Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σκέψεις και προβληματισμοί για τις BDSMικές συζητήσεις στο forum

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος espimain, στις 14 Μαρτίου 2017.

1. Iagos

Iagos Contributor

Εδώ Β/βλέπουμε, αγαπητοί φίλοι, την προσπάθεια αποδόμησης του Διεθνούς Δικαίου με την πνευματική διαύγεια κάποιου μεθυσμένου.

Εδώ Β/βλέπουμε το ρητορικό αριστούργημα του α-νόητου αναθεωρητισμού.

Πρόκειται για τόσο αγράμματο παραλληλισμό, που αποτελεί ιδεολογικό πλεονέκτημα για εκείνον που το ξεστόμισε α-νοήτως...

Αν όλα είναι γενοκτονία, τότε.... τίποτα δεν είναι γενοκτονία...

Έξυπνο;

Για ακροδεξιό ναι...

Για τους ανθρώπους όχι...

Iagos

Last edited: 10 Οκτωβρίου 2025 at 19:10
  2. AuroraBorealis

AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

Έχει δύο μέρες που έξι άτομα παίζουμε στοίχημα για το μετά από πόση ώρα θα είναι το επόμενο σου quote ή post με έμμεση αναφορά σε μένα. Στα 7 έχω πιάσει τα 6. Δεν χρειάζεται να σε γνωρίζει κάποιος για να σε ξέρει. Στο σύνολο σου είσαι βαρετά προβλέψιμος.

Ακούγεται σαν να βρήκε ο Φίλιππος τον Ναθαναήλ.

Δεν χρειάζομαι κανενός την άδεια για να χρησιμοποιήσω αγοραία φρασεολογία. Βέβαια όπως με ενημέρωσαν από την διαχείριση κανένα μήνα πριν καλά είναι να μην το κάνω. Το δικιά σου δεν αφορά αγοραία φρασεολογία.

Οκ, επειδή το πρόβλημα είναι μάλλον το πόσο καθόλου με ξέρεις εσύ θα σου πω δυο λογάκια.

Εάν μου έλεγες ότι ξέρεις κάτι αδελφέ, άσε τα δικά μου πρόσωπα από έξω γιατί και δεν σε αφορούν και με ενοχλεί η αναφορά σε αυτά, μπορεί και να είχα απολογηθεί κιόλας για το "δικιά σου".

Αλλά μοτίβα του στυλ

μπορεί να μας οδηγήσουν σε πολύ άσχημες καταστάσεις από τις οποίες ούτε εγώ έχω να κερδίσω κάτι ούτε εσύ.

Σχετικά με όλα τα άλλα (την γνώμη σου για μένα, την γνώμη σου για το Ισραήλ, την γνώμη σου για την δύναμη του λαού, το κεφάλαιο κτλ και την ιδεολογική και πολιτική σου υπόσταση στο σύνολο της και ένα μεγάλο μέρος της bdsmικής) θα κάνω μία τελευταία προσπάθεια να μιλήσω καλλιτεχνικώς με την ελπίδα οτι αυτή την φορά θα με καταλάβεις. Επειδή δείχνεις τρόπον τινά άνθρωπος της τέχνης.

"Καθώς στις μπάλες μου σε γράφω,
    ποιούμε τον ζωγράφο
    "
    AuroraBorealis

Υ.γ. Διατηρώντας την αίσθηση ότι σε ενήλικα απευθύνομαι εύχομαι ότι δεν θα χρειαστεί να επαναλάβω εαυτόν.

Last edited: 10 Οκτωβρίου 2025 at 21:19
  3. almamatter

almamatter New Member

Οι νεοναζιστες ειναι με την Χαμας μαλιστα ειχσν και ποστερ παλι κουβα πηγες. Καλα δεν σε ενοχλει που η Χαμας σκοτωνει μειονοτητες γυναικες κτλπ γιατι τους θεωρει απιστους στο Ισλαμ?

4. Iagos

Iagos Contributor

Εσύ μπορείς να λες ότι θες.

