Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΣΕ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Mr Giannis, στις 27 Οκτωβρίου 2007.

  1. Mr Giannis

    Mr Giannis Regular Member

    Αρκετά κονόμησαν οι διάφορες εταιρίες πετραιλεωειδών πουλώντας μας μάλιστα και νοθευμένα καύσημα πανάκριβα.
    Μποϋκοτάζ σε τρείς εταιρίες από 1η Νοέμβρη για να βάλλουν μυαλό και οι άλλες, αποφάσισαν καταναλωτές της Ε.Ε.
    Όχι βενζίνη και πετρέλαιο από ESSO, SHELL, BP.
     
  2. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    σε μενα πριν 3 χρονια ετυχε ενα τετοιο σκηνικο εβαλα 40 ευρω βενζινη και πηγε μεχρι την μεση , βγηκα και εκανα φασαρια και ο βενζινας εκανε τον κινεζο πως δεν δειχνει σωστα ο δεικτης κτλ. τελικα ηρθε η αστυνομια αλλα δεν μπορουσε να κανει τπτ γιατι λεει το θεμα ειναι αρμοδιοτητα της προστασιας του καταναλωτη και επρεπε να κανω καταγγελια και γραφειοκρατια κτλ με λιγα λογια σιγα μην παω να φαω μια μερα, αλλα το φαινομενο με τις πειραγμενες αντλιες εχει παραγινει
     
  3. capeaway

    capeaway Regular Member

    Απάντηση: ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΣΕ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ

    Πριν απο λιγο καιρο ελαβα ενα e-mail, ξερετε, απο αυτα που πηγαινουν μαζικα σε λιστες φιλων, το οποιο περιλαμβανε μονο την ESSO και τη Shell, δε μιλουσε για αποφαση των καταναλωτων της Ε.Ε. και δε μιλουσε και για νοθευμενα καυσιμα.

    Βλεπω οτι η τριχα εγινε τριχια και ο χορος καλα κρατει... Ποιος ξερει αυτη τη στιγμη τι αλλο θα εχουν βαλει μεσα για να κανουν την κατασταση πιο τραγικη.

    Θα ηθελα απλα να ρωτησω: Ποιο ειναι το site των καταναλωτων της Ε.Ε. και σε ποιο σημειο του site αυτου αναφερεται μια τετοια αποφαση?

    Το σκεπτικο του θεματος που εθεσες ειναι το εξης: οι εταιριες στις οποιες θα ασκηθει το boycottage θα αναγκαστουν να ριξουν τις τιμες, οποτε και στη συνεχεια θα αγορασουμε απο αυτες φτηνοτερα, ενω θα μποϋκοτταρουμε καποιες αλλες.

    Απορω ποια οικονομικη μεγαλοφυια σκεφτηκε κατι τοσο προσοδοφορο για τις τσεπες μας!!! Για πρακτικους λογους κατι τετοιο ειναι αδυνατο. (Δεν τους αναφερω για να μη σας κουρασω με πραγματα τεριμμενα και προφανη.) Ακομη ομως κι αν πραγματοποιηθει, βασει των νομων προσφορας και ζητησης θα συμβει το εξης: Πραγματι η ζητηση για τις εταιριες ESSO, Shell και BP θα μειωθει, αρα θα πεσει η τιμη. Ταυτοχρονα ομως, απο την αλλη μερια, θα αυξηθει η ζητηση για τις υπολοιπες εταιριες οι οποιες με τη σειρα τους θα αυξησουν τις τιμες. Με απλα λογια θα καταληξουμε να βαζουμε την ιδια βενζινη ακριβοτερα. Οταν οι καταναλωτες αποφασισουν οτι οι εταιριες ESSO, Shell και BP ειναι φτηνες, τοτε θα πεσουν μαζικα σε αυτες. Ξερετε τι εχει να γινει? Η τιμη της βενζινης θα εκτιναχθει σε ελαχιστο χρονικο διαστημα για τις εταιριες αυτες ενω για τις αλλες οι οποιες δε θα προτιμηθουν θα πεσει κατακορυφα.

    Τα συμπερασματα δικα σας. Το δικο μου ειναι το ακολουθο: αποφευγετε να ακολουθειτε τις προτροπες των μαζικων e-mail που λαμβανετε, σβηστε τα, και μην τα κανετε forward, γιατι επιβαρυνετε το δικτυο με διακινηση αχρηστων πληροφοριων.
     
