Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σκέψεις και προβληματισμοί για τις BDSMικές συζητήσεις στο forum

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος espimain, στις 14 Μαρτίου 2017.

1. AuroraBorealis

AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

Να που μόλις μου λύθηκε η απορία που οφείλεται το αγεωγράφητος στην παραπάνω φράση. Είναι κάτι το οποίο που αρχικά νόμιζα ότι αφορά κάποια πολύπλοκη σκέψη που δεν αντιλαμβάνομαι, τελικά πρόκειται για φθηνό πνεύμα προς κατανάλωση από τους ντόπιους παραδοσιακά ηλίθιους.

Όχι αγαπητέ άρχοντα των ονείρων, εάν ήθελα να συμπεριλάβω και την Κύπρο θα έλεγα για την περιοχή κάτω από την Τουρκία που πιάνει το σύνολο αυτών των χωρών. Για και είπα κάτω και ανατολικά. Άσε που και τίποτα να μην έλεγα ξέρουμε και οι δύο για ποιες περιοχές μιλάω.

Ας κρατήσουμε κάποιο επίπεδο σε αυτό το χόμπι, ας κοντραριστούμε σε λογική, νοήματα και αξίες. Όχι σε φανατισμό και βλακεία που είναι η αποκλειστική ενασχόληση κάποιων άλλων εδώ μέσα.

Αν πιστεύεις ότι κάτι τέτοιο δεν αξίζει να γίνει μεταξύ μας καλύτερα να μην ασχοληθείς καθόλου.

2. AuroraBorealis

Πως διαφοροποιεί ο συγκεκριμένος ορισμός τον πόλεμο από την γενοκτονία και γιατί δεν μιλάμε για γενοκτονία όταν σε καιρό ειρήνης οι ένοπλες δυνάμεις των παλαιστινίων μπαίνουν σε ισραηλινό έδαφος και σκοτώνουν Εβραίους ?

Και γιατί δεν μιλάμε για γενοκτονία Ουκρανών από Ρώσους ? Με απλή ανάγνωση και τα δύο υπόκεινται στους όρους.

3. Iagos

Iagos Contributor

Αγαπητοί φίλοι, εδώ Β/βλέπουμε
    Να δίνει ρεσιτάλ
    Λες και κάνουμε δημοσκόπηση ένα πράγμα.

Ρε τι τραβάμε...

Iagos

4. Ritual

Ritual . Premium Member

Η βασικότερη διαφορά είναι η έκταση της καταστροφής και οι στόχοι/υποδομές που πλήττονται.

Στην Ουκρανία οι άνθρωποι εξακολουθούν να έχουν ιατρικές μονάδες, περίθαλψη, τροφή και νερό.
    Στη Γάζα όχι.

Στην Γάζα όλη η περιοχή είναι ένα τεράστιο γιαπί.
    Στην Ουκρανία όχι.

Εισβολή Παλαιστινίων σε Ισραηλινό έδαφος και δολοφονία Εβραίων μπορεί να θεωρηθεί τρομοκρατία.
    Γενοκτονία όχι.

Η εικόνα των περιοχών που αναφέρατε θα σας επιβεβαιώσει ότι δεν πρόκειται για την ίδια κατάσταση.

5. AuroraBorealis

Καμία διαφωνία αλλά που το ξεχωρίζει αυτό ο επίσημος ορισμός της γενοκτονίας ;

6. AuroraBorealis

Iago's, μου αρέσει να σε βλέπω να χοροπηδάς στα κάγκελα αλλά δεν περίμενα ότι αυτό θα κρατήσει τόσο πολύ.

Υποσχεσου ότι εάν πάθεις κάνα εγκεφαλικό θα με ενημερώσει η δικιά σου που να στείλω λουλούδια.

7. Iagos

Iagos Contributor

Μαζέψου....

Αναφορές στην προσωπική Μου ζωή κομμένες.

Είναι η δεύτερη φορά που το κάνεις.

Η πρώτη ήταν το ψέμα που ξεστόμισες εδώ:
    Επόμενη φορά δεν θα υπάρξει...

