Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Φεμινιστικό Μανιφέστο Dolmance

Συζήτηση στο φόρουμ 'Τέχνη' που ξεκίνησε από το μέλος Dolmance, στις 30 Μαϊου 2006.

  1. G_E

    G_E Contributor

    Τι γλώσσα μιλάτε σ' αυτό το thread?
     
  2. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Είμεθα γλωσσομαθέστατοι. Εκφραστείτε σε όποια γλώσσα επιθυμείτε. Ούτως ή άλλως, θα παραμείνετε καλλιεπής και δόκιμος ως προς τας διατυπώσεις.
     
    Last edited: 1 Ιουνίου 2006
  3. Amazona

    Amazona Nothing More, Nothing Less - Amazona is the best!

    Καλό είναι και το ασανσέρ, λατρεμένε, ιδιαίτερα αν έχει σκαλώσει μεταξύ 11ου και 12ου ορόφου στον Πύργο Αθηνών, και είμαστε κλεισμένοι επί 3ωρον οι τρείς μας (εγώ, εσείς, και μία 80χρονη κουτσή και ημίτυφλη γιαγιά).

    Σημ. : λατρεμένε, δεν έχω πλέον ιδιόκτητο αντικείμενο ηδονής, ούτε παραπαίδι, λογίζω πως να κρατώ στάτους που δεν είναι κατ' ουσίαν, είναι μάλλον κοροϊδία. Η γλώσσα που μιλάμε σε αυτό το θρέντ, είναι μάλλον η γνωστή διανοουμενίστικη του Μπίθουλα, με εσάνς ορολογίας της Μπιντιεσεμικής καθαρεύουσας (λατρεμένε, με χάλασες! άρχισα να μιλώ σαν εσένα.... να τιμωρηθώ σύντομα!)
     
  4. john_slave96

    john_slave96 Contributor

    Και εγώ μετά από αυτό θα αλλάξω. Αλλά, πρώτα, θα συναντήσω τον αγαπητό Νίτσε για να μου υπενθυμίσει ότι "αν συναντήσω μια γυναίκα να φέρνω μαζί μου το μαστίγιο, αυτή ξέρει γιατί!". Ξέρει όμως ή θα το φέρω τζάμπα και...
    ...σαν μην έχοντας κανένα να το στρέψω, μπορεί να το στρέψω στον εαυτό μου.
     
  5. gothman

    gothman Regular Member

    Απάντηση: Φεμινιστικό Μανιφέστο Dolmance

    exei mhpos kaneis apo esas idea ti einai o feminismos?mhpos gia to poia htan h pragmatikh katastash ton gynekon prin genithei o feminismos?antimetopizete to olo kinhma poly epifaniaka...gia melethste ligo istoria gia na deite ti efere sto proskinio o feminismos.auto to kinima exei mesa tou sindethei me kathe eidous kinima tetoiou typou...omofyliko,antiratsistiko,ktl...agaphth astarth,diavase ligo kinsey (kai th tainia na deis,einai allo pragma na diavazeis ta vivlia) h ligo a.s. neal, ben hollks kai nomizo tha pareis arketes apanthseis sxetika me ta pantelonia,opos kai arketa alla themata.na psaxnomaste ligo den vlaptei.kapoia mera aloste tha xreiastei oloi sas na megalosete paidia.ama kanete kores tha tous mathete oti o feminismos kai osa kerdise htan kati to pseftiko?psaxte to ligo,de vlaptei.ola auta ta leo xoris thn elaxisth eironeia.

    έχει μήπως κανείς από εσάς ιδέα τί είναι ο φεμινισμός; μήπως για το ποιά ήταν η πραγματική κατάσταση των γυναικών πριν γεννηθεί ο φεμινισμός; αντιμετςπίζετε το κίνημα πολύ επιφανειακά...για μελετήστε λίγο ιστορία για να δείτε τί έφερε στο προσκήνιο ο φεμινισμός. αυτό το κίνημα έχει μέσα του συνδεθεί με κάθε είδους κίνημα τέτοιου τύπου... ομοφυλοφιλικό, αντιρατσιστικό, κλπ... αγαπητή astarty, διάβασε λίγο kinsey (και την ταινία να δεις, είναι άλλο πράγμα να διαβάζεις τα βιβλία) ή λίγο a.s. neal, ben hollks και νομίζω θα πάρεις αρκετές απαντήσεις σχετικά με τα παντελόνια, όπως και αρκετά άλλα θέματα. να ψαχνόμαστε λίγο δεν βλάπτει. κάποια μέρα άλλωστε θα χρειαστεί όλοι σας να μεγαλώσετε παιδιά. άμα κάνετε κόρες θα τους μάθετε ο φεμινισμός και όσα κέρδισε ήταν κάτι το ψεύτικο; ψάχτε το λίγο, δε βλάπει. όλα αυτά τα λέω χωρίς την ελάχιστη ειρωνειά.
     
