Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ποινικοποίηση της πορνείας;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος camera_obscura, στις 11 Δεκεμβρίου 2011.

  1. camera_obscura

    camera_obscura Regular Member

    Τη κατάργηση της πορνείας πρόκειται να συζητήσει η γαλλική Εθνοσυνέλευση μέσω της ποινικοποίησης της πληρωμής για σεξ. Αν το συμβολικό κείμενο που έχει συντάξει διακομματική επιτροπή περάσει, στη συνέχεια θα καταρτιστεί σχετικό νομοσχέδιο.

    Το κείμενο ζητεί την κατάργηση σε μια στιγμή που «η πορνεία μοιάζει να γίνεται ρουτίνα στην Ευρώπη». Οι βουλευτές που συνέταξαν το κείμενο προωθούν την επιβολή ποινής κάθειρξης έξι μηνών και προστίμου 3.000 ευρώ για τους πελάτες των πορνών.

    Σύμφωνα με τους ίδιους, η ποινικοποίηση των πελατών «είναι ο καλύτερος τρόπος να δούμε την πορνεία να μειώνεται στην Γαλλία, δεδομένου ότι όλες οι χώρες που έχουν επιβάλει ρυθμίσεις στη δραστηριότητα αυτή, έχουν παρατηρήσει αύξηση».

    Με την ισχύουσα νομοθεσία, η Γαλλία επισήμως φιλοδοξεί να καταργήσει την πορνεία, αλλά η ίδια η πορνεία δεν αποτελεί έγκλημα.


    Πηγή: Newsbeast.gr | ΚΟΣΜΟΣ : «Πόλεμο» στην πορνεία κηρύσσει η Γαλλία

    Κατά τη γνώμη σας, πρόκειται για μέτρο που αφορά σε κοινωνική πρόοδο ή οπισθοδρόμηση;
     
  2. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    την κατάργηση της νόμιμης πορνείας δηλαδή ? γιατί όλες όσες δεν έχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος παράνομες είναι έτσι κι αλλιώς.
     
  3. SadisticUsage

    SadisticUsage Regular Member

    Απάντηση: Ποινικοποίηση της πορνείας;

    Η γνώμη μου είναι πως είναι ένα επάγγελμα λειτούργημα. Δεν θα πρέπει να οδηγηθεί στην ποινικοποίησή της αλλά αντίθετα όσα άτομα το εξασκούν να προστατεύονται και με νομικό τρόπο.
    Η νόμιμη πορνεία μπορεί να αποφέρει έσοδα από έναν κλάδο που πάντα θα υπάρχει,βοηθάει στην μεγαλύτερη ασφάλεια όσων κινούνται στον συγκεκριμένο χώρο καθώς και βοηθάει στο να μειωθούν τα περιστατικά εκμετάλευσης.
     
  4. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Ποινικοποίηση της πορνείας;

    τεράστιο λάθος αλλά από όσο έχω καταλάβει, οι εκπρόσωποι ενός κράτους και διάφοροι άλλοι οργανισμοί του κράτους έχουν μεγαλύτερα έσοδα από την μαφία
     
  5. Noardos

    Noardos Regular Member

    Απάντηση: Ποινικοποίηση της πορνείας;

    Τα ακούς Ελλαδίτσα που ψάχνεις για ανάπτυξη κι ανάπτυξη δεν βλέπεις;
    Η Ολλανδία εδώ και μερικά χρόνια δεν είναι αυτή που ήταν κάποτε όσον αφορά τον σεξοτουρισμό.
    Ευκαιρία για business!Στρώστε νόμους, πλαίσια, και καιρός για επιχειρηματικότητα!
    Πέραν του αστείου (που δεν είναι και τόσο αστείο).

    Χειρότερα και από τον μεσαίωνα θα γίνουν αυτοί οι Γάλλοι.
    Το αρχαιότερο επάγγελμα-¨λειτούργημα¨ σε αυτόν τον πλανήτη τα γαλλάκια θέλουν να το ποινικοποιήσουν.
    Η πορνεία για ένα ποσοστό του πληθυσμού είναι ανάγκη.
    Σε άλλες χώρες, υπάρχουν ιερόδουλες με σπουδές - γνώσεις ψυχολογίας που παρέχουν με μικρό τίμημα τις υπηρεσίες τους σε κινητικά ανάπηρους, αντί λοιπόν να στραφούν προς αυτήν την κατεύθυνση στρέφονται στο μαύρο χρήμα και στην παρανομία και την αρρώστια.
    Άντε να προχωρήσουμε σιγά σιγά και σε ευνουχισμούς - στειρώσεις.
    Και το ελληνικό ανέκδοτο...
    Εκδίδονται άδειες ασκήσεως επαγγέλματος για ιερόδουλες αλλά δεν εκδίδονται άδειες για οίκους ανοχής. 
     
