Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Λογοκρισία;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Ηλίας, στις 29 Ιανουαρίου 2009.

?

Λογοκρισία πέρα του δέοντος;

 1. Ναι

  69,6%
 2. Όχι

  30,4%
Multiple votes are allowed.
 1. Οι μοντς
  Με τα δικα τους κριτηρια.
  Κανονες μαλλον δεν υπαρχουν η ειναι "λαστιχα"
   
 2. SensualTorturer

  SensualTorturer Regular Member

  tsk tsk tsk ! Κορνήλιε με σοκάρεις! άκου λάστιχα! ντροπή !


  Παρεμπιπτόντως .. αν όσα λέει η κυρία Συράχ ισχύουν - ότι δηλαδή επειδή το forum είναι ιδιωτικός χώρος του Konstantinos μπορεί να βάζει ότι κανόνα θέλει και να τσεκουρωνόμαστε κατά το δοκούν αν δεν συμφωνούμε - μήπως, λέω μήπως, τσεκουρωμένοι συνάδελφοι .. μήπως θα έπρεπε να δώσει το κατιτίς του ο καθένας μας και να γίνουμε συνιδιοκτήτες αυτού του forum - κάτι σαν bdsm κοινότητα (αλήθεια τι σόι ιδιωτικός χώρος είναι αυτός που αυτοπροσδιορίζεται ως κοινότητα; ) λαϊκής βάσης;
  Μήπως τότε δεν θα υπάρχει και λόγος να απασχολούνται οι mod, αφού ως συνιδιοκτήτες τουλάχιστον στο τμήμα που αφορούν τα post μας θα έχουμε βάλει ο καθείς μας τους ΔΙΚΟΥΣ του κανόνες και δεν θα μας πειράζει κανείς;
  Για σκεφτείτε επ' αυτού περικαλώ!
   
 3. Πάντως παιδιά δεν έχω ξαναδεί Ελληνικό σαιτ που τα μέλη του
  Να επικαλούνται να συζητούν να αναλύουν και να προβληματίζονται
  τόσο πολύ σχετικά με την τυπική φόρμα που τσέκαραν , χωρίς
  καν να διαβάσουν ,όταν έκαναν εγγραφή. Γιατί άραγε?
  Ρε σεις «κονσέρβα» είναι αυτοί οι κανόνες. Σταματήστε να βάζετε
  τιμπερλαντ παπούτσια στις απόψεις και στο ύφος των άλλων.
  Στο νετ είμαστε αλλά τελευταία είναι πιο ακαμπτο από την κρατική
  ραδιοτηλεόραση και μαλιστα περασμενων χρονων.
   
 4. gaby

  gaby Guest

  Δεν είναι πλέον θέμα απόψεων. Αποδείχτηκε στο νήμα τούτο ότι υπάρχει λογοκρισία όχι μόνο πέραν αλλά και παρά το δέον στην Αγορά.

  Σημειώστε ότι η λογοκρισία είναι πάντοτε της προσωπικής λογικής και αισθητικής του λογοκριτή και ποτέ δεν στηρίζεται σε κανόνες. Είναι άλλο πράγμα η φροντίδα για την τήρηση των κανόνων, όταν χρειάζεται, και τελείως άλλο πράγμα η λογοκρισία.
   
 5. elfcat

  elfcat . Contributor

  Απάντηση: Re: Λογοκρισία;

  Αν αποδεχτούμε ότι ο γενικός, αυστηρός και ισχυρός κανόνας είναι η απαγόρευση της λογοκρισίας και συμφωνήσουμε σε αυτό, τότε το ερώτημα΄σου είναι εύλογο, διότι κα τ' ε ξ α ι ρ ε σ ι ν, και με αυστηρότατα κριτήρια, θα επιβάλεται λογοκρισία (πχ, αν κάποιος διαφημίζει, παροτρύνει την παιδοφιλία...)
   
 6. Durcet

  Durcet In Loving Memory

  Μια και περί λογοκρισίας ο λόγος θα ήθελα να θέσω έναν προβληματισμό μου. Παρατήρησα πως έγιναν συστάσεις σε μέλη να μη θίγουν τα όποια πατριωτικά και θρησκευτικά φρονήματα μελών του συγκεκριμένου forum. Επίσης, παρατήρησα πως κάποιο νήμα κλειδώθηκε, έπειτα από έναν χιουμοριστικό προβληματισμό που τέθηκε. Θα μου πείτε βέβαια, απαγορεύονται οι πολιτικές συζητήσεις (αν και ο όρος πολιτική συζήτηση σηκώνει μεγάλη κουβέντα). Έλα μου όμως που δεν υπήρχε η ίδια αυστηρότητα όταν "θιγόμενοι υπερπατριώτες" (για να μη χρησιμοποιήσω άλλο όρο και θεωρηθώ προσβλητικός) προσέβαλαν όχι απλά ιδεολογίες, αλλά και μη πολιτικές απόψεις μελών σε σχέση με ιστορικά γεγονότα. Θέλω να πιστεύω πως η "επιλεκτική λογοκρισία" στην προκειμένη περίπτωση ήταν απλά τυχαία.
   
 7. Syrah

  Syrah Contributor

  Ο τρόπος με τον οποίο θεωρούμε αγαπητέ SensualTorturer την πολιτική δεν είναι κοινός. Οι ιδεολογίες μας δεν εκφράζονται πάντα μέσα από την πολιτική παλέτα της χώρας στην οποία διαμένουμε και δεν μεταφράζονται πάντα σε ψήφους. Δεν έχουν όλα να κάνουν με το τάδε κόμμα ή το δείνα δικτατορικό σχήμα κοντολογίς. Τουλάχιστον για εμένα.

  Η άποψή μου αναφορικά με την πολιτική διαχείρισης ενός χώρου ή μίας δομής δεν απορρέει από το μανιφέστο κάποιου πολιτικού κινήματος, αλλά από μία πρακτική -κυνική ίσως όπως προανέφερα- θεώρηση των πραγμάτων.

  Στο σπίτι μου κανείς δεν βλέπει tv, μπορεί οποιοσδήποτε καλεσμένος να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του επικαλούμενος το δικαίωμά του στην ελεύθερη ενημέρωση, αλλά στο δικό μου σπίτι η εισερχόμενη πληροφόρηση είναι απολύτως ελεγχόμενη, και αυτό δεν αλλάζει. Αντίστοιχα μπορώ ως χρήστρια σε αυτό το forum να οιμώζω ότι δικαιούμαι να εκφράζω ελεύθερα τις θρησκευτικές μου πεποιθήσεις, αλλά κάποιος δύναται πρακτικώς να με εμποδίσει να το κάνω.

  Στο δικό μου μυαλό δηλαδή, το "δικαιούμαι" και το "δύναμαι" είναι συνυφασμένα. Αν κάποιος δύναται να μου αφαιρέσει ό,τι δικαιούμαι, τότε σημαίνει πως αυτό που δικαιούμαι, το δικαιούμαι βάσει ενός πλαισίου δικαιοσύνης έξω από την επικράτεια εκείνου που δύναται να μου το αφαιρέσει. Μέσα στο δικό του χώρο επικράτειας το τί δικαιούμαι το ορίζει εκείνος, συναρτήσει της δικής του ερμηνείας του δικαίου. Για τούτο και εξήγησα από το νηματοθέτη να ορίσει ποια η αγορά για να γίνει αντιληπτό και ποιος ορίζει το δέον.

  Και επειδή το θέμα το πραγματεύομαι αμιγώς ακαδημαϊκά (Ούτε στο σπίτι μου σας προσκαλώ, ούτε ιδιοκτήτρια της παρούσας ιστοσελίδας είμαι.) θα ήθελα να θίξω και μία άλλη –μακράν πιο ενδιαφέρουσα πιστεύω- πτυχή του (το ερώτημα απευθύνεται προς όλους ασφαλώς):

  Πώς θεωρείτε πολιτικά τα πράγματα μέσα στις M/s σχέσεις; Ποιος ορίζει τί δικαιούται ο s αν όχι ο Μ; Και εκτός των εκ του Μ εκπορευόμενων δικαιωμάτων του, τί άλλο δικαίωμα διατηρεί ο s πέρα από αυτό της αποχώρησής του από το πεδίο κυριαρχίας του Μ;

  Ή μήπως όλες οι σχέσεις δεν είναι σχέσεις εξουσίας/υποταγής;


  ΥΓ. Ηλία αν το σχόλιό μου κριθεί ως εκτός θέματος ή ως εύφλεκτο παρακαλώ ενημέρωσέ με να το αποσύρω.
   
