Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τα Αναθέματα..

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Incomplete_, στις 15 Μαρτίου 2006.

 1. Incomplete_

  Incomplete_ Contributor

  Δανεισμένα από site...

  Που "κολλάνε" στο φόρουμ αυτό;Δεν ξέρω-δε με νοιάζει,όποιος ενδιαφέρεται ας τα μάθει..

  1ος Αναθεματισμός

  Υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν ότι η δύναμη και η ενέργεια της τρισυπόστατης θεότητας είναι κατασκευασμένη. Το ίδιο υποστηρίζουν ότι είναι η θεία ουσία που δοξάζουμε, η ενέργεια των αγίων και όλη η φύση. Αυτοί κινδυνεύουν να γίνουν τελείως άθεοι, να πιστέψουν την Ελληνική μυθολογία και να περιπέσουν στην λατρεία των κτισμάτων. Αυτό δυσκολεύει την καθαρή και άψογη χριστιανική πίστη. Αφού δεν πιστεύουν στη θεοπνευστία των αγίων και το ευσεβές φρόνημα της εκκλησίας που διδάσκει ότι η τρισυπόστατη δύναμη δεν έχει κατασκευασθεί. ΑΝΑΘΕΜΑ-ΑΝΑΘΕΜΑ-ΑΝΑΘΕΜΑ

  2ος Αναθεματισμός

  Αυτοί που ασπάζονται τις Ελληνικές γνώσεις και όχι αυτοί που τις διδάσκονται σαν εκπαίδευση, και ακολουθούν τις μάταιες θεωρίες και τις πιστεύουν σαν αληθινές, μας δημιουργούν κινδύνους και παρασύρουν σ' αυτές και άλλους κρυφά ή φανερά και τις διδάσκουν χωρίς δισταγμό. ΑΝΑΘΕΜΑ-ΑΝΑΘΕΜΑ-ΑΝΑΘΕΜΑ

  3ος Αναθεματισμός

  Σε όσους πιστεύουν στην μυθολογία (Ελληνική) και αποδέχονται και άλλα μυθικά πλάσματα και τις δικές μας πεποιθήσεις επηρεάζουν και μεταβάλλουν, και τις ιδέες του Πλάτωνα δέχονται σαν αληθινές και την ύλη θεωρούν αυθύπαρκτη και υποστηρίζουν ότι έγινε μόνη της, και προσβάλλουν το αυτεξούσιο του δημιουργού που έφτιαξε τα πάντα από το τίποτα και τα εξουσιάζει δεσποτικά. ΑΝΑΘΕΜΑ-ΑΝΑΘΕΜΑ-ΑΝΑΘΕΜΑ.

  4ος Αναθεματισμός

  Αυτοί που δέχονται και παραδίδουν στις επερχόμενες γενεές τα μάταια Ελληνικά λόγια και δεν πιστεύουν ότι οι ψυχές προϋπήρχαν και τα πάντα έγιναν από το τίποτε και ότι η κόλαση δεν είναι αιώνια και έτσι καταργούν την βασιλεία των ουρανών που είναι αιώνια και ακατάλυτη. Ο ίδιος ο Χριστός και θεός μας δίδαξε με παλαιά και νέα γραφή που εμείς την παραλάβαμε και μας λέει ότι, η κόλαση είναι ατελείωτη και η βασιλεία αιώνια. Με αυτά τα λόγια καταδικάζουν τους εαυτούς τους και γίνονται υπαίτιοι και για άλλες αιώνιες καταδίκες. ΑΝΑΘΕΜΑ-ΑΝΑΘΕΜΑ- ΑΝΑΘΕΜΑ.

  5ος Αναθεματισμός

  Σ' αυτούς που παρουσιάζουν σαν ευσεβή τα δόγματα των Ελλήνων τα ανίερα αποτελούν ασέβεια και αδιαντροπιά για την ορθόδοξη και καθολική εκκλησία καθώς και για τις ψυχές του ουρανού και της γής και τα άλλα κτίσματα. ΑΝΑΘΕΜΑ-ΑΝΘΕΜΑ-ΑΝΑΘΕΜΑ.
   
 2. Incomplete_

  Incomplete_ Contributor

  6ος Αναθεματισμός

  Σ' αυτούς που προτιμούν την «ανόητη» ..!! σοφία των Ελλήνων φιλοσόφων και σ' αυτούς που τους διδάσκουν και πιστεύουν στην μετεμψύχωση των ανθρωπίνων ψυχών και έτσι χάνονται όπως των αλόγων ζώων αφού προχωρούν στο μηδέν και δεν περιμένουν ανάσταση και δεύτερη παρουσία αμφισβητώντας την τελική τιμωρία. ΑΝΑΘΕΜΑ-ΑΝΑΘΕΜΑ-ΑΝΑΘΕΜΑ.

  7ος Αναθεματισμός

  Σ' όσους χαρακτηρίζουν των Ελλήνων τα λόγια σοφά και τους αιρεσιάρχες που αναθεματίσθηκαν από τις επτά άγιες καθολικές συνόδους και όλους τους ορθόδοξους επιφανείς πατέρες, αυτά είναι ξένα προς την εκκλησία είναι ψεύτικα λόγια και βρώμικη περιουσία και ισχυρίζονται ότι καλύτερη κατά πολύ και τώρα και στην μέλλουσα κρίση και των ευσεβών και ορθοδόξων ανδρών κατά τα άλλα πάθος ανθρώπινο και παντελής άγνοια. ΑΝΑΘΕΜΑ-ΑΝΑΘΕΜΑ-ΑΝΑΘΕΜΑ.
   
 3. James_Bondage

  James_Bondage Regular Member

  ...στους και καλα Χριστιανους.... που πράττουν πιστεύω του τύπου "οποιος δεν ειναι χριστιανος ειναι αντιχριστος"και αρα "οποιος δεν ειναι μαζι μας ειναι εχθρος μας".
  ...σε όλους εκείνους που αγαπάνε τον πλησίον τους μόνο αν ο πλησίον τους είναι χριστιανός...
  αναθεμα - αναθεμα - αναθεμα
   
 4. Photographer

  Photographer Regular Member

  Αυτά τα αναθέματα είναι "μετάφραση ψαλμών" απο κάποιες "μαύρες τελετουργίες όπως τις θεωρώ εγώ" που επιβιώνουν στη Χριστιανική Εκκλησία, ή είναι απλά κάποια ακραία άποψη που εκφράζεται σε κάποια ιστοσελίδα θρησκευτικού ενδιαφέροντος;

  1) Όπως και να έχει το θέμα ακόμα και η ύπαρξη της λέξης "ανάθεμα" σε κάποιους ψαλμούς με αναφορές σε κάποιους αρχηγούς αιρέσεων, είναι ένα είδος επίκλησης κατάρας πράγμα που αποτελεί ένα είδος μαύρης τελετουργίας πράγμα το οποίο είναι αντίθετο με το ίδιο το πνεύμα τις εκκλησίας.
  Όλα αυτά επιβιώνουν απο εποχές θρησκευτικού φανατισμού όπου οι χριστιανοί γκρέμιζαν τους αρχαίους ναούς και με τα ίδια υλικά και πάνω στα ίδια θεμέλια χτίζαν τους δικούς τους.
  Με τον ίδιο φανατισμό τα θεοκρατικά καθεστώτα των εποχών σταμάτησαν τους Ολυμπιακούς αγώνες και την αρχαία Ελληνική θρησκεία αλλά και φιλοσοφία.

  2) Τα θρησκευτικά αναθέματα είναι και Ανθελληνικά καθώς εκτός απο την αρχαία θρησκεία καταριούνται και το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα και τον πολιτισμό πράγμα που είναι επίσης σχήμα οξύμωρο αφού η Ορθοδοξία είναι το επίσημο δόγμα της Έλλάδας.
  Μάλλον κάποια πράγματα έπρεπε να αναθεωρηθούν εδώ και αρκετούς αιώνες...
   
