Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μας ενώνει το τίποτα , μας χωρίζουν πολλά !

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Ηλίας, στις 22 Σεπτεμβρίου 2006.

  1. anasia

    anasia Contributor

    Απάντηση: Μας ενώνει το τίποτα , μας χωρίζουν πολλά !

    Στην εποχή μας που η ‘’ μετριότητα ‘’ αποθεώνεται σχεδόν ,
    το να είναι κάποιος διαφορετικός ,
    η απλά και μόνο να εκφράζει με λέξεις αυτό που είναι η νομίζει πως είναι
    ή ειναι τελικα ( δεν ξερουμε ) ,
    μάλλον επιβάλλεται πιστεύω ,
    μια και κριτικάροντας ακόμα και τις ίσως λάθος επιλογές η φαντασιώσεις ,
    τις ιδιες του τις σκεψεις ,
    η απλα και μονο αποκαλυπτοντας τον εαυτο του ,
    περιορίζει κατά πολύ τον φόβο του ,
    που όσο και περίεργο και αν ακούγεται αυτό ,
    μια και το όραμα που έστω και υποσυνείδητα λειτουργεί τοτε ,
    δίνει κίνητρο για την εξέλιξη του , την πρόοδο και την εναλλαγή συμπεριφορών του ,
    που ίσως τελικά καταλήξουν στο επιθυμητό γι αυτόν αποτέλεσμα ,
    ... στην δικη του αληθεια !

    Η μοναδικότητα ,η ιδιαιτερότητα , η διάφορα ,
    αξίζει τελικά θα έλεγα , λόγω της προσπάθειας και μόνο .

    Είμαστε διαφορετικοί ,
    όλοι !
    Αλλιώς τα βιώνουμε ,
    και το βρίσκω υπέροχο ,
    γιατί παρόλα αυτά συνυπάρχουμε και μπορούμε και μιλάμε … γράφοντας !

    Είναι πολύ σημαντικό !
     
  2. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    "Life must be understood backwards; but it must be lived forward." (Κίρκεγκαρντ)​

    Ενα τόσο πολυσύνθετο πρόβλημα (η αποδοτική λειτουργία μιας bottom-up κοινότητας) είναι μάλλον απίθανο να έχει μια απλή λύση. Γενικά, δεν περίμενα κάτι καλύτερο από την κοινότητα - είναι ήδη έκπληξη ότι η κοινότητα πάει τόσο καλά. Δεν είμαι και πολύ απαιτητικός, όταν μιλάμε για ομάδες άνω των τριών ατόμων.

    Διάβασα εξαιρετικές τοποθετήσεις παραπάνω και στην αρχή μου φαινόταν μάταιο να συμπληρώσω κάτι.

    Συνοπτικά, θα έλεγα, Ηλία, παρουσιάζεις την παράλογη προσδοκία να κοιμηθούμε 30 άτομα (όσα τα ιδιαζόντως ενεργά μέλη του φόρουμ) στο ίδιο δωμάτιο και να δούμε το ίδιο όνειρο! Σάμπως και δεν το βλέπω...

    Πλην όμως, καθώς ωρίμαζαν οι γόνιμες σκέψεις σας μέσα μου, αποφάσισα να φωτίσω μια πλευρά που μοιάζει να πέρασε απαρατήρητη, όσον αφορά την αποδοχή της διαφορετικότητας. Θυμίζω και ένα παλιό εξαίρετο νήμα από την Pheadra επ΄αυτού.

    Θα ονόμαζα αυτό το ποστ μου "Λόγος υπέρ του αδυνάτου" αν δεν είχα σιχτιρίσει τον φιλόλογο στο Γυμνάσιο...

    Ξεκινώ με μαθηματικά που διακρίνω ότι "θεραπεύονται" δεόντως στο φόρουμ (εν παρόδω: κάποτε να δούμε γιατί στην πλειονότητά τους, οι Κυρίαρχοι τουλάχιστον, προέρχονται από τον χώρο των θετικών επιστημών - includes νομική και σύγχρονη ιατρική).

    Τσιτάτο: Η διαφορετικότητα που μπορώ να ανεχθώ είναι αντιστρόφως ανάλογη με την ψυχική επένδυση που έχω κάνει σε κάποιο θέμα.

    Απλοποίηση: αν μου πεις για την αγαπημένη σου ομάδα χόκει στο Τορόντο, χέστηκα, αν και έχω άποψη επειδή έχω ζήσει εκεί. Ελα να μου πεις για την αγαπημένη σου ομάδα ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, και θα δούμε αν θα κυλιστούμε στα χώματα...

    Εφαρμογή: Ας φανταστούμε τον μέσο Δυτικό άνθρωπο που στρέφεται ολόψυχα στο BDSM.