  6. vautrin

    vautrin Contributor

    Ο δρόμος για την Κόλαση είναι στρωμένος με τις καλύτερες προθέσεις κι όπως οι άνθρωποι δεν διδάσκονται απ’ τα λάθη τους, έτσι και τα κράτη δεν διδάσκονται απ’ την ιστορία τους. Όταν οι δύο αυτές αρχές συνδυαστούν, τότε προκύπτουν παρόμοια νομοθετήματα που επαναλαμβάνουν το φιάσκο προηγούμενων κατασταλτικών πολιτικών που αποσκοπούσαν στην πάταξη του αλκοολισμού ή της τοξικομανίας.

    Από την ενημέρωση που έχουμε δεν είναι πολύ σαφές αν στόχος της εκστρατείας είναι η εξάλειψη της σωματεμπορίας και του trafficking ή της πορνείας εν γένει. Αν ισχύει το πρώτο, τότε ένας ευγενής σκοπός επιδιώκεται με ατελέσφορα μέσα. Αν ισχύει το δεύτερο, πρόκειται για μια ανεδαφική, πουριτανικά ηθικολογική σταυροφορία καταδικασμένη ν’ αποτύχει.

    Κατ’ αρχήν λοιπόν δεν τίθεται θέμα προοδευτικότητας αλλά αποτελεσματικότητας: όπως ακριβώς η Ποτοαπαγόρευση στην Αμερική του Μεσοπολέμου όχι μόνο δεν κατάφερε να εξαλείψει τον αλκοολισμό αλλά αντίθετα εξέθρεψε μια γιγαντιαία εγκληματική οργάνωση σαν την Μαφία, έτσι κι η παρούσα πρωτοβουλία στοιχηματίζω πως όχι μόνο δεν θα περιορίσει την πορνεία και την σωματεμπορία, αλλά αντίθετα θα καταστήσει εκδιδόμενες και πελάτες έρμαια ενός πανίσχυρου διεθνούς κυκλώματος προαγωγών που θ’ αναλάβει με το αζημίωτο την «προστασία» αμφοτέρων. Δεν είναι τυχαίο πως οι πρώτες που εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους με το προτεινόμενο μέτρο, ήταν οι ίδιες οι πάντα ρεαλίστριες πόρνες, μέσω των νόμιμων συνδικαλιστικών τους οργανώσεων.

    Προσωπικά τάσσομαι υπέρ της νόμιμης κι απρόσκοπτης άσκησης της εθελοντικής, συναινετικής πορνείας υπό ιατρικό και φορολογικό έλεγχο. Δεν συμφωνώ με την αποποινικοποίηση της μαστρωπείας, θέλω η πόρνη να είναι αποκλειστικός κύριος του κορμιού της και των κόπων της. Πιστεύω επίσης πως κι η ιδιότητα του πελάτη πρέπει να είναι ποινικά κολάσιμη σε τρεις περιπτώσεις: όταν εν γνώσει του συνευρίσκεται με ανήλικο άτομο ή με θύμα καταναγκαστικής εκπόρνευσης ή όταν κατά την διάρκεια της συνεύρεσης κακοποιεί την ιερόδουλο, κάτι που δυστυχώς συμβαίνει συχνάκις. Απ’ όσο ξέρω, ο νομοθέτης έχει προνοήσει μόνο για την πρώτη και την τρίτη περίπτωση αλλά στη πράξη τα δικαστήρια τιμωρούν αποκλειστικά την πρώτη κι αυτή λίαν επιεικώς και σπανίως.

    Αν πάντως ψηφισθεί κι εφαρμοστεί στην Ελλάδα παρεμφερής νομοθεσία, να έρχεστε που και που να με βλέπετε στο επισκεπτήριο της φυλακής, κι ας μη μου φέρνετε τσιγάρα. Το κάπνισμα κόβεται ευκολότερα από τον αγοραίο έρωτα.  
     
  7. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Ποινικοποίηση της πορνείας;

    Eπειδή δεν γνωρίζω πώς αντιμετωπίζει νομοθετικά μέχρι σήμερα η Γαλλία την πορνεία και το κείμενο που αναρτήθηκε είναι ασαφές, μήπως κάποιος ξέρει να μας πεί, ώστε να διαμορφώσουμε άποψη κάπως πιο θεμελιωμένη?
     
  8. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Ποινικοποίηση της πορνείας;


    Πηγή: kathimerini.gr | Η Γαλλία κατά της πορνείας



    Από την Ελλάδα μέχρι και τη Γαλλία αυτοί οι σοσιαλιστές αποδεικνύονται και πάλι πολύ… μπροστά.