Εγώ στα πλαίσια ενός δημόσιου διαλόγου, όπου εκτίθεσαι διανοητικά, δεν θα σταματήσω να καταγγέλω ότι οι ιδέες σου διακινούν το μίσος... και δεν θα σταματήσω να τις χλευάζω/σαρκάζω/αποδομώ ως τέτοιες...

Αυτά...

Iagos

Last edited: 10 Οκτωβρίου 2025 at 21:57
  5. AuroraBorealis

AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

Και γιατί μου το ανακοινώνεις ? Δημοκρατία έχουμε, ελεύθερο λόγο υποστηρίζουμε. Τι με πέρασες ? κανά ακροαριστερό φασιστοειδές να παλεύω να στραγγαλίσω οτιδήποτε δεν μπορώ να βολέψω στο αφήγημα μου ?

Εννοείται ότι αυτό θα κάνεις. Έχω ένα καταπληκτικό κείμενο σχετικά με την συμπεριφορά του μέσου μαρξιστή δύο σελίδες πριν. Θα βρεις και άλλα πράγματα εκεί που είναι αδύνατο να μην κάνεις.

Λολ..!!!

Μπορείς να γράφεις ότι θέλεις. Για να βεβαιωθούμε ότι ουδεμία αξία έχει η γνώμη σου για μένα στην περίπτωση που είχες την παραμικρή αμφιβολία έγραψα το παραπάνω κομμάτι τέχνης.

6. Captain_Morgan

Captain_Morgan https://www.youtube.com/watch?v=9wj6BqmyjM4

Επειδή σε γενικές γραμμές Είμαι ευγενής άνθρωπος και όσο κι αν κάποιος όταν του δείχνουν το φεγγάρι αυτός κοιτάζει το δάκτυλο, και στην προσπάθεια του να έχει δίκιο ανοίγει το στόμα τους και πετάει βατράχια, θα το πω όσο πιο ευγενικά μπορώ.
    Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΕΞΙΑ , απ το λεγόμενο φιλελεύθερο κέντρο μέχρι την Λαική δεξιά ΚΑΙ την ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ, από άκρο σε άκρο του πλανήτη ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ. Το ότι υπάρχουν κάποιες, μεμονωμένες, νεοναζιστικές οργανώσεις της Γερμανίας κυρίως, που στηρίζουν την Χαμάς, έχει την ίδια βαρύτητα, για Μένα τουλάχιστον, με την στήριξη μερίδας της παγκόσμιας Αριστεράς και των λεγόμενων antifa, προς το Ισραήλ.
    Στην πραγματικότητα, στους γεννετήσιους αδένες Μου η στήριξη της Χαμάς από τον όποιον ακροδεξιό φορέα. Η στήριξη Μου στον Παλαιστινιακό Λαό και στην Παλαιστινιακή αντίσταση ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΌ ΠΡΟΣΗΜΟ. Όταν η μικρόνοια σου αντιληφθεί τα αυτονόητα, δηλαδή ότι ο Παλαιστινιακός αγώνας για απελευθέρωση και χειραφέτηση και το δικαίωμα των καταπιεσμένων που αντιμετωπίζουν ένα καθεστώς απαρτχάιντ και αποικιοκρατίας και να αντιστέκονται και ότι οι Παλαιστίνιοι, όπως και κάθε Λαός, έχει αυτό το δικαίωμα, είτε με Αντάρτικό Πόλης, είτε, και κυρίως με στρατιωτικά μέσα, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΈΝΗΣ ΚΑΙ της Χαμάς, ΔΕΝ ταυτίζεται με την Χαμάς, ίσως και να υπάρξει δυνατότητα εποικοδομητικού διαλόγου. Τώρα αν αυτό συγχέεται με την υποστήριξη των πολιτικών θέσεων της αυτό δεν είναι δικό Μου πρόβλημα αλλά δικό σου.
    Σ ευχαριστώ για τον χρόνο σου και καλή σου συνέχεια.

