να γράψω διευκρινίζω πως δεν έχω σκοπό να θίξω κανέναν, ούτε να προσβάλω κανέναν, ούτε και να έρθω σε αντιπαραθέσεις με άλλα μέλη. Για λόγους τάξης και μόνο ανασκαλίζω το θέμα αυτό.
    Τον τελευταίο καιρό πολύ σοβαρά θέματα θίγονται σε διάφορα threads από συγκεκριμένο άτομο.
    Δυστυχώς, το άτομο αυτό, εκθέτει απόψεις και ζητήματα που δεν αποτελούν δικές του ιδέες, αλλά «κλοπή» πνευματικού υλικού, μιά και όλα αποτελούν μετάφραση των γνήσιων κειμένων που βρίσκονται σε διάφορα official BDSM sites στο ίντερνετ. Εκτός του ότι δεν αναφέρεται πουθενά ότι τα κείμενά του είναι από την τάδε πηγή ή έστω ότι είναι μετάφραση του γνήσιου που βρίσκεται στην τάδε σελίδα στο ίντερνετ, δίδεται η εντύπωση πως αυτά που γράφονται αποτελούν προσωπικές του/ης ιδέες, οι οποίες έχουν φέρει πολλά μέλη της κοινότητας σε αντιπαράθεση.
    Παρακαλώ πολύ, δεν θα ήθελα να γίνεται αυτό. Το forum είναι για να εκφράζουμε προσωπικές μας απόψεις και καθόλου δεν θα άρεσε σε κανέναν μας να δεί σε κάποιο ξένο site κάποιο δικό μας thread μεταφρασμένο, χωρίς να αναφέρονται λοιπό στοιχεία.
    Παραμένω στη διάθεση του Administrator για διευκρινίσεις και απτές αποδείξεις.
    Ευχαριστώ!
     
  2. inlx

    inlx Regular Member

    Από την στιγμή που κάποια πράγματα ποστάρονται σε δημόσια φόρουμ ή ανεβάζονται στο Ίντερνετ, δεν βλέπω κάτι κακό στο να "μεταφέρονται" σε άλλες θέσεις και γλώσσες, τουλάχιστον στο βαθμό που ο συντάκτης τους δεν το έχει απαγορέψει ρητά ή δεν τίθεται θέμα εμπορικής εκμετάλλευσης. Έχει απόλυτο δίκιο όμως η amazona ότι όταν αντιγράφουμε κάποιον άλλο, πρέπει να ξεκαθαρίζουμε ότι το κάνουμε και να δίνουμε και την πηγή μας. Μόνον έτσι είμαστε τίμιοι με τον εαυτό μας και με όλους τους άλλους εδώ μέσα.
     
  3. James_Bondage

    James_Bondage Regular Member

    αλλο να λες μια ατακα του Marquis De Dade σαν δικια σου, και αλλο μια ατακα που εκλεπσεσ απο ενα δατινγ σιτε να την χρησιμοποιες σα δικια σου.
     
  4. Τhe Enchanter

    Τhe Enchanter Regular Member

    Επειδή, όπως φαίνεται, αρκετά πράγματα δεν είναι γνωστά παρότι αφορούν όλους μας αλλά κυρίως τους ιθύνοντες του σάιτ αυτού, δράττομαι της ευκαιρίας να πω διο λόγια κι εγώ:

    1) Η Πνευματική Ιδιοκτησία προστατεύεται από τον (πλέον πρόσφατο) νόμο Ν.2121/4.3.1993 [ΦΕΚ Α' 25/4-3-1993] , βλ. και http://www.culture.gr/6/64/law2121_gr.html , όπου είναι δημοσιευμένος ολόκληρος.

    2) Στον πιο πάνω νόμο προβλέπονται (κεφ.11, άρθρο 64-66) ποινικές και διοικητικές κυρώσεις , αρκετά τσουχτερές για τους παραβάτες!

    3) Οι παραβάσεις αφορούν φυσικά και την αναπαραγωγή, μετάφραση, διασκευή, προσαρμογή ή άλλες μετατροπές των έργων των δημιουργών.

    4) Οι παραβάσεις αφορούν και τα άτομα ή τα μέσα που προβαίνουν σε διανομή αυτών στο κοινό με πώληση ή με άλλους τρόπους...κι εδώ εμπλέκεται όχι μόνο ο ..κλέψας...αλλά και εκείνοι που ενδεχομένως διανέμουν ακόμη και άθελα τους τα "αντικείμενα της πνευματικής ιδιοκτησίας" .

