Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Νόμος και τάξη

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Dome of Affection, στις 10 Ιουνίου 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    Μιλώντας παλαιότερα με ένα φίλο μου και αναφερόμενοι στη θέση των νόμων σε μια κοινωνία και στο πώς θα έπρεπε να γίνονται αυτοί αντιληπτοί από τα μέλη που την απαρτίζουν , γύρισε και μου εξέφρασε το κάτωθι σχόλιο το οποίο παραθέτω.Το συγκεκριμένο σχόλιο έγινε στα πλαίσια μιας προσπάθειας επεξήγησης του ρόλου των νόμων σε μια κοινωνία αλλά και με την πρόθεση αναγωγής αυτών στο επίπεδο των bdsm σχέσεων.

    Θα ήθελα τις απόψεις σας επάνω σε αυτό , δίνοντας έμφαση σε αυτές που αντικρούουν τον κάτωθι ισχυρισμό.Ευχαριστώ.

    -"Σχετικά με την ύπαρξη των γραπτών νόμων , αυτό που έχω να πω είναι ότι δε με αφορούν.Κι αυτό γιατί συναισθάνομαι την ευθύνη που απορρέει μόνο και μόνο από την ίδια την ύπαρξή μου και η συναίσθηση αυτή με κάνει να αντιλαμβάνομαι ότι πάσα κοινωνική διάταξη καθώς και ότι το περιοριστικό απορέει από αυτή , είναι φυσική απόρεια των νόμων που εγώ ο ίδιος καθορίζω στον εαυτό μου.Και βάση αυτού αποκτώ μια σιγουριά ότι θα δράσω σε κάθε περίπτωση τίμια κι ως εκ τούτου δίκαια.Κι όσο κι αν το ανωτέρω αφήνει να διαφένεται μια κατάσταση πλήρους έκστασης , όπου ουσιαστικά δικαιολογώ τα πάντα στον εαυτό μου μιας και εγώ και μόνο εγώ είμαι ο κριτής των πράξεων μου , εντούτοις στην πραγματικότητα λειτουργεί τελείως διαφορετικά ,γιατί μέσα στο γεγονός ακριβώς ότι κατανοώ την ευθύνη της ύπαρξής μου , εμπεριέχεται ουσιαστικά και η αίσθηση του ατελούς.Αντιλαμβάνομαι απόλυτα το ατελές της ύπαρξής μου και είμαι έτοιμος να διαπράξω λάθη , για τα οποία όμως είμαι επίσης έτοιμος να ζητήσω ταπεινά συγνώμη ανά πάσα ώρα και στιγμή και να επανορθώσω.Και αυτή η αίσθηση του λάθους και του ατελούς όχι μόνο δεν υποβαθμίζει καθόλου τις έννοιες της τιμιότητας και του δικαίου αλλά τις εξυψώνει παράλληλα.Είπα ότι είμαι δίκαιος , όχι τέλειος. Και νομίζω πάνω σε αυτό ότι θα πρέπει να υπάρξει μια ριζική αλλαγή ως προς τη συγκεκριμένη ασυνείδητη εξίσωση του δικαίου με το τέλειο που πολλές φορές συντελείται ενδόμυχα".
     
  2. slaveboy`81

    slaveboy`81 Regular Member

    Οι νόμοι πρέπει να υπάρχουν καθώς η παραπάνω άποψη αφορά ένα εξιδανικευμένο πολίτη.
    1. Η παραπάνω άποψη είναι λίγο άκυρη καθώς διαφορετικά αντιλαμβάνεται ο καθένας μας την ευθύνη του απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Η άποψη του καθενός ενδέχεται να είναι εντελώς διαφορετική από του πλησίον του. Άλλοι δε κατανοούν την ευθύνη που έχει απέναντι τους το κοινωνικό σύνολο, αλλά εθελοτυφλούν στο αντίστροφο.
    2. Οι νόμοι δεν είναι μονο περιοριστικοί. Δεν ενέχουν μόνο την έννοια της απολυτότητας και της τιμωρίας σε περίπτωση παράβασή τους αλλά χρησιμοποιούνται και με τη λογική της ρυθμιστικότητας, της προάσπισης δικαιωμάτων κλπ. Φυσικά και εδώ μιλάμε για τον εξιδανικευμένο νομοθέτη.

    Οι νόμοι έχουν θέσει εφόσον υπάρχουν αγαθά, "θέλω", αλλά και "φθονώ".

    Την εποχή του 60 στις κοινωνίες των χίππιδων, στα κοινόβια αυτά, δεν είχαν θέσει οι νόμοι και τα μέλη των κοινωνίων αυτών ζούσαν "ευτυχισμένοι". Όμως όσο συνεχίζουμε να μιλάμε για κοινωνίες με ανθρώπους που ζουν για να κερδίζουν, που έχουν ως αυτοσκοπό το κέρδος, την εξουσία και την επιβολή τους στους άλλους οι νόμοι είναι αναγκαίοι, αν και αρκετές φορές όχι τόσο δίκαιοι.

