Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Το ατοπημα του Τιτο.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Mirella_trans_Domme, στις 2 Απριλίου 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Elysium

    Elysium Contributor

    Σωστά isnogood, σκέφθηκες όμως πως ίσως εδώ και αρκετό καιρό στην Ελλάδα δεν θέλουν να διατηρείται η ιστορική μνήμη;
    Όταν κάποιος «τολμούσε» εδώ και μερικά χρόνια (αλλά ακόμη και σήμερα) να μιλήσει ή να ζητήσει να μάθει, για την ένδοξη ιστορία της χώρας μας, τον αποκαλούσαν προγονόπληκτο, συντηρητικό, φασίστα κλπ.

    Γι’ αυτό βλέπεις και κατήργησαν στην Ά Λυκείου τα Αλεξανδρινά χρόνια και τα αντικατέστησαν το 1995 με τη Γαλλική επανάσταση. (Φαίνεται αφορούσε περισσότερο την ιστορική εξέλιξη του έθνους μας.)

    Από ελληνική ιστορία λοιπόν ας μαθαίνουμε μόνο τη νεώτερη.
    Άντε και το πόσο μεγάλο λάθος ήταν η Μεγάλη ιδέα. Μέχρι εκεί. Μη μας πουν και φασίστες...
    Ευτυχώς (ακόμη) δεν μας έχουν βάλει να μάθουμε για την ιστορία των χίπηδων αντί της υπόλοιπης κι ελάχιστης ελληνικής που μαθαίνουν πλέον στα σχολεία.

    Εν κατακλείδι φαίνεται πως η ιστορική μνήμη αυτού του έθνους για πολλούς, παύει να υπάρχει πριν την μεταπολίτευση.
    Αυτοί λοιπόν (μαζί με αρκετούς πολιτικούς) είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι για την τραγωδία σήμερα.
     
  2. chemical23

    chemical23 Regular Member

    Eν μέσω πλέον ενός προαναγγελθέντος γεγονότος (βέτο), των πολλαπλών προκλήσεων κάποιων αυτοαποκαλούμενων "Μακεδόνων" (τώρα άκουσα πως πιστεύουν ότι το πογκρόμ των Ελλήνων ενάντια στους "Μακεδόνες" ήταν τρις-χειρότερο από αυτό των ναζιστών ενάντια στους εβραίους), την στήριξη της Γαλλίας (και άλλων χωρών απλά δεν ήταν τόσο φανερή), το μέτωπο εναντίον μας από Αμερικάνους και Βρετανούς για ένα δευτερεύον θέμα για αυτούς (διεύρυνση ΝΑΤΟ στα δυτικά Βαλκάνια), επιτέλους...! Επιτέλους λέμε ένα βροντερό ΟΧΙ στον ηγεμόνα τον δικό μας και όλης της υπόλοιπης Ευρώπης. Αυτό αν μη τι άλλο είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα αν και αμφιβάλλω για το κατά πόσον θα έχει συνέχεια. Οι συνέπειες από το όχι στην υπερδύναμη θα είναι μηδαμινές. Και η Γερμανία λέει όχι στην διεύρυνση προς ανατολάς.

    Κάπου είπε ο πλανητάρχης, ότι το ΝΑΤΟ είναι δύναμη "ειρήνης". ΉΜΑΡΤΟΝ ΔΗΛΑΔΗ!!! Ποιος θα μπορούσε να πιστέψει κάτι τέτοιο? Ίσως κάποιος φαντασιόπληκτος. Αν μη τι άλλο έχει και χιούμορ με τα λεγόμενα του ο ... Μπους (της ).
     
  3. magda37

    magda37 Regular Member

    Απάντηση: Re: Το ατοπημα του Τιτο.

    Πληροφοριακά μόνον ας ειπωθεί ότι το βιβλίο ιστορίας Α' λυκείου εδώ και πολλά χρόνια περιλαμβάνει και τα Αλεξανδρινά χρόνια. Η αναφορά βέβαια είναι πολύ συνοπτική. Το βιβλίο καλύπτει μια εκτενέστατη περίοδο ( ξεκινά από τους λαούς της Ανατολής και φτάνει μέχρι τον Ιουστινιανό...). Στο κεφάλαιο, πάντως, το σχετικό με τον Μ.Αλέξανδρο υπάρχει και απόσπασμα απ' τον Ηρόδοτο που αποδεικνύει την ελληνική καταγωγή των Μακεδόνων Βασιλέων.

