Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σαν Σήμερα

Συζήτηση στο φόρουμ 'Ειδήσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Captain_Morgan, στις 18 Φεβρουαρίου 2025.

1. Iagos

Iagos Contributor

1827 Η Γ' Εθνοσυνέλευση στην Τροιζήνα ψηφίζει το Πολιτικόν Σύνταγμα της Ελλάδος, που στηρίχθηκε κυρίως στο αμερικανικό του 1787.

1848 Στην Αγγλία ορίζεται με νόμο η δεκάωρη εργάσιμη ημέρα για τις γυναίκες και τα ανήλικα παιδιά που εργάζονταν στην υφαντουργική βιομηχανία.

1886 Η απεργία στις ΗΠΑ για το 8ωρο και η έναρξη των συγκλονιστικών γεγονότων στο Σικάγο που οδήγησαν το 1889 στην καθιέρωση της 1ης Μάη ως Διεθνούς Ημέρας των Εργατών.

1909 Γεννιέται ο κομμουνιστής ποιητής Γιάννης Ρίτσος.

1916 Α' Παγκόσμιος Πόλεμος: Πραγματοποιείται στο Βερολίνο μαζική αντιπολεμική διαδήλωση με επικεφαλής τον κομμουνιστή ηγέτη Καρλ Λίμπκνεχτ, ο οποίος θα συλληφθεί και θα καταδικαστεί για εσχάτη προδοσία σε 2,5 χρόνια φυλάκισης.

1926 Στην Αγγλία οι ιδιοκτήτες των ανθρακωρυχείων κηρύσσουν λοκάουτ. Οι ανθρακωρύχοι απαντούν με κάθοδο σε απεργία, που στις 4 Μαΐου μετεξελίσσεται σε γενική πανεργατική απεργία. Σ' αυτή παίρνουν μέρος πάνω από 5.000.000 εργάτες. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έως τότε απεργία στην ιστορία του αγγλικού εργατικού κινήματος.

1944 Οι δυνάμεις κατοχής, σε αντίποινα για την εκτέλεση από τον ΕΛΑΣ Πελοποννήσου του Γερμανού υποστράτηγου Φρανζ Κρες και του επιτελείου του, εκτελούν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής 200 κομμουνιστές, που κρατούνταν στο Στρατόπεδο του Χαϊδαρίου. Απ' αυτούς, περίπου 170 ήταν πρώην Ακροναυπλιώτες και οι υπόλοιποι πρώην εξόριστοι στην Ανάφη.

1955 Εκτελείται στην Αλικαρνασσό ο 26χρονος Χρήστος Καρανταής, στέλεχος του ΚΚΕ, που είχε έρθει από το εξωτερικό με κομματική αποστολή.

1966 Ο Νίκος Ζαχαριάδης ξεκινά απεργία πείνας, με αίτημα την κατάργηση των διοικητικών μέτρων εναντίον του, η οποία κρατά 19 μέρες.

1976 Πεθαίνει μετά από αυτοκινητιστικό ατύχημα ο Αλέκος Παναγούλης, που στις 13 Αυγούστου 1968 επιχείρησε να σκοτώσει τον δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλο.

2. gaby_m

gaby_m ahinsā Premium Member Contributor

@Iagos οι ηθικοί πανικοί σαν κι αυτούς που συχνά παθαίνετε, είναι, να ξέρετε, χαρακτηριστικό των βαθιά συντηρητικών προσωπικοτήτων.

Δεν επιθυμώ να σας κακοκαρδίσω περισσότερο μέρα που 'ναι. Άλλωστε μου χαρίζετε ένα κάποιο χαμόγελο με τα κόπυ πέιστ "σαν σήμερα" που τακτικά ανεβάζετε, ιδίως για αυτά που αποφεύγουν να υπενθυμίζουν.

Αλλά παρακαλώ σήμερα όχι άλλα μαζί μου, που ως συνήθως εσείς ξεκινήσατε. Όπως εσείς δεν θέλετε να συνομιλείτε με διάφορους που προσδιορίζετε ότι ανήκουν σε συγκεκριμένη κατηγορία πληθυσμού, που κατοικεί κυρίως στο φαντασιακό σας, έτσι και εγώ δεν θέλω πολλά πολλά μαζί σας. Μου έχετε δώσει το δικαίωμα αυτό, άλλωστε.