Last edited: 11 Οκτωβρίου 2025 at 00:42
  7. Reinheit

Reinheit Ο Χρόνος είναι ρήμα. Κυλάω. Πονάω. Περνάω. Premium Member

Ποτέ δεν ήταν το θέμα μου ο Τραμπ. Ουσιαστικά, αυτό που ήθελα να πω, είναι ότι όταν οι μετέχοντες σε μία "διαπραγμάτευση" είναι οι ίδιοι με αντίστοιχη περίπτωση στο παρελθόν, είναι μάλλον παράλογο να περιμένει κανείς διαφορετικά αποτελέσματα, όταν οι θέσεις τους παραμένουν οι ίδιες

Να δώσω ένα παράδειγμα: η Χεσμπολάχ αποκεφαλισμένη, το Ισραήλ έχει κάνει συμφωνία με τον Λίβανο και παρόλα αυτά, σχεδόν κάθε ημέρα κάνει και από μία σύντομη επιδρομή στον Λίβανο και σκοτώνει κόσμο. Εσείς δηλώνετε ότι το παιχνίδι τελείωσε, εγώ κόβω το κεφάλι μου, γνωρίζοντας τα πεπραγμένα του Ισραήλ από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής του, ότι το παιχνίδι θα χοντρύνει πολύ περισσότερο κι ότι σε λίγο καιρό θα μας απασχολήσει (πάλι, αλλά σε χειρότερο βαθμό από αυτόν προ μηνών) το δίδυμο Ισραήλ - Ιράν. Δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα το Ισραήλ να μην στρέψει την προσοχή του εν συνεχεία στο Ιράν. Αλλά μιλούμε και οι δύο υποθετικά. Ας αφήσουμε τον χρόνο να δικαιώσει έναν εκ των δύο.

Οι όποιες θέσεις μου δεν έχουν κανένα πολιτικό εφαλτήριο. Προσπαθώ να αξιολογήσω τα γεγονότα που διαδραματίζονται, σε ανθρωπιστικό πλαίσιο και με ιστορικό πρόσημο.

Μα δε μιλώ για απλές ισραηλινές πηγές. Όταν τα χείλη είναι της ανώτερης πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, κοινώς αυτών που χαράσσουν, σχεδιάζουν κι εκτελούν όλα αυτά που βλέπουμε και διαβάζουμε, δε νομίζετε ότι είναι αφελές να τα παραβλέπουμε;

Διότι είναι σαφές στα δικά μου μάτια, ότι το Ισραήλ επιθυμεί τον αφανισμό των εχθρών του και πράττει προς αυτήν την κατεύθυνση. Ναι, προφανώς και το ίδιο επιθυμούν και οι Παλαιστίνιοι για το Ισραήλ και αυτό θα έκαναν αν μπορούσαν, αλλά από τον εν δυνάμει γενοκτόνο μέχρι τον εν τοις πράγμασι γενοκτόνο, υπάρχει μία χαώδης απόσταση. Ο πραγματικός τρομοκράτης της περιοχής είναι, κατ'εμέ, το Ισραήλ, που υπό τον μανδύα του κρατικού-εθνικού δρώντα, έχει καταλύσει οποιοδήποτε σχετικό ψήφισμα έχει συνταχθεί. Κι εξακολουθεί να το κάνει.

8. DreamMaster

DreamMaster Ενας στιχάρπαστος Contributor

Για ιδέστε όλοι τον ακροβάτη που τραμπαλίζεται
    για ιδέστε όλοι τον ξενομπάτη πως δε ζαλίζεται
    Για ιδέστε τον ακροβάτη που κι όταν πέφτει γελά
    και ποτέ δε κλαίει, ποτέ δεν κλαίει

@AuroraBorealis

Θα έλεγα ότι το μόνο που με προβλημάτισε αρχικά ήταν εκείνο "φυσικά" στην εξαίρεση το οποίο εξακολουθώ να μην μπορώ να το αιτιολογήσω πλήρως.