    Κατά τα άλλα συνήθως κατηγορούν για συντηρητισμό όλους τους υπόλοιπους  
     
  9. tyfeas

    tyfeas In Loving Memory

    Απάντηση: Re: Ποινικοποίηση της πορνείας;

    Πολυ καλο ποστ vautrin, συμφωνω.
    Οπου υπαρχει χρημα θα υπαρχουν και οι επιτηδιες/οι που θα προσπαθουν να εκμεταλλευτουν καταστασεις και ιεροδουλες με οιονδηποτε τροπο.
    Εδω μεχρι την τεχνη του S/M εμπορικοποιησαμε σε Smart Money Art , τις πορνες θ'αφηναμε ησυχες?
     
  10. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Ποινικοποίηση της πορνείας;

    Αν κατάλαβα καλά μεταθέτει την ποινική ευθύνη στον πελάτη ενώ οι ιερόδουλες απάλλασονται από αυτήν? Οπότε ουσιαστικά η διάκριση νόμιμης και παράνομης πορνείας, αναφορικά με τις ιερόδουλες παύει?
     
  11. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Ποινικοποίηση της πορνείας;

    Ο Σαρκοζί, απο την στιγμή που παντρεύτηκε το μανεκέν και πηδάει δωρεάν..., δεν χρειάζεται άλλες ερωτικές υπηρεσίες επι πληρωμή από άλλες πόρνες,.... οπότε μάλλον γ΄ αυτό ποινικοποιεί την πορνεία και τιμωρεί και τους πελάτες αυτής.... 

    Δείτε όμως τι γίνεται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και δεν μιλάω μόνο για την πορνεία αλλά για το πόσο ανοιχτοί είναι στην διερεύνηση της σεξουαλικότητας!

    http://anakatevontas.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html

    Αυστρία: Ανοίγει τις… πύλες της η πρώτη «Σχολή Καλού Σεξ» | karfitsa.gr

    Υγ. Υπ΄ όψιν ότι, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Παρίσι και συγκεκριμένα στο δάσος της Βουλώνης, μαζεύονται τα βράδια περίπου 3000-4000 εργάτριες του σεξ....,  (βλπ πόρνες) χωρίς να έχουν κανένα υγειονομικό έλεγχο, από τις οποίες κάνουν σεξ χωρίς προφύλαξη το 60% αυτών. Είμαι της άποψης λοιπόν ότι όλο αυτό με την χύμα πορνεία στην Γαλλία έπρεπε να αλλάξει, όχι όμως με την ποινικοποίηση της αλλά με τον κρατικό έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

    Αυτά ως πρός το αλαλούμ με την πορνεία στην Γαλλία.
    Όμως, θα πρέπει να πούμε ότι έχουν τα περισσότερα και τα καλύτερα μετά την Ολλανδία swingers club και αρκετά bdsm club, που διοργανώνουν πολύ καλά θεματικά πάρτυ και γενίκα οι περισσότεροι Γάλλοι/ίδες είναι ανοιχτόμυαλα άτομα σε ό,τι έχει να κάνει με την σεξουαλικότητά τους !

    Γενικά όμως ένας πουριτανισμός υπάρχει ακόμα στην Γαλλία.
     
    Last edited: 12 Δεκεμβρίου 2011
  12. Sado_M

    Sado_M Owner of pet kathavra

    Απάντηση: Ποινικοποίηση της πορνείας;