  4. blindfold

    blindfold Contributor

    Re: Απάντηση: ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΣΕ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ

    respect
     
  5. Iagos

    Iagos Contributor

    Απάντηση: ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΣΕ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ

    ΤΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΛΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

    ΤΗΣ SHELL



    Το 1998 η Shell έδωσε στη δημοσιότητα ένα σχέδιο «καθαρισμού» των εγκαταστάσεών της στη Νιγηρία. Μέρος του σχεδίου αυτού ήταν αφιερωμένο στην ανακούφιση της τοπικής κοινότητας, όπου αυτό ήταν απαραίτητο, ενώ προέβλεπε περαιτέρω βοήθεια.

    Η Green Peace τότε υπολόγισε, ότι η βοήθεια αυτή της Shell αντιπροσώπευε μόλις το 0,000007% της αξίας του εξαγόμενου πετρελαίου.

    Η ίδια η εταιρία έχει παραδεχθεί ότι μέρος αυτών των χρημάτων διατίθεται για την ανάπτυξη και άλλων χώρων πετρελαιοπαραγωγής.

    Η εφημερίδα «Guardian Weekly», στις 23 Μάρτη 1996, ανέφερε, ότι ενώ η Shell έχει χτίσει σχολεία και κοινοτικά κέντρα, οι εγκαταστάσεις αυτές προορίζονταν για να περάσουν αγωγοί κ.λπ. Οι δρόμοι που κατασκευάστηκαν αποτελούν μέρος των εγκαταστάσεών της. Διευθυντικό στέλεχος της εταιρίας δήλωσε, ότι η εταιρία «ξοδεύει περισσότερα για γάμους και επίλυση ζητημάτων διαφθοράς στη Νιγηρία παρά για κοινοτικά προγράμματα».

    Από τότε που η Shell άρχισε τις δραστηριότητές της, οι Ογκόνι έχουν αρρωστήσει. Η εφημερίδα «Vanquard”, στις 29 Νοέμβρη 1995, αναφέρει: «καθώς οι εξαγωγές πετρελαίου προχωρούν σ’ αυτή η φτωχή χώρα της Αφρικής, ο μισός σχεδόν πληθυσμός της ζει σε απίστευτη φτώχεια, η εισαγωγή θερμίδων στο ανθρώπινο σώμα είναι 10% κάτω από το μίνιμουμ όριο, η εισαγωγή πρωτεϊνών είναι η δέκατη χαμηλότερη στον κόσμο, η πείνα έχει καταστροφικά αποτελέσματα, το 50% είναι αγράμματοι, το 20-25% επίσημα άνεργοι και το βάρος των νηπίων είναι το χαμηλότερο στην Αφρική. Πού πάει, λοιπόν, ο πλούτος;

    Είναι προφανές, ότι η Shell δεν έχει μόνο συμμετοχή στην απελπιστική κατάσταση στην Νιγηρία, ή στην Αφρική, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

    Όλα αυτά γίνονταν επί χρόνια και χρόνια, χωρίς κανείς από το λεγόμενο Πρώτο Κόσμο να ενδιαφέρεται ή να προσπαθήσει να προσβάλει τα συμφέροντα της Shell στη Νιγηρία, όπου μια διεφθαρμένη και κτηνώδης δικτατορία επιδιδόταν στο τρομοκρατικό της έργο για χρόνια, στην περιβαλλοντική καταστροφή και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Ένας διευθυντής της Shell στη Δυτική Αυστραλία, δήλωσε ότι «η φύση των μπίζνες είναι να κάνεις κέρδη και εγώ δεν ντρέπομαι γι’ αυτό».

    Κι εμείς ρωτάμε: Με ποιο κόστος:



    ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΤΕΛΣΕΙΣ
    ΤΗΣ 10 ΟΚΤΩΒΡΗ 1995



    Η εκτέλεση των 9 Ογκόνι προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή ενάντια στη νιγηριανή δικτατορία και η Shell καλέστηκε να χρησιμοποιήσει την οικονομική της επιρροή και να ασκήσει πιέσεις στο καθεστώς. Ανάμεσα στις δραστηριότητες ενάντια στη Shell, περιλαμβάνονταν διαδηλώσεις έξω από γραφεί και σταθμούς της εταιρίας, καλέσματα για μποϋκοτάζ των προϊόντων της, ακόμα και βίαιες επιθέσεις.

