Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σκέψεις και προβληματισμοί για τις BDSMικές συζητήσεις στο forum

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος espimain, στις 14 Μαρτίου 2017.

1. AuroraBorealis

AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

Καμία ανάγκη για απολογία, εννοείται οι δουλείες πάνω από όλα. Άσχετα με την ιδεολογία του καθενός.

Θα έλεγα ότι το μόνο που με προβλημάτισε αρχικά ήταν εκείνο "φυσικά" στην εξαίρεση το οποίο εξακολουθώ να μην μπορώ να το αιτιολογήσω πλήρως. Πέραν αυτού εάν εξ αφορμής της συγκεκριμένης μου πρότασης και μόνο μου προσδίδεται ο συγκεκριμένος προσδιορισμός τον θεωρώ άκυρο βάσει αντικειμενικού ορισμού του ρατσισμού ο οποίος προυποθέτει διάκριση και προκατάληψη κατά των ανθρώπων με βάση τη φυλή ή την εθνικότητα τους. Ενδεχομένως λάθος μου που δεν διευκρίνισα ότι δεν έχω κανένα απολύτως θέμα με κανέναν Εβραίο και κανέναν Άραβα που είναι μεγαλωμένος και ζει μακρυά από εκείνα τα μέρη. Βέβαια με τον κλασσικό ακροαριστερό και για τον καιρό αν διαφωνήσεις μαζί του είσαι φασίστας, ομοφοβικός, σεξιστής, ρατσιστής και βάλε, δεν γνωρίζω εάν και εδώ εμπίπτει τέτοια περίπτωση, θα με διαφωτίσετε όταν βρείτε χρόνο φαντάζομαι.

Κυπριακή καταγωγή έχω εν μέρει αλλά καμία φιλία ή έχθρα με την Κύπρο, προς το παρόν τουλάχιστον. Επειδή σας βλέπω ορεξάτο, να υπολογίζω ότι δεν θα χρειαστεί να ταξιδέψω και ότι θα βρεθεί ο χρόνος και η διάθεση από μέρους σας να μου δείξετε εσείς που πάνε τα τέσσερα ?

Ξέρετε, ως τώρα ούτε στα καλύτερα μου όνειρα ότι θα έρθει η ώρα να διασκεδάζω των άρχοντα των ονείρων. Βέβαια συζήτηση ακόμη δεν υπήρξε, μια απλή περιγραφή της γνωστής καταγεγραμμένης συμπεριφοράς του μέσου μαρξιστή.

Α δεν διαβάσατε το τελευταίο newsletter ? Αυτό είναι πλέον παρελθόν. Ο Τράμπαρος για ακόμη μία φορά παρέδωσε αυτό που είχε υποσχεθεί. Λογικά αν είσαι δημοκρατικός στην Αμερική θα πρέπει να αισθάνεσαι λίγο περισσότερο μαλάκας αυτές τις ώρες.

2. Iagos

Iagos Contributor

Και εδώ αγαπημένοι φίλοι, Β/βλέπουμε τη λογική του μέσου Σαλονικιού μπάρμπα για όσους ζουν κάτω από το αυλάκι...

Ρε τι τραβάμε με τον καθένα...

Iagos

3. AuroraBorealis

Άσε τα μιξιαρίσματα, από το κεφαλάκι σου τα τραβάς. Δεν έχεις καμία υποχρέωση να ασχολείσαι με θέματα που στερείσαι κάθε ικανότητας να κατανοήσεις. Μην λέμε τα ίδια και τα ίδια.

Και δεν είμαι Σαλονικιός.

4. Captain_Morgan

Captain_Morgan https://www.youtube.com/watch?v=9wj6BqmyjM4

• 92% των κατοικιών στην Γάζα καταστράφηκαν
    • 55 εκατομμύρια τόνοι από χαλάσματα και ερείπια σκεπάζουν την Γάζα
    • 40 δισεκατομμύρια δολάρια πολεμικοί εξοπλισμοί πουλήθηκαν από τις ΗΠΑ στο Ισραήλ
    • 1.9 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι εκτοπισμένοι
    • 518 σχολεία καταστράφηκαν ολοσχερώς ή έχουν σοβαρές ζημιές
    • 785.000 μαθητές δεν πήγαν σχολεία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά
    • 7 φορές οι ΗΠΑ επί διοικήσεων Μπάιντεν και Τραμπ άσκησαν βέτο στον ΟΗΕ σε προτάσεις κατάπαυσης του πυρός
    • 99% των νοικοκυριών δεν καλύπτουν τις ανάγκες τους σε φαγητό.
    • 270 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν
    • 790 καταγεγραμμένες επιθέσεις σε γιατρούς και υποδομές υγείας
    • 67.000 επιβεβαιωμένοι θάνατοι, η συντριπτική πλειοψηφία άμαχοι
    • 19.450 παιδιά έχουν σκοτωθεί
    Για κάποιους αυτά είναι απλά αριθμοί. Σιγά τα ωά... δεν τρέχει μία ρε σεις... Σε λίγα χρόνια θα απολαμβάνουν απ τις τηλεοράσεις όλους όσοι θα κάνουν τις διακοπάρες τους στην Ριβιέρα της Ανατολής , όσο ψάχνουν κάνα συρτάρι μπας κι έχει παραπέσει κανένα σεντ, για ν αγοράσουν καμιά τσίχλα να καθαρίσει το στόμα τους απ την μπόχα της κοπροφαγίας τους

5. Iagos

Iagos Contributor

Εδώ πάλι αγαπημένοι φίλοι, Β/βλέπουμε τον Κυρ-Παντελή αυτοπροσώπως...

Ρε τι τραβάμε με τον καθένα...

Iagos

6. Iagos

Iagos Contributor

Δεν υπάρχουν μόνο οι αριθμοί...

Βασικά ποιός τους χέζει τους αριθμούς όταν υπάρχει η αποψάρα του αναλυτή από τα Lidl

Σιγά το πράγμα @Captain_Morgan

Ούτως ή άλλως 19.450 τελειωμένα παιδιά μουσουλμάνων ήταν... να χάσουμε και τον ύπνο Μ/μας;

Iagos

7. Captain_Morgan

Captain_Morgan https://www.youtube.com/watch?v=9wj6BqmyjM4

8. Iagos

Iagos Contributor

Ε... μα τώρα είναι πράγματα αυτά να κάνουν έτσι οι αναρχοάπλυτοι κομμουνισταί για 19.450 μουσουλμανάκια τρομοκράτες;

Δεν θα χάσουμε και τον ύπνο μας τώρα... έχουμε και δουλειές και ξυπνάμε πρωί...

Iagos

9. Reinheit

Reinheit Ο Χρόνος είναι ρήμα. Κυλάω. Πονάω. Περνάω. Premium Member

Να θυμίσω σε αυτό το σημείο, ότι τον Ιανουάριο ο Τραμπ πανηγύριζε για συμφωνία κατάπαυσης πυρός κι έλεγε ότι μένουν λεπτομέρειες για να δοθεί λύση και, δύο μήνες μετά, το Ισραήλ (δεν το περίμενε κανείς) καταπάτησε αυτήν τη συμφωνία. Είμαι απολύτως βεβαίως ότι το ίδιο θα συμβεί και αυτήν τη φορά. Όλοι το ξέρουμε αυτό. Ακόμα κι εσείς, κατά βάθος. Αν δεν, ας αφήσουμε τον χρόνο να δείξει ποιος θα δικαιωθεί. Εν τω μεταξύ, χθες ισραηλινά αεροπλάνα, παρόλο που είχε επέλθει συμφωνία (η οποία έχει εσκεμμένως πολλά κενά, ώστε να δώσει αφορμή στο Ισραήλ να κάνει πάλι ομορφιές κάποια στιγμή), βομβάρδιζαν αμάχους μέχρι το τελευταίο λεπτό (κυριολεκτικά και καθόλου σχήμα λόγου), με την αιτιολογία πως δεν έχουν μπει υπογραφές. Κάτι εμβόλιμο: δεν ξέρω γιατί έχετε υπερβολική ευαισθησία με τον όρο γενοκτονία, αλλά εξ ορισμού αυτό κάνει το Ισραήλ. Έχει ειπωθεί από πολλά επίσημα χείλη (πολιτικά και στρατιωτικά) Ισραηλινών κατά καιρούς κι έχουμε κι εμείς, νομίζω, την ικανότητα να αξιολογήσουμε τα πεπραγμένα. Αλλά όχι όλοι.