    Γενικότερα, είναι αλήθεια, πως τα σχολικά εγχειρίδια Ιστορίας αποτελούν μια ..."πονεμένη" ιστορία, ίσως γιατί πονεμένη είναι τελικά η ίδια η Ιστορία μας ως λαού.
    Η ταπεινή μου άποψη είναι πως ειδικά η νεότερη ιστορία αποτελεί το πιο επίμαχο κομμάτι και εσκεμμένα αποφεύγεται να γραφτεί και να διδαχτεί επαρκώς.
     
  4. blindfold

    blindfold Contributor

    ο Τρότσκι, και όχι ο Τιτό, εφήυρε την "Μακεδονία" σαν κράτος στα
    Βαλκάνια ...

    Υ.Γ. λεπτομέρειες θα μου πείτε ... μάλιστα το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ υποστήριζε τη δημιουργία αυτού του κράτους...
     
  5. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    νομιζω οτι το ολο αυτο το θεμα με την ονομασια , ειναι μια πολυ καλη ευκαιρια να σκεφτουμε μερικα πραγματα ... πχ. οτι ειμαστε οι Γκρινιαριδες του πλανητη ....
    γκρινια γκρινια γκρινια και ενα υφος οτι ολοι πανε να μας ριξουν και εμεις εχουμε το δικιο ....
    και το λεω αυτο γιατι ειμαι και εγω μεγαλος γκρινιαρης και στην πουτανα πουτανιες δεν χωρανε ...
    και τι εχει γινει τωρα ? .... ενα τιποτα για το τιποτα
    γιατι θεσαμε εαυτον σε θεση να χρειαζεται να αποδειξουμε στους ξενους την ιστορικη μας ταυτοτητα ?
    το ξερω εγω , το ξερεις εσυ , το ξερουμε ολοι εμεις ... γιατι μας ειναι σημαντικο να το ξερει και ο πριν απο λιγο πιθηκος στο δεντρο που λεγεται μη Ελληνας ...
    Θεωρω οποιονδηποτε μη Ελληνα κατωτερο μου και δεν του απευθυνω τον λογο καν ... οχι να διαπραγματευτω την ιστορια μου μαζι του ... ανηκουστο!!!!
    Οποτε στην προκειμενη κανεις σαφες σε ολους οτι : "μεσα στα συνορα σου Σκοπια κανε και λεγε οτι θες , αλλα να ξερεις πως αν περασεις το ποδαρακι σου σε δικο μου εδαφος κατα οποιοδηποτε τροπο , θα σου γαμησω την μαμα πιθηκινα που σε γεννησε" ...
    3000 χρονια τωρα , οι ξενοι ζουν , δουλευοντας και εξελισοντας , Ελληνικα επιστημονικα επιτευγματα και θεωρειες ... ολοκληρη η Αμερικη "ανακαλυφθηκε" απο χαρτες που ειχαν Χιωτες ναυτικοι ...
    Εχω σιχαθει πια να βλεπω τους Ελληνες να κανουν σαν υστερικα παιδακια που τους πηρανε το παιχνιδακι τους ....
    Ο Ελληνισμος δεν εχει τιποτα που μπορει να αλιωθει ή να σφετεριστει απο αλλον ...
    Μα ΗΜΑΡΤΟΝ ... στην Μακεδονια της Πελλας και της Βεργινας που την επισκεπτονται χιλιαδες ξενοι , που εχουν κριση και ξερουν τι βλεπουν ... μας νοιαζει τι λενε οι Σκοπιανοι ???????

    Lost Boy ... παντα θα υπαρχουν ελευθεροι σκοπευτες που θα πυροβολουν τον Ελληνισμο .. παντα και απο καθε θεση/χωρα ... ομως αυτοι οι πληρωμενοι εκτελεστες ειναι σαν τον διαβολο , υπαρχουν μονο αμα πιστεψεις σε αυτους ... μονο οι Ελληνες μπορουν να αποσυνδεθουν μονοι τους απο τον Ελληνισμο .

