Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Λογοκρισία;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Ηλίας, στις 29 Ιανουαρίου 2009.

?

Λογοκρισία πέρα του δέοντος;

 1. Ναι

  69,6%
 2. Όχι

  30,4%
Multiple votes are allowed.
 1. Syrah

  Syrah Contributor

  cornilios:

  Στη συντήρηση της παρούσας ιστοσελίδας μπορεί κανείς να συμβάλλει οικονομικά με τρεις τρόπους.

  1. Κάνοντας donation. To donation σημαίνει "δωρεά" και όχι "χορηγία", και συνεπώς γίνεται χωρίς να αξιώνει κανείς ανταλλάματα.

  2. Αλλάζοντας την εγγραφή του σε τύπου Gold Member. Σε αντάλλαγμα αυτού εξασφαλίζει πολύ πολύ συγκεκριμένα προνόμια όπως λ.χ. δυνατότητα ανάρτησης περισσότερων σχολίων ανά ημέρα, περισσότερο χώρο για το profile section κ.α.

  3. Αναρτώντας banner, μισθώνοντας δηλαδή για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ένα μέρος της ιστοσελίδας, και σε αντάλλαγμα αυτού μπορεί να διαφημίσει προϊόντα και υπηρεσίες του.

  Οι τρόποι αυτοί όμως όπως προαναφέρθηκε, δίνουν τη δυνατότητα συμβολής στη συντήρηση της ιστοσελίδας, όχι τη δυνατότητα συνιδιοκτησίας στην ιστοσελίδα.

  Αντίστοιχα, μιας και ανέφερες το δικό μου παράδειγμα, το ότι ερχόμενος στο σπίτι μου ενδέχεται να μου φέρεις λουλούδια, ή να φέρεις το αγαπημένο σου earl gray (που θα το έχεις πληρώσει εσύ), επειδή εγώ κερνάω μόνο classic black, δεν συνεπάγεται ότι στο χώρο μου αποχαρακτηρίζεσαι από φιλοξενούμενος και γίνεσαι συνιδιοκτήτης. (!)

  SensualTorturer:

  Άνευ διάθεσης να γίνω ωμή, θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι τα διαδικτυακά fora του Greek BDSM Community βρίσκονται ενός πολύ συγκεκριμένου ιδιωτικού (αποθηκευτικού) χώρου, ο οποίος είτε μισθώνεται είτε έχει αγοραστεί από τον ιδιοκτήτη. Ο τελευταίος για τούτο δύναται τεχνικώς (δεν εξετάζω αν αυτό είναι ορθό ηθικά/νομικά κλπ) να τον διαχειριστεί κατά το δοκούν. Αρκεί ένα format στο server.
   
  Last edited: 29 Ιανουαρίου 2009
 2. Durcet

  Durcet In Loving Memory

  Αγαπητοί, νομίζω πως αντιλαμβάνεστε τις έννοιες δημόσιο - ιδιωτικό με λάθος τρόπο. Υπό την έννοια της ιδιοκτησίας, σαφώς και το συγκεκριμένο forum είναι ιδιωτικός χώρος. Κανείς μας, άσχετα αν συνεισφέρει οικονομικά ή όχι δε γίνεται συνιδιοκτήτης, με την ίδια λογική που δε γίνεται συνιδιοκτήτης ένας τακτικός πελάτης σ' ένα κατάστημα. Συνεπώς, ο ιδιοκτήτης έχει κάθε δικαίωμα να θέτει τους δικούς του όρους.

  Από την άλλη όμως, ο χώρος αυτός είναι δημόσιος όσον αφορά την πρόσβαση. Κοινώς, δε μπορεί να μου απαγορέψει κανείς την είσοδο, παρά μόνο αν το τεκμηριώσει επαρκώς (ενώ π.χ. στο σπίτι μου δεν έχω καμία υποχρέωση να αιτιολογήσω ποιον θα βάλω μέσα και ποιον όχι). Επομένως, ναι μεν οι όροι του ιδιοκτήτη οφείλουν να γίνονται σεβαστοί, ωστόσο μπορούν να γίνουν αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των μελών. Το κατά πόσο τα συμπεράσματα αυτής της συζήτησης γίνουν δεκτά από τον ιδιοκτήτη και αναπροσαρμοστούν οι όροι, είναι δικό του θέμα. Αν, όμως, αδιαφορεί για τις κριτικές (ή ακόμα χειρότερα, τις φιμώνει), υπάρχει πάντοτε το ενδεχόμενο να μείνει μόνος του.
   
 3. underherfeet

  underherfeet πέρα βρέχει Contributor

  φόρουμ το [fórum] O (άκλ.) : οργανωμένη δημόσια συνάντηση και ανοιχτή συζήτηση ή κύκλος συζητήσεων με ένα ή με περισσότερα θέματα· (πρβ. συνέδριο, συμπόσιο): Eκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων θα μετάσχουν σε κοινό ~ με θέμα την ειρήνη και τον αφοπλισμό. || χώρος δημόσιων συναντήσεων για ανοιχτή συζήτηση. [λόγ. < αγγλ. forum (< λατ. forum `δημόσια αγορά΄)]
   
 4. SensualTorturer

  SensualTorturer Regular Member

  Αγαπητέ .. μην αυτοσχεδιάζεις στους ορισμούς των λέξεων! παγιδεύεσαι!