    Ο άνθρωπός μας κάνει μια επιλογή (έστω, με τις πράξεις του, αν όχι συνειδητή) εντελώς αντίθετη προς ό,τι έχει διδαχτεί για την σεξουαλικότητα. "Καταπατά" τις βασικότερες δυτικές αξίες της ανθρώπινης ύπαρξης όπως του τις έχουν διδάξει - δεν μιλάμε καν για το Σύνταγμα της χώρας του, μιλάμε για τη Χάρτα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων! Ετσι του λένε, δηλαδή.

    Σαν να μην έφτανε αυτή η "προδοσία", που συχνά, (του λένε), συνοδεύεται από "κεκαλυμένη ή απροκάλυπτη προδοσία του φύλου του" (δλδ. άνδρας υποτακτικός, γυναίκα κυρίαρχη, - gay ή όχι), έχει ολόκληρο τον δρώντα πολιτισμό (τα media, ένα μεγάλο μέρος της "λαϊκής" τέχνης και ο μικρόκοσμός του) να του επιτίθεται κα-θη-με-ρι-νά 24/7 !!! Να του επιτίθεται όχι ευθέως, αλλά εξ αντιδιαστολής - υπερτονίζοντάς του το κοινώς λεγόμενο "ομαλό".

    Οπου και να κοιτάξει, βλέπει εισπρακτέα τιμολόγια πληρωμής για την επιλογή του - παντού κόστος!

    Στη δουλειά του, αν μαθευτεί, το πιθανότερο θα γελοιοποιηθεί και ίσως αποπεμφθεί. Πάντως, θα γίνει δακτυλοδεικτούμενος. Ενδεχομένως να καταστρέψει και συνεργάτες του!

    Στη γειτονιά του, περίπου τα ίδια. Αν έχει οικογένεια και δραστηριοποιείται εκτός οικογένειας, κόλαφος! Και μουρντάρης, και ανώμαλος! Αν δραστηριοποιείται εντός της οικογένειας και ξεχάσει κανά ζευγάρι χειροπέδες στον καναπέ όταν έρθει η θεία Φωτούλα, διπλός κόλαφος!!!

    Βασικά, αν το καλοσκεφτείς, το BDSM "αθωώνεται" από την κοινωνία μόνο για ορφανούς singles 20χρονους αλλοδαπούς εισοδηματίες που δεν μένουν στο νοίκι, και που πρέπει να το κάνουν σιωπηρά, και μεταξύ 2 και 4 τη νύχτα, που η φύση ησυχάζει και μπορεί να λειτουργεί η "παρά-φύση". Φυσικά, με ομοίους τους. Ολοι οι άλλοι, στα κρυφά ή με κόστος.

    Τότε γιατί το κάνει ο άνθρωπός μας; Γιατί συνεχίζει να το κάνει; Δεν είναι αυτό το ερώτημα που με ενδιαφέρει να κοιτάξω εδώ - είναι γεμάτο το φόρουμ σχετικά νήματα - μολονότι διαβλέπω και γω, όπως και σεις, μια πιθανότητα το γκλάμουρ της διαφορετικότητας να είναι μέρος της ερμηνείας. Για μερικούς ανθρώπους "BDSM is about being different". Αλλά εδώ, δε με νοιάζουν αυτοί.

    Αυτό που με νοιάζει είναι να σας κάνω να αναλογιστείτε τί ψυχική ενέργεια πρέπει να βάλει αυτός ο άνθρωπος για να συνεχίσει. Αναλογιστείτε τις άπειρες αυτο-αμφιβολίες που έχει συνειδητά και ασυνείδητα, καθημερινά. Και από πού έχει να πιαστεί; Με τα δεκανίκια του προστυχογράφου πολιτικού Ντε Σαντ να πορευτεί; Με τον φανταστικό κόσμο του Γκορ; Ή με τα σάιτ που ανακατεύουν όλα τα "βίτσια" στην προσπάθεια να τραβήξουν κοινό και διαφήμιση;

    Ο άνθρωπος μας "καίει" καθημερινά απίστευτες ποσότητες ψυχικής ενέργειας. Μόνο η πίστη μπορεί να τον στηρίξει. Η πίστη απαντά τις βαθιές ερωτήσεις, ο ορθολογισμός απλώς τις παράγει. Η πίστη προσφέρει βεβαιότητα, ο ορθολογισμός απλώς αμφιβολία. Και η πίστη, το ξέρουμε πολύ καλά, δεν αγαπά τη διαφορετικότητα. Η πίστη δεν έχει στατιστικές. Εχει "αλήθειες".

