Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Οι Γυναίκες Έχουν Το Ρόλο Τους Στην Οικοδόμηση Της Ειρήνης

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος savra, στις 25 Φεβρουαρίου 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. savra

    savra Guest

    (Είναι λίγο παλιό το άρθρο   )


    Οι γυναίκες πρέπει να έχουν ενεργή συμμετοχή στην πρόληψη και την επίλυση των συγκρούσεων
    Δικαιώματα της γυναίκας/Ισότητα των ευκαιριών - 23-02-2006 - 15:00
      Η γυναίκα μπορεί να δείξει τον δρόμο για την επίλυση των συγκρούσεων


    Οι γυναίκες πρέπει να συμμετέχουν επί ίσοις όροις με τους άντρες στην πρόληψη και την επίλυση των συγκρούσεων, καθώς και στην οικοδόμηση της ειρήνης, δήλωσαν ευρωβουλευτές και προσκάλεσαν ειδικούς σε μια ακρόαση που διοργανώθηκε την Δευτέρα από την Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα Δικαιώματα των Γυναικών και την Ισότητα των Φύλων.


    Διάφοροι ομιλητές έθεσαν το αίτημα οι γυναίκες να συμπεριληφθούν στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις και επέστησαν την προσοχή στις ποικίλες επιδράσεις των ένοπλων συγκρούσεων σε γυναίκες και άντρες.

    "Οι γυναίκες είναι πρωταγωνιστές της ειρήνης. Η συμμετοχή τους σε ειρηνευτικές διαδικασίες συνιστά μια απαραίτητη συνθήκη," είπε η Véronique De Keyser, Βελγίδα σοσιαλίστρια που καταρτίζει μια έκθεση ιδίας πρωτοβουλίας για την κατάσταση των γυναικών σε ένοπλες συγκρούσεις και το ρόλο τους στην ανοικοδόμηση και τη διαδικασία εκδημοκρατισμού σε χώρες μετά από ένα πόλεμο, η οποία θα κατατεθεί προς ψήφιση από την επιτροπή τον Ιούνιο.

    Οι γυναίκες διαδραματίζουν κάθε είδους ρόλους στις συγκρούσεις: ως θύματα πολέμου, ως απλά όργανα που χρησιμοποιούνται για βία, ως τροφοί αλλά και ως μαχήτριες, χρειάζεται όμως να αναλάβουν έναν πιο ενεργό ρόλο στο έργο για την επίτευξη της ειρήνης. Η αρχή της "ίσης συμμετοχής και της πλήρους ανάμιξής τους σε όλες τις προσπάθειες για τη διατήρηση και την προώθηση της ειρήνης και της ασφάλειας", σύμφωνα με το Ψήφισμα 1325 (2000) του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δεν γίνεται σεβαστή και οι γυναίκες είναι συχνά απούσες από τη διαδικασία λήψης αποφάσεων για την πρόληψη και την επίλυση των συγκρούσεων.

    Και από την άλλη οι γυναίκες και τα παιδιά αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που πλήττονται αρνητικά από μια ένοπλη σύγκρουση. Στην ακρόαση ελέχθη από την Tracy Ullveit-Moe της Διεθνούς Αμνηστίας ότι ένα ποσοστό κατά προσέγγιση 70-90% των θυμάτων πολέμου είναι πολίτες, με τη μεγαλύτερη πλειοψηφία από αυτούς να αποτελείται από γυναίκες και παιδιά. Επιπρόσθετα, ένα 80% των προσφύγων είναι επίσης γυναίκες και παιδιά. Οι γυναίκες στις ένοπλες συγκρούσεις αποτελούν συχνά θύματα βίας λόγω φύλου και άλλων μορφών. Και τα προβλήματα συσσωρεύονται: για παράδειγμα οι μαζικοί βιασμοί έχουν συντελέσει στη διάδοση του ιού HIV.

    "Εμείς, οι γυναίκες αρνούμαστε να είμαστε εχθροί", δήλωσε η Ιταλίδα Luisa Morgantini, μέλος της ομάδας ΕΕΑ/ΠΒΧ, η οποία απηύθυνε έκκληση για συνεργασία και διάλογο, προκειμένου να εξαλειφθεί ο πόλεμος από την ιστορία. Η πρόεδρος της Επιτροπής Anna Záborská είπε ότι είναι σημαντικό να μορφωθούν τα παιδιά οικογενειών που έχουν ξεκληριστεί από τον πόλεμο, να διευρύνουμε τους ορίζοντές τους καθώς μεγαλώνουν και έτσι να κατευνάσουμε την επιθυμία τους για εκδίκηση.

