Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ομοφοβικοί

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος jerry43, στις 11 Δεκεμβρίου 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. jerry43

  jerry43 New Member

  Έχω μιά απορία: πόσοι από του επισκέπτες τησ κοινότητας είναι είτε ομοφοβικοί είτε αρνητικοί απέναντι
  στους gay;
   
 2. jimboy

  jimboy Regular Member

  Απάντηση: Ομοφοβικοί

  me no(απέναντι στους gay)

  oμοφοβικοί τί είναι?.
   
  Last edited: 12 Δεκεμβρίου 2008
 3. Durcet

  Durcet In Loving Memory

  Το να προσπαθείς να βγάλεις αξιόλογα συμπεράσματα, σαν κάποια στατιστική, θέτοντας αυτό το ερώτημα νομίζω πως είναι λάθος. Πρώτον, γιατί σε μία προσπάθεια να ακολουθήσουν μία "politically correct" γραμμή, ελάχιστοι θα ήταν αυτοί που θα παραδέχονταν ανοιχτά πως είναι αρνητικοί απέναντι στους gay και δεύτερον, γιατί μεγάλο μέρος των επισκεπτών του forum δε μπαίνει στον κόπο να απαντήσει.

  Επί τη ευκαιρία, όμως, θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα: τι είναι αυτό που οδηγεί κάποιους στο να είναι ομοφοβικοί, αρνητικοί απέναντι στους gay, να τους απορρίπτουν σαν άτομα, κρίνοντας τους αποκλειστικά και μόνο από τη σεξουαλική τους προτίμηση;
   
 4. Incomplete_

  Incomplete_ Contributor

  Απάντηση: Ομοφοβικοί

  Τι σημαίνει ομοφοβία;

  του Λύο Καλοβυρνά

  Την ακούμε συχνά, τη διαβάζουμε ακόμα και στον Τύπο. Η ομοφοβία έχει μπει στο λεξιλόγιό μας, αλλά τι σημαίνει στ’ αλήθεια;

  Η εχθρικότητα και οι διακρίσεις απέναντι στους ομοφυλόφιλους είναι αναμφισβήτητο γεγονός. Πολλές φορές, αυτή η αρνητική στάση οδηγεί σε λεκτικές και σωματικές επιθέσεις εναντίον τους, με μόνη αιτία τη μεγάλη αντιπάθεια απέναντί τους. Ο κλινικός ψυχολόγος Weinberg αποκάλεσε τη στάση αυτή «ομοφοβία» και την όρισε ως μίσος και μισαλλοδοξία για τους ομοφυλόφιλους άντρες και γυναίκες και παράλογο φόβο για στενή επαφή μαζί τους. «Είναι ένας νοσηρός και παράλογος τρόμος που προκαλεί παράλογες συμπεριφορές, όπως φυγή ή επιθυμία να καταστρέψεις το αίτιο της φοβίας και ό,τι άλλο σου το θυμίζει».

  Η λέξη είναι δάνειο από την αγγλική homophobia, που ετυμολογείται από τις ελληνικές λέξεις ομό (ίδιος) και φοβία. Πρωτοχρησιμοποιήθηκε το 1969 από τον George Weinberg και έγινε γνωστή με το βιβλίο του Society and the Healthy Homosexual (1971).

  10% - Γκέι καθημερινότητα - Τι σημαίνει ομοφοβία;


  Όλες και όλοι μας έχουμε ακούσει τον όρο 'ομοφοβία'. Αναφέρεται στην αρνητική στάση εναντίον των γκέι και λεσβιών ή της ομοφυλοφιλίας γενικότερα. Πιστεύουμε σε γενικές γραμμές ότι η ομοφοβία είναι πρόβλημα που βιώνει η 'στρέιτ' κοινότητα, ειδικά οι στρέιτ άντρες.

  Δυστυχώς, όμως, η ομοφοβία δεν περιορίζεται στους ετεροφυλόφιλους. Ενώ το μεγαλύτερο μέρος της ψυχολογικής έρευνας επικεντρώνεται στις προκαταλήψεις των ετεροφυλόφιλων ενάντια στην ομοφυλοφιλία, η προκατάληψη των ομοφυλόφιλων ενάντια στην ομοφυλοφιλία είναι ένα πραγματικό φαινόμενο.

  Με το γενικό όνομα 'εσωτερικευμένη ομοφοβία,' πολλές λεσβίες και γκέι άντρες κρατούν κάποιες ίδιες στάσεις απέναντι στην ομοφυλοφιλία με τους αντίστοιχους ετεροφυλόφιλους.

