Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σκλάβα: άβουλο ον ή όχι;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος ioli_slave, στις 17 Οκτωβρίου 2022.

  1. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    βούληση η
    1. σταθερή θέληση, επιθυμία για επιδίωξη και επίτευξη κάποιου σκοπού
    2. (ψυχ.) ψυχική λειτουργία που εκδηλώνεται στην τάση για κτ. και στην προσπάθεια για την επίτευξη κάποιου σκοπού που επιλέχθηκε και αποφασίστηκε συνειδητά.

    Βούληση έχουν όλοι ασχέτως αποτελέσματος. Δεν υπάρχει "ετεροπροσδιοριζόμενη βούληση" υπάρχει ετεροπροσδιοριζόμενος στόχος αποτέλεσμα κλπ κλπ. Αλλά ΄όχι βούληση
    Υπάρχει ίσως βούληση για την επίτευξη ετεροπροσδιοριζόμενου στόχου, αποτέλεσματος κλπ.
    Η βούληση ειναι θετική ή αρνητική (αναφορικά με κάποια ενέργεια) αλλά πάντα υπάρχει και δεν επιβάλλεται ακόμα και αν ηθελημένα ταυτίζεται ΠΑΝΤΑ με αυτή του Κυρίου.
     
    Last edited: 16 Μαϊου 2024
  2. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    @Arioch, δεν γνωρίζω εάν το -τω όντι διεκπεραιωτικό- "οι σκέψεις να μην σου γίνονται εμπόδιο" είναι το μυστικό, όμως η ολοκληρωτική παράδοση -και η απόλαυση αυτής- συνήθως ξεκινούν όταν οι σκέψεις αρχίσουν να σκορπίζουν και να εξαφανίζονται μπροστά στα μάτια σου...
     
  3. MG

    MG Irregular Member Premium Member

    Βρήκα ένα - κατά την γνώμη μου - ενδιαφέρον άρθρο, το οποίο περιλαμβάνει μια - κατά την γνώμη μου αυτονόητη - απάντηση στο ερώτημα που θέτει αυτό το νήμα.

    Το άρθρο το ανέβασα και το μετέφρασα εδώ - Υποταγή vs σκλαβιά.

    και αντιγράφω και το επίμαχο απόσπασμα παρακάτω:

    .......

    "Μια σκλάβα ΔΕΝ εγκαταλείπει τη σκέψη και τη λογική για να γίνει ανόητη. Αυτή είναι η μεγαλύτερη παρανόηση της σκλαβιάς. Είναι μια ψευδής κατηγορία που έχει επιβληθεί σε σκλάβους κυρίως από κυβερνο-υποτακτικούς και παίκτες μερικής απασχόλησης ως δικαιολογία για την έλλειψη πλήρους δέσμευσής τους. Εάν μια κυβερνο-υποτακτική καταφέρει να κάνει μια σκλάβα να φαίνεται ανόητη, τότε μπορεί να δικαιολογήσει γιατί η ίδια είναι καλύτερη από μια πλήρως αφοσιωμένη σκλάβα και δικαιολογεί την απόφαση της να αποκαλεί τον εαυτό της "υποτακτική". Λέει στον εαυτό της ότι «Φυσικά ένας καλός Κύριος δεν θα ήθελε μια ανόητη σκλάβα. σίγουρα θα ήθελαν μια σκεπτόμενη κυβερνο-υποτακτική». Είναι μια πρόσφατη προσθήκη στη σκέψη του τρόπου ζωής και δηλώνεται μόνο από ορισμένους υποτακτικούς. Γενικά, οι καλά ενημερωμένοι υποτακτικοί που αισθάνονται ασφαλείς στον τρόπο ζωής δεν προσπαθούν να παραγκωνίσουν τους σκλάβους. Συνήθως είναι "slave wannabes".

    Ποτέ δεν ακούει κανείς έναν πεπειραμένο Κύριο να αναφέρεται σε έναν δούλο ως ανόητο, γιατί αυτός ξέρει καλύτερα. Ξέρει επίσης ότι είναι πιο απλή και πολύ πιο χρήσιμη από οποιαδήποτε άλλη κυβερνο-υποτακτική.

