Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Χρόνια Πολλά σε Όλες τις γυναίκες..

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος latexduck, στις 8 Μαρτίου 2006.

  1. latexduck

    latexduck Contributor

    Χρόνια πολλά σε Όλες τι γυναίκες Αφέντρες ή μή κάνουν την ζωή μας πιο όμορφη πιο ενδιαφέρουσα και γενικώς ΠΙΟ...  
     
  2. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Δεν θέλω να αρκεστώ σε ένα απλό ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στις απανταχού γυναίκες.

    Ένα αφιέρωμα στην ΓΥΝΑΙΚΑ (Αφέντρα δούλα και Κυρά) απλά θα κάνω με βασικό πρόσωπο την....

    Φαίδρα: Μια Γνήσια ΑΦΕΝΤΡΑ


    (Γυναίκα του Εμμανουήλ Παπά)

    Η ηρωίδα, που από αρχόντισσα και αφέντρα των Σερρών, έχασε τα πάντα κλεισμένη στις φυλακές των Σερρών.
    Η καταδίκη αυτής και των παιδιών της σε αποκεφαλισμό.
    Ο εγκλεισμός της στις φυλακές και τα δεινοπαθήματα της.
    Αν είναι αλήθεια ότι πίσω από ένα μεγάλο άνδρα κρύβεται μία μεγάλη γυναίκα, τότε ασφαλώς η ρήση αυτή αληθεύει, προκειμένου για τη σύζυγο του ήρωα Εμμανουήλ Παπά.
    Η καταγωγή της ήταν από αρχοντική οικογένεια της Δοβίστας και διακρίνονταν για τις αρετές της και την αγάπη προς τον πλησίον.



    Ο Εμμ. Παπάς, που ήδη ήταν πλούσιος την εποχή που παντρεύτηκε την Φαίδρα, φαίνεται πως εξετίμησε τα προσόντα της και τις δραστηριότητες της, κρίνοντας τόσο αυτός όσο και η πολυπληθής οικογένεια του τις αρετές και τα προτερήματα της.

    Η Φαίδρα μπήκε σε μια οικογένεια πλούσια και πατριαρχική, όπου το πρόσταγμα το είχε ο μεγαλύτερος. Αφομοιώθηκε γρήγορα σ' αυτή και από τα πρώτα χρόνια επιδόθηκε σε αγαθοεργίες προς το συνάνθρωπο της και σαν μεσίτρια προς τον άνδρα της βοηθούσε τους κατατρεγμένους χριστιανούς, κάθε φορά που κινδύνευαν από τον δυνάστη Τούρκο.

    Ο λαός, τόσο της κοινωνίας του χωριού Δοβίτσα, όσο και της πόλεως των Σερρών, την ονόμαζε Αφέντρα και μάλιστα σε σημείο που για ένα μεγάλο διάστημα ξεχάστηκε το πραγματικό της όνομα, το αρχαίο Φαίδρα, και ήταν περισσότερο γνωστή σαν Αφέντρα.
    Η Φαίδρα, ήταν επόμενο, όπως ήταν χαρισματική, να επηρεασθεί από το οικογενειακό περιβάλλον του συζύγου της, που ενέπνεε σεβασμό και προσήλωση στα θρησκευτικά ιδεώδη και έδειξε προσαρμογή στη νέα της ζωή.

    Η οικογένεια του Εμμ. Παπά ήταν αυστηρών ηθικών και θρησκευτικών αρχών. Ο παππούς του Εμμ. Παπά Παπαλεονταρής ήταν ιερέας και ιερουργούσε στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου, στα θεμέλια του οποίου κτίστηκε ο σημερινός ομώνυμος ναός. Ο Παπαλεονταρής πιθανόν να είχε άλλο όνομα, αλλά επειδή ήταν τολμηρός και λειτουργούσε άφοβα κηρύσσοντας το Ευαγγέλιο και σε άλλα χωριά, πήρε το όνομα Λεονταρής.

    Ο πεθερός της Φαίδρας Δημήτριος ήταν κι αυτός ιερέας. Oπως γράφει ο Ευάγγελος Στράτης στα 1914, "Ο Δημήτριος ήτο ευσεβής Έλλην Λευίτης, πλούσιος και διακεκριμένος προύχων της όλης επαρχίας, όστις κατ' επίμονον απαίτησιν των συμπολιτών του εχειροτονήθη πρεσβύτερος, τιμηθείς υπό του Μητροπολίτου, ένεκα των πολλών αρετών του, και δια του αξιώματος του Οικονόμου εις ηλικίαν 30 ετών. Μήτηρ τούτου (του Εμμ. Παπά) ήτο η ενάρετος οικοδέσποινα Βασιλική και αδελφοί αναφέρονται ο Κωνσταντίνος, Γεώργιος, Μάλαμας και ο Οικονόμος Παπαθανάσιος, υιός του οποίου υπήρξεν ο προεστός της Δοβίτσης Γεώργιος, αδελφοί δε η Ελένη αποθανούσα άγαμος 19 ετών και η Παναγιώτα, νυμφευθείσα εις Κοινότητα Αγίου Πνεύματος τον προεστώτα Χατζή Αντωνίου".

    Μέσα από μια τόσο μεγάλη πατριαρχική οικογένεια η Φαίδρα πήρε ό,τι μπορούσε και απέκτησε την εκτίμηση πάντων.
    Τα χρόνια περνούσαν και από το 1794 ως το 1816 η Φαίδρα απέκτησε μια πολυπληθή δική της οικογένεια που τα ονόματα αναφέρονται σε ιδιόχειρο βιογραφικό σημείωμα του ήρωα και που έχει ως εξής:

    Σήμερον 1η Μαΐου 1793 επανδρεύθηκα, εγώ ο Εμμ. Παπάς.
    1794. Αυγούστου 25. Ημέρα Παρασκευή το βράδυ, εις τας πέντε ώρας εγεννήθηκε ο Αθανασάκης.
    1796. Ιουνίου 13. Ημέρα Παρασκευή το μεσημέρι, εις τας ώρας 6, (όταν λέει 6 ώρα μεσημέρι, με το παλιό ημερολόγιο 6 ώρα σημερινή ήταν 12η ώρα), εγεννήθηκε ο Αναστασάκης μου.
    1798. Σεπτεμβρϊου 29, Ημέρα Τρίτη το εσπέρας, εις τα τρεις η ώρα εγεννήθη ο Γιαννάκης μου.
    1801. Απριλίου 13. Ημέρα Σάββατο εις τας δέκα ώρας εγεννήθη η Νεραντζή μου.
    1803. Μαρτίου 7. Ημέρα Σάββατο τα ξημερώματα, εις τας οκτώ ώρας, εγεννήθη ο Νικολάκης μου.
    1805. Μαΐου 27. Ημέρα Τρίτη το πρωί εις τας 12 ώρας εγεννήθη ο Μιχαήλος μου.
    1807. Αυγούστου 25. Ημέρα Κυριακή το βράδυ εις τας τρεις το βράδυ ο Γεώργης.
    1809. Μαΐου 19. Ημέρα Τετράδη εις τας οκτώ ώρας της ημέρας εγεννήθη η Ελένη μου.
    1811. Οκτωβρίου 23. Ημέρα Δευτέρα το βράδυ ώρα τρίτη εγεννήθη ο Αλέξανδρος μου.
    1813. Οκτωβρίου 23. Ημέρα Πέμπτη ώρα πέντε της ημέρας εγεννήθη η Ευφροσύνη μου.
    1816. Αυγούστου 26. Ημέρα Κυριακή το βράδυ εις τας ώρας δύο εγεννήθη ο Κωστάκης μου.

    Κάποτε όμως φθάνουμε στις παραμονές της επανάστασης του 1821.

    Ο Εμμ. Παπάς μυείται στη Φιλική Εταιρία. Και προετοιμάζεται για τον αγώνα. Εξαιτίας της εχθρότητας μεταξύ του Εμμ. Παπά και του Γιουσούφ Μπέη επειδή απαιτούσε ο Εμμ. Παπάς την εξόφληση του δανείου που είχε συνάψει ο Γιουσούφ Μπέης, αναγκάστηκε ο Εμμ. Παπάς να μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη και να κατορθώσει να πάρει ένα μέρος των χρημάτων του με τη μεσολάβηση ανθρώπων του σουλτάνου. Κατόρθωσε, μάλιστα, ο Παπάς να μεταθέσει το Γιουσούφ στη Θεσ/νίκη. Οι άνθρωποι όμως του Γιουσούφ και ο στενός του κύκλος παρέμειναν στας Σέρρας και ήσαν επικίνδυνοι για την οικογένεια του.

    Ο ίδιος ο Παπάς, μη μπορώντας να έλθει στας Σέρρας, γράφει ένα γράμμα προς τον μητροπολίτη λέγοντας τα εξής:
    "Την Πανιερώτητά της μετά πόθου άπλετου και ευλάβειας προσκυνώ. Γνωρίζω, Πανιερώτατε, ότι η φυγή μου αυτόθεν (εκ Σερρών) επροξένησεν μεγάλη λύπη εις τους συμπολίτες μου, καθότι υστερήθησαν διόλου την οδηγία μου και προστασϊαν και ο αισχροκερδής διοικητής τώρα θέλει εύρει τον καιρόν να τους τυραννεί και να τους γυμνώνει, επειδή μόνη νουθεσία και σκέψις μου εμπόδιζε τας σκευωρίας και ενεδρεύματά του.

    Εκατατήκετο η ψυχή μου προβλέπουσα τα δεινά, οπού μέλλει να δοκιμάσει η πατρίς μου μετά την απουσία μου, πλην φοβούμενος και την δολοφονίαν, δεν ημπορούσα να κάμω αλλέως παρά να φύγω κρυφίως και να έλθω...
    Αλλά μ' όλον οπού δεν τον κατέτρεξα εις τας καταχρήσεις του. παρά μόνον βιασμένος έλαβον το ήμισυ του δικαίου μου.,.αυτός πάλιν ως αγνώμων και κακοποιός, έβαλε κρυφίως και μου έκαυσαν την οικία μου και επομένως καιροφυλακτεί να δολοφονήσει τα τέκνα μου...
    Μήνας 26 άχρι τούδε υστερούμε την φαμήλιάν μου και πατρίδα μου και Κύριος γιγνώσκει. πότε θέλει αξιωθώ την απόλαυσίν τους.

    Διό παρακαλώ την Πανιερώτητά της να προστατεύσει την φαμήλιάν μου.,.έως ότου λάβομε την εξ ύψους θεραπεία..."
    Από τις περικοπές της επιστολής αυτής καταφαίνεται ότι αρχίζουν οι δυσκολίες και τα δεινοπαθήματα της οικογενείας Εμμ. Παπά. Ο Γιουσούφ, όπως βλέπουμε, αφού έκαψε την οικία του Παπά, υπήρχε φόβος να προβεί και στην δολοφονία των μελών της οικογενείας.
    Στο σημείο αυτό, ασφαλώς, ήταν πολύ δύσκολη η θέση της Φαίδρας που είχε να κάμει κάθε μέρα με τις δολοπλοκίες του Γιουσούφ.

    Έτσι, η κατάσταση χειροτέρευε, ώσπου φθάνουμε στο έτος 1821, σταθμό στη νεωτέρα ιστορία μας κατά την οποία άρχισε η επανάσταση.
    Η πολυπληθής οικογένεια του Εμμ. Παπά αρχίζει να διαλύεται. Ο ίδιος ο Παπάς με τον γιο του Ιωάννη, αρχές της επανάστασης βρίσκεται στο Άγιο Όρος.

    Ο Αναστάσιος, Αθανάσιος, Νικόλαος βρίσκονται στη Βιέννη και ετοιμάζονται να κατέλθουν στην επαναστατημένη Ελλάδα, αφήνοντας τις τραπεζικές επιχειρήσεις τους.
    Η Φαίδρα με τα παