Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Οι <ανώμαλοι> γίνονται καλοί γονείς??

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Lasia, στις 2 Σεπτεμβρίου 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Lasia

    Lasia Regular Member

    Απάντηση: Re: Οι <ανώμαλοι> γίνονται καλοί γονείς??

    Κατ αρχήν ΕΓΩ προσωπικά, δεν θεωρώ τίποτα ανώμαλο, η ομαλό, δεν μου αρέσει να κάνω οποιαδήποτε κριτική πάνω σ αυτό. Απλός η κοινωνία είναι αυτή, που βάζει τις ταμπέλες.

    Τα δυο λόγια , για τις σεξουαλικές προτιμήσεις ενός γονιού, που μου λες να προσδιορίσω, εννοώ-

    Αν εγώ είμαι αφέντρα, και καταλάβει, η δει το παιδί -
    Πχ. κάποιον να μου γλύφει τα τακούνια , η τα δάχτυλα μου, η να είναι το σκαμπό και πίνω πάνω του το ποτό μου, έχοντας τον δεμένο με μια αλυσίδα…

    - η αν είμαι μια σκλάβα και δει να με μαστιγώνουν η καταλάβει κάτι τέτοιο.

    Tι αντίκτυπο θα έχει αυτό, στην ψυχολογία του παιδιού οταν το παιδί ζει μαζί μου και κάποια στιγμή, (από λάθος στιγμή), δει η καταλάβει ολα αυτα, η από τον χώρο έτσι όπως είναι διαμορφωμένος, η από χίλια δυο αλλά…
    (δεν είναι χαζά τα παιδιά σήμερα).
    Ακόμη κι από τα λόγια η τις απόψεις μου που θα ακούσει να τις συζητώ με έναν φίλο,
    η εξέλιξη αυτού του παιδιού, του παιδιού μου, ποια θα είναι μεγαλώνοντας?
     
  2. Elysium

    Elysium Contributor

    Το να νιώθεις εκτός του φυσιολογικού δεν είναι ό,τι καλύτερο ιδίως όταν είσαι παιδί. Ίσως είναι ό,τι χειρότερο σε μικρές κι ευαίσθητες ηλικίες.

    Σε μια κοινωνία ομοφυλοφίλων δε θα ήταν παράξενο αν οι γονείς σου ήταν ομοφυλόφιλοι, αλλά σε μια κοινωνία straight ζευγαριών-γονέων σίγουρα θα μεγαλώνεις με διαφορετικά πρότυπα, εικόνες και συμπεριφορές από αυτές που συνηθίζεις να βλέπεις έξω, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

    Άντε τώρα να καλέσει τους φίλους του κάποιο παιδί στο πάρτυ του και να δουν τα άλλα παιδάκια τους γονείς του, να είναι 2 άντρες ή 2 γυναίκες ή να δουν τον πατέρα του ενός να είναι ντυμένος γυναίκα...
    Θα περιθωριοποιηθείς ή και θα αυτοπεριθωριοποιηθείς, δεν υπάρχει αμφιβολία.
    Πιστεύετε πως αυτό δε θα είχε αρνητικές συνέπειες για κάποιο παιδί;
     
  3. sapfw

    sapfw λιβελούλα Contributor

    Απάντηση: Οι <ανώμαλοι> γίνονται καλοί γονείς??

    ένας γονιός, "ομαλός" ή "ανώμαλος", φροντίζει να προστατεύσει το παιδί του από πράγματα που ενδεχομένως να σημαδέψουν τον ψυχισμό του

    το γονιό δε τον χαρακτηρίζει αν είναι "ομαλός" ή "ανώμαλος" αλλά κατά πόσο είναι υπεύθυνος άνθρωπος

    και μην ακούω για την παιδοφιλία πως είναι ανωμαλία... είναι βιασμός και όπως κάθε μορφή βιασμού είναι αρρώστια
     
  4. Lasia

    Lasia Regular Member

    Απάντηση: Οι <ανώμαλοι> γίνονται καλοί γονείς??