    Συχνά ένας σκλάβος αναλαμβάνει μεγάλες ευθύνες μέσα στη σχέση. Τους δίνεται ένα γενικό πλαίσιο ορίων και κατευθύνσεων και αναμένεται να δράσει μέσα σε αυτά χρησιμοποιώντας τους δικούς του πόρους και ικανότητες. Συχνά ζητείται από μια σκλάβα να εκφράσει τις σκέψεις της για θέματα ή προβλήματα, αλλά συνειδητοποιεί ότι η τελική απόφαση είναι πάντα του Κυρίου της. Η απόφαση που πήρε ο Κύριος της γίνεται απόλυτη για εκείνη.

    Οι περισσότεροι σκλάβοι χρησιμοποιούν τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους στη σχέση Αφέντη/σκλάβου για να βελτιώσουν την σχέση τους και την ευημερία εντός του τρόπου ζωής τους. Οι περισσότεροι Κύριοι το ενθαρρύνουν αυτό. Συχνά οι Κύριοι αισθάνονται πιο άνετα όταν χρησιμοποιούν μια σκλάβα για να διαχειριστούν ένα έργο από ό,τι θα έκαναν με μια υποτακτική. Σε όλη την ιστορία, στους σκλάβους έχουν δοθεί ευθύνες που απαιτούν σκέψη, σχεδιασμό και λήψη αποφάσεων, δεν υπάρχει λόγος να διακοπεί αυτή η πρακτική στη σύγχρονη εποχή όπου υπάρχει συναινετική δουλεία αντί για αναγκαστική σκλαβιά. Η συναινετική δουλεία περιλαμβάνει αφοσίωση, φροντίδα και υπακοή. γιατί να μην εκμεταλλευτείτε αυτά τα χαρακτηριστικά σε μια σκλάβα καθώς και τις γνώσεις και τις δεξιότητές της.

    Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η λέξη "doormat" (χαλάκι πόρτας) χρησιμοποιείται συχνά από τους "wannabes" και τους "cyber-subs" για να περιγράψει τους σκλάβους. Ο ορισμός μου για το «χαλάκι πόρτας» θα ήταν εκείνος ενός ατόμου που χρησιμοποιείται από ένα άλλο άτομο για δικό του όφελος χωρίς να λαμβάνει υπόψη τα συναισθήματα, την ανάπτυξη ή την ευημερία αυτού του ατόμου. Ένας Κύριος αναλαμβάνει την ευθύνη για το σώμα και την ευημερία της σκλάβας του και πάντα ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη και την ψυχική ευημερία της. Είναι ιδιοκτησία του και δεν έχει λόγο να καταστρέψει την περιουσία του. Μάλιστα, έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την εξέλιξή της. Κατά τοις εκατό, ποιο είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιηθεί ως «πατάκι», η σκλάβα ή μια υποτακτική που έχει μια περιστασιακή συνάντηση με έναν Κυρίαρχο;

    Κάποιος ακούει συχνά «Ένας σκλάβος ΔΕΝ έχει φωνή στη σχέση». Αυτή είναι μια άλλη λανθασμένη αντίληψη για τη δουλεία. Συχνά, ένας Κύριος με κοινή λογική θα ζητήσει τη γνώμη της σκλάβας του πριν πάρει μια απόφαση σε πολλούς τομείς. Είναι αδύνατο να βρεις μια σκλάβα που να μην έχει περισσότερες γνώσεις σε ορισμένους τομείς από τον Κύριό της. Σε τομείς όπου έχει εμπειρία, γνώσεις και κατάρτιση, θα ήταν ανόητο να μην ζητήσει τη συμβουλή της πριν πάρει μια απόφαση. Επιπλέον, είναι συχνά καλύτερο να απορρίψετε τις ιδέες σας από κάποιον άλλο πριν καταλήξετε σε μια τελική απόφαση. Μια καλή σκλάβα θα καλωσορίσει την ευκαιρία να βοηθήσει τον Κύριό της προσφέροντας μια έξυπνη γνώμη. Ένας σκλάβος έχει συμβολή σε πολλές από τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων που απαιτούνται στη ζωή, αλλά ο Κύριος παίρνει την τελική απόφαση."
     
  4. Nikos.f.p

    Nikos.f.p Anal Master Fister

    Ο,τι πιο σωστό διάβασα !