 8. Ηλίας

  Ηλίας Guest

  Η ίδια η Αγορά πατρονάρει την διαχείριση προς την κατεύθυνση της Λογοκρισίας. Ο καθένας έχει ένα μέρος στο οποίο απαιτεί την λογοκρισία και ένα άλλο στο οποίο φωνάζει για απεριόριστη ελευθερία.

  Όσο η κουλτούρα εδώ μέσα δεν αλλάζει, δεν βλέπω να αλλάζει τίποτα.

  Μήπως λογοκρισία δεν είναι και όταν μία ομάδα μελών επιβάλει την ορθότητα σε άλλους και τους αναγκάζει σε υπαναχώρηση; Το ακούς Sensual;

  Η όποια ισχυρή γνώμη τείνει με την βαρύτητα της να θέσει τα status των αποδεκτών απόψεων και το βρίσκω πέρα ως πέρα φασιστικό.

  Η ίδια η Αγορά μπορεί να θέσει και να θωρακίσει τους κανόνες της ελευθερίας της, ακόμα και αν είναι φιλοξενούμενη, Τρόπος υπάρχει. Και δεν είναι απλά η δήθεν αποχή, αποχή που στην ουσία δηλώνει την αδυναμία της στο να εκφράσει μία άποψη σεβαστή από το σύνολο.

  Αν λοιπόν τα μέλη θέλουν, μπορούν να γίνουν όλα. Αν δεν θέλουν ή αδυνατούν τότε μάλλον ήρθε η ώρα να περάσω στην άλλη μεριά, για να προσπαθήσω να δείξω, το πως γίνεται.
   
 9. Ηλίας

  Ηλίας Guest

  Μία χαρά το βρίσκω.
   
 10. elfcat

  elfcat . Contributor

  Απάντηση: Re: Λογοκρισία;

  Καλή μου Συρά, αν πράγματι πρεσβεύεις τα ανωτέρω, (με την προϋπόθεση ότι κατανόησα ορθώς) τότε το σπιτι σου είναι αφιλόξενο, και ουδείς θα έρθει γιατί ξέρει ότι δεν θα περάσει καλά, όχι επειδή απαγορεύεις την τιβι αλλά γιατί δε σέβεσαι τον Ξένο σου. μόνη σου θα επιβάλλεις κανόνες στους ανύπαρκτους ποσκεκλημμένους σου, οι οποίοι θα περνούν πέροχα κάπου αλλού, με ή χωίς τιβι.

  Αν πρεσβεύεις τα ανωτέρω, αγνοείς ότι η χώρα στην οποία έλαχες να ζήσεις έχει συνταγματικούς κανόνες και νόμους, που, λυπάμαι αν δεν το έχεις υποψιαστεί είναι από πάνω σου και πάνω από τον ιδιοκτήτη του φόρουμ. Περαιτέρω, αγνοείς καλή μου βασικούς κανόνες επικοινωνίας, διαχείρισης και marketing διαδικτυακών φόρουμ.

  Αν εν τέλει συνεχίζεις να πρεσβεύεις τα ανωτέρω, κάλο θα ήταν να ξανασκεφτείς, αν πρέπει να παραμείνεις ως διαχειρίστρια. Ως συζητήτρια σε βρίσκω δεινή και ενδιαφέρουσα, σα διαχειρίστρια υπολείπεσαι διαχειριστικών γνώσεων ,εμπειρίας και ταλέντου.

  Δυστυχώς ο τρόπος που σκέφτεσαι και μόλις εξέθεσες, μου εξήγησε γιατί προβαίνεις τόσο έυκολα και αβασάνιστα σε λογοκρισία. Μέχρι τώρα είχα διαμορφώσει την άποψη ότι είναι έλλειμα εμπειρίας ζωής. Αλλά μάλλον είναι θέμα επιβολής (σοφιστικέ τσαμπουκά), ήτοι αδυναμία διαχείρισης.