    Στο δρόμο της πίστης, ο άνθρωπος μας, για λίγο ή για πολύ, θα γλιστρήσει αναγκαστικά στην ιδεοληψία - είτε με τη μορφή της θρησκοληψίας (δόγματα, τελετουργίες κλπ.) είτε με την μορφή της προσωπικής "αλήθειας", της "αποκάλυψης".

    Το λέω όσο πιο απλά γίνεται: ένας άνθρωπος που ασχολείται σοβαρά, παθιασμένα, με το BDSM, που έχει ποντάρει και έχει επενδύσει σημαντικά σε αυτό, πρέπει να έχει απίστευτα ισχυρή προσωπικότητα ή πολύ δυνατό μικρόκοσμο που να τον στηρίζει, για να αποφύγει την μπανανόφλουδα της "πίστης" στην υπεραξία της επιλογής του.

    Και του ζητάτε τώρα να "αρθεί των περιστάσεων", να αποδεχθεί το διαφορετικό; Να αποδεχτεί τί; Οτι αυτό που με τόσο κόστος, προσωπικό πόνο, θυσίες και καθημερινή κατανάλωση σχεδόν όλης του της ψυχικής ενέργειας στηρίζει, ότι αυτό που ονομάζει "δρόμο της ζωής του", μπορεί να είναι λάθος; Οτι μπορεί να μην είναι optimal; Οτι δεν είναι η μόνη και απαραβίαστη αλήθεια; Οτι μπορεί ο δικός σας δρόμος να είναι ισοδύναμος, ει μη και καλύτερος από τον δικό του;

    Ευτυχώς που υπάρχει η ηλεκτρονική απόσταση και δεν ορμάει να σας φάει ζωντανούς.

    Εχω δει όμως ανθρώπους σε συναντήσεις κοινοτήτων του εξωτερικού να ορμάνε στο λαιμό του αλλουνού σε διαφωνία για την αξία του strap-on στην εκπαίδευση του άντρα sub. Ψυχικά υγιείς ανθρώπους, θα 'λεγα. Αλλά βαθύτατα πιστούς. (βλ. "ομοιότητες BDSM και θρησκείας" - ένα παλιό νήμα που είδα με ενδιαφέρον πόσο λάθος το διαβάσατε...)

    Διαβάζοντας τα παραπάνω, η πρόγνωση είναι απαισιόδοξη: το διαφορετικό μπορεί να γίνει αποδεκτό μόνο όταν γίνει ίδιο, όταν πάψει να είναι διαφορετικό. Οσο είναι διαφορετικό και δεν είναι παραλλαγή του ίδιου, με ανούσιες διαφορές, δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό. Στα μάτια μου, αυτό είναι μια τόσο προφανής ταυτολογία που απορώ τί έχουν πάθει όλοι με το political correctness και την αποδοχή της διαφορετικότητας (μεταξύ μας, δεν απορώ...)

    Μιλώντας για τα μάτια μου, από την ώρα που αυτά πρωτοκάηκαν από τις μαλακισμένες λάμπες του μαιευτηρίου, πασχίζω να "κατακτήσω" το διαφορετικό. Δεν γεννήθηκα με αγάπη και εκτίμηση στην διαφορετικότητα και την βιοποικιλότητα. Γεννήθηκα με φόβο και αγωνία για το άγνωστο, το μη οικείο, το Ξένο. Εκτοτε δεν κάνω τίποτα άλλο παρά να προσπαθώ να το κάνω οικείο, να το προσεταιριστώ ή να το συντρίψω τουλάχιστον! Με χίλιους τρόπους και κόπους προσπάθησαν να μου μάθουν να το κάνω με συμβολική επικοινωνία και όχι με ρόπαλα - καμμιά φορά όμως χρησιμοποιώ ακόμη shortcuts.

    Πεδίο δόξης λαμπρό για πειράματα στην "κατάκτηση" του διαφορετικού αποτέλεσε για μένα η σεξουαλικότητα καθώς συντόμως διαπίστωσα ότι κυκλοφορούν άτομα που όχι μόνον δεν είναι "εγώ" ή σαν "εγώ" αλλά δεν έχουν καν τσουτσούνι! Μιλάμε για τόση διαφορετικότητα...

    Είναι η δυσανεξία στο διαφορετικό η ρίζα του ρατσισμού; Αναμφίβολα ναι.

    Ξεπερνιέται ποτέ ολικά η δυσανεξία προς το ανοίκειο; Αναμφίβολα όχι. Εκτός αν αποσυρθούμε πλήρως από οποιαδήποτε ψυχική επένδυση. Αν γίνουν όλα στα μάτια μας "ίσα κι όμοια". Α-νόητο. Επειδή η διαφορά είναι η κύρια αιτία παραγωγής νοήματος.