  Ιδιωτικός χώρος δεν σημαίνει ιδιόκτητος χώρος .. μένω σε νοικιασμένο διαμέρισμα, το οποίο αποτελεί τον ιδιωτικό μου χώρο. Έχω στην κυριότητα μου ένα καφενείο που είναι δημόσιος χώρος .. και αυτό είναι το forum .. καφενείο ... με την πρέφα του, τις εφημερίδες του, τους τσουρόμαγκες, τα λαμόγια, τους συνταξιούχους, τις παρέες του την πλάκα και τον καφέ, κανά ταβλάκι - και πότε πότε καμιά καλή κουβέντα, γιατί στην πλειονότητα τους είναι επιπέδου Μπουμπούκου.

  Άρα .. όπως ο καφετζής μπορεί μόνο να κάνει έκκληση στην ευγένεια σου να μην του κάνεις μπάχαλο το μαγαζί με τις παπαριές που ενδεχομένως θα πείς και ΔΕΝ μπορεί να σε αναγκάσει να μην μιλήσεις ή να περιορίσει το τι λες ή ακόμη και να σε διώξει αν δεν κάνεις αξιόποινη πράξη, ομοίως και εδώ. Λογοκρισίες και αποφασίζομεν και διατάσσομεν και άλλες παρόμοιες ανοησίες δεν μπαίνουν σε δημόσιο χώρο ... αντιλαβού?

  Αιντε γιατί χάσαμε το μέτρο και τον μπούσουλα!

  Ομοίως άνευ διαθέσεως να γίνεις ωμή, θα αντιλαμβανόμουν την διάθεση του Konstantinos να κάνει format στον δίσκο του ... αλήθεια έχει άδεια για τα προσωπικά δεδομένα μου που κρατάει στον δίσκο του ?? .. κει την κεκρυμμένη απειλή εντός της δηλώσεως σας, θα έλεγα ότι αν θέλει να κάνει format ας το κάνει ... δικό του θέμα .. επιλεκτικό format και διαγραφές δεν πρέπει να κάνει όπως και κανένας άλλος εν ονόματι του γιατί λογοκρίνει. ..
  όλα τα άλλα .. φιοριτούρες .. if you know what I mean!
   
  Last edited: 29 Ιανουαρίου 2009
 5. elfcat

  elfcat . Contributor

  Απάντηση: Λογοκρισία;

  Το καφενείο είναι ένας δημόσιος χώρος, ιδιοκτησίας ενός ιδιώτη.
  Το κρατικό νοσοκομείο είναι ένας δημόσιος χώρος, ιδιοκτησίας του δημοσίου
  Το σπίτι μου είναι ένας ιδιωτικός χώρος, ιδιοκτησίας ιδιώτη.
  Το προεδρικό μέγαρο είναι ένας ιδιωτικός χώρος, ιδιοκτησίας του δημοσίου.

  Ο καφετζής δεν μπορεί να επιβάλει δικούς του νόμους του επειδή είναι ιδιοκτήτη. Έτσι ο καφετζής δε δικαιούται να δέρνει τους πελάτες του γιατί το καφενείο είναι ιδιοκτησίας του, ούτε εγώ τους φιλοξενούμενούς μου διότι το σπίτι είναι δικό μου, και θέτω δικούς μου κανόνες, Φυσικά μπορεί να κλείσει το καφενείο του και να ξεμπερδεύει με όλους αυτούς τους ανεπρόκοπους, που του κάνουν το μαγαζί "καφενείο" και εγώ να μη δέχομαι φίλους.
   
 6. SensualTorturer

  SensualTorturer Regular Member

  Re: Απάντηση: Λογοκρισία;

  Εκτιμώ εξαιρετικά το ότι εμπέδωσες το παράδειγμα μου με τρόπο σαφή και κατηγορηματικό!
       
   
 7. Syrah

  Syrah Contributor

  SensualTorturer:
  Το μόνο που απειλείται εδώ είναι ο ρομαντισμός σου από την κυνική μου θεώρηση.

  Αν δεν είχα την υποψία ότι κείσαι με ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στο θέμα, θα σου παρέθετα και τις απόψεις μου περί δημοκρατίας ως δικτατορία της μάζας.
   
 8. SensualTorturer

  SensualTorturer Regular Member

  Να σου πω .. [...].. έτσι έχεις την πολυτέλεια να είσαι όσο αυθάδης θες σε θεσμούς γιατί δεν γνώρισες κανένα άλλο ..