    Last edited by a moderator: 4 Ιανουαρίου 2007
  6. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Φεμινιστικό Μανιφέστο Dolmance

    Φίλε gothman ,κατ ΄εμέ το φεμινιστικό κίνημα,δεν συνδεόταν με άλλες ομάδες και κυρίως δεν
    δε συνδέθηκε με το ομοφυλοφιλικό.Οι λεσβίες που ήταν στα φεμινιστικά κινήματα,ήταν κατα κανόνα σεπαρατίστριες και δε δέχονταν ,ούτε να προβάλουν ανοιχτά τα αιτήματα των λεσβιών,ούτε να συνδέσουν γυναικεία με δικαιώματα λεσβιών,εφόσον δεν αντιπροβάλλαν την πραγματική τους υπόσταση.Γι αυτό και πολλές λεσβίες αποχώρησαν στα lgtb κινήματα ή συμμετείχαν και στα δύο,με έντονα προβλήματα από τον πρώτο χώρο και κυρίως από τις ομοφοβικές λεσβίες.Αυτά για τον πλανήτη των προηγούμενων δεκαετιών και για την ελλάδα της προηγούμενης δεκαετίας και εν μέρει (ευτυχώς υπάρχει μια σχετική εξέλιξη και απενοχοποίηση)του σήμερα.

    Τι εννοώ;3 χρόνια πριν σταμάτησα να έρχομαι σε επαφή με διάφορες αντιρατσιστικές οργανώσεις,όταν συνειδητοποίησα πόσοι gay και λεσβίες συμμετείχαν εκεί,αντί να συμμετέχουν στα lgtb κινήματα.
    Ιδεολογικοί λόγοι λοιπόν.
    Σύνθετο θέμα.


    Να σαι καλά που επανέφερες το θέμα και διαβάζοντας το θυμήθηκα παλιές καλές μέρες ..   
     
  7. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    τι ειναι τα lgtb κινηματα ? ... 
     
  8. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Re: Φεμινιστικό Μανιφέστο Dolmance

    lesbian gay transexual bisexual  
     
  9. llazouli

    llazouli Contributor

    Απάντηση: Φεμινιστικό Μανιφέστο Dolmance

    Σήμερα η αντίληψη που επικρατεί είναι ότι οι φεμινίστριες είναι ανδροφοβικές, θυμωμένες γυναίκες που επιθυμούν- στην ακραία τους μορφή- την εξαφάνιση του ανδρικού πληθυσμού από προσώπου γης.
    Αν θυμηθούμε όμως τις δεκαετίες του 60 και του 70, οι γυναίκες είχαν κάθε λόγο να είναι θυμωμένες. Όλοι γνωρίζουμε, πως δεν προσλαμβάνονταν, δεν προάγονταν ούτε αμοίβονταν ανάλογα με την αξία τους. Παλιότερα, στις αρχές του 20ου αιώνα, ελάχιστες γυναίκες μπορούσαν να μορφωθούν, να ανεξαρτοποιηθούν οικονομικά, να ορίζουν ελεύθερα το μέλλον τους. Σχεδόν πουθενά δε διέθεταν πολιτικά διακαιώματα και δικαίωμα ψήφου.
    Μπορεί σήμερα να εκφράζουμε ειρωνικά σχόλια για τις σουφραζέτες, θεωρώντας τις παλιομοδίτικες αλλά μην ξεχνάμε ότι διεκδίκησαν το αυτονόητο, σε μια εποχή που η κρατούσα αντίληψη τις θεωρούσε μιάσματα που έπρεπε να εξαφανιστούν, όπως οι μάγισσες στην πυρά.
    Όπως ανέφερε ο Ρεμπώ στο γράμμα του στον Πιερ Ντεμενύ:
    «Θα ‘ρθουν και οι ποιήτριες! Όταν θα συντριβεί το καθεστώς της γυναικείας σκλαβιάς, όταν η γυναίκα θα ζήσει για τον εαυτό της και η ζωή της θα ξεκινάει από τον εαυτό της, μόλις ελευθερωθεί από τον άντρα που φάνηκε ως τώρα αποτρόπαιος, τότε θα γίνει κι εκείνη ποιήτρια.» (Σιμόν ντε Μποβουάρ, από το δεύτερο φύλο, σελ 766).

