Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πέθανε η γηραιότερη νέα μητέρα στον κόσμο

Συζήτηση στο φόρουμ 'Ειδήσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 30 Ιουλίου 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Ricardo

    Ricardo Staff Member

    Πέθανε σε ηλικία 69 ετών η γηραιότερη νέα μητέρα, η οποία σε ηλικία 66 ετών έφερε στον κόσμο μετά από εξωσωματική, δίδυμα, τα οποία σήμερα είναι 3 ετών. Η Ισπανίδα Carmen Bousada ήταν η μεγαλύτερης ηλικίας νέα μαμά παγκοσμίως, εγείροντας συζήτηση σχετικά με τη μητρότητα σε τόσο μεγάλη ηλικία.

    Ο αδερφός της δεν ανακοίνωσε την αιτία του θανάτου της αν και ο Τύπος έγραψε ότι διαγνώστηκε με όγκο λίγο μετά τη γέννηση των διδύμων.

    Αφιέρωσε τη ζωή της στη φροντίδα της μητέρας της, η οποία πέθανε σε ηλικία 101 ετών. Στη συνέχεια αποφάσισε να γίνει μητέρα. Απευθύνθηκε σε κλινική στην Καλιφόρνια όπου απέκρυψε την πραγματική της ηλικία και στη συνέχεια δήλωσε πως η μακροβιότητα της μητέρα της ήταν καλός οιωνός για εκείνη καθώς θεωρούσε ότι θα μπορέσει να μεγαλώσει τα παιδιά της.

    Μετά τη γέννηση των γιών της, τον Δεκέμβριο του 2006, η Bousada εξήγησε το λόγο που παραπλάνησε τους γιατρούς για να γίνει μητέρα. ‘Πιστεύω ότι κάθε γυναίκα θα πρέπει να γίνεται μητέρα τη σωστή στιγμή για εκείνη. Συχνά οι περιστάσεις είναι δύσκολες και ίσως τα πράγματα να μην έπρεπε να γίνουν έτσι, αλλά αυτός ήταν ο μόνος τρόπος να πετύχω αυτό που πάντα ονειρευόμουν’, είχε δηλώσει.

    Στις αρχές του 2005, η Bousada υποβλήθηκε σε ορμονική θεραπεία για να αναστρέψει σχεδόν 20 χρόνια εμμηνόπαυσης και πούλησε το σπίτι της για να πληρώσει την εξωσωματική.

    Δήλωσε στην κλινική ότι ήταν 55 ετών. Όταν γέννησε, μπήκε στα ρεκόρ Guinness ως η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο, που έγινε μητέρα.

    Ο γιατρός της δήλωσε ότι η γυναίκα αλλοίωσε την ημερομηνία γέννησης σε έγγραφα που έφερε από την Ισπανία.

    Ο Sahakian δήλωσε ότι για την εμφύτευση χρειάστηκαν ωάρια από νεότερη γυναίκα και σπέρμα δότη, ενώ χρησιμοποίησε ορμονική θεραπεία για να αναζωογονήσει τη μήτρα της Bousada, καθώς η γυναίκα ήταν σε εμμηνόπαυση για 18 χρόνια. Η ορμονοθεραπεία διήρκεσε 3 εβδομάδες. Ο Sahakian δήλωσε πως δεν πιστεύει πως η ορμονοθεραπεία αύξησε τον κίνδυνο καρκίνου της γυναίκας.

    Ο Ισπανικός νόμος υποβοηθούμενης αναπαραγωγής δεν θέτει όριο στην ηλικία της μητέρας αλλά οι δημόσιες και ιδιωτικές κλινικές έχουν ανεπίσημη συμφωνία να θέτουν όριο τα 50 χρόνια, με βάση συστάσεις της επιστημονικής κοινότητας.

    Ο Allan Pacey, γραμματέας της Βρετανικής Ένωσης Γονιμότητας δήλωσε ότι η Ενωση συνιστά η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή γενικά να γίνεται σε γυναίκες έως την ηλικία των 50-φυσιολογικη ηλικία εμμηνόπαυσης.

    ‘Το σκεπτικό είναι ότι η φύση δεν σχεδίασε τις γυναίκες να επιλέγουν την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή πέρα από τη φυσιολογική εμμηνόπαυση’, δήλωσε. ‘Όταν μια γυναίκα ξεπεράσει τα 50 η φύση προσπαθεί να πει κάτι.’ Πιστεύει ότι πολλοί άνθρωποι θα ανησυχούν να προσφέρουν αγωγή σε γυναίκες που έχουν φτάσει τα 60 χρόνια. Θεωρεί πως γενικός κανόνας είναι ότι όταν μια γυναίκα μένει έγκυος και πιθανόν δεν θα δει τα παιδιά της να πηγαίνουν στο πανεπιστήμιο βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση.

    Η Ρουμάνα Adriana Iliescu, που γέννησε και αυτή στα 66, εξέφρασε θλίψη για το γεγονός. Η κόρη της είναι δραστήρια, ενώ η ίδια δεν θεωρεί ότι γερνά αλλά πως η εγκυμοσύνη τη διατήρησε νέα.


    Πηγή
     
Thread Status:
Not open for further replies.