    Μετά τις εκτελέσεις περιβαλλοντικέ ομάδες , ομάδες κοινωνικής δικαιοσύνης και αγωνιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα διεθνώς ανέπτυξαν οργανωμένες εκστρατείες ενάντια τις δραστηριότητες της Shell στη Νιγηρία.

    Τα αιτήματα που υιοθετήθηκαν ήταν τα ίδια με αυτά του λαού των Ογκόνι και του MOSOP.

    Η νιγηριανή δικτατορία είχε διακηρύξει, ότι σε τρία χρόνια η χώρα θα έπρεπε να επιστρέψει στη δημοκρατία και ότι ο στρατηγός Αμπάτσα δεν θα κυβερνά πλέον. Μάλιστα, το σχέδιο ήταν να αποτελέσει η Νιγηρία μέρος τη Βρετανικής Κοινοπολιτείας. Πάντως, με τη συνέχιση τη καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και με την άρνηση της δικτατορίας να παραιτηθεί, οι προθέσεις αυτές έβαλαν τότε αρκετούς σε σκέψεις.

    Το MOSOP προσκάλεσε αρκετές φορές τη Shell να ενδιαφερθεί πραγματικά για τον λαό των Ογκόνι, αλλά πάντα αυτές οι εκκλήσεις έμεναν αναπάντητες.



    * Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του κειμένου προέρχεται από μετάφραση μιας μπροσούρας που εξέδωσε η ομάδα Shell Nigeria Action Coalition (Συσπείρωση Δράσης για τη Shell στη Νιγηρία) από τη Δυτική Αυστραλία. Δεν ήταν δυνατόν να δημοσιοποιηθούν όλα τα στοιχεία, δεδομένου ότι έχουν περάσει 5 περίπου χρόνια από την έκδοση της μπροσούρας και πολλά από τα δεδομένα έχουν αλλάξει δραστικά στη Νιγηρία. Δεν υπάρχει πια η δικτατορία, αλλά, όμως, η καταπίεση συνεχίζεται, όπως θα δούμε και από μια πολύ πρόσφατη συνέντευξη μελών της Awareness League.



    το μπουκοταζ ισχυει απο τοτε....δηστυχως
     
  6. capeaway

    capeaway Regular Member

    Απάντηση: ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΣΕ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ

    Τι σχεση εχει με το θεμα μας αυτο που εγραψες?
     
  7. Iagos

    Iagos Contributor

    Απάντηση: ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΣΕ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ

    απο καπου ξεκιναει το κακο
     
  8. capeaway

    capeaway Regular Member

    Απάντηση: ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΣΕ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ

    Ευτυχως που μας θυμισες την αρχη του. Σε ευχαριστουμε.
     
  9. Iagos

    Iagos Contributor

    Απάντηση: ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΣΕ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ

    παρακαλω....
     
  10. master Thanassis

    master Thanassis Regular Member

    Απάντηση: ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΣΕ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ

    Εγω θα το παω και πιο περα
    μπουκοταζ σε βενζινες σουπερ μαρκρετ ακομα και λαικες αγορες
    μονο ετσι θα καταλαβουν καποιοι οτι δεν παει αλλο
    αντε να οργανωθουμε
     
  11. capeaway

    capeaway Regular Member

    Απάντηση: ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΣΕ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ

    Ελα να μας οργανωσεις εσυ!
     
  12. tsouknida

    tsouknida Regular Member

    Απάντηση: ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΣΕ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ

    Επειδη τυχαινει η δουλεια μου να εχει να κανει σχεση,δεν υπαρχει εταιρεια,πρατηριο ακομα κ ο εμπιστος πετρελαιας της γειτονιας που να μην κοιταει το συμφερον του για τους λογους που προαναφερατε.Για αυτο λοιπον απολυτη προσοχη κ σωστο μετρημα σε οσους γεμιζουν τις δεξαμενες τους κ επι τοπου παρατηρηση σε ο,τι δε σας φαινεται ενταξει.Το χρυσοπληρωνουμε που το χρυσοπληρωνουμε τουλαχιστον ας προσεχουμε εστω αυτα!