  Εύχομαι αληθινά να σφάλλω.
   
 11. Syrah

  Syrah Contributor

  Αγαπητή elfcat τα ψυχογραφήματα, η δημιουργία σύγχυσης αναφορικά με τη διαφοροποίηση των ιδιοτήτων moderator και χρήστη (υπό την οποία προφανώς σας γράφω εδώ), οι σχετικές παραινέσεις και οι προσβολές σίγουρα δεν συμπνέουν με τις απόψεις που φρονώ πως πρεσβεύεις περί λογοκρισίας. Πιθανώς να μην έχω κατανοήσει εγώ ορθώς αυτά που γράφεις βεβαίως.

  Πέραν αυτών, όπως προανέφερα το θέμα για εμένα δεν αφορά σε μία συγκεκριμένη δομή ή χώρο. Διατηρώ τη νηφαλιότητα να μιλώ γενικά.

  ΥΓ. Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον το πώς στο όνομα της ελευθερίας του λόγου οι συνομιλητές μου προχωρούν σε τέτοια δεινή προσπάθεια να με αποτρέψουν να εκφράζω την (υπέρ της λογοκρισίας, κατά την αντίληψή τους) άποψή μου. Νομίζω ότι αυτό λέγεται αυτοαναίρεση. Δεν θα καταχραστώ περαιτέρω το νήμα του Ηλία, η συμμετοχή μου λήγει εδώ μιας και θεωρώ ότι το σκεπτικό μου έγινε αντιληπτό. Θα διαβάζω όμως μετά χαράς τις δικές σας απόψεις.  
   
  Last edited: 30 Ιανουαρίου 2009
 12. Incomplete_

  Incomplete_ Contributor

  Απάντηση: Re: Λογοκρισία;

  Συνήθως στα σπίτια μας βάζουμε κανόνες που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια,την υγεία,την υγιεινή και την ησυχία.Δηλαδή είναι συνηθισμένο κάποιος να απαγορεύει το κάπνισμα στο σπίτι,να επιβάλει στους καλεσμένους να βγάζουν τα παπούτσια τους,να μην κάνουν φασαρία,να σέβοβται την καθαριότητα του χώρου κτλ κτλ

  Το να μην επιτρέψεις σε κάποιον καλεσμένο όμως να δει ειδήσεις πχ ή να δει κάτι που το παρακολουθεί ή τον ενδιαφέρει είναι άκρως καταπιεστικό και δεν άπτεται κανενός δικαιώματος του οικοδεσπότη.Μάλιστα αποτελεί κατάφορη έλλειψη σεβασμού γιατί το νόημα της φιλοξενείας εμπεριέχει στοιχεία του να νιώθει ο καλεσμένος σου άνετα.. Ακόμα και στο θέμα του τσιγάρου βρίσκω υπερβολική την απαγόρευση,όταν ο καλεσμένος δε θα καπνίζει στο υπνοδωμάτιο του οικοδεσπότη(μιλάω γενικά).

  Συγνώμη Syrah αλλά διάφορα είδη απαγορεύσεων δηλώνουν ανθρώπους ανασφαλείς και με χαμηλή αυτοτοποθέτηση που έχουν την ανάγκη κάπου να είναι οι "άρχηγοί" και κάπου να έχουν απόλυτα το πάνω χέρι και το πετυχαίνουν με ακραίες απαγορεύσεις..

  Το να πεις "δε θα δεις τηλεόραση" τι υποδηλώνει;"Μπήκες στο σπίτι μιας "βαθιά σκεπτόμενης"; Το να θεσπίσεις αυστηρούς κανόνες σε τι αποσκοπεί; Προσωπικά,αν και δε βλέπω τηλεόραση ως καλεσμένος κάπου,εκτός αν έχω κληθεί επι τούτου, στην ιδέα ενός τόσο αρνητικού χώρου, θα αρνιόμουν να τον επισκεπτώ γιατί νιώθω πως δε θα με σεβόταν..