10. Iagos

Iagos Contributor

@Reinheit απαντάτε στην επιτομή της μηδενικής πολιτικής σκέψης.

Ο ανθρωπολογικός τύπος στον οποίο αναφέρεστε όταν δεν σφάζονται παιδιά χάνει τον ύπνο του.

Προσφάτως δε, Μ/μας διευκρίνησε ότι δεν θα κοιμάται ήσυχος μόνο όταν σφάζονται παιδιά Παλαιστινίων αλλά όταν σφάζονται τα παιδιά σε ό,τι πετάει, κολυμπάει και περπατάει κάτω από την Τουρκία.

Μετά, επειδή ο συγκεκριμένος ανθρωπολογικός τύπος είναι και αγεωγράφητος συν τοις άλλοις, (ανακάλυψε ότι και η Κύπρος είναι κάτω από την Τουρκία...ουαουυ), ανασκεύασε γιατί λέει είχε έναν μακρινό μπάρμπα Κύπριο άρα οι Κύπριοι είναι αίμα του και εξαιρούνται.

Ένα συνονθύλευμα πολιτικής αγραμματοσύνης που μοστράρει το τέλος του καπιταλισμού (οι μηχανές θα ρίξουν το σύστημα) ως την σπουδαία του ανακάλυψη αγνοώντας πώς πρόκειται για την ανάλυση του Μαρξ στο "Κεφάλαιο" όπου αναλύει τις εσωτερικές αντιφάσεις του καπιταλισμού και αποδυκνείει γιατί αυτές οι αντιφάσεις θα οδηγήσουν σε κατάρρευση.

Όσον αφορά στην γενοκτονία, ο συγκεκριμένος ανθρωπολογικός τύπος θεωρεί ότι η γενοκτονία είναι υποκειμενική όπως είπε στην @rea.., μια τοποθέτηση που αποδυκνείει το περιορισμένο εύρος πολιτικής σκέψης.

Τι και αν η Διεθνής Ένωση Μελετητών της Γενοκτονίας (IAGS) ένας οργανισμός 500 μελών, ενέκρινε ψήφισμα στο οποίο δηλώνει ότι οι ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα πληρούν τον ορισμό της γενοκτονίας όπως ορίζεται στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για την Πρόληψη και την Τιμωρία του Εγκλήματος της Γενοκτονίας του 1948.

Τι και αν ο ΟΗΕ σε έκθεση του μιλά ξεκάθαρα για γενοκτονία με μια έκθεση - καταπέλτη- σημειώνοντας ότι η δράση του Ισραήλ στη Γάζα αποσκοπεί «στην παρεμπόδιση των γεννήσεων» και στη «σκόπιμη υποβολή μιας ομάδας σε συνθήκες διαβίωσης που έχουν στόχο τη φυσική καταστροφή της».
    «Η στόχευση των εγκαταστάσεων παροχής υπηρεσιών αναπαραγωγικής υγείας, κυρίως μέσω άμεσων επιθέσεων εναντίον μαιευτηρίων και της κεντρικής κλινικής υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στη Γάζα, σε συνδυασμό με τη χρήση του λιμού ως μεθόδου πολέμου, είχε επιπτώσεις σε όλες τις εκφάνσεις της αναπαραγωγής», δήλωσε η πρόεδρος της επιτροπής Νάβι Πιλάι. Η ίδια τόνισε πως οι παραβιάσεις προκάλεσαν σοβαρά δεινά και μη αναστρέψιμες επιπτώσεις σε Παλαιστίνιες αναπαραγωγικής ηλικίας και στην ικανότητά τους να αποκτήσουν παιδιά ως πληθυσμιακή ομάδα.