    5) Για παράδειγμα, σε κάποια αλλη θέση εδώ μέσα βλ. https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/showthread.php?tid=1547 δημοσιεύτηκε ένα μέρος της ποιητικής συλλογής ενός νέου ποιητή (και οικονομολόγου) του Χρήστου Κυριακόπουλου, ο οποίος συνηθίζει να βάζει τη δουλειά του στο διαδίκτυο.
    Η συλλογή έχει τίτλο «Η Εσχάτη των Λυγμών». Στο δικό μας το χώρο, έχουν παρατεθεί τα κεφάλαια VIII και Χ. Θα βρείτε όλη τη συλλογή αλλά και άλλα θαυμάσια έργα του ποιητή στο http://www.kyriakopoulos.com/ (ή ακριβέστερα στο http://www.kyriakopoulos.com/erm1.htm). Ομως αν κοιτάξει κανείς , στο τέλος της σελίδας θα δει:

    "Το περιεχόμενο της τοποθεσίας αποτελεί κατοχυρωμένη πνευματική δημιουργία και η μερική ή ολική αναπαραγωγή του απαγορεύεται χωρίς την άδεια του δημιουργού
    Copyright © Chris Kyriakopoulos 1988 - 2005 :: Designed & Hosted by Web Dynamic"


    Οχι πως χωρίς αυτό δεν μπορεί να διωχθεί κάποιος, αλλά με αυτό σου υπενθυμίζεται οτι πρέπει να πάρεις την άδειά του σε κάθε περίπτωση….για να χρησιμοποιήσεις τόσο το "περιουσιακό" όσο και το "ηθικό" του δικαίωμα στα έργα του.

    6) Για να μην τρομάξει ανεπανόρθωτα το οργανωτικό τιμ που δουλεύει (και ξοδεύει) εδώ μέσα για να μπορούμε εμείς να γράφουμε και να αντιγράφουμε ακατάπαυστα, προσθέτω οτι εντάξει δεν θα στραφεί φαντάζομαι κάποιος εχέφρων άμεσα εναντίον "μας" αν δεν προκύπτει ηθική αλλά κυρίως υλική (βλ. χρηματική) ζημία ή μετρήσιμο υλικό όφελος για "μας" από την εν λόγω κατάχρηση.. Ομως πρέπει να φυλάει κανείς τα ρούχα του για να έχει τα μισά..τουλάχιστον!

    To make the long story short, φίλοι μου πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Να παραθέτουμε τη γνώση και την πνευματική ιδιοκτησία των άλλων αλλά με μέτρο και με σαφή αναφορά (τους διαφημίζουμε έτσι άλλωστε και κανεις δεν στρέφεται κατά αυτού που τον διαφημίζει!). Η απλή αντιγραφή είναι στείρα και κανείς δεν οφελείται ουσιαστικά και τελικά από αυτήν. Μπορούμε απλά με ένα ιντερνετικό link να παραπέμπουμε, οπότε και η όποια "ποινική" ή "αστική" ευθύνη βαρύνει το πρωτότυπο ιντερνετικό ποστ.. Ετσι εμείς κερδίζουμε σε γνώση, αποφεύγουμε τις νομικές ευθύνες και επιπλέον δεν φορτώνουμε τον όγκο του σαιτ με μεγαμπάιτς...
    Τα ξαναλέμε….
     
  5. mixer[Amazona]

    mixer[Amazona] New Member

    Ευχαριστώ Κύριε Peters35 για τη διευκρίνηση... Είμαι σε θέση να αναφέρω πως δυστυχώς η ασχετοσύνη μου με αυτό που αποκαλεί η Αφέντρα μου copy-paste οδήγησε στο να μήν υπάρχουν πιά τα posts που είναι μεταφράσεις άρθρων και προσωπικών σκέψεων ατόμων από BDSM κοινότητες του εξωτερικού. Περισσότερα διευκρινηστικά σχόλια θα κάνει η Αφέντρα μου.
    Συγνώμη που προκάλεσα τέτοια αναστάτωση χωρίς να υπάρξει και νουθέτηση (τί θα πεί νουθέτηση) των παραβατών.
     
  6. Guest05

    Guest05 Guest

    RE: RE: Κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας!

    Σε μία από τις εκπομπές του «Αλάτι και Πιπέρι» στις αρχές της δεκαετίας του '70 ο Φρέντυ Γερμανός είχε καλέσει τις φιναλίστ των καλλιστείων.

    Όλες αυτές οι πανέμορφες κοπέλες , οι οποίες τέλος πάντων ξεχώριζαν και για τις λογοτεχνικές τους ανησυχίες . Η νικήτρια των καλλιστείων, όμως, το πήγε λίγο παραπέρα. Όχι μόνο διάβαζε ποίηση αλλά έγραφε και ποιήματα!

    Άλλο που δεν ήθελε ο Φρέντυ. Παρεκάλεσε την χαριτόβρυτον δεσποινίδα να απαγγείλει ένα από τα ποιήματά της.

    Εκείνη ξερόβηξε καθαρίζοντας τον λαιμό της κι άρχισε: «Τι περιμένουμε στην αγορά συναθροισμένοι; Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα ………Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους. Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μιά κάποια λύσις»

    Ο Φρέντυ διατήρησε την χαρακτηριστική του ευγένεια και με βρεττανικό φλέγμα χειροκρότησε την απαγγέλλουσα καλλονή. «Υπέροχο, δεσποινίς μου», συμπλήρωσε, «μας συγκινήσατε. Μόνη σας το γράψατε αυτό το αριστούργημα;» «Μάλιστα», απάντησε θρασύτατα εκείνη.