    Αν ανάγουμε το θέμα σε επίπεδο BDSM, διατηρώντας τις επιφυλάξεις μου γι`αυτή μου τη γνώμη, τουλάχιστον στην αρχή μίας σχέσης οι νόμοι που διέπουν τη σχέση του σκλάβου με τον ιδιοκτήτη του όχι μόνο πρέπει να υπάρχουν αλλά να είναι περιοριστικοί και απόλυτοι ώστε ο σκλάβος να μπορεί να κατανοήσει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του αφέντη του, βλέποντας έτσι αν πραγματικά μπορεί να είναι άξιος να Του ανήκει. Όσο όμως περνάει ο καιρός και ο σκλάβος αρχίζει να καταλαβαίνει τα πρέπει και τα θέλω Του, τότε οι νόμοι δεν έχουν αξία καθώς έχει αναπτυχθεί η συνειδητότητα των ορίων που μπορεί να κινηθεί αυτό.
     
  3. Zondag

    Zondag Regular Member

    Πολύ θεωρητικά τα βρίσκω όλα αυτά...Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν δημιουργήσει μια εξιδανικευμενη εικόνα για τους εαυτούς τους. Αν ρωτήσεις 100 ανθρώπους αν θεωρούν τους εαυτούς τους τίμιους και δίκαιους οι 99 θα σου απαντησουν "ναι φυσικά και είμαστε δικαιοι και τίμιοι"Προφανώς όμως οι νόμοι δεν λαμβανουν υπόψη την υποκειμενική αντίληψη που έχει ο καθένας για τον εαυτό του ούτε μπορούν να ελέγχουν την αξιοπιστία αυτών των προσωπικών αντιλήψεων.

    Οι νόμοι γίνονται για να διατηρούν την ύπαρξη του συστήματος, να δίνουν την αίσθηση της ασφάλειας και της δικαιοσύνης στη μεσαία ταξη αυτή δηλαδή που αποτελεί το στυλοβάτη του καπιταλιστικού συστήματος,και βέβαια για να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των κατα τόπους αρχουσων τάξεων. Και φυσικά αποτελούν και ενα καθρέφτη της "ηθικής" μιας κοινωνίας.
     
  4. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    Ευχαριστώ πολύ παιδιά.

    Οι υπόλοιποι τί λέτε.Χρειαζόμαστε τόσο πολύ τους νόμους για να μας κατευθύνουν ?
    Μπορούμε να τους υπερκεράσουμε ατά περίπτωση και κατά πόσο μπορεί να θεωρηθεί αυτό θεμιτό?
    Εγώ κάνω τους νόμους ή οι νόμοι ορίζουν την ύπαρξή μου ?
     
  5. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    χα!!

    Οταν θα είμαστε στην 5η διάσταση, τότε δεν θα τους χρειαζόμαστε και δεν θα υπάρχουν (για όσους πιστεύουν ή τείνουν να πιστεύουν αυτές τις θεωρίες). Προς ώρας χρήσιμοι είναι και παν μετρον άριστον

    Πές μου όμως ...χωρίς νόμους και Αρχές τι θα απογίνουν οι υποτακτικοί πάσης φύσεως? Χωρις κανόνες, χωρίς πρωτόκολλα.

    Διάβαζα και αλλού σκλάβους δηλωμένους στο καρά τσακίρ σκλαβιλικι , που όμως λεν στην καθημερινότητα δεν πρέπει να έχει, "πρεπει" ,δεν έχει "νόμους" δεν έχει δεσμεύσεις... ούτε τάξη(!!??)
    Λίγο οξύμορο μου ακούγεται τώρα εμένα αυτό. Και υπόψιν, το χω πει πολλές φορές, δεν θεωρώ τον εαυτό μου υπόδειγμα "υπό" και δεν νομίζω ότι θέλω να γίνω!

    Ομως ένας φύση ελεύθερος άνθρωπος που δεν ανέχεται περιορισμούς και μέτρο που δεν ειναι υπερ της τάξης μπορεί να είναι σκλάβος??? ή έστω υπο???
     
  6. "Πές μου όμως ...χωρίς νόμους και Αρχές τι θα απογίνουν οι υποτακτικοί πάσης φύσεως? Χωρις κανόνες, χωρίς πρωτόκολλα."

    MPslave με βάση την παρούσα κυβέρνηση μάλλον σίγουρα αστειεύεσαι
     
  7. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    Πολύ θα ήθελα(απο καλή διάθεση και μόνο), αλλα δεν μπορώ
    να θεωρήσω αυτό απάντηση και επίσης θεωρώ εντελώς αδόκιμη
    την πολιτικοποίηση της παρούσας συζήτησης.