    Η Ελλαδα ακτιονοβολει το φως της , μα η πηγη του φωτος ανηκει μονο στους Ελληνες .... τουλαχιστο ο Ζολωτας το ηξερε και τους το ετριψε στην μουρη ... :
    Το πρώτο κείμενο του Ξ. Ζολώτα, του 1957 έχει ως εξής:
    Kyrie,

    I eulogize the archons of the Panethnic Numismatic Thesaurus and the Oecumenical Trapeza for the orthodoxy of their axioms methods and policies, although there is an episode of cacophony of the Trapeza with Hellas.

    With enthusiasm we dialogue and synagonize at the synods of our didymous Organizations in which polymorphous economic ideas and dogmas are analyzed and syntherized.

    Our critical problems such as the numismatic plethora generate some agony and melancholy. This phenomenon is charateristic of our epoch. But, to my thesis we have the dynamism to program therepeutic practices as a prophylacis from chaos and catastrophe.

    In parallel a panethnic unhypocritical economic synergy and harmonization in a democratic climate is basic.

    I apologize for my eccentric monologue. I emphasize my eucharistia to your Kyrie to the eugenic and generous American Ethnos and to the organizers and protagonists of this Ampitctyony and the gastronomic symposia.
     
    Last edited: 3 Απριλίου 2008
  6. Mirella_trans_Domme

    Mirella_trans_Domme Contributor

    Μα γιατι τελικα δεν τα ονομαζουνε "Δημοκρατια της Κουραδίας"
    Γαντι τους πηγαινει!
     
  7. latexduck

    latexduck Contributor

    Τι κάθεστε και απασχολήστε με τα Σκόπια και το όνομα τους , αυτό το κράτος χτυπιέται από παντού ,κλαρί στον άνεμο είναι άσε που μπορεί στο τέλος αν ονομαστούν Μακεδονία να συγχωνευτούν μαζί μας... Το θέμα είναι να μην μπεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ, εκεί ετοιμάστε τα άρματα  
     
  8. kali crow

    kali crow Guest

    ε οχι και συγχωνευση....ελεος....
    γιατι να ετοιμασουμε αρματα αν μπει η ουκρανια? 
     
  9. black_pearl

    black_pearl Regular Member

    Απάντηση: Re: Το ατοπημα του Τιτο.

    Μα τι λες τώρα ???
    Καλύτερο είναι το Δημοκρατία Τις Σκοπιανό Κουραδίας    
     
  10. chemical23

    chemical23 Regular Member

    Demoness ας κράζουν όσο θέλουν. Ας λένε ότι θέλουν. Εδώ είμαστε να δούμε και τις δήθεν απαιτήσεις.

    Αν και δεν ξέρω blindfold κάτι για αυτό που λες, όμως ο Τίτο με την Σοβιετική Ένωση δεν είχε τις καλύτερες σχέσεις, δηλαδή με τον Στάλιν. Το θέμα της δήθεν "Μακεδονίας" στους βαλκανικούς πολέμους έχει ρίζα, πάντως.
     
  11. Leykos

    Leykos Regular Member

    Απάντηση: Re: Το ατοπημα του Τιτο.

    Γιατί τότε αποκόπτεται τελείως η Ρωσία από την Μαύρη Θάλασσα (της μένει ένα πολύ μικρό κομμάτι). κ αυτό δεν θα το ανεχτεί.

    Οι δύο πιο πιθανές αντιδράσεις της σε επίπεδο γεωπολιτικής και όχι καθαυτού διπλωματικού παιχνιδιού θα είναι α) δημιουργία αποσχιστικών τάσεων στην Ουκρανία μέσω του εκεί ρωσσικού πληθυσμού για τον έλεγχο της χερσονήσου της Κριμαίας (βλ λιμάνια κ πετρέλαια) ή/και την δημιουργία των ίδιων τάσεων στην Αμπχαζία (μέρος της Γεωργίας) (βλ πετρέλαια). Αυτό σημαίνει καταρχήν εμφύλιο, κατ δεύτερον τοπ ΝΑΤΟ δεν θα μείνει αμέτοχο και κατα συνέπεια.....Μας πήρε ο διάολος τον πατέρα.
     
  12. Guest05

    Guest05 Guest

    Greek BDSM Community Forums Statistics
    Threads: 4,290, Posts: 96,041, Members: 2,331, Active Members: 695 Average Age: 33.46
    Welcome to our newest member, Dora_Mpakogianni
     
Thread Status:
Not open for further replies.