Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πώς πέθανε ο γιος του Στάλιν

Συζήτηση στο φόρουμ 'Τέχνη' που ξεκίνησε από το μέλος dora_salonica, στις 22 Ιουνίου 2008.

  1. chemical23

    chemical23 Regular Member

    Ίσως να μην απέχει πολύ από την πραγματικότητα dora, καθώς το παγκόσμιο στάτους κβο και οι καιροί έχουν αλλάξει άρδην (και αυτό είναι καλό, δεν περιμένουμε πολέμους γιατί απλούστατα δεν είναι πλέον πιθανό ενδεχόμενο όσο τότε), αλλά εφόσον άλλαζε δραματικά αυτό (ποτέ να μην αλλάξει!) πιστεύεις ότι ο άνθρωπος ως προσαρμοστικό ον που είναι και οι Έλληνες όσο περήφανοι είμαστε για την ιστορία μας δεν θα αντιδρούσαμε με τον δέοντα τρόπο? Από την άλλη αυτό που αναφέρεις, μόνο για εμάς ισχύει? Αμφιβάλλω. Η διπλωματία κυριαρχεί ανά τον κόσμο και αυτό έχει επηρεάσει τους πάντες (και δεν μπορεί παρά να είναι μία θετικότατη εξέλιξη αυτή). Δυστηχώς σε κάποια σημεία του κόσμου η αλλαγή αυτή ακόμη δεν έχει επιτευχθεί (Αφρική, Μέση Ανατολή: με τις ευλογίες της υπερδύναμης και των υπόλοιπων δυνάμεων σαφώς) και οι άνθρωποι εκεί υποφέρουν, όσο αξιόμαχοι και αν είναι.
     
  2. Elysium

    Elysium Contributor

    Με ποιο δικαίωμα κρίνεις εσύ το τι θα έκαναν οι Έλληνες και ειδικότερα το τι θα έκανα εγώ σε μια τέτοια περίπτωση και αποκαλείς μάλιστα την υποτιθέμενη στάση μας «ντροπή»;

    Είμαστε φιλαράκια; Γνωριζόμαστε από χθες; Ή μήπως σου είπα εγώ άνοιξε το στόμα σου και πες ότι θες για μένα;
    Μαζέψου

    Αυτά για την ώρα...

    Την επόμενη που θα δω τέτοιες εκφράσεις προς εμένα

    και αφού σου απαντήσω μάλλον θα... απευθυνθείς εσύ η ίδια πλέον στους mods.

    Σε άλλους, απ’ ότι βλέπω μπορείς να τα λες ελεύθερα χωρίς να παρεξηγούνται.
     
    Last edited: 25 Ιουνίου 2008
  3. Guest05

    Guest05 Guest

    Μπρρρρρ.
     
  4. Elysium

    Elysium Contributor

    Κρυώνεις Χάινριχ;
    Περίεργο. Δεν είμαστε στη Σιβηρία.

    Ψευδαισθήσεις λόγω ιδεολογίας;
     
  5. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω καλέ μου φίλε, αλλά σε τουλάχιστον 70 σημεία της γης τη στιγμή αυτή μαίνεται πόλεμος.

    Περισσότερες πληροφορίες εδώ:

    http://www.globalsecurity.org/military/world/war/index.html

    http://www.iiss.org/publications/armed-conflict-database/


    Αρκεί να παρέχονται κρύα φραπεδάκια, ντουζιέρες με ζεστό νερό και πρόσβαση στο Ίντερνετ.

    Όλες οι εξελίξεις είναι θετικότατες (όσο υπάρχει επαρκές πετρέλαιο). Επίσης η διπλωματία αποσκοπεί στο να διατηρήσει την ισορροπία εκμετάλλευσης των αδυνάτων από τους δυνατούς.
     
  6. Guest05

    Guest05 Guest

    Όχι τζιέρη μου. Απλά ψιλοφοβήθηκα με τις δηλώσεις.
     
  7. Elysium

    Elysium Contributor

    Καταλαβαίνω. Το φόβο άνευ αιτίας τον καλλιεργούσε συχνότατα ο Στάλιν.
    Ε, όλο και κάποιους επηρέασε.
     
  8. chemical23

    chemical23 Regular Member

    Εντοπισμένα κυρίως σε Αφρική, Μέση ανατολή και κάποια διάσπαρτα. Δεν διαφωνούμε.

