Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Στοιχεία Ποινικού Κώδικα

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος dora_salonica, στις 11 Μαϊου 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ

    Άρθρο 308

    Απλή σωματική βλάβη

    1. Όποιος με πρόθεση προξενεί σε άλλον σωματική κάκωση ή βλάβη της υγείας του τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών. Αν η κάκωση ή η βλάβη της υγείας που του προξένησε είναι εντελώς ελαφρά, τιμωρείται με φυλάκιση το πολύ έξι μηνών ή με χρηματική ποινή. Και αν είναι ασήμαντη, τιμωρείται με κράτηση ή πρόστιμο.

    2. Η σωματική βλάβη της παρ.1 δεν είναι άδικη, όταν επιχειρείται με τη συναίνεση του παθόντος και δεν προσκρούει στα χρηστά ήθη.

    3. Ο υπαίτιος της πράξης της παρ.1 είναι δυνατό να απαλλαγεί από κάθε ποινή αν παρασύρθηκε στην πράξη από δικαιολογημένη αγανάκτηση εξαιτίας μιας αμέσως προηγούμενης πράξης που τέλεσε ο παθών εναντίον του ή ενώπιόν του και που ήταν ιδιαίτερα σκληρή ή βάναυση.

    Άρθρο 308Α

    Απρόκλητη σωματική βλάβη

    1. Με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών τιμωρείται η απλή σωματική βλάβη (άρθρο 308 παρ.1, εδ. α) αν έγινε χωρίς πρόκληση από τον παθόντα.

    2. Αν η πράξη της προηγούμενης παραγρ. έχει το χαρακτήρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης (άρθρο 309) ή αν σ’ αυτήν συμμετείχαν δύο ή περισσότεροι, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους.

    Άρθρο 309

    Επικίνδυνη σωματική βλάβη

    Αν η πράξη του άρθρου 308 τελέστηκε με τρόπο που μπορούσε να προκαλέσει στον παθόντα κίνδυνο για τη ζωή του ή βαριά σωματική του βλάβη (άρθρ. 310 παρ.2) επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών.

    Άρθρο 310

    Βαριά σωματική βλάβη

    1. Αν η πράξη του άρθρου 308 είχε επακόλουθο τη βαριά σωματική ή διανοητική πάθηση του παθόντος, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών.

    2. Βαριά σωματική ή διανοητική πάθηση υπάρχει ιδίως αν η πράξη προξένησε στον παθόντα κίνδυνο ζωής ή βαριά και μακροχρόνια αρρώστια ή σοβαρό ακρωτηριασμό ή αν τον εμπόδισε σημαντικά και για πολύ χρόνο να χρησιμοποιεί το σώμα ή τη διάνοιά του.

    3. Αν ο υπαίτιος επιδίωκε το αποτέλεσμα που προξένησε, τιμωρείται με κάθειρξη δέκα ετών.

    Άρθρο 311

    Θανατηφόρα βλάβη

    Αν η σωματική βλάβη είχε επακόλουθο το θάνατο του παθόντος επιβάλλεται κάθειρξη μέχρι δέκα ετών. Αν ο υπαίτιος επιδίωκε τη βαριά σωματική βλάβη του παθόντος επιβάλλεται κάθειρξη.


    Άρθρο 315

    Έγκληση

    1. Στις περιπτώσεις των άρθρων 308 και 314 η ποινική δίωξη ασκείται μόνο ύστερα από έγκληση. Δεν απαιτείται έγκληση αν ο υπαίτιος της πράξης του άρθρου 314 ήταν υπόχρεος λόγω της υπηρεσίας του ή του επαγγέλματός του να καταβάλει ιδιαίτερη επιμέλεια ή προσοχή. Η οδήγηση οχήματος εμπίπτει στο προηγούμενο εδάφιο όταν εξυπηρετεί τη βιοποριστική μεταφορά επιβατών ή πραγμάτων. Στην περίπτωση του άρθρου 314, αν η πράξη τελέστηκε κατά την οδήγηση οχήματος και δεν συντρέχει περίπτωση εφαρμογής αυτεπαγγέλτως, ο εισαγγελέας όμως με διάταξή του απέχει από την ποινική δίωξη αν ο παθών δηλώσει ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του δράστη. Αν η δήλωση υποβληθεί κατά την άσκηση ποινικής δίωξης, το δικαστήριο παύει οριστικά αυτήν.