Να βοηθήσω λίγο εδώ, σχετίζεται με την κατακλείδεια προτροπή εκείνου του ποστ μου "πείτε το ρε παιδιά ότι το πρόβλημα σας είναι το χρώμα". Από κει σας εξαιρώ, φυσικά, γιατί εσείς έχετε το θάρρος της γνώμης σας και το λέτε ότι αυτό είναι το πρόβλημά σας.

Αν και τώρα το ψιλοσκέφτομαι, με αυτά που γράφετε σε μένα και γενικά, και τα παράθυρα που αφήνετε ίσως και να ναι γενοκτονία, θα τα βρουν οι νομικοί κλπ. κάπως στα μάτια μου σα να βγάζετε ένα φτέρωμα, και κάποια φτερά - όχι ικανά για πτήση αλλά για κανά άλμα ολίγων μέτρων, κάτι σαν λειρί αχνοφαίνεται ... Τέλος πάντων, θα δείξει αν θα κρατήσετε το θάρρος της γνώμης σας.

Πέραν αυτού εάν εξ αφορμής της συγκεκριμένης μου πρότασης και μόνο μου προσδίδεται ο συγκεκριμένος προσδιορισμός [....]

Α, όχι. Οχι από τη συγκεκριμένη πρόταση και μόνο - το έγραψα ξεκάθαρα. Η "πολιτεία" σας σε διάφορα κοινωνικά θέματα τόσα χρόνια που καταθέτετε άποψη στο φόρουμ (π.χ. μετανάστες), μου έχει εμπεδώσει την πεποίθηση ότι είστε ρατσιστόμουτρο. Μην ψάχνω τώρα, αρκεί μια φορά να τα έχει διαβάσει κανείς αυτά στη ζωή του, δε χρειάζεται να τα διαβάσω και δεύτερη.

Διάλεξα προσεκτικά αυτή τη λέξη, όχι γιατί δεν ξέρω ή ντρέπομαι να χρησιμοποιήσω τη λέξη "ρατσιστής", αλλά γιατί -φευ!- δεν διαθέτετε κάποια πρωτοτυπία, δεν είστε ο πρώτος του είδους που συναντώ, και έχω μάθει απέξω όλη την κασέτα της αυτοκατευναστικής αφήγησης, τον "αντικειμενικό ορισμό" κλπ. κλπ. όλες δηλαδή τις μετωνυμίες του "Εγώ δεν είμαι ρατσιστής, εσύ είσαι μαύρος!" και είπα μήπως έχετε τίποτα πιο φρέσκο και το αποφύγουμε αυτό. Δεν το αποφεύγουμε. Δεν πειράζει.

[..] τον θεωρώ άκυρο βάσει αντικειμενικού ορισμού του ρατσισμού ο οποίος προυποθέτει διάκριση και προκατάληψη κατά των ανθρώπων με βάση τη φυλή ή την εθνικότητα τους.

Καλώς. Να δεχτώ ότι αυτά που σας γράφουν δεν τα διαβάζετε ή καταλαβαίνετε τα νοήματα με τον τρόπο σας και στο χρόνο σας. Αυτά που γράφετε εσείς, τα διαβάζετε και τα καταλαβαίνετε; Δεν ζητάτε από κάποιον στον κύκλο σας να σας λέει τί σημαίνουν αυτά που γράφετε;

Αυτοί εκεί στην "ευρύτερη περιοχή ανατολικά και κάτω της Τουρκίας" δεν έχουν εθνικότητες; Φύρδην μίγδην ζουν; Δεν διακρίνετε αυτούς τους ανθρώπους με προκατάληψη από τους υπόλοιπους, προσδιορίζοντας τους από την εθνικότητά τους, του καθενός;

Τον "αντικειμενικό ορισμό" τον καταλάβατε να λέει για μία εθνικότητα όποιος κάνει διάκριση ή προκατάληψη είναι ρατσιστής, από δύο εθνικότητες και πάνω είναι ΟΚ;;;;

Αν είναι μία φυλή είσαι ρατσιστής, αν είναι 16, 32, 48 που αντιπαθείς είναι ΟΚ;;;

Υπάρχουν σίγουρα πολλά είδη ρατσισμού, μονοπύρηνα, πολυπύρηνα κλπ.