    Είναι η διαφορετικότητα καλή; Για το ανθρώπινο είδος, ναι. Για το άτομο όχι.

    Η δυσανεξία στη διαφορετικότητα δεν εξηγείται, φυσικά, μόνο με την "πίστη" όπως περιέγραψα παραπάνω. Και συμφωνώ πως είναι η αιτία για τις διασπαστικές έριδες που μας θερίζουν και μας χωρίζουν κατά καιρούς και σε αυτό το φόρουμ.

    Αλλά, σε αυτό το φόρουμ, ας είμαστε επιεικείς: μην ζητάμε από τους άλλους να αποδεχτούν / ανεχτούν διαφορετικότητα σε θέματα πεμπτ-ουσίας της κοσμαντίληψής τους (ο άνδρας είναι Κυρίαρχος - όχι η γυναίκα είναι Κυρίαρχος - από τη φύση / τα γεννοφάσκια / τα παιχνίδια της αυλής και τα λοιπά..).

    Αν θέλουμε να βοηθήσουμε, ας τους προτρέψουμε να τσεκάρουν λίγο μήπως τυχόν δεν είναι θέματα ουσίας αυτά... Και για να αποδυναμώσουμε την "πίστη" στο BDSM, ας ενισχύσουμε τον υποστηρικτικό μικρόκοσμο, όπως είναι αυτό το φόρουμ...

    Στο μεταξύ, ας χαρούμε τη διαφορά μας: εγώ έχω τσουτσούνι, κάποιες εκεί έξω όχι! Εμένα μ΄αρέσει να "δυσκολεύω" και σε κάποιες εκεί έξω αρέσει να "δυσκολεύονται". Φανταστείτε τί δρόμους παραγωγής νοήματος μας ανοίγει αυτό από μόνο του...

    Let's make sense, not war..  

    Dream

    -------
    She begs to differ...
     
  3. zoyzoy_

    zoyzoy_ Contributor

    Δανειζομενη την παραπανω φραση της SM_Art_Lady θα πω κι εγω με τη σειρα μου, πως ο χωρος του BDSM ειναι ανοιχτος για ολους τους "διαφορετικους" . Η διαφορετικοτητα μας ειναι αυτη που δινει το εναυσμα για ανταλαγη αποψεων και διευρυνση των οριων και του τροπου σκεψης μας γενικοτερα. Η διαφορετικοτητα μας ειναι αυτη που μας επιτρεπει να δουμε ολα τα χρωματα.... περα απο το ασπρο και το μαυρο 
     
  4. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας . Είμαστε κοινότητα και μας δένει κάτι κοινό . Μας δένει ο σαδισμός και ο μαζοχισμός , η υποταγή και η κυριαρχία σε όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης προσωπικότητας . Προσωπικά για εμένα υπάρχει ο δικός μου τρόπος έκφρασης αυτών των στοιχείων και σέβομαι την όποια άλλη έκφραση . Δεν χαρακτηρίζω τίποτα ως ανορθόδοξο στην έκφραση των άλλων , δεν υπάρχουν οι καλές και οι κακές σκλάβες , ούτε οι καλοί και κακοί κυρίαρχοι , ούτε καν ο χαρακτηρισμός , αυτός είναι σαδιστής και αυτός όχι , μαζοχιστής ή όχι . Όλα έχουν σχέση με τα προσωπικά γούστα του καθενός και τις επιλογές που κάνει . Όταν επιλέγω για εμένα προφανώς θα πρέπει να ικανοποιεί τα δικά μου υποκειμενικά κριτήρια , αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτά είναι και τα αντικειμενικά κριτήρια . Θα μπορούσα να δω και ως μαζοχιστή έναν άνθρωπο που δεν αντέχει το γαργαλητό και φαντασιώνεται ότι το γαργαλούν μέχρι τελικής πτώσεως και πάλι όμως θα ήταν η δική μου οπτική . Τι σημαίνει αυτό όμως ; Δεν μπορώ να εκφέρω άποψη ; Δεν μπορώ να διαφωνώ ; Φυσικά και θα το κάνω και μάλιστα με τρόπο έντονο , πολλές φορές . Αλλά σέβομαι την αυτοδιάθεση του άλλου , την έκθεσή του , την προτίμησή του ! Έχω γνωρίσει προσωπικά πάνω από εκατό άτομα από εδώ μέσα . Για κάθε φορά που άκουγα τη φράση «αυτός είναι…» , άκουγα τέσσερις φορές την φράση «αυτός δεν είναι…» . Προσπαθώντας κάποια στιγμή να κάνω ένα σχεδιάγραμμα στο χαρτί και να βγάλω την συνισταμένη όλων αυτών των απόψεων και να μάθω τελικά «ποιος είναι…» , έβγαλα έναν τεράστιο μαυρισμένο κυκλικό δίσκο . Δεν υπήρξε ούτε ένας που να τον σύστηναν ως «αυτός είναι…» μεγαλύτερου ή έστω ίσου πλήθους , από αυτούς που τον έδειχναν ως «αυτός δεν είναι…» . Που είναι το κακό θα μου πείτε ; Μα δεν ρώτησα κανέναν , για το ποιος είναι ή δεν είναι ! Οι απαντήσεις ερχόντουσαν δίχως να έχω κάνει καν την ερώτηση .

    Δοκιμάστε το , ρωτήστε του άλλους για το ποιος πιστεύετε ότι ανήκει στο Bdsm . Φτιάξτε ένα σύνολο με αυτούς που δεν έχουν ούτε μία αρνητική ένδειξη . Επεκτείνετε το σύνολο , σε αυτούς που έχουν περισσότερες θετικές από αρνητικές . Συγκρίνετε τα αποτελέσματα μεταξύ σας …

    Έψαξα την συνισταμένη κάποιων ορισμών . Τα ίδια και χειρότερα . Συνέχισα σε όλα τα επίπεδα εκφράσεων . Τίποτα . Αγανάχτησα … Τίποτα να συμφωνούμε οι περισσότεροι ; Τίποτα . Δεν στηρίχθηκα στις απόψεις που εκφράζονται στο forum , αλλά στο εκεί έξω . Όταν οι παρέες είναι μικρές και ο ένας θάβει αυτόν που δεν είναι εκεί . Λέτε να μείνει εκεί ; Όχι , είμαι κατηγορηματικά σίγουρος , έστω και αν τα γραφόμενά μου με δείχνουν ως γραφικό γκρινιάρη . Θα επεκταθεί αυτό και στις μεγάλες παρέες , περιμένετε και θα το δείτε . Αν δεν γίνει αυτό , απλά θα ήμουν λάθος , αλλά το κέρδος θα είναι μεγαλύτερο . Αν γίνει , τουλάχιστον δε θα μας βρει απροετοίμαστους…
     
  5. female

    female Contributor


    Κατ' αρχάς γιατί το διαφορετικό πρέπει να παραμένει ανοίκειο;

    Γνωρίζοντας, κατά το δυνατόν, με ανοιχτό μυαλό το διαφορετικό, μπορεί να πάψει να είναι ανοίκειο, ως ένα σημαντικό (significant) σημείο.

    Όντως, δεν θα καταλάβω ποτέ ακριβώς πώς αισθάνεται το άλλο φύλο μέσα στους αδένες του που κοινώς ονομάζονται και "αρχίδια". Μπορώ όμως να βιώσω έμμεσα, μετά από συζητήσεις, παρατήρηση, ενσυναίσθηση, αντανάκλαση, σχέση, αρκετά από τα κίνητρα, τις ανάγκες, τις αναστολές, τις επιθυμίες, τους πόθους, τις ζωώδεις τάσεις για διείσδυση, για το "γαμείν". Κι ας μην έχω τσουτσούνι, φίλτατε DreamMaster - και χαίρομαι που δεν έχω μεν, χαίρομαι να το απολαμβάνω δε. Όχι, δεν δυσανέχομαι το οικείο, πλέον, αρσενικό.

    Αναλόγως, μπορεί να μην υιοθετήσω ποτέ απόψεις και τρόπους ζωής που με ξενίζουν. (Δεν προβλέπω, για παράδειγμα, οτι θα υιοθετήσω ποτέ το μοντέλο διασκέδασης των ελληνάδικων, ή οτι θα γίνω φανατική αναγνώστρια των lifestyle περιοδικών - "Διαβάζεις Jolie-Έχεις άποψη")* Μπορώ κάλλιστα να τους κατανοήσω σχετιζόμενη σε κάποιο βαθμό, "επενδύοντας ψυχικά" - ακόμα και αναγιγνώσκοντας απλώς. (Ναι, θα πάω και στο ελληνάδικο once in a blue moon, σποραδικά ίσως θα αγοράσω και Jolie.)*

    Κι αυτό για να διεισδύσω στην διαφορετικότητα - όχι γιατί είμαι δημοκρατικό άτομο αλλά γιατί είμαι φιλόδοξο: ακόμα κι αν δεν υιοθετώ --βιώνοντας εμμέσως τον "άλλο", κατανοώντας τον, καθιστώντας τον όσο το δυνατόν λιγότερο ανοίκειο, τελικά ...πλαταίνω. Και επίσης "Επειδή η διαφορά είναι η κύρια αιτία παραγωγής νοήματος."
    __________
    * Τα παραδείγματά μου δεν τα αντλώ από τον χώρο εσκεμμένα - και σαφώς χωρίς ίχνος έμμεσης ειρωνείας για οποιαδήποτε BDSMική επιλογή.