    Σε ενδεχόμενη διακοπή ρεύματος δηλαδή τι γίνεται, τα βάφουμε μαύρα? (δε μιλώ για διακοπή παροχής ηλεκτρισμού λόγω βομβαρδισμών)

    Εκμετάλλευση αδυνάτων από τους δυνατούς πάντοτε υφίστατο. Οι πρόγονοι μας κατέχοντας την μερίδα του λέοντος κάποτε, την ασκούσαν επίσης. Σκέψου την διαφορά εκμετάλλευσης από έναν δυνατό με δημοκρατικό πολίτευμα (έστω και τύποις) από έναν αντίστοιχο με απολυταρχικό (κομμουνιστικό, ναζιστικό). Όσο για το πετρέλαιο πρέπει να διαφυλάξουμε και να προστατεύσουμε πάση θυσία το Αιγαίο μας.
     
  9. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Πώς πέθανε ο γιος του Στάλιν

    Έχουν πλήρως εκδηλωθεί τα στοιχεία μιας πραγματικής εχθρότητας, απαραίτητης προϋπόθεσης για την έναρξη εχθροπραξιών. Όταν η 'πραγματική', γίνει 'απόλυτη'
    εχθρότητα έχουμε πόλεμο μέχρι την ολοκληρωτική εξόντωση του Εχθρού. Η ενεργός δυνατότητα του πολέμου αποτελεί οντολογικό δεδομένο της ανθρώπινης φύσης, εντελώς ανεξάρτητα από τις εκάστοτε ιστορικές περιστάσεις. Και σε αυτό το επίπεδο φιλοσοφικής θεώρησης, ο Πόλεμος δεν είναι, για τον παρατηρητή των ανθρώπινων πραγμάτων, ούτε δίκαιος, ούτε άδικος, ούτε επιθετικός, ούτε αμυντικός κλπ, γιατί όλοι αυτοί οι χαρακτηρισμοί συνιστούν την εξιδανικευμένη αυτοπρόσληψη αμφότερων των Εχθρών.
    Ο Πόλεμος είναι αδήριτη υπαρξιακή αναγκαιότητα, όταν η εχθρότητα, σε στιγμές κρίσης και διακύβευσης της γυμνής ζωής, πυκνώνει παροξυστικά - μολονότι, πάντα υπόκειται στον έλεγχο εργαλειακών ορθολογικών σταθμίσεων, ως προς τους τρόπους εκδίπλωσης της.
    Σε αυτή τη σφαίρα να τοποθετήσουμε τη συζήτηση. Ειδάλλως θα οδηγηθούμε σε μια τετριμμένη ιδεολογικοπολιτική διαμάχη εθνικιστών εναντίον κοσμοπολιτών - ή όποιο άλλο αντιθετικό δίπολο σκεφθεί κανείς. Αντί να επικεντρωθούμε στην ανθρωπολογική-οντολογική διερεύνηση του Πολέμου θα περιοριστούμε στη φαινομενολογία των πολιτικών συγκρούσεων κάθε ιστορικής περιόδου και θα μετράμε με ένα φανταστικό γενναιόμετρο την ανδρεία του ενός ή του άλλου.
     
  10. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Πώς πέθανε ο γιος του Στάλιν

    Πράγματι, θα συμφωνήσω μαζί σου, στο ότι θεωρώ ότι ο πόλεμος φαίνεται να αποτελεί αναγκαιότητα για τον άνθρωπο όσο και για ένα άλλο είδος που επίσης έχει έντανα δομημένη κοινωνικά ζωή, τα μηρμήγκια.

    "Ants are the only animal besides humans which wage war in organized batallions, against other organized opponents. Like humans, ants wage war to capture territory and food resources from other ant colonies. Sometimes ant wars lead to the total defeat of an opponent and the survivors are captured and held as slaves.

    Of course, war in itself may not be a great example of intelligence. But the organization, planning and coordination required to wage war is the product of intelligence."

    Πηγή: http://hubpages.com/hub/Intelligent_Ants

    Φαίνεται πως και ο άνθρωπος λειτουργεί ακριβώς έτσι, και είναι μάλλον κομμάτι της της φύσης του. Παιδιά, είμαστε μυρμήγκια τελικά! 

    Όταν ο άνθρωπος οργανώθηκε σε κοινωνίες, παρέκαμψε την φύση του σε πολλά σημεία. Σε αυτό το σημείο δεν μπόρεσε. Θεωρείς ότι αποτελεί θέμα χρόνου και εξέλιξης του είδους, δεδομένων των κατάλληλων συνθηκών; Να θεωρούμε τον πόλεμο υπαρξιακή αναγκαιότητα ή την παράκαμψή του;
     
  11. ddragon

    ddragon Regular Member

    Ο πόλεμος είναι ενα κοινό χαρακτηρηστικό με τα μυρμήγκια. Έχουμε πολλά κοινά χαακτηρηστικά με πολλά είδη του ζωικού βασιλείου. Για αυτό κυριαρχήσαμε και για αυτό θα εξαφανιστούμε.
     
  12. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Lost boy, σαφώς και δεν γνωρίζω αν εσύ προσωπικά θα άντεχες τις κακουχίες και τις ψυχικές εντάσεις του συγκεκριμένου πολέμου στον οποίο αναφέρθηκα. Το "εσύ" ήταν περισσότερο σχήμα λόγου,εφόσον αποτελείς μία μονάδα του συνόλου στο οποίο αναφερόμουν και καμία προσωπική αιχμή δεν σκόπευα εναντίον σου.

    Πιστεύω ότι όλοι έχουμε το δικαίωμα για προσωπικές κρίσεις. Κρίνω με βάση αυτό που έχουμε οι περισσότεροι: την παρατήρηση και την λογική. Για τους Έλληνες, εν γένει, κρίνω με βάση αυτά που παρατηρώ γύρω μου. Είναι η άποψή μου, ασφαλώς, ίσως άλλοι να θεωρούν ότι η σημερινή στρατεύσιμη γενιά των Ελλήνων να μπορούσε να τα βγάλει πέρα άνετα, ιδίως με τις μοντέρνες συνθήκες πολέμου, οι οποίες βασίζονται περισσότερο στην τεχνολογία και όχι στο ψυχικό και σωματικό σθένος.

    Εξέλαβες προσωπικά μία φράση η οποία αναφερόταν στο γενικό σύνολο και αφορούσε την σοβαρή ανησυχία που έχω επί του θέματος. Η ανταλλαγή απόψεων ανάμεσά μας δεν αποσκοπούσε στο να γίνουμε φιλαράκια ούτε προϋποθέτει την προσωπική μας γνωριμία.

    Η φράση που φαίνεται να σε ενόχλησε, "excuse me, is this a piece of your brain", είναι μία γνωστή ατάκα του Mr. Fawlty που απευθύνεται σε μία βαρήκοη πελάτισσα του ξενοδοχείου του, η οποία αρνείται να ανοίξει την ένταση του ακουστικού της γιατί κάνει...οικονομία στις μπαταρίες. Σκεφτόμουν εκείνη την άλλη φράση, "ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω", όντας πάντα αισιόδοξη εξ ιδιοσυγκρασίας, και δυστυχώς όχι βάσει της παρατήρησης και της λογικής. Ελέχθη δε χάριν αστεϊσμού, μη λαμβάνοντας υπόψιν ότι ίσως να μην έχεις δει ποτέ Fawlty Towers, καθώς και ότι ίσως να είσαι πολύ ευαίσθητος στο θέμα της ελευθερίας. Θα προτιμούσα τον ορισμό σου περί ελευθερίας, με σκοπό να γίνει κατανοητή η έλλειψή της, κάτι που κατανόησαν σχεδόν όλοι όσοι πολέμησαν στους δύο παγκόσμιους πολέμους του προηγούμενου αιώνα, με αντίστοιχο αντίκτυπο στην φιλοσοφία και στην τέχνη καθώς και στην γενικότερη mentalite που βλέπουμε να κυριαρχεί σήμερα στον Δυτικό κόσμο. Παρέθεσα το επίμαχο βιντεάκι στο νήμα "Αστεία βιντεάκια" όπου μπορείς να το απολαύσεις, εφόσον γνωρίζεις Αγγλικά (δεν υπάρχει σε μετάφραση δυστυχώς).

    Δεν μου είναι απαραίτητο να απευθύνομαι σε κανέναν για τυχόν παρεξηγήσεις που κατά καιρούς δημιουργούνται κατά τη συζήτηση ευαίσθητων θεμάτων, ακόμη και όταν διαφαίνεται μια αδυναμία χειρισμού των οποιωνδήποτε ψυχικών εντάσεων, είτε αυτές έχουν έρεισμα είτε όχι. Θεωρώ παρεμπιπτόντως ότι η ζωή απαιτεί ψυχραιμία, όπως και ο πόλεμος.