Θα την έχετε δει την εξαιρετική σκηνή από την ταινία Η ζωή είναι ωραία με τον πάντα υπέροχο Μπενίνι. Του λέει ο γιος του μόλις απλώνεται ο φασισμός γιατί μπαμπά στο μαγαζί βάλανε ταμπέλα απαγορεύονται οι Εβραίοι και οι σκύλοι; Κι αυτός, τί να κάνει, να προστατέψει το παιδί από τη σκατίλα του κόσμου του απαντάει, "α, μα είναι σύνηθες, εδώ πιο κάτω ένα σιδεράδικο λέει απαγορεύονται τα άλογα κι οι Σπανιόλοι και επίσης κάποιο μαγαζί έγραφε δεν μπαίνουν ιδιοκτήτες καγκουρώ..."

Ιλαροτραγική την είχαν πει την ταινία. Νομίζω είναι η περίπτωσή σας...

Ενδεχομένως λάθος μου που δεν διευκρίνισα ότι δεν έχω κανένα απολύτως θέμα με κανέναν Εβραίο και κανέναν Άραβα που είναι μεγαλωμένος και ζει μακρυά από εκείνα τα μέρη.

Πιθανολογώ θα έχετε και φίλους ομοφυλόφιλους, όπως ο μακαρίτης ο Κούγιας. Παρακαλώ μην μας ανεβάσετε κι εσείς καμμιά παλιά φωτό με τον Τρύφωνα (ή όποιον άλλον) Σαμαρά...

Ποιό είναι λοιπόν αυτό το ειδοποιό χαρακτηριστικό που έχουν αυτοί που είναι μεγαλωμένοι "εκεί", σε αυτούς τους τόπους (τους ποιούς; ) Εξηγήστε μας λίγο να καταλάβουμε πώς ομαδοποιούνται αυτοί σε κάποια κατηγορία (category) κατά τη γνώμη σας, από τί ξεχωρίζουν από τους Κύπριους, ας πούμε, που είναι μια φτυσιά απόσταση από αρκετούς από αυτούς, και άρα δεν μπορεί να είναι γεωγραφικό / τοπογραφικό το κριτήριο, όπως το παρουσιάσατε στην αρχή;

Βέβαια με τον κλασσικό ακροαριστερό και για τον καιρό αν διαφωνήσεις μαζί του είσαι φασίστας, ομοφοβικός, σεξιστής, ρατσιστής και βάλε, δεν γνωρίζω εάν και εδώ εμπίπτει τέτοια περίπτωση, θα με διαφωτίσετε όταν βρείτε χρόνο φαντάζομαι.

Κοιτάξτε, δεν ξέρω τί είναι ο ακροαριστερός, ο μεσοαριστερός και ο δεξιοαριστερός, αυτά είναι για τα συριζόπανα των διαφόρων βερσιόν να τα βρουν μεταξύ τους.

Δεν μιλάμε όμως για τον καιρό, μιλάμε για τον ρατσισμό. Και αυτό που ξέρω είναι ότι ρατσιστή ΔΕΝ σε κάνει η πολιτική θέση του απέναντι, όπως κακοποιητή ΔΕΝ σε κάνει αυτός/αυτή που κακοποιείς, όση οργή και να σου προκαλεί.

Ρατσιστή σε κάνουν οι θεωρήσεις σου, και αναγνωρίσιμο ρατσιστή σε κάνουν οι δηλώσεις σου (που ελπίζει κανείς ότι αντανακλούν τις θεωρήσεις σου, αν δεν είσαι αλλ' αντ' άλλων) και οι πράξεις σου. Αν σας δω νύχτα σε καμμιά επιτροπή υποδοχής μεταναστών σε καμμιά παραλία, να τους δίνετε στεγνά ρούχα, κουβέρτες, νερό και φαγητό, θα το ξανασκεφτώ, αν σας αδίκησα.

Κυπριακή καταγωγή έχω εν μέρει αλλά καμία φιλία ή έχθρα με την Κύπρο, προς το παρόν τουλάχιστον.

Και το 'λεγα, να πεις δεν το λεγα... Για να χει τόση συμπόνοια και στήριξη για την κατεχόμενη Παλαιστίνη, αυτός ή Κυπριακό ή Ιρλανδικό αίμα θα έχει. Νάτο, βγήκε το φλιτζάνι.

Να που μόλις μου λύθηκε η απορία που οφείλεται το αγεωγράφητος στην παραπάνω φράση. Είναι κάτι το οποίο που αρχικά νόμιζα ότι αφορά κάποια πολύπλοκη σκέψη που δεν αντιλαμβάνομαι, τελικά πρόκειται για φθηνό πνεύμα προς κατανάλωση από τους ντόπιους παραδοσιακά ηλίθιους.

Καμία βιάση, και οι βραδυφλεγείς έχουν θέση στο δημόσιο διάλογο. Να ξέρετε πάντως, σε πολύπλοκες σκέψεις εγώ δεν θα σας παρασύρω. Βήμα-βήμα και λάου-λάου, να μην χαώνεστε. Δεν ξέρω ποιός καταναλώνει φτηνό πνεύμα και ποιός φτηνό οινόπνευμα, αλλά αποδείχτηκε ότι η αναφορά στην Κύπρο ήταν αναγκαία και ικανή να δείξει ότι ΔΕΝ είναι γεωγραφικό το πρόβλημά σας.

Όχι αγαπητέ άρχοντα των ονείρων, εάν ήθελα να συμπεριλάβω και την Κύπρο θα έλεγα για την περιοχή κάτω από την Τουρκία που πιάνει το σύνολο αυτών των χωρών. Για και είπα κάτω και ανατολικά. Άσε που και τίποτα να μην έλεγα ξέρουμε και οι δύο για ποιες περιοχές μιλάω.

Στα ελληνικά, έχουμε την λέξη "νοτιοανατολικά" για κάτι τέτοιες περιπτώσεις, του "κάτω και ανατολικά" και του "ανατολικά και κάτω". Τώρα, εγώ είμαι ο ένας από τους δυό μας και δεν ξέρω στα σίγουρα για ποιές χώρες μιλάτε. Ξέρω ότι η Αρμενία δεν είναι σε αυτές, γιατί είναι ανατολικά αλλά δεν είναι κάτω. Η Σομαλία και η Μαδαγασκάρη είναι και δεν είναι. Η Ινδία σίγουρα είναι. Πακιστάν, Αφγανιστάν;

Μα ποιές είναι;

Ή κατονομάστε τις ή βρείτε ένα χαρακτηριστικό τους που να τις ξεχωρίζει απ΄τις άλλες να συνεννοούμαστε. Πώς θα τις λέμε άμα συζητάμε, "οι χώρες που αντιπαθεί τους κατοίκους τους ο @AuroraBorealis";

Ας κρατήσουμε κάποιο επίπεδο σε αυτό το χόμπι, ας κοντραριστούμε σε λογική, νοήματα και αξίες. Όχι σε φανατισμό και βλακεία που είναι η αποκλειστική ενασχόληση κάποιων άλλων εδώ μέσα.

Ναι, αλλά συγγνώμη, για να "κοντραριστούμε σε λογική" δεν μπορεί να έρχεστε εσείς εντελώς delulu εδώ πέρα και να μας λέτε σύμφωνα με τον "αντικειμενικό ορισμό της γενοκτονίας" και τον "αντικειμενικό ορισμό του ρατσισμού" (η πρώτη αράδα wikipedia δλδ.) και να μην ξέρετε ούτε τον έναν ούτε τον άλλον. Και να μας κουνάτε και το δάχτυλο που δεν σας απαντάμε σοβαρά.

Dream

Last edited: 11 Οκτωβρίου 2025 at 05:33
  9. Iagos

Iagos Contributor

Οι εικόνες από χιλιάδες ανθρώπους να βαδίζουν ασταμάτητα, ένα ανθρώπινο ρεύμα που κατευθύνεται προς τη Βόρεια Γάζα είναι συγκλονιστικές.

Η πρόσκαιρη ανάσα της κατάπαυσης του πυρός έγινε η ελπίδα μέσα από το οποία δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι προσπαθούν να επιστρέψουν στις ρημαγμένες εστίες τους.

Είναι έτοιμοι να αντικρύσουν την απόλυτη καταστροφή, τα ερείπια εκεί που κάποτε υψώνονταν οι γειτονιές τους.

Είναι μια επιστροφή αποφασιστικότητας, παρά τον όλεθρο.

Δεν τους πτόησαν οι βόμβες, η ολοσχερής καταστροφή, ο διωγμός και η βαθιά απελπισία.

Η ρίζα τους παραμένει γαντζωμένη στη γη τους.

Η πρόσφατη Ιστορία δεν είναι μόνο η φρικιαστική γενοκτονία απο το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ που εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια του κόσμου.

Δεν είναι μόνο η αισχρή ωμότητα και η ολοκληρωτική υποβάθμιση της ανθρώπινης αξίας.

Τα τελευταία χρόνια είναι και η αφήγηση ενός λαού που, παρά την πανίσχυρη μηχανή θανάτου που εξαπέλυσε όλη της τη δύναμη για τον ξεριζωμό του, έμεινε ακλόνητος στη γη του.

Είναι η Ιστορία της της θέλησης ενός ολόκληρου λαού να μην υποταχθεί στους όρους του δυνάστη.

Μια Ιστορία μαζικής αντίστασης και βαθιάς αξιοπρέπειας.

Είναι το ηθικό πλεονέκτημα.

Αυτό που κανένας ανθρωπολογικός τύπος@AuroraBorealis δεν μπορεί να φτάσει.

Γιατί απλά το τυφλό μίσος που κουβαλούν στην ψυχή τους, δεν τους επιτρέπει να κατανοήσουν τι σημαίνει αντίσταση στον κατακτητή.

Ή με τους ανθρώπους ή με τους δωσίλογους των ημερών...τους σφουγγοκωλάριους για τους οποίους το υψηλότερο αγαθό είναι η πλήρης αδιατάρακτη ησυχία...ο ύπνος... με τις ονειρώξεις τους...για νεκρά παιδιά μουσουλμάνων...εννοείται...

Iagos

Last edited: 11 Οκτωβρίου 2025 at 08:34
  10. almamatter

almamatter New Member

Το ιδιο ενδιαφερον εδειξες η δειχνεις για τον ελληνικο λαο της Κύπρου για τους χιλιαδες σκοτωμενους ,εκτοπισμενους, βιαζμενες γυναίκες κτλπ απο τους Τουρκους?? Αν οχι για ποιο λογο?
    Οποτε τι μου ποσταρεις το Μανιφεστο της Χαμας? Η Χαμας ειναι ακροδεξια οργανωση που μπροστα της οι χρυσαυγιτες ειναι γατουλες. Η Χαμας ειναι η καταστροφη του Παλαιστινιακου λαου. Αρα οποιον παει κοντρα στο Ισραηλ τον υποστηριζεις δεν σε ενδιαφερουν τα ιδεολογικα, και απο την αλλη εχεις και αριστερη φρασεολογια. Ετσι υποστηρίζεις και τους δολοφονους του ισραηλινου λαου και τους νεκροθαφτες του παλαιστινιακου λαου...Πολυ αντιφαση συντροφισσα....και κρατα τους χαρακτηρισμους για σενα.

Last edited: 11 Οκτωβρίου 2025 at 13:14
  11. almamatter

almamatter New Member

Ναι γιατι οι Ουκρανοι δεν ειχαν φτιαξει την χωρα τους ενα απεραντο τουνελ με βομβες ρουκετες για επιθεση στη Ρωσσια σεαντιθεση με τους Παλαιστινιους

12. Iagos

Iagos Contributor

Έχω βιντεοοοοο
    "Ελλάδα Κύπρος Παλαιστίνη, Αμερικανός δεν θα μείνει."