 5. G_E

  G_E Contributor

  Τι είναι τούτο? Μπορείτε να εξηγήσετε? Τι σημαίνει όποιος ενδιαφέρεται ας τα μάθει?
  Ειναι θέσεις που στοχεύουν σε μια συζήτηση?
   
 6. Oscarwil

  Oscarwil Guest

  Πανάθεμα σε Χάροντα
  με το γοργό δρεπάνι
  που φέρνει και τους Χριστιανούς
  στου Κέρβερου τη στάνη.

  Το παρατιθέμενο έπος απαντά στα μεταφυσικά ερωτήματα σας ΚύριεG; Αν δεν το αντιλαμβάνεστε, ίσως είστε αναθεματισμένος!
   
 7. G_E

  G_E Contributor

  Ανάθεμα κι αν καταλαβαίνω ο αναθεματισμένος.

  Πως τη λέγανε αυτή τη sexy σταρ πριν λιγα χρόνια στα κανάλια? Λουκά?
   
 8. Incomplete_

  Incomplete_ Contributor

  RE: RE: Τα Αναθέματα..

  Απλά εννοώ ,πως ,αν και δεν έχουν θέση εδώ μέσα τα κυρήγματα της Κυριακής της ορθοδοξίας,τα έβαλα στο off toic discussion.Για ποιο λόγο;Πάντα απορούσα,τι αναθεματίζεται συγκεκριμένα την ημέρα αυτή και ποτέ δεν το ψαξα.Έτυχε να τα βρω έτοιμα-μετεφρασμένα,και θεώρησα σωστό να μεταφέρω τη γνώση αυτή εδώ μέσα,για όποιους-ες ,είχαν την ίδια άγνοια και θέλαν να μάθουν.
  Δεν υπάρχει σκοπιμότητα και δεν αποσκοπούν σε συζήτηση,από την άποψη πως,ποτέ δεν ξέρεις τι θα συζητηθεί και σε ποιο βαθμό εδώ μέσα.Έχουν τεθεί πολλά θέματα που ,αν και αποσκοπούσαν σε αυτό,συζητήθηκαν ελάχιστα,έχουν δημιουργηθεί και νήματα-μίττοι ολόκληροι,από τυχαίες θέσεις και απαντήσεις.
  Πάντως,προς αποφυγήν οποιασδήποτε υπόνοιας(κάπου πάει το μυαλό μου),δε στοχεύω σε καμιά συζήτηση στην οποία ειδικά θα πρωτοστατήσω.Το μέλλον θα το αποδείξει ;)
   
 9. G_E

  G_E Contributor

  RE: RE: RE: Τα Αναθέματα..

  Ευχαριστώ. Δηλώνω αδαής. Απ' οτι κατάλαβα αυτά τα πράγματα διαβάζονται στην εκκλησία. Μένω έκθαμβος όσο κι αν δεν περίμενα τίποτα καλύτερο.
   
 10. Dome of Affection

  Dome of Affection Contributor

  να 'σαι καλά βρε ιncomplete!!! με εκανες και γέλασα.

  Αφήστε που ΚύριεG προσφάτως είδα την κυρια Λουκά στην tv πληρως ανανεωμένη και με new look και καινούριο λεξιλόγιο.... πολύ στα high της!!! (λέτε να είδε τον Χριστό φαντάρο??????? επιτέλους?)    

  Βρε μπας και να "στρατολογούσαμε" σκλάβους και Κυριάρχους απο τις (δήθεν) ιεραποστολές....όλο ιδέες μου βάζεις φίλε μου incomplete!!!  
   
 11. Incomplete_

  Incomplete_ Contributor

  RE: RE: Τα Αναθέματα..

  Εγώ δε θα θελα.Καλό το session ,αλλά το θυμιατό δεν το αντέχω .. :Ρ
   
 12. blindfold

  blindfold Contributor

  δεν είναι λίγο περίεργο αυτοί που διαβάζαν τον Πλάτωνα να τον αποκηρύσοουν για τον λαό ; αυτοί τα σώσανε τα γραπτά περί αρχαίων ελληνικών...

  σαν το όνομα του ρόδου.