    Η Elisabeth Rehn (πρώην υπουργός Άμυνας και Υποθέσεων Ισότητας της Φινλανδίας και Ειδική Αντιπρόσωπος του ΟΗΕ σε Βοσνία και Ερζεγοβίνη) ανέφερε ως παράδειγμα την Ρουάντα, όπου οι γυναίκες ανέλαβαν έναν ενεργό ρόλο, κατακτώντας τις κορυφαίες θέσεις ισότητας της παγκόσμιας κατάταξης με τη συμμετοχή τους στα εθνικά κοινοβούλια και αναδεικνύοντας τη δημοκρατία ως το κλειδί για τη δικαιοσύνη και την ισότητα.

    Ένα άλλο παράδειγμα, που επισημάνθηκε από την Simone Süsskind, μέλος του κυβερνητικού συμβουλίου του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού του Βελγίου και Υπουργού Δικαιοσύνης, ήταν η Διεθνής Επιτροπή των Γυναικών για μια Δίκαιη και Βιώσιμη Ειρήνη Παλαιστίνης και Ισραήλ, ένας συνασπισμός από Παλαιστίνιες, Ισραηλινές και γυναίκες άλλων εθνικοτήτων. Η Johanna Clara Degeller (Διεθνής Κίνηση Γυναικών για την Ειρήνη και την Ελευθερία, Ολλανδία) είπε ότι η έρευνα αποδεικνύει ότι οι ειρηνευτικές δυνάμεις που περιλαμβάνουν άντρες και γυναίκες ασκούν μια πιο κατευναστική επίδραση σε καταστάσεις συγκρούσεων. Η στελέχωση των ειρηνευτικών δυνάμεων βάσει μιας προοπτικής φύλου μπορεί επίσης να αποτελέσει ένα βήμα προόδου για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης, δηλ. καταστάσεις όπου οι προστάτες μετατρέπονται σε παραβάτες.

    Reference: Οι γυναίκΡς Ξ*χουν το ρόλο τους στην ΞΏΞΉΞΊΞΏΞ΄ΟŒΞΌΞ·ΟƒΞ· της ΡιρΞΞ½Ξ·Ο‚
     
  2. savra

    savra Guest

    Πάμφτωχες έγκυοι από τριτοκοσμικές χώρες πουλούν τα αγέννητα μωρά τους

    ΕRΤ3.GR 14 Αυγ. 08

     


    Πάμφτωχες έγκυοι από τριτοκοσμικές χώρες, πουλούν τα αγέννητα μωρά τους με την ελπίδα να έχουν ένα καλύτερο αύριο, ανύποπτες ότι υπογράφουν την καταδίκη τους.

    Με μερικές εκατοντάδες δολάρια-δόλωμα, στο χέρι, πείθονται, γεννούν χωρίς να δουν ποτέ το μωρό τους του οποίου η γέννηση δεν γράφεται πουθενά, επομένως επίσημα είναι ανύπαρκτο. Από κει, οι σπείρες που επιδίδονται σ' αυτή την απάνθρωπη "επιχείρηση", έχουν διάφορους τρόπους να τα εκμεταλλευτούν. Τα ακρωτηριάζουν και τα υποχρεώνουν στην επαιτεία, στον αγοραίο έρωτα, τα πουλούν ως παιδιά-στρατιώτες ή τα σκοτώνουν και πουλούν τα όργανά τους.

    Οι αποκαλύψεις αυτές έγιναν από τον ομοσπονδιακό αρχιδικαστή της Αυστραλίας Τζον Πάσκο, σε συνέδριο που έγινε στο Κερνς με θέμα την εκμετάλλευση των παιδιών. Ο ίδιος τόνισε ότι το φαινόμενο αυτό παρατηρείται στην Ανατολική Ευρώπη, Ασία, Αφρική και Νότιο Αμερική. Ανέφερε ότι ο νόμος δεν είναι ευκρινής όταν πρόκειται για την προστασία αγέννητων παιδιών, εξαιτίας του αναπάντητου ερωτήματος "πότε ένα παιδί γίνεται νομικό πρόσωπο" και της σύγκρουσης απόψεων στο θέμα αυτό. "Τα μεγαλύτερα θύματα στην υπόθεση αυτή είναι τα παιδιά τα οποία δεν γνωρίζουν καν από πού προήλθαν", είπε ο κ. Πάσκο.