    Δεν μπορούμε να κατακεραυνώνουμε το φεμινιστικό κίνημα, χωρίς να σκεφτούμε τι σήμαινε για τον καιρό του, οι καιροί βέβαια αλλάζουν, όπως και η θέση της γυναίκας, κυρίως απ’ τη βιομηχανική επανάσταση και πέρα. Σήμερα η γυναίκα ‘‘στέκεται στα πόδια της’’, απορρίπτει να κάθεται σπίτι πλένοντας τα πιάτα, ούτε είναι η οικογένεια, προτεραιότητά της.
    Ως εδώ σεβαστό το δικαίωμα και οι επιλογές της, αφού παίρνει και το ανάλογο αντίτιμο βέβαια.
    Το μεγάλο λάθος, όπως αποδεικνύεται, εκεί που την πατήσαμε, ήταν στο θέμα της ισότητας.
    Κυνηγώντας το ανδρικό πρότυπο, βγήκαμε στα καφενεία καπνίζοντας σαν αράπηδες, ατέλειωτες υπερωρίες στα γραφεία για την επαγγελματική καταξίωση, βρίζουμε σαν νταλικέρηδες και απ’ την άλλη παραπονιόμαστε ότι χάθηκαν τα αρσενικά και μόνο εμείς έχουμε τ’ αρχίδια!
    Κακά τα ψέματα...το θηλυκό είναι θηλυκό, αυτό όμως δεν σημάνει ότι κάθεται απαθέστατο στη γωνία, πασχίζει για τα δικαιώματά της- σε άλλες κοινωνίες εκτός δύσης, ακόμη και για την ίδια της τη ζωή- αντιστέκεται σε κάθε είδους θρησκευτικά δόγματα και παγιωμένες αντιλήψεις, αρκετών ‘‘υποκειμένων’’‘της σημερινής κοινωνίας.
    Είναι αφύσικο να εξομοιώνουμε τα πάντα, η ποικιλία στη ζωή, είναι το άλφα και το ωμέγα. Όμως ο καθένας να επιλέγει το ρόλο του και να μην τον επιβάλλουν κάποιοι που θεωρούν τους εαυτούς τους, έξυπνα και ανώτερα όντα.

    Aγαπητέ Incomplete, για μένα το φεμινιστικό κίνημα δεν αφορά μόνο τις γυναίκες αλλά όλους μας. Πιστεύω ότι σήμερα θα έχει κάποιο νόημα η ύπαρξη του ως κίνημα, μόνο αν συνδεθεί και με άλλα κινήματα όπου κοινός τόπος θα είναι ο σεβασμός στις ιδιαιτερότητες και στις επιλογές του καθενός από μας. Αυτό προϋποθέτει σοβαρή δουλειά με τον εαυτό μας, τέρμα στην απομόνωση την επιφυλακτικότητα, την καχυποψία, τις μονοδιάστατες αντιλήψεις και συμπεριφορές που μόνο θλίψη και μονοτονία φέρνουν στη ζωή μας.
     
  10. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Φεμινιστικό Μανιφέστο Dolmance

    Όλα καλά και όμορφα.Αμφιβάλεις πως οι φεμινίστριες ήταν και εν μέρει είναι σεπαρατίστριες;
     
  11. llazouli

    llazouli Contributor

    Απάντηση: Φεμινιστικό Μανιφέστο Dolmance

    O εγκλωβισμός και η απομόνωση είναι η σίγουρη καταδίκη και αποδυνάμωση κάθε κινήματος. Σήμερα όλο και περισσότερο κατανούμε ότι πιο πολλά είναι όσα μας ενώνουν παρά αυτά που μας χωρίζουν. Όλους ανεξαιρέτως μας αφορά η αποδυνάμωση όλων αυτών των παραδόσεων που μας καταπιέζουν και η εξάλειψη πάσης φύσεως ‘‘δυναστών’’ που μας αναγκάζουν να λειτουργήσουμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
    Και επιτέλους, ας σταματήσει αυτή η οργή κατά των γυναικών, όπου σταθώ κι όπου βρεθώ, οι άντρες είναι οι αδικημένοι, οι αναξιοπαθούντες, ενώ οι γυναίκες υπεύθυνες για όλα τα δεινά της ανθρωπότητας. Ας τελειώσει αυτή η καραμέλα πια...
     
  12. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Φεμινιστικό Μανιφέστο Dolmance

    Ποια καραμέλα καλή μου;Ευαγγελίστηκα κανένα σλόγκαν;Οι γυναίκες δεν είναι υπεύθυνες για τα δεινά της ανθρωπότητας,αλλά είναι υπεύθυνες τουλάχιστον στις μέρες μας για την πλειοψηφία των δεινών τους(πάντα για ανεπτυγμένες κοινωνίες μιλάμε..)..ή μήπως όχι...