    «Να σ' έχει ο Θεός καλά, κοριτσάκι μου, και σου εύχομαι να μας γράψεις και για την Ιθάκη » την αποτελείωσε ο Φρέντυ
     
  7. gaby

    gaby Guest

    Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Κυρία Amazona και τους Κυρίους Peters35 και Χαινριχ φον Κλαιστ, που τοποθέτησαν το θέμα της διαχείρισης πνευματικής ιδιοκτησίας στο φόρουμ στη σωστή του βάση, και συνεισέφεραν σημαντικές πληροφορίες.

    Διευκρινίζω ότι οι "ιθύνοντες" του φόρουμ έχουν συγκεκριμένες ευθύνες, να τηρούν τους περιορισμούς που έχουν τεθεί με το disclaimer και αγωνίζονται να το κάνουν αυτό, καμμιά φορά σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

    Η "κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας" που διαπράτουν μέλη, δεν αφορά νομικά τους "ιθύνοντες" της κοινότητας αλλά τα μέλη που τη διαπράτουν είναι τα ίδια υπεύθυνα έναντι τρίτων.

    Αυτό συμβαίνει επειδή δεν μπαίνει θέμα προσπορισμού κέρδους, επειδή η κοινότητα δεν παρότρυνε, με κάποιο τρόπο, τα μέλη αυτά να διαπράξουν τις συγκεκριμένες ενέργειες, και επειδή δεν είναι τεχνικά εφικτό να παρακολουθούμε τα πάντα όσα γράφονται και να ελέγχουμε και γι αυτό το θέμα.

    Άλλωστε, το ίδιο το φόρουμ αντέδρασε υγιέστατα και δίκαια, τόσο δημόσια όσο και με μηνύματα, και ευχαριστώ ιδιαίτερα γι αυτό.

    Για το θέμα που έθεσε ο mixer[Amazona] της μεταφοράς σε αυτό το φόρουμ άρθρων που αφορούν το BDSM, προσωπικά, όσες φορές το έχω κάνει έχω ζητήσει και έχω πάρει άδεια από τους συγγραφείς, και εφόσον υπάρχει, παραθέτω το σχετικό link ή αν δεν υπάρχει πιά, δίνω μία σχετική εξήγηση. Αν δε μπορώ να κάνω τίποτα από αυτά, μεταφέρω απλά τις εντυπώσεις μου από κάτι που διάβασα.
     
  8. Amazona

    Amazona Nothing More, Nothing Less - Amazona is the best!

    Την ομοιότητα συγκεκριμένων threads με άρθρα που βρίσκονται σε site bdsm, ανακάλυψε ο σκλάβος μου. Δυστυχώς, λόγω του ότι δεν γνωρίζει καλά να χειρίζεται Υπολογιστές, δεν κράτησε τις διευθύνσεις των threads. Μάρτυρας όμως ήμουν εγώ, που διάβαζα από τη μία το αγγλικό, από την άλλη το ελληνικό κείμενο. Σήμερα λοιπόν το βράδυ, 27/01/2006 22:00, αφού μου ζητήθηκε από τον Administrator (prive) να του δώσω τα links πέρασα με το σκλάβο μου 3 «παραγωγικές ώρες» μπροστά στον Υπολογιστή, ψάχνωντας τα threads που ως διά μαγείας δεν υπήρχαν. Οπότε, είμαι σε θέση να καταλήξω στα εξής συμπεράσματα :
    1ον : ο σκλάβος μου κι εγώ έχουμε πρόβλημα με τα αγγλικά μας ή με τα ελληνικά μας
    2ον : ο σκλάβος μου κι εγώ, είμαστε φαντασιόπληκτοι ή μυθομανείς
    3ον : χρειαζόμαστε επειγόντως οφθαλμίατρο
    4ον : οι γράφοντες και αντιγράφοντες έσπευσαν να «διορθώσουν» το λάθος τους, διαγράφοντας τα posts τους
    Όποιο από τα τρία και να ισχύει, εφόσον δεν έχω «απτές» αποδείξεις, δεν μπορώ να κατονομάσω... αυτοί ξέρουν. Το μόνο που μπορώ να κάνω για να αφήσω τους άλλους να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα, είναι να παραθέσω τα Links των ξένων sites.
    http://www.leathernroses.com/michelle/michellebemistress.htm
    http://www.leathernroses.com/domination/rowandomwoman.htm
    http://www.leathernroses.com/generalbdsm/harristosirornot.htm
    http://www.leathernroses.com/michelle/michellewhatmistress.htm
    http://www.leathernroses.com/domination/ambrosioletterdom.htm
    http://www.leathernroses.com/domination/femdom.htm
    http://www.fetishexchange.org/protocol-and-etiquette.shtml
    http://www.darkangel.com/kinks-protocol.html
    http://www.bestslavetraining.com/slavemgtmodes.htm
    http://www.castlerealm.com/library/katrinasgift.shtml