    2. Αν στην περίπτωση του άρθρου 308 ο παθών είναι δημόσιος υπάλληλος και η πράξη τελέστηκε κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του ή για λόγους σχετικούς με την εκτέλεσή της, η δίωξη ασκείται αυτεπαγγέλτως.

    ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

    Άρθρο 333

    Απειλή

    1. Όποιος προκαλεί σε άλλον τρόμο ή ανησυχία απειλώντας τον με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή.

    2. Για την ποινική δίωξη απαιτείται έγκληση.

    ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΗΣΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΗΣΙΑΣ ΖΩΗΣ

    Άρθρο 353

    Πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις

    1. Όποιος δημόσια επιχειρεί ακόλαστη πράξη και προκαλεί μ’ αυτήν σκάνδαλο τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.

    2. Όποιος εν γνώσει προσβάλλει βάναυσα την αιδώ άλλου με ακόλαστη πράξη που επιχειρείται ενώπιόν του τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών ή με χρηματική ποινή. Για την ποινική δίωξη αυτής της πράξης απαιτείται έγκληση.


    Πηγή: http://gort.gr/pk2.html
     
  2. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Δώρα, στο off topic το θέλεις;
     
  3. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Στοιχεία Ποινικού Κώδικα

    Μία ανιδιοτελής συνομήλικη μου με απείλησε πως θα με αγαπήσει άδολα, από απλή παράλειψη να κάνει κάτι επωφελέστερο για την ίδια. Τρόμαξα και ανησύχησα από τη βία του πόθου της. Να την μηνύσω;
     
    Last edited: 12 Μαϊου 2008
  4. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Μάλλον ανήκει στα Tutorials.
     
  5. Atroce_Libertina

    Atroce_Libertina Regular Member


    Σοφός ο νομοθέτης..
     
  6. Syrah

    Syrah Contributor

    Και διπλωμάτης επίσης.

    Δικτατορία της μάζας vs προσωπική ελευθερία: 1-0
     
  7. Apollyon

    Apollyon God's Demon Contributor

    Καλως ή κακως ομως ειναι ο νομος και αυτος ισχυει.Οταν λοιπον σηζηταμε για νομους δεν τιθεται θεμα σχόλιου.Μας αρεσει ή οχι,ισχυει.
     
  8. female

    female Contributor

    ...

     
  9. G_E

    G_E Contributor

    Απάντηση: Re: Στοιχεία Ποινικού Κώδικα

    Δεν τίθεται θέμα σχολίου; Τότε προς τι όλες οι προσπάθειες για την ανάδειξη, απενοχοποίηση και κοινωνική αποδοχή του BDSM αν δεν έχουν ως απώτερο στόχο την ανατροπή του σχετικού νομοθετικού πλαισίου προς όφελος του κάθε απλού BDSMερ και BDSMισας?
     
  10. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Στοιχεία Ποινικού Κώδικα

    Ίσως να μην θέλουμε όλοι μας να αναδείξουμε, απενοχοποιήσουμε και να κάνουμε κοινωνικά αποδεκτό το BDSM. (Γνωρίζεις προς τι όλες οι προσπάθειες).

    Παρέθεσα τη σχετική νομοθεσία μόνο με σκοπό την πληροφόρηση. Άκουσα πολλά φαιδρά τον τελευταίο καιρό και θεώρησα καλό, όσοι από τους επίδοξους BDSMερς δεν γνωρίζουν, (γιατί οι BDSMερς γνωρίζουν), να πληροφορηθούν για την ισχύουσα νομοθεσία του κράτους. Γι αυτό πρότεινα να μπει το νήμα στα Tutorials. Εδώ που είναι θα αρχίσει μάλλον, από ότι διαφάνηκε ήδη, η κριτική του ισχύοντος Ποινικού Κώδικα (it does not authorize violence, πλην της κρατικής, αλλά θέτει τους κανόνες και ορίζει την επιβολή ποινών σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης των πολιτών) ή η κριτική του τρόπου με τον οποίο το κράτος διατηρεί το δικαίωμα να έχει περισσότερα δικαιώματα από τον πολίτη (π.χ. το δικαίωμα ερμηνείας του νόμου, όπως σωστά ανέφερε η Syrah). Η κριτική αυτή είναι ανώφελη, νομίζω, και άτοπη, προερχόμενη από μέλη ενός obscure BDSM φόρουμ, που δεν έχει καν ταυτότητα όσον αφορά την πολιτεία, και του οποίου τα μέλη στην πλειοψηφία μας αδυνατούμε να συζητήσουμε (πέραν μίας ελαφριάς μπουρδολογίας για να περνάει η ώρα) τη νομολογία λόγω έλλειψης επαρκών γνώσεων.
     
  11. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Άρθρο 33

    Κωφάλαλοι εγκληματίες

    1. Η πράξη που τέλεσε κωφάλαλος δεν του καταλογίζεται, αν κριθεί ότι δεν είχε την απαιτούμενη πνευματική ικανότητα να αντιληφθεί το άδικο της πράξης του ή να ενεργήσει σύμφωνα με την αντίληψή του για το άδικο αυτό.

    2. Αν δεν συντρέχει περίπτωση εφαρμογής της προηγούμενης παραγράφου, ο κωφάλαλος τιμωρείται με ελαττωμένη ποινή (άρθρο 83).

    Πηγή: http://gort.gr/pk1.html
     
  12. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Άρθρο 127

    Ανήλικοι ποινικά υπεύθυνοι

    1. Αν το δικαστήριο ερευνώντας τις περιστάσεις υπό τις οποίες τελέστηκε η πράξη και την όλη προσωπικότητα του δράστη κρίνει ότι είναι αναγκαίος ο ποινικός σωφρονισμός του εφήβου για να συγκρατηθεί από την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων, τον καταδικάζει σε περιορισμό σε σωφρονιστικό κατάστημα

    2. Στην απόφαση του δικαστηρίου ορίζεται το ελάχιστο και το μέγιστο όριο της παραμονής του εφήβου στο κατάστημα μέσα στα όρια που προβλέπει το άρ. 54.

    ...

    Άρθρο 324

    Αρπαγή ανηλίκων

    1. Όποιος αφαιρεί ανήλικο από τους γονείς του, τους επιτρόπους ή από οποιοδήποτε δικαιούται να μεριμνήσει για το πρόσωπό του ή όποιος υποστηρίζει την εκούσια διαφυγή του ανηλίκου από την εξουσία των παραπάνω προσώπων τιμωρείται με φυλάκιση. Αν ο ανήλικος από τη στέρηση της επιμέλειας διέτρεξε σοβαρό κίνδυνο ζωής ή βαριάς βλάβης της υγείας του, ο δράστης τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους.

    2. Αν ο ανήλικος δεν έχει συμπληρώσει τα 14 χρόνια του, επιβάλλεται κάθειρξη μέχρι δέκα ετών, εκτός εάν η πράξη τελέστηκε από ανιόντα, οπότε εφαρμόζεται η προηγούμενη παράγρ. Σε κάθε περίπτωση που ο υπαίτος τέλεσε την πράξη από κερδοσκοπία ή με το σκοπό να μεταχειριστεί τον ανήλικο σε ανήθικες ασχολίες ή να επιτύχει τη μεταβολή της οικογενειακής τάξης του ανηλίκου τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών.

    3. Αν ο υπαίτιος των πράξεων προηγούμενων παραγράφων είχε σκοπό να εισπράξει λύτρα ή να εξαναγκάσει σε πράξη η παράλειψη, επιβάλλεται κάθειρξη. Στην περίπτωση που ο δράστης με τη θέλησή του και προτού εκπληρωθεί οποιοσδήποτε όρος ή αξίωσή του απελευθέρωσε και απέδωσε υγιή και σώο τον ανήλικο επιβάλλεται φυλάκιση.

    Άρθρο 325

    Παράνομη κατακράτηση

    Όποιος με πρόθεση κατακρατεί άλλον χωρίς τη θέλησή του ή του στερεί με άλλον τρόπο την ελευθερία της κίνησής του, τιμωρείται με φυλάκιση και αν η κατακράτηση διήρκησε μακρό χρονικό διάστημα, με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών.

    Πηγές: http://gort.gr/pk1.html
    http://gort.gr/pk2.html
     
Thread Status:
Not open for further replies.