    Πρώτον )
    Πόσοι γονείς έχουν δει ξαφνικά μπροστά τους το παιδί στην κρεβατοκάμαρα, η ποσα παιδιά δεν έχουν ακούσει τους γονείς τους να κάνουν ερώτα, και δεν εννοώ εσκεμμένα, εννοώ κατά λάθος, ένα λάθος που γίνεται συχνά.
    Περα από κι, τα παιδιά είναι πολύ παρατηρητικά στο κάθε τι.
    Κι ο γονιός είναι το αρχικό τους πρότυπο .

    Δεύτερον)
    Όταν λέμε σε τι οφελει να γνωρίζει ένα παιδί τα βίτσια των γονιών του , απαντώ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ !!!
    Κι από τι στιγμή που λες ότι ψηφίζεις - ΝΑΙ θα επηρέαζε αρνητικά την διαπαιδαγώγηση του παιδιού , δηλαδή αυτά τα < βίτσια > που έχουμε, δεν είναι νορμάλ όταν τυχαία τα ανακαλύψει ένα παιδί? θα λειτουργησουν αρνητικα μεσα του?
    Όποτε να πω σε ένα φίλο μου, μην κάνεις το λάθος και παντρευτείς για να γίνεις πατέρας από τι στιγμή που δηλώνει perv? κι η γυναικα του ειναι τελειως αρνητικη με τα < γουστα> του.
     
    Last edited: 2 Σεπτεμβρίου 2007
  5. capeaway

    capeaway Regular Member

    Απάντηση: Οι <ανώμαλοι> γίνονται καλοί γονείς??

    Συμφωνω οτι η μαθηση ειναι μια μιμητικη συμπεριφορα και οτι η πλειοψηφια δεν ειναι παντα σωστη. Όμως:
    1. Η πλειοψηφια εκφραζει την εποχη της και, αν δε θελουμε να κανουμε ακροβασιες, ειδικα σε τοσο λεπτα ζητηματα οπως η σεξουαλικη διαπαιδαγωγηση των παιδιων, θα πρεπει να τη συμβουλευομαστε με προσοχη.
    2. Η πλειοψηφια αλλαζει με το περασμα του χρονου προς το σωστοτερο.
    3. Οι μειοψηφιες κατα 99% ειναι λανθασμενες. Σε πολλες επιστημες εχουν ακουστει κατα καιρους μειοψηφιες οι οποιες εκαναν καποιο ντορο αλλα στο περασμα του χρονου ξεχαστηκαν γιατι τελικα η γνωμη τους δεν ειχε τιποτε να προσφερει.
     
  6. Phaedra

    Phaedra Regular Member

    Re: Απάντηση: Οι <ανώμαλοι> γίνονται καλοί γονείς??

    Με ολο τον σεβασμο, κανεις λαθος. Οι μελετες δειχνουνε στην συντριπτικη τους πλειοψηφια οτι παιδια που εχουνε μεγαλωθει απο gay ζευγαρια εχουνε παρεμφερη ποσοστα παρουσιασης ψυχοπαθολογικων προβληματων σε σχεση με διγονεικες οικογενειες ετεροφυλοφιλικων γονεων και δεν διαφερουνε απο τον γενικοτερο πληθυσμο σε σεξουαλικο προσανατολισμο (ετεροφυλια/ομοφυλοφιλια) η σε αλλες σεξουαλικες αποκλισεις.

    Περα απο αυτο, οι προσωπικες αποψεις/συστηματα αξιων του καθε ψυχολογου η ατομων που αρεσκονται να αυτοαποκαλουνται ετσι καιτοι υστερουν σε εκπαιδευση/εμπειρια, ειναι απλα αυτο-προσωπικες αποψεις. Αυτες τις εχουμε ολοι μας.
     
  7. month

    month Regular Member

    H ποιότητα του γονιού δεν μετριέται απο τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, νομίζω. Απλά το αν ένα παιδί νομίζει ότι το BDSM είναι μέσα στην νόρμα των πραγμάτων, τότε θα περιθοριοποιηθεί. Το σωστό είναι να εξηγήσουν οι γονείς στο παιδί τι τρέχει.
     
  8. capeaway

    capeaway Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Οι <ανώμαλοι> γίνονται καλοί γονείς??

    Δεν ειμαι ειδικος στο θεμα, αρα δεν επιμενω. Εσυ μπορει να εχεις διαβασει περισσοτερα πανω στο θεμα αυτο, οποτε παω πασσο.