Τι και αν δύο πολύ σημαντικές ισραηλινές οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα δήλωσαν ότι η χώρα τους διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα.

Τι και αν ο "κόσμος το έχει τούμπανο" ότι το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ προκαλεί γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού... ο συγκεκριμένος ανθρωπολογικός τύπος έχει τον χαβά του υποκειμενισμού.

Iagos

Last edited: 10 Οκτωβρίου 2025 at 10:14
  11. AuroraBorealis

Υπολογίζοντας ότι υφίσταται η δυνατότητα να ξεχωρίσουμε μία πραγματική συζήτηση από μία κοκορομαχία, θα πω ότι σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ τον Τραμπ τον ειρηνοποιό σουπέρμαν που θέλει οι άλλοι να νομίζουν ότι είναι. Ότι παίζει σημαντικό ρόλο, σίγουρα.

Είναι καθαρά προσωπική μου πεποίθηση ότι το παιχνίδι τελείωσε σε εκείνη την περιοχή, τουλάχιστον όπως το ξέραμε. Ότι υπάρχει πηγαίο μίσος περισσότερο από ποτέ μεταξύ αυτών των δύο λαών αυτή την στιγμή δεν νομίζω ότι μπορεί να αμφισβητηθεί. Σίγουρα θα υπάρξουν και άλλα εγκλήματα μεταξύ τους, αλλά σε καμία περίπτωση της μέχρι τώρα κλίμακας. Χαμάς αποδεκατισμένη, χεσμπολάχ αποκεφαλισμένη, Ιράν αφοπλισμένο στην ουσία και η λωρίδα της Γάζας μιας ψυχής απομεινάρι. Ποιας και με τι πνευμόνι να πολεμήσει ?

Μία μικρή αλλεργία με την χρήση συγκεκριμένων όρων καθαρά για πολιτική εκμετάλλευση.

Το τι έχει ειπωθεί δεν νομίζω ότι έχει πάντα σχέση με το τι πραγματικά συμβαίνει και το ότι έχει ειπωθεί από Ισραηλινά χείλη δεν το κάνει πιο έγκυρο. Ίσα ίσα υπάρχει μία έντονη τάση να αμφισβητείται το κύρος κάθε Ισραηλινής πηγής.

Αξιολογώντας από την μεριά μου πεπραγμένα βρίσκω μία ειδοποιό διαφορά μεταξύ του :

"Η γη που πιστεύεις ότι είναι δική σου, μου ανήκει για αυτό και πακετάρισε και αραλάν πριν σε γεμίσω μολύβι -- Την γη μου θα την πάρεις μόνο περνώντας πάνω από το πτώμα μου"

και του

"Είσαι ένα παράσιτο και θα φροντίσω να μην αναπνέεις αέρα πουθενά σε αυτό τον πλανήτη" με το πρώτο να συνιστά πόλεμο και το δεύτερο να γενοκτονία.

Εσύ γιατί πιστεύεις ότι πρόκειται για γενοκτονία ?

12. Ritual

Ritual . Premium Member

@AuroraBorealis , έχω την εντύπωση ότι τα κριτήρια της γενοκτονίας είναι διαφορετικά από το παράδειγμα που αναφέρατε:

https://www.un.org/en/genocide-prevention/definition

Definition
    Convention on the Prevention and Punishment of the Crime of Genocide
    Article II

In the present Convention, genocide means any of the following acts committed with intent to destroy, in whole or in part, a national, ethnical, racial or religious group, as such:

1. Killing members of the group;
    2. Causing serious bodily or mental harm to members of the group;
    3. Deliberately inflicting on the group conditions of life calculated to bring about its physical destruction in whole or in part;
    4. Imposing measures intended to prevent births within the group;
    5. Forcibly transferring children of the group to another group.