Κατανοητό;

Iagos

8. Ritual

Ritual . Premium Member

Από την ίδια πηγή ( https://www.un.org/en/genocide-prevention/definition )

The popular understanding of what constitutes genocide tends to be broader than the content of the norm under international law. Article II of the Genocide Convention contains a narrow definition of the crime of genocide, which includes two main elements:

1. A mental element: the "intent to destroy, in whole or in part, a national, ethnical, racial or religious group, as such"; and
    2. A physical element, which includes the following five acts, enumerated exhaustively:
      • Killing members of the group
      • Causing serious bodily or mental harm to members of the group
      • Deliberately inflicting on the group conditions of life calculated to bring about its physical destruction in whole or in part
      • Imposing measures intended to prevent births within the group
      • Forcibly transferring children of the group to another group

Ειδικά για το τελευταίο, αν και εφόσον επιζήσουν παιδιά.

Ίσως να μη βρεθεί σύντομα επίσημη περιγραφή που να καλύπτει τα κριτήρια του καθενός, αλλά αντί να κολλάμε στους ορισμούς ας δώσουμε σημασία σε αυτό που πραγματικά συμβαίνει.

Ακόμα και αν χρησιμοποιείται αδόκιμα κατά τα λεγόμενά σας ο ορισμός της Γενοκτονίας.

9. AuroraBorealis

Γιατί μανάρι μου τι θα μου κάνεις ?

Εχω αναφερθεί σε κάποιο προσωπικό σου στοιχείο για το οποίο δεν έχεις ο ίδιος δημοσιεύσει και παινευτει εδώ πέρα ;

10. AuroraBorealis

Το θέμα ότι ότι σε πρώτη ανάγνωση βάσει του επίσημου ορισμού και γνωρίζοντας στο βαθμό που γνωρίζω το τι γίνεται εκεί αδόκιμη δείχνει να ήταν από πλευρά μου η χρήση του όρου πολέμου αντί για γενοκτονία.

Βέβαια μια τέτοια εκδοχή μου δημιουργεί άλλες απορίες, γιατί πχ δεν δικαιούται κάποιος να πει ότι οι Γερμανοί και οι Ιάπωνες έχουν υποστεί γενοκτονία στο τέλος του 2ου παγκόσμιου πολέμου από τις συμμαχικές δυνάμεις.

Προφανως το θέμα είναι πολύ περιπολικό και δυστυχώς νομικής φύσης πάντως σε καμία περίπτωση πλέον τουλάχιστον προσωπικά δεν θα μπορούσα να αποκλείσω την γενοκτονία.

Σε ευχαριστώ για τον διαφωτισμό.

11. Ritual

Ritual . Premium Member

Φυσικά και δικαιούται να το πει, θα βρει μάλιστα και αρκετούς ομοϊδεάτες σε κάθε ακροδεξιά φασιστική οργάνωση.

12. Iagos

Iagos Contributor

Δεν θα το επιτρέψω. Τόσο απλά...

Επειδή Είμαι διάφανος και δεν κρύβομαι επιτρέπω να λένε ότι Με ξέρουν μόνο Εκείνοι που Ε/έχουν συναστροφή μαζί Μου και εκτός φόρουμ.

Αυτοί είναι οι φίλοι Μου. Ό,τι πιο ωραίο Μου Έχει δώσει το φόρουμ...

Εσύ δεν έχεις κανένα δικαίωμα να το λες... Γιατί δεν σου Έχω δώσει τέτοιο δικαίωμα...

Επίσης φράσεις τύπου "πες στη δικιά σου" ούτε οι φίλοι Μου δεν θα πουν ΠΟΤΕ, πόσο μάλλον εσύ.

Ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να αναφέρεσαι σε ένα τρίτο πρόσωπο και μάλιστα με τέτοια αγοραία φρασεολογία;

Μαζεψου λοιπόν και να μην συμβεί ξανά...

Iagos

Last edited: 10 Οκτωβρίου 2025 at 14:27