    Ο γενικός διευθυντής του οργανισμού World Vision Τιμ Κοστέλο, είπε ότι είναι πραγματικά απαράδεκτο το ότι ο νόμος δεν μπορεί να προστατεύσει αγέννητα παιδιά: "Εξαφανίζονται και κανείς δεν γνωρίζει τι έγιναν. Είναι φοβερό. Σίγουρα, είναι η χειρότερη μορφή σύγχρονης σκλαβιάς".

    Reference: http://news.pathfinder.gr/world/news/498060.html


    ΜΑΥΡΗ ΗΠΕΙΡΟΣ


    ΈΝΑ ποίημα που τεχνοτροπικά ανήκει στον 19ο αιώνα και θυμίζει κάτι από Ζαλοκώστα

    ''Ἦτον νύχτα, εἰς τὴν στέγη ἐβογγοῦσε

    Ὁ βορειᾶς, καὶ ψιλὸ ἔπεφτε χιόνι.

    Τί μεγάλο κακὸ νὰ ἐμηνοῦσε

    Ὁ βορειᾶς ποῦ τ' ἀρνάκια παγώνει;''


    Το ποίημα είναι εμπνευσμένο από τη γνωστή βραβευμένη με Pulitzer φωτογραφία



     

    ΜΑΥΡΗ ΗΠΕΙΡΟΣ
    Ένα παιδί σ΄ ερήμου άκρη
    τη δίψα σβήνει με μάνας δάκρυ
    στη μάνα στήθος νά’ βρει ψαθάλλει
    μα ειν’ το κορμί της άδειο τσουβάλι.
    Ένα παιδί σε ίχνη αρκουδίζει
    φορτηγού φορτωμένου σακούλες ρύζι
    είναι μακριά· μήπως θα φτάσει
    ένα σπυρί για να χορτάσει;
    Ένα παιδάκι χαριτωμένο
    βλέπει γύρω του μαραζωμένο
    γιατί γεννήθηκα; αναρωτιέται
    κι απ’ του πατέρα τα χείλη αδίκως κρεμιέται.
    Απάντα πατέρα θέλω να ξέρω
    μήπως γεννήθηκα για να υποφέρω;
    Κι ο πατέρας το βλέπει με βλέμμα θολό
    γιατί παιδί μου, γιατί στο καλό
    δεν έχω απάντηση για να σου δώσω
    ούτε φαΐ να σε μεγαλώσω.
    Κουρνιάζει στης μάνας την αγκαλιά
    κι αυτή το τυλίγει με τα μαλλιά
    στης ερήμου το εσπέρας να το ζεστάνει
    μήπως σαν τ’ άλλα κι αυτό της πεθάνει.
    Το πρωί ξημερώνει κι ήλιος καυτός
    απ’ τις μύγες ακούγεται πέρα αχός
    ξυπνάει ο πατέρας τη μάνα σκουντάει
    ρύζι σπυρί να της δώσει να φάει.
    Μα αυτή δεν ξυπνά, κείται στο χώμα
    και το παιδάκι αγκαλιά κρατάει ακόμα
    αγγίζει τα κορμιά τους, ειν’ παγωμένα
    του παιδιού τα χεράκια στο λαιμό της δεμένα.
    Στην άμμο με πόνο μπήγει τα χέρια
    λάκκο να σκάψει μες στη μιζέρια
    τους έσχατους όμαιμους πού’ χε να θάψει
    μα δεν έχει δάκρυα για να τους κλάψει.
    Δίπλα του όρνεα δειλά προσεγγίζουν
    σε πέτρα καυτή το ράμφος κονίζουν
    μάταια μάχεται να τ’ απομακρύνει
    κι αισθάνεται ο ίδιος πλέον να σβήνει.
    Με όση μπορεί δύναμη σκάβει
    τ’ αγαπημένα κουφάρια στην καυτή άμμο θάβει
    κι έρποντας κινείται, κλαίει γοερά
    γίνεται πιο κάτω των ορνέων βορά.




    Reference: ...ΞšΞ‘Ξ™ Ο Ξ§ΞʽΟΝΟΣ ΔΕΝ ΞΞ*Ξ‘ΞʽΧΕΙ: ΞœΞ‘ΞΞʽΞ— Ξ—Ξ*ΕΙΞʽΟΣ
     
    Last edited by a moderator: 26 Φεβρουαρίου 2009
Thread Status:
Not open for further replies.