    Γενικώς δεν τ'αντέχω τα blindfolds εκτός bdsm sorry!
     
  8. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    Την ίδια απορία έχω κι εγώ αγαπητή μου.Την ίδια ακριβώς...

    Πολύ καλή ερώτηση τολμώ να πω.Αλλά αλήθεια σε ποιας φύσης περιορισμούς και μέτρα αναφέρεσαι?
     
  9. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    απλά σε όσα και όλα όσα διαχωρίζουν την ελευθεριότητα και την αναρχία, απο την πραγματική ελευθερία (σεβασμός-στον εαυτό μας και στους άλλους-, αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη, μέτρο, εντιμότητα, ειλικρίνεια, παιδεία, πνευματική καλλιέργεια κλπ κλπ ) αξίες !!

    απο την έλλειψη των οποίων πάσχει η σημερινή κοινωνία, ή μήπως όχι?
    Αυτά λοιπόν , έμμεσα ή άμεσα κάποιες φορές θέτουν περιορισμούς σαφώς! και έρχεται ένα ευνομούμενο κράτος με νόμους, κανόνες και την δικαστική εξουσία αλλα και την αστυνομική να τα προστατεύσει.

    Γνωρίζω καλά, δεν γεννήθηκα , ούτε ζώ σε άλλη χώρα, πως πάντα η εξουσία φθείρει και καταστρατηγεί προς όφελός της το ευνομούμενο..
    Μήπως και στο bdsm δεν είναι τόσο εύκολο να συμβεί αυτό? Δεν είναι πιθανό ? Ο έχων εξουσία , αν δεν προσέξει λίίίγο - τόσο δα λιγάκι , ενα κλικ είναι που απο Κυρίαρχο θα τον κάνει Καταχραστή....
    Ομως αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι είναι καταχραστές της εξουσίας, ότι όλοι οι Κυρίαρχοι θα υπερβάλλουν εαυτούς και θα χρησιμοποιήσουν με την κακή εννοια τους σκλάβους τους.

    Ετσι συμβαίνει και στην καθημερινή μας ζωη. Ουτε όλοι οι δικαστές είναι διεφθαρμένοι, ούτε όλοι οι μπατσοι γουρούνια και δολοφόνοι ούτε όλοι εμεις καλόπαιδα !! 

    Ετσι νομίζω! έτσι ξέρω!
     
  10. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    Δεκτά όλα όσα ανέφερες. 

    Αλλά πώς ορίζεις ένα ευνομούμενο κράτος κι από πού θεωρείς ότι θα έπρεπε να πηγάζει το ευ του ζητήματος ώστε να καθίσταται κάτι τέτοιο δυνατό ?
     
  11. MPslave wrote:

    "....επίσης θεωρώ εντελώς αδόκιμη
    την πολιτικοποίηση της παρούσας συζήτησης."

    post υπ' αριθμόν 7


    ΜPslave wrote:
    "Γνωρίζω καλά, δεν γεννήθηκα , ούτε ζώ σε άλλη χώρα, πως πάντα η εξουσία φθείρει και καταστρατηγεί προς όφελός της το ευνομούμενο..

    ....Ετσι συμβαίνει και στην καθημερινή μας ζωη. Ουτε όλοι οι δικαστές είναι διεφθαρμένοι, ούτε όλοι οι μπατσοι γουρούνια και δολοφόνοι ούτε όλοι εμεις καλόπαιδα !!"

    post υπ' αριθμόν 9


    Συμπέρασμα-1: Aνάμεσα σε 2 πόστ η γνώμη κάποιου μπορεί να αλλάξει άρδην
    Συμπέρασμα-2: Kατά τ΄αλλα η πολιτικοποίηση της παρούσας κουβέντας εξακολουθεί να είναι αδόκιμη!!!... η μήπως όχι? (μιλάμε για μεγάααλη υποκρισία)
     
  12. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    Νομίζω πως η MPslave εννούσε κομματικοποίηση κι όχι πολιτικοποίηση αγαπητέ Sweet_Distress (διόρθωσέ με αν κάνω λάθος MPslave).Ως εκτούτου δε νομίζω ότι χρειάζονται αναφορές στην υποκρισία.

    Θα ήθελες να γίνεις λίγο πιο αναλυτικός ? Γιατί κι εγώ νομίζω πώς τα συγκεκριμένα ερωτήματα εμπίπτουν ξεκάθαρα στα πλαίσια της πολιτικής με τη γενικότερη έννοια.
    Αλλά από την απάντησή σου δεν κατάφερα να καταλάβω τι ήθελες να πεις.
    Ευχαριστώ.
     
Thread Status:
Not open for further replies.