    Όχι στη ποινικοποίησητης πορνείας



    Λόγοι:
    • Στέρηση δικαιώματος ζωής και επιλογής του εκδιδόμενου.​
    • Διαστρέβλωση προσωπικότητας και τρόπου ζωής του εκδιδόμενου είθε καθαυτό ορίσει και ακολουθήσει ( γλυκιά “Dolce Vita” ανέμελα, για διάφορους προσωπικούς λόγους ).​
    • Δυναστευτικός περιορισμός καλλιτεχνικών και δημιουργικών τάσεων που απορρέουν από την προσπαθειών έκθεσις για έκδοση των εκδιδομένων (μοντέρνα μορφή πόρνης = καλλιτέχνιδα, και αντιστρόφως. H ειδος καλλιτεχνίας για τους μετέχοντας).​
    • Μείωση οικονομικών που αφορά όλο το φάσμα εργασιών με τελικό προϊόν τη έκδοση (πορνεία σαν τρίτη κατά σειρά βιομηχανία, μετά την αστροφυσικής και πολεμικής).​
    • Κατάργηση νομίμου ελέγχου από την πολιτεία για την καθαυτό φύση του ανθρωπίνου είδους ( “vanilla” σύζυγοι επιζητούν κάρπωση των επιθυμιών τους χρησιμοποιώντας σαγήνη, σκέρτσο και νάζι τους, και όχι με την ευθεία κατάφαση). ​
    • Αύξηση εγκληματικότητας από έλλειψις προσωπικής εκτόνωσης (παρότρυνση βιασμού).​
    • Αύξηση εγκληματικότητας από τάσεις ψυχισμού ατόμων με έντονο επιθυμητικό και θυμοειδή χαρακτήρα (βιαστές εκ του φυσικού).​
    • Εξάλειψη προστασίας μη διατεθειμένων ατόμων προς έκδοση (θύματα βιασμού).​
    • Μείωση ευκαιριών μάθησης, οικειότητας, αναγκών περιέργειας και εύκολης προσέγγισης των εφήβων σε δραστηριότητες ερωτικού περιεχόμενου ( προσέγγιση εκτός οικογενειακού κύκλου, πρώτα σκιρτήματα ερωτικής παρουσίας, όχι με την ξαδέρφη, ξάδερφο, αδερφή, αδερφό κλπ).​
    • Κατάργηση επαγγέλματος, κοινωνικής υπηρεσίας, και κοινωνικού τομέα. Κατάργηση ευκαιριών προσωπικής δημιουργικής ανάπτυξης υποκειμένου.​
    • Ανεξέλεγκτη αντικειμενική χρησιμοποίηση υποκειμένου με ώθηση στη βαναυσότητα.​
    • Έλλειψη αλληλεγγύης πληθυσμού από κράτη Ανατολικής και Δυτικής περιφέρειας υδρογείου, όπου ιδίως στη Ανατολική περιφέρεια “οι σεξουαλικές υπηρεσίες” υπαγόταν παλιότερου θεσμού κοινωνικής παροχής από άνεργους στην πολιτεία, και κοινωνικής πρόνοιας σε ηλικιωμένους με αποθανόντα σύζυγο, επ' εξαίρεση φυλακισμένους κλπ, από καταγεγραμμένες και καταχωρημένες μητέρες σαν αντικείμενα ¨σεξουαλικών υπηρεσιών”, οι οποίες μητέρες είχαν ζητήσει την άμβλωση των εμβρύων τους για διάφορους λόγους, από τις τότε Κρατικές Αρχές της περιφέρεια τους. Στην περίπτωση των ανέργων το αντικείμενο ήταν η παροχή συντροφικότητας αλλά υπό τον όρο πλήρης διαθεσιμότητας στο συνοδευόμενο, και στην περίπτωση της κρατικής “σεξουαλικής υπηρεσίας” πλέον, το αντικείμενο ήταν αυτό που ονομάζεται πορνεία τη σήμερον. Και τις δυο περιπτώσεις το αντάλλαγμα ήταν η ευκαιρία εκτός βιομηχανικής, αγροτικής παραγωγής κλπ, το κουπόνι σίτισης, η δωρεάν παροχή διαμονής, θέρμανση, απόλαυση συγκοινωνιών κλπ. Όμως οι τότε νοοτροπίες παραμένουν αμυδρές μέσα από την παράδοση, δημιουργώντας ένα νέο συνονθύλευμα αντιλήψεων, όπως ο θρύλος του Ολυμπιακού για παράδειγμα. Κατά τα άλλα ο Ολυμπιακός σήμερα είναι μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα επαγγελματιών ποδοσφαίρου. Συζητήσεις και διασταυρώσεις πληροφοριών για τις παραπάνω αναφερόμενες κρατικές υπηρεσίες, ανάγονται στο χώρο της σημερινής Μολδαβίας, άλλοτε Μολδοβλαχία, και παλιότερης Μπασαραμπίας (βλέπε Wikipedia Basarabia), όπου συναντιόταν το φαινόμενο σκλαβοπάζαρου μεταξύ Αράβων και Γότθων, Βαβαρών, Σαξόφωνων, Σκανδιναβών κλπ, και το φαινόμενο της εξειδίκευσις προορισμού και τοπικής παράγωγης της αναλογίας δέκα συντρόφων ανά κάθε μέλος αντιπρόσωπο της ανώτερης βουλής (Duma), στους νεότερους χρόνους της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Κάτι σαν τον Ολυμπιακό, όλο και πιο οργανωμένα.​
    Ναι στη διαφορετική μορφή, η διαφοροποίηση της πορνείας, στη μορφή συνοδείας​



    Λόγοι:​

    • Αλλαγές κοινωνικής δομής, και αποξένωσης κοινωνικών στοιχείων.
    • Η απόλαυση ζωής υποκειμένου σε εντασσόμενη παραγωγή, δικαίωμα συνοδείας κατά επιλογή.​
    • Συσχετισμός και επαφή με σωματότυπου συντρόφου όπου σε άλλες συνθήκες πλην της εντεταγμένης πορνείας δεν θα μπορούσε να είναι εύλογο. Η έντονη άλλα ανεκπλήρωτη επιθυμία οδηγεί στη ψύχωση του υποκείμενου ώστε να τα βλέπει όλα ξανθά η μελαχρινά ανάλογα.​
    • Τι πιο ωραίο από μια καθοδηγούμενη παρτούζα?​