  Έρευνες της ψυχολογίας προτείνουν ότι η 'εσωτερικευμένη ομοφοβία' είναι ένα φυσιολογικό μέρος της διαδικασίας του "coming out ", (της ανοιχτής αποδοχής της ομοφυλοφιλίας μας, σημ. μετ .), (Forstein , 1988; Maylon , 1982; Shidlo , 1994.)

  Οι γκέι και οι λεσβίες μεγαλώνουν σε έναν ετεροφυλόφιλο κόσμο ο οποίος συνεχώς τους τονίζει ότι κάνουν λάθος. Μεγαλώνουμε πιστεύοντας ότι η ετεροφυλοφιλία είναι η μοναδική επιλογή και η ομοφυλοφιλία είναι διαστροφή.

  Έτσι, πολλές νεαρές γυναίκες και νεαροί άντρες πέφτουν θύματα του ορισμού του Shidlo (1994) που ορίζει την εσωτερικευμένη ομοφοβία: «Μία σειρά από αρνητικές στάσεις και επενέργειες κάποιου ή κάποιας προς την ομοφυλοφιλία άλλων ατόμων και προς ομοερωτικά στοιχεία του/της εαυτού του/της» (σελ. 178).

  Αυτά τα συναισθήματα μπορούν σοβαρά να εμποδίσουν την διαδικασία της αυτο-αποδοχής από την οποία πολλές λεσβίες και πολλοί γκέι πρέπει να περάσουν έτσι ώστε να 'βγουν απ' το ντουλάπι'.

  Επίσης είναι δυνατόν να υπάρχει και άλλος τύπος εσωτερικευμένης ομοφοβίας. Οι ερευνητές ψυχολογίας Fassinger και Miller (1996) εξηγούν ότι υπάρχουν δύο μοντέλα ανάπτυξης της ταυτότητας για λεσβίες και γκέι άντρες:

  1. η ανάπτυξη της σεξουαλικής ταυτότητας σε ατομική βάση η οποία συμπεριλαμβάνει την αποδοχή του ομοερωτικού προσανατολισμού, και

  2. η ανάπτυξη μίας ταυτότητας ως μέλους μίας ομάδας, που εμπεριέχει την αποδοχή της ιδιότητας του μέλους μίας καταπιεσμένης ομάδας και η οποία αναπτύσσει σχέσης μέσα στην ομάδα (Fassinger & Miller , 1996; όπως αναφέρεται στο Mayfield (2001) p . 55). Έτσι, θα μπορούσε κάποιος ή κάποια να αποδεχτεί τον/την εαυτό του/της, αλλά να μην αποδέχεται την λεσβιακή και γκέι κοινότητα γενικότερα.

  Η αρνητική στάση απέναντι στην γκέι κουλτούρα μπορεί να ειδωθεί ως ένας εναλλακτικός τύπος της εσωτερικευμένης ομοφοβίας.

  Αυτό μπορεί να εξηγήσει και την επικρατούσα αρνητικότητα απέναντι σε υπο-ομάδες της λεσβιακής και γκέι κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων των αμφισεξουαλικών, τρανς ανδρών και γυναικών και των τραβεστί. Χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να μελετηθεί αυτό το συγκεκριμένο στοιχείο της εσωτερικευμένης ομοφοβίας.

  Είναι εύκολο να δείχνουμε με το δάχτυλο μια άλλη ομάδα και να λέμε, 'Αυτοί είναι υπεύθυνοι για όλες τις αδικίες απέναντί μου.'

  Είναι όμως τελείως άλλο πράγμα να κοιτάξουμε μέσα μας και να συνειδητοποιήσουμε ότι κάποιες προκαταλήψεις μπορεί να υπάρχουν και μέσα μας. Η εσωτερικευμένη ομοφοβία δεν είναι τελείως κατανοητή ακόμα. Μπορεί όμως να κατατροπωθεί από τις χιλιάδες των λεσβιών και τους χιλιάδες των γκέι ανδρών που έχουν μάθει να δέχονται τον εαυτό τους κάτι που επιβεβαιώνεται από τους γύρω τους.

  Ξεπερνώντας την ντροπή μέσα μας είναι το πρώτο βήμα προς την αυτο-αποδοχή και, με τη σειρά της, ακολουθεί η αποδοχή της γκέι, λεσβιακής, τρανς και αμφί κοινότητας.

  Εσωτερικευμένη ομοφοβία | Internalised homophobia

  Και μια πιο απλή δική μου ερμηνεία:Ομοφοβία είναι :α.η προβολή του κρυπτομοφυλόφυλου ή ακόμα και ομοφυλόφυλου ατόμου,που αντιπαθεί τους ομοφυλόφιλους,τους αποστρέφεται ή και βάλλεται ποικιλότροπα εναντίον τους,επειδή αρνείται να δεχθεί την ίδια του τη φύση..

  και β.Η γενικότερη φοβία προς τους ομοφυλόφυλους ως "διακινητές" νοσημάτων και φορείς "διεφθαρμένων τάσεων και στάσεων ζωής"..

  Πάντως!

  Ως gay μέλος του φόρουμ στα τρία αυτά χρόνια,με εξαίρεση 2-3 χαζοπικαρίσματα,ουδέποτε ένιωσα προσωπικά εχθρική στάση από άλλα μέλη του φόρουμ .. Μάλιστα σε συναντήσεις απέφευγαν να πούνε :αδελφή,πούστης κτλ ή όποτε ξέφευγε από κανέναν ατάκα τύπου :"του πούστη" μου ζητούσαν και συγνώμη.Κάποια στιγμή πρέπει να βρω τρόπο να κάνω τουλάχιστον αυτούς που με ενδιαφέρουν σαν διαδικτυακοί ή μη φίλοι να εκφράζονται πιο χαλαρά απέναντι μου..   Καταλαβαίνω πότε κάποιες εκφράσεις χρησιμοποιούνται ως ατάκες καθομιλουμένης και πότε ως σπόντες  

  Ελάχιστα πάλι ήταν τα μέλη που εξέφρασαν καθαρά ρατσιστικές απόψεις απέναντι στην ομοφυλοφιλία και ένα ειδικότερα που μου 'ρχεται στο μυαλό έφαγε σουτάρισμα που τρύπησε δίχτυα και εξέδρες μαζί(μέχρι και τον Πλεύρη θα αγανακτούσε  )..

  Γενικά θα έλεγα το εξής και το πιστεύω:μακάρι και στα lgtb fora να επικρατούσε εστω ως ένα σημείο η ελευθεριότητα και η απενοχοποίηση που επικρατεί εδώ μέσα   Περιττό να πω πως για 'μένα που τα βλέπω τελείως ιδεολογικά τα lgtb ζητήματα,τα gay fora είναι αυτοαπαγορευμένα(δεν τολμάω να πλησιάσω γιατί ξέρω πως θα νευριάσω με το πρώτο ζήτημα και θα γίνει του π@@ταναριού εκεί μέσα..).. Τα flame που έχω πάρει μέρος εδώ μέσα είναι παιδότοπος μπροστά σε flames σε gay fora..  


  Έχεις λόγο που ρωτάς ή ρωτάς εγκυκλοπαιδικά; Και εμένα μου φαίνεται περίεργο αυτό σου το ερώτημα για πολλούς λόγους..
   
  Last edited: 12 Δεκεμβρίου 2008
 5. jimboy

  jimboy Regular Member

  Απάντηση: Ομοφοβικοί

  Θένκιου
   
 6. Incomplete_

  Incomplete_ Contributor

  Απάντηση: Ομοφοβικοί

  Γιου γουέλκαμ!(λαβ γιορ μπρίτις άξεντ  )
   
 7. jimboy

  jimboy Regular Member

  Απάντηση: Ομοφοβικοί

  Αυτό τόχω κλέψει απ τον πανούση

   
  Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
 8. isnogood

  isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

  οφειλω να ομολογησω πως προσωπικα ειμαι σε συγχυση ...
  απο την μια η αισθητικη , η λογική και το αισθημα μου περι ισοτητας με κανουν να μην ξεχωριζω σε τιποτα και να μην λαμβανω καν υπ'οψην την σεχουαλικη αυτη ιδιαιτεροτητα ενος συναθρωπου ....
  το προβλημα ξεκινησε με την θρησκευτικη μου προοδο οπου μαχονται ολοι να μου αποδειξουν πως η ομοφυλλοφιλια δεν εχει καμια σχεση με ανεξελεγκτες κληρονομικοτητες ή γονειδια , αλλα απο την ολησθηση της συμπεριφορας που πηγαζει απο την ελευθερη βουληση ...
  Μεχρι σημερα δικαιωνα και κατ'επεκταση , μου ηταν ηθικα , αισθητικα και κοινωνικα αδιαφορη η ομοφυλλοφιλια ... το εχω αποδειξει στην ιδια την εργασια .... αλλα η λογικη μου πατουσε πανω στο τεκμηριο της μη επιλογης .. οτι οι ομοφυλλοφιλοι ΔΕΝ επελεξαν να ειναι αυτο που ειναι ... δυστυχως αυτο φαινεται οτι μου το ανατρεπουν σιγα σιγα παρουσιαζοντας σεβαστα στοιχεια που αποδεικνυουν καθαρη επιλογη ...
  Το ολο θεμα ξεκινησε οταν δαιπιστωσαν (οι πνευματικοι μου δασκαλοι) πως απασχολω τετοια ατομα στην εργασια μου ... Φυσικα εγω ειμαι απολυτα ικανοποιημενος και δεν τιθεται κανενα θεμα συσχετισεις της εργασιας μου με τις θρησκευτικες μου αναγκες ... ποσο μαλλον οταν ειδικα η κοπελα αλλαζε καθε 2-3 μηνες δουλεια και βιωνε την εκμεταλευση και τωρα εχει κλεισει 1+ χρονο δουλειας μαζι ..... (μονο η φιλη της θελει να μου κανει βουντου.. ακομα και αυτο το ζηλεψε..  τεσπα .. ) .. και ειμαστε πολυ ικανοποιημενοι και οι δυο απο την συνεργασια αυτη ...
  με ενοχλει που απο την μια θελω να κανω αυτο που θεωρω σωστο (σε σχεση με τον Θεο) και απο την αλλη φαινεται οτι αυτο ενεργοποιει θεματα που δεν με ενδιαφερει να ασχοληθω μαζι τους ...
  ωστοσο εδωσα μια απαντηση καταπελτη λεγοντας στους δασκαλους μου πως η υπαλληλος μου αξιζει για 5 αντρες και πως δεν τιθεται θεμα αμφισβητησεις ... για την ωρα δεν μου εχουν ξαναμιλησει για το θεμα αυτο ....
  απλα ειμαι ειλικρινεις .. δεν εχω κακη προθεση ή να προσβαλω ...
   
  Last edited: 12 Δεκεμβρίου 2008
 9. Felicia

  Felicia Regular Member

  Ο Θεός έχει σημαντικότερα πράγματα να κάνει απ' το να ασχολείται με το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του  
  αλλά δεν τα κάνει...
  Προσωπική γνώμη περί Θεού - δεν θέλω να θίξω κανενός τις απόψεις.
   
 10. underherfeet

  underherfeet πέρα βρέχει Contributor

  Μα.... η διαφορετικοτητα τους.Οτιδηποτε ειναι διαφορετικο απο μας ,("μας" εννοωντας το μεσο πολιτη)
  θεωρειται δυναμει απειλη.Διαταρασσει τις ισορροπιες ,τις συνηθειες,τους κανονες.Οι αντιεξουσιαστες απειλουν την περιουσια μας την ταξη και την ασφαλεια μας,οι ομοφυλοφιλοι την ηθικη μας ,ασε που μπορει να μαγαρισουν και τον γυιο μας(κυριως), η την κορη μας.Μακρυα!!!
   
 11. cider

  cider Kitchen master

  Στο συγκεκριμένο θέμα με χαρακτήριζε επί χρόνια ένας τρομερός διχασμός. Ενώ οι εν γένει πεποιθήσεις μου μού υπαγόρευαν την πλήρη αποδοχή των ομοφυλόφιλων, ένας διάολος βαθιά μέσα μου μού προκαλούσε αυτόν ακριβώς τον παράλογο φόβο (; ). Ο διχασμός αυτός ενισχυόταν από το γεγονός ότι στην προσωπική μου επαφή με ομοφυλόφιλα άτομα δεν αντιμετώπιζα το παραμικρό πρόβλημα ούτε καν ένιωθα κάποια αμηχανία -- όλα τα σκατά ήταν στο μυαλό μου όταν βρισκόμουν μονάχος μου.
  Από το χάλι αυτό με γλίτωσε η Υ μου, η οποία με βοήθησε (με πίεσε, θα μπορούσα να πω) να το ξεπεράσω.
  Και την ευχαριστώ.
   
 12. jimboy

  jimboy Regular Member

  Απάντηση: Re: Ομοφοβικοί

  Εύγε για την "απάντηση καταπέλτη"
  θυμώνω κάθε φορά που ακούω παρόμοια περιστατικά και φρονώ πως η συγκεκριμένη στάση από πλευράς τους απλά αδικεί τους ίδιους!
  Έυγε για την ικανότητα που έχεις να μπορείς να παίρνεις την καθοδήγηση που αναζητάς χωρίς να επηρεάζεσαι σε θέματα στα οποία έχεις διαφορετική αντίληψη! Εγώ το προσπάθησα αλλά δεν μου βγήκε!
  Λίγοι πνευματικοί δάσκαλοι έχουν κάνει πραγματική ειρήνη με την σεξουαλικότητα τους-δική μου διαπίστωση από προσωπική επαφή.
   
Thread Status:
Not open for further replies.