  Για μερικούς από εμάς όμως, η ελευθερία του να λες [...] που θα σου έρθει στο κεφάλι ανέξοδα για σένα και χωρίς καμία συνέπεια, δεν ήταν πάντα αυτονόητο δικαίωμα, αλλά έγινε μετά από δύσκολες εποχές. Τώρα αν εσύ - και λέγοντας εσύ εννοώ όλα αυτά τα παιδάκια που ασελγούν επί των βασικών δημοκρατικών δικαιωμάτων του ανθρώπου - για το γούστο σου και μόνο και για την καύλα σου ενδεχομένως ή και εγώ δεν ξέρω γιατί θες να λαμβάνεις μια θέση κυνικής απόρριψης τους είναι άλλο θέμα που δεν με αφορά. Σηματοδοτεί όμως το ποιόν του forum - στο οποίο σου θυμίζω και εσύ είσαι προσκεκλημένη- και οι καλοί τρόποι απαιτούν να μην προκαλείς το κοινό αίσθημα  

  Αυτά τα ολίγα .. κυνικιά .. ή κυνινικιά .. η γενιά μου έπηξε από επαναστάτες χωρίς αιτία .. προτιμά αυτούς που μάχονται για κάτι με νόημα
   
  Last edited by a moderator: 29 Ιανουαρίου 2009
 9. Incomplete_

  Incomplete_ Contributor

  Απάντηση: Λογοκρισία;

  Ζέβα ή σόφτεξ;
   
 10. Ηλίας

  Ηλίας Guest

  Πέντε διαφορετικές απόψεις και η κάθε μία πιστεύει ότι έχει δίκιο. Όλες συμφωνούν, σε μία όμως κοινή τακτική. Κάποια στο τέλος θα έχει δίκιο.

  Λογοκρισία.
   
 11. Πεντε γνωμες? Εγω δυο βλεπω, με μικρες αποκλισεις μεταξυ τους.

  Γιατι αναφερεις την φραση αυτη? Την δικη σου ελευθερια η αλλων συνομιλητων ποιος την καταπατησε?
  Τα ορια του καθενος ειναι διαφορετικα και εννοιες οπως "προσβολη" ειναι σχετικες.
   
  Last edited: 30 Ιανουαρίου 2009
 12. SensualTorturer

  SensualTorturer Regular Member


  Μια ιστορία για να μαθαίνετε και να μην ξεχνάμε :
  Επί χούντας - ξέρετε εκείνη την παρεούλα που μας είχε καθίσει στο σβέρκο 7 χρόνια και την οποία οι περισσότεροι την θυμόσαστε μόνο σαν ημέρα του Πολυτεχνείου όπου δεν κάνατε μάθημα στο σχολείο και γλυτώνατε ατιμούτσικα - υπήρχε μια επιτροπή που λειτουργούσε στο Υπουργείο Προεδρίας τότε και σκοπό είχε την διαφύλαξιν των ιδεωδών του έθνους, των ηθών και του υγιούς πνεύματος των Ελλήνων και στην οποία κατέθεταν προς έγκριση όλοι όλα τα προς δημοσιοποίηση πονήματα - από ποίηση μέχρι άρθρα σε εφημερίδες.
  Η Επιτροπή αυτή καλά μου παιδιά, λειτουργούσε σε δύο επίπεδα - ένα δημοσιουπαλληλικό και ένα πιο σκοτεινό, αστυνομικόοοοοοο.. αυτό το αστυνομικό, όταν πήγαινες να σηκώσεις κεφάλι κατά της Χούντας (έτσι λέγανε τότε την κυβέρνησι) σε ειδοποιούσε να περάσεις δι' υπόθεσιν σου όπου στην αρχή σε καλοπιάνανε - βρε καλό μου βρε χρυσό μου μην μας χαλάς το σπίτι με όσα γράφεις - οι περισσότεροι δεν τα θένε ) μετά σε απειλούσαν (αν ξαναγράψεις θα σε φάει η μαρμάγκα ..) και τέλος σε έτρωγε η μαρμάγκα ..
  Ενδιαμέσως εσύ μπορούσες - αντέχοντας στην πίεση εν ονόματι των ιδεωδών σου να προσφύγεις στο δευτεροβάθμιο όργανο .. άλλη επιτροπή λογοκρισίας και να δικαιωθείς ή και να περάσεις στον επόμενο γύρο του περάστε δι υπόθεσιν σας.
  Στις ίδιες επιτροπές μπορούσαν να προσφύγουν και 'πολίτες' οθούμενοι είτε από το υγιές αίσθημα περί αιδούς και πολιτικής ορθότητας ή και οι αρχές - οπότε - αφού είχε ήδη δημοσιοποιηθεί το πόνημα - του βάζανε διάφορα στικεράκια πάνω να μην βλέπεις τι έγραφε .. κάτι σαν τα χαρτονάκια που βάζανε κάποτε στις γυμνόστηθες φωτογραφίες οι κινηματογράφοι.
  Αυτό ήταν η ΑΣΚΗΣΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ επί χούντας.

  Τώρα, σήμερα δεν γίνεται κάτι τέτοιο και κάθε ομοιότης με παρόμοιες πρακτικές σε διάφορα forum - και επισημαίνω ΟΧΙ ΟΧΙ σε αυτό - είναι απλές ομοιότητες που δεν πρέπει να μας βάζουν σε κακές σκέψεις!

  Αλήθεια όμως .. επειδή μια κάποια απορία την έχω .. ποιός σβήνει τι από κάθε post και με τι κριτήρια?