    Σε καμια περιπτωση δεν αναφερομαι στους κοινους ψυχολογους. Αναφερομαι παντα σε καθηγητες ψυχολογιας ειδηκευμενους σε θεματα LGBT, και σε δημοσιευσεις τους που τυχαινει καμια φορα να διαβασω στο internet.
     
  9. Mirella_trans_Domme

    Mirella_trans_Domme Contributor

    Θα αναφερω κατι σχετικο.Tο γνωριζω απο προσωπικη πειρα, ειχα μια φιλη που πριν γινει trans υπηρξε crossdresser και πριν απο αυτο gay!
    Οταν ηταν ακομη gay ο πατερας του για να κλεισει καποια στοματα τον παντρεψε!
    Καρπος αυτου του γαμου ηταν μια κορη!
    Αργοτερα εκεινος χωρισε και η κορη του εμεινε με την μητερα της, μια και ο μπαμπας εφυγε απο το σπιτι και αρχισε να μοιαζει και αυτος με την εκ φυσεως μαμα!
    Οταν πλεον μεταλλαχτηκε απο crossdresser σε trans, και πηρε το ονομα Joanna η κορη πηγαινε σε τακτα διαστηματα και επισκεπτοταν τον πρωην πατερα της, αφου ηξερε φυσικα τι ακριβως ειχε συμβει!
    Ετυχε να βρισκομαι μπροστα σε καποιες συναντησεις τους!
    Φυσικα δεχοταν το παιδι του-της χωρις ιχνος μακιγιαζ, με τα ξανθα μαλλια πιασμενα πισω, με ενα πολυ φαρδυ πουκαμισο και ενα jean παντελονι.
    Με εξεπλητε το ποσο αυστηρο υφος ειχε, ελεγχε παντα με ποιους θα βγει η κορη του-της, που θα παει, να μην αργει να γυρισει σπιτι κλπ.
    Μου ελεγε "το παιδι μου πανω απ' ολα"!
    Ισως αυτο να λεει πολλα!!
     
  10. Maley

    Maley Contributor

    ..υπαρχει και μια άλλη διασταση..αυτη των "κρυφων", που ζουνε την οποια σεξουαλικη τους προτιμηση βουβα..μηπως και αυτοι άθελα τους δεν επηρεαζουν την διαπαιδαγωγηση των παιδιων τους κατα καποιο τροπο?
     
  11. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Μήπως η άποψη "να επιλέξει ανεπηρέαστο τις σεξουαλικές του προτιμήσεις" δεν είναι παρά μια "καραμέλα" για να πάρει τις ευθύνες από τα χέρια των γονιών; Πόσο πραγματικά μόνο του και ανεπηρέαστο θα διαλέξει;

    Μήπως είναι προτιμώτερο να του ειπωθεί αυτό που μπορεί να κατανοήσει ανάλογα με την ηλικία στην οποία βρίσκεται και να συνηθίσει / μάθει να μην θεωρεί απαγορευμένο αυτο που στην πραγματικότητα είναι άκρως φυσιολογικό όπως παράδειγμα η γύμνια των γονιών του και η ερωτική πράξη;

    Μήπως αυτό που προσπαθουμε ν' αποφύγουμε είναι οι δικές μας αναστολές;
     
  12. sapfw

    sapfw λιβελούλα Contributor

    Απάντηση: Οι <ανώμαλοι> γίνονται καλοί γονείς??

    MasterJp επιτρέψτε μου μια παρατήρηση:

    είναι άλλο η επίγνωση του σώματος, της διαφοράς φύλων και της αναπαραγωγικής διαδικασίας (που δε γίνεται αποκλειστικά για αναπαραγωγή αλλά κυρίως για απόλαυση -κι αυτό είναι κάτι που ο άνθρωπος το μαθαίνει στην εφηβεία) και που οφείλει ο γονιός να μάθει στο παιδί του, ελλείψει σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία, και άλλο η επίγνωση των σεξουαλικών του προτιμήσεων που είναι μια γνώση που τη συνειδητοποιεί μόνος του ένας άνθρωπος, όταν και αν είναι έτοιμος.


    ΥΓ. συγνώμη για τη μεγάλη πρόταση
     
Thread Status:
Not open for further replies.