Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Φεμινιστικό Μανιφέστο Dolmance

Συζήτηση στο φόρουμ 'Τέχνη' που ξεκίνησε από το μέλος Dolmance, στις 30 Μαϊου 2006.

  1. llazouli

    llazouli Contributor

    Απάντηση: Φεμινιστικό Μανιφέστο Dolmance

    Λυπάμαι που εξέλαβες τα γραφόμενά μου ως προσωπική επίθεση, μια γενικότερη διαπίστωση ήταν από την επαφή με τους γύρω μου. 'Οσο για τα δεινά που μας κατατρέχουν, μερίδιο ευθύνης έχουμε όλοι, ανεξαιρέτως φύλου. Το πιο εύκολο είναι να θέτουμε τον εαυτό μας άμοιρο ευθυνών και να βροντοφωνάζουμε ότι για όλα φταίει το σύστημα, η παλιοκοινωνία, η μάνα που μας γέννησε κλπ
    Κατά τη γνώμη μου ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις προσωπικές του ευθύνες απέναντι στα προβλήματά του και να προχωρήσει στη ζωή του κατά πώς ξέρει και μπορεί, χωρίς εμμονές και μονομανιακές προσηλώσεις.
    Σε μια συνέντευξή της η Λιλή Ζωγράφου, πριν το θάνατό της στο Δ. Γκιώνη, είπε το εξής:
    Τη ρώτησε με ποια έννοια δήλωνε ότι δεν είναι φεμινίστρια και απάντησε: «Με την έννοια ότι φεμινισμός θα πει καθολική απελευθέρωση. Δηλαδή, ο φεμινισμός, όπως εννοείται, της ιστορικής παράδοσης, είναι ένα είδος επανάστασης φυλετικής. Εγώ δεν αισθάνθηκα ποτέ μακριά από τους άντρες, δεν αισθάνθηκα να διεκδικώ κάτι από τους άντρες και να μην το πήρα.»
    Είμαι σίγουρη πως όταν όλοι μας άνδρες, γυναίκες, μάθουμε να διεκδικούμε με τον σωστό τρόπο, χωρίς υπερβολές όλα όσα χρειαζόμαστε και έχουμε πραγματικά ανάγκη, τότε θα αποκατασταθεί η ισορροπία, τόσο έξω όσο και μέσα μας.