3. Iagos

Iagos Contributor

Από που προκύπτει αυτό;

Έχετε επιχειρήματα να το στηρίξετε;

Δεν σας υποχρεώνει κανείς να έχετε...

Από εκεί και πέρα, τις σκέψεις που Μου γεννούν τα κείμενα σας θα τις γράφω ελεύθερα χωρίς περιορισμούς.

εσείς κάντε ό,τι νομίζετε....

Iagos

4. gaby_m

gaby_m ahinsā Premium Member Contributor

Ε, ναι, προφανώς έχω. Μπορώ να αντλήσω από κάθε ποστ σας που έχει τύχει να δω, δεν τα κοιτάζω και όλα. Παράδειγμα το πολύ τελευταίο ξέσπασμά σας κατά όσων συνέργησαν στην τοποθέτηση του γλυπτού του Καβάφη στη Διονυσίου Αρεοπαγήτου. Δεν κρίνατε αισθητικά το γλυπτό του Πραξιτέλη Τζανουλίνου, αλλά διαβάλατε ηθικά όλους τους εμπλεκόμενους και κατακρίνατε τη λογική που θέλει ένα άγαλμα του Καβάφη στο σημείο εκείνο. Του Τσοχατζόπουλου θα ταίριαζε καλύτερα κατά τη "Γνώμη Σας", ε;

Πλην, το θέμα μου είναι μάλλον αδιάφορο και δεν προτίθεμαι να ασχοληθώ περισσότερο. Αν εσάς πράγματι σας απασχολεί μπορείτε να κάνετε την αυτοκριτική σας χωρίς τη βοήθειά μου.

Αυτό που έχω να πω για το γλυπτό του Πραξιτέλη Τζανουλίνου είναι αυτό που είπα παραπάνω ότι είναι ένα όμορφο αντίδοτο στη βαρβαρότητα κάθε είδους φανατισμού.

Πάλι καλά      

Όοοοοοοχι   Μπορώ και εγώ να γίνω snowflake αν το επιλέξω. Αν κρίνω ότι κάτι που με αφορά άμεσα με ενοχλεί, μου χαλάει έστω και λίγο τη φάση που βρίσκομαι, με αποσπά προκλητικά δυσάρεστα από την καθημερινότητά μου τότε μπορώ να διεκδικήσω να χαθεί από τα μάτια μου. Θα μπορούσε να είναι απλά επειδή με ενοχλεί, πόσο μάλλον που έχει και στοιχεία αντικειμενικά απωθητικά όπως βαριές κουβέντες, άτσαλους υπαινιγμούς κλπ.

5. Iagos

Iagos Contributor

@gaby_m

Το να δυσκολεύεστε να διαβάσατε και να κατανοήσετε τον τσάτσο των Αμερικανών
    Καρλ Γιουνγκ το κατανοώ... Δεν είναι όλα κατανοητά σε όλους άλλωστε...

Το να δυσκολεύεστε να διαβάσετε και να κατανοήσετε το ποίημα "Ιθάκη" του Κ Π. Καβάφη, ακόμα και όταν σας μεταφέρω την ΙΔΙΑ τη σκέψη του ποιητή για το ποίημα του, επίσης το κατανοώ... Δεν είναι όλα κατανοητά σε όλους άλλωστε...

Αλλά να αποδίδετε σε Εμένα ότι
    και λοιπά.... και λοιπά... υπονοώντας ότι Εγώ έγραψα το κείμενο και όχι ο
    Με ξεπερνά...

Όπως και να έχει... λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να βρω λύσεις στις αδυναμίες ανάγνωσης και κατανόησης...

Η μόνη λύση είναι να μην Με διαβάζετε...

Εγώ δεν θα σταματήσω να γράφω ελεύθερα τις σκέψεις που Μου γεννιούνται όταν σας διαβάζω...

Iagos