     
  6. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Edit δικό μου

    Εννιά χρόνια πριν...
    Διαβάζοντας αυτό το νήμα, έχω την εντύπωση...
    Ότι δεν έχει αλλάξει τίποτε...


    Όταν κάποιος/α θέλει να πει κάτι...
    Και πλέον ξέρει, ότι εξίσου αν όχι πιο σημαντικό κι από το περιεχόμενο των "λεγομένων"...
    Είναι ποιος θα τα πει...
    Αφήνει κάποιον/α άλλο/η, να "μιλήσει" και για κείνον/η...
    Γιατί ίσως τον/την "παρένθετο/η" και να τον/την "ακούσουν"...
    Κάτι που μαζί του/της σίγουρα δεν θα έκαναν...

    Να μπορούσαμε κάποιες φορές, να διαχωρίζαμε τ' άτομα απ' τις απόψεις τους...
    Και ν' αξιολογούσαμε/κριτικάραμε μόνο τις τελευταίες...
    Βάζοντας στην άκρη τις όποιες αντιπάθειες/συμπάθειες μας...
    Πόσο μάλλον όταν τους/τις άλλους/ες δεν τους γνωρίζουμε...

    Εγώ αρνούμαι να πιστέψω, ότι κάποιοι/ες είναι οι τόσο αρνητικές "περσόνες"...
    Που μάλλον γουστάρουν να πλασάρουν...
    Αν και δυστυχώς - για μένα δυστυχώς - σε κάποιους/ες "περσόνες"...
    Αρέσει να μένουν προσκολλημένοι/ες στα "όμορφα" τους μοτίβα...
    Για τα δικά μου γούστα "όμορφα"...Δεν σημαίνει ότι τα δικά μου κριτήρια, ισχύουν για όλους/ες...
    Η ότι είναι τα μοναδικά σωστά...Για μένα είναι σωστά, για τους άλλους/ες ποσώς μ' ενδιαφέρει ποιον/α συμπαθούν/αντιπαθούν και το γιατί...

    Γιατί εγώ εδώ αν εξαιρέσω δυο άτομα...
    Μόνο περσόνες "γνωρίζω"...ελάχιστα μέρη από ανθρώπους...
    Και μόνο δυο άτομα γνωρίζουν εμένα άνθρωπο κι όχι ένα κομμάτι μου...

    Και μόνο "περσόνες" μπορώ να "κρίνω" θετικά η αρνητικά...
    Και μόνο η "περσόνα" μου μπορεί να "κριθεί" από τους/τις άλλους/ες πέραν από κείνα τα δυο άτομα...
    Που θα μπορούσαν τον άνθρωπο να κρίνουν...

    Τους ανθρώπους πίσω από τα nick και τα avatar δεν τους ξέρω καθόλου...
    Και σίγουρα στο κεφάλι τους δεν μπορώ να μπω...
    Ούτε τις προθέσεις τους μπορώ να γνωρίζω...
    Και ειλικρινά δεν μ' ενδιαφέρει καν να το κάνω...

    Γιατί όσο και κάποιες "περσόνες" να μην θέλουν να το πιστέψουν/καταλάβουν...
    Εγώ τουλάχιστον και ίσως και αρκετοί/ες άλλοι/ες δεν έχω/ουμε, ούτε θα έχω/ουμε ποτέ μου/μας τίποτε να μοιράσω/ουμε, η να χωρίσω/ουμε...
    Ούτε με κείνους/ες, ούτε με τους ανθρώπους που τις δημιούργησαν...
    Γιατί ούτε με τα ίδια άτομα συναναστραφήκαμε/θα συναναστραφούμε ποτέ...
    Ούτε στο ίδιο τραπέζι ποτέ θα καθίσουμε...
    Ούτε από το ίδιο "πιάτο" θα φάμε...
    Γιατί, εκεί στο τέλος είναι το μεγαλύτερο "ζόρι"...
    Μην πάρει κάποιος/α την "μπουκιά" από το "στόμα" κάποιου/ας άλλου/ης...
    Η αν κάποιος/α μας "έκατσε" η όχι...
    Αν μας "έκατσε" και όσο μας "κάθεται"...
    Είναι "καλός/η"...
    Στην αντίθετη περίπτωση, είναι "όλα τα κακά της μοίρας" του/της...

    Λες και όλοι/ες γουστάρουμε/μας τραβάει το ίδιο είδος ανθρώπου...
    Λες και δεν είναι αυτονόητο ότι κάποια που θα την τραβούσαν οι παπαρολογίες μου...
    Η που θα της άρεσαν οι διαστροφές μου...
    Την ίδια πάντα δεν θα την έλκυε κάποιος εντελώς διαφορετικός από μένα και τούμπαλιν...
    Λες και οι άντρες η οι γυναίκες, ακόμη και οι BDSMικώς πιο ανίδεοι/ες...
    Είναι άβουλα και ηλίθια παιχνιδάκια, που πιάνονται κορόϊδα τόσο εύκολα από τον/την κάθε τυχάρπαστο/η μαλθάκα/ισμένη/"Σκιτζή"/"απατεώνα/ισα"...

    Εδώ σας αποκαλύπτω ένα "μυστικό"...Κανείς δεν πιάνεται "μαλάκας" αν δεν το θέλει...
    Και σίγουρα καμία γυναίκα...Ακόμη και κείνη η πιο υποτακτικής φύσεως...Που πιο υποτακτική πεθαίνεις...
    Δεν είναι τόσο χάπατο, που ο οποιοσδήποτε άντρας...Ακόμη και ο πιο "περπατημένος", η "έμπειρος"...
    Να μπορούσε ποτέ του να την εξαπατήσει, η "εξαπατήσει"...
    Πόσο μάλλον να την κουλαντρίσει, όταν και όπως θα γούσταρε...

    Τρώμε όλοι/ες μόνο το "χόρτο", που θέλουμε να φάμε...
    Αν οι προσδοκίες μας κάποιες φορές δεν ικανοποιούνται...
    Ας προσέχαμε...Μες το "παιχνίδι" είναι και αυτό...
    Όταν "παίζεις", κάποιες φορές κερδίζεις, κάποιες άλλες χάνεις...

    Ούτε νομίζω ότι κανείς/καμία από εμάς, έχει τόσο στην "καρδιά" του/της το BDSM η τον χώρο γενικότερα...
    Που να δρα με κύριο γνώμονα του/της, την προάσπιση της "ορθοδοξίας" του βουδουσουμου, η το "καλό" της "κοινότητας"...
    Όλοι/ες τον κώλο μας κοιτάμε και είναι εντελώς λογικό...
    Το θέμα είναι να πάψουμε να σπάμε τα καρύδια στους/στις άλλους/ες...
    Αν όχι από "καλοσύνη", ας το κάνουμε από προσωπικό συμφέρον...
    Εκτός κι αν κάποιος/α γουστάρει να τσαταλιάζει/συνεχίζει να τσαταλιάζει τα νεύρα του/της, η ( και ) των άλλων, για μια τρύπια κουβέρτα...


    Και ναι, κάποιοι/ες είναι απλά ο εαυτός τους..."όμορφος" η "άσχημος"...
    Και είναι για την πάρτη τους...Όχι για να εντυπωσιάσουν κανέναν/καμία άλλο/η...
    Με τα πάθη, τις μαλθακίες, τα κουσούρια, τις μικροπρέπειες και τα "άθλια", η "ωραία" γούστα τους...
    Με τον περίεργο/ηλίθιο/βλαμμένο/"βαρύγδουπο" τρόπο εκφοράς του λόγου τους...
    Γιατί όπως "μιλάνε" εδώ,"μιλάνε" παντού με τον ίδιο τρόπο...
    Με τις σκέψεις τους, τις "διαφορετικότητες" τους που μπορούν ν' αρέσουν η όχι...

    Και πάλι μόνο ένα μέρος τους οι άλλοι/ες "βλέπουν"...
    Ελάχιστοι/ες "βλέπουν" κάτι παραπάνω...
    Και σίγουρα δεν είναι εκείνοι/ες που η μόνη επαφή που είχαν μαζί μας...
    Ήταν να διαβάσουν 1.000/3.000/20.000 λόγια σε μια ιστοσελίδα...
    Ούτε φτάνει, ν' αντάλλαξαν μαζί μας κάποιες σκέψεις στα διάφορα νήματα, κανά πμ, να μίλησαν μαζί μας 2/10/20 φορές στο τηλέφωνο...
    Η ακόμη και να ήπιαν μαζί μας 1/2/10 καφέδες...

    Θέλω να πιστεύω ότι οι άνθρωποι, είναι φτιαγμένοι από διάφορα "τουβλάκια"...
    Και τ' ότι κάποιος/α είναι βουδουσουμιάρης/α "αληθινός/η" η "γιαλαντζί"...
    Δεν είναι ούτε κάτι για τ' οποίο να καυχιέται η να ντρέπεται...
    Ούτε είναι η σημαντικότερη του/της πτυχή, σε σημείο που να "σκεπάζει" όλες τις υπόλοιπες...
    Το αυτονόητο είναι, ότι δεν μπορούμε ν' αρέσουμε όλοι/ες σε όλους/ες...
    Αυτό το "κατεβατό" μου τα αυτονόητα είπε...

    Όλα τα παραπάνω είναι προσωπική άποψη, όπως πάντα...

    Ένα νήμα, 17 παρεμβάσεις ( η δικιά μου είναι μόνο μια "εκσκαφή", δεν την μετράω καν )...
    Αν θέλετε, τους ρίχνετε μια ματιά...


    Καλημέρα σας
     
    Last edited: 2 Αυγούστου 2015
  7. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Κοιτάζουμε ο ένας τον άλλο πίσω από τις σύγχρονες κλειδαρότρυπες να γδύνουμε τις ψυχές μας, κι όταν κάποιος ανοίξει την πόρτα και μπει στο δωμάτιο, έτσι γι’ αλλαγή, μαζεύουμε τα ρούχα απ’ το πάτωμα να καλυφθούμε όπως-όπως, λες και δεν τα έχει δει όλα. Λες και δεν τα έχει διαβάσει όλα.

    Η γνώμη των πολλών - γνώμη των λίγων. Λατρεύω τις μειοψηφίες. Βίβα.
    -Λέξη κλειδί που εξηγεί τις αποφάσεις που παίρνει ο κάθε άνθρωπος; 14 γράμματα. -Π Ρ Ο Τ Ε Ρ Α Ι Ο Τ Η Τ Ε Σ
    Τα λόγια κρύβουν. Η συμπεριφορά ποτέ.
    Κάποιοι, έχετε μαζέψει όλα τα κακά της ζωής σας και ξερνάτε το θυμό σας σε «ασφαλείς» εχθρούς
    "Check".

    "This whole world's wild at heart and weird on top."

    Ο καθένας μας πρέπει να μάθει να κλείνει τα αυτιά του στα δήθεν «πρέπει» και να ακούει την καρδιά του.Δεν ισχύει το «δεν ξέρω τι θέλω». Ισχύει το «δεν θέλω να χάσω τα καλά της επιλογής που θα θυσιάσω, αν επιλέξω την εναλλακτική».
    Ζούμε σε μια κοινωνία που αγαπά να δικάζει και να καταδικάζει, να κρίνει και να κατακρίνει. Μα κυρίως να επιβάλλει…

    p.s: Οι αντοχές του καθένα είναι διαφορετικές, γι' αυτό προσέχετε τι λέτε και που..
    Δεν θέλω να ξέρω τι είπε. Δεν θέλω να ξέρω τι λέει ο καθένας γενικά. Βαρέθηκα. Σιχάθηκα.
    Οι άνθρωποι γεννιούνται αμόρφωτοι, όχι ηλίθιοι. Γίνονται ηλίθιοι με την εκπαίδευση. Μπέρτραντ Ράσσελ
    Με όσο περισσότερο κόσμο μιλάω τόσο χάνω την εμπιστοσύνη μου στη δημοκρατία
    Έχουμε διαλέξει λάθος τρόπο προσέγγισης των ανθρώπων

    "Τα πάντα για εμένα είναι είτε λατρεία και πάθος, είτε οίκτος και κατανόηση." (γράφει η Anais Nin) ...

    *σκάω και πάω να βουτήξω*
     
  8. I love your σεντονιασμα!!
     
  9. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Να σου πω, ότι δεν μου λέει τίποτε, ότι αφιέρωσες λίγο από τον χρόνο σου...
    Για να διαβάσεις το σεντόνι μου, θα σου πω ψέματα...
    Αλλά αν διάβασες και κάποιες από τις "αρχαίες" παρεμβάσεις των άλλων χρηστών...
    Εκεί σίγουρα θα ήμουν πολύ πιο ικανοποιημένος...

    Εγώ το νήμα πριν το "ξεθάψω" το διάβασα όλο...
    Είμαι "αρρωστάκι", δεν γράφω μόνο κατεβατά από μπούρδες η "μπούρδες"...
    Διαβάζω κιόλας...χαχαχα

    Μ' αυτήν την παρέμβαση συμφωνώ σε όλα... #9
    Με αυτές τις παρεμβάσεις συμφωνώ στα περισσότερα σημεία... #1 #6 #16
    Με αυτήν σ' ελάχιστα... #14

    Τροφή για σκέψη οι περισσότερες από τις 17 "παλιές"...
    Που να συμφωνώ μαζί τους, η όχι...
    Για μένα ήταν τροφή για σκέψη...

    Αυτές τις πέντε τις έβαλα ενδεικτικά... 

    Μετά την καλημέρα, τώρα καλησπέρα χαχαχα...  
     
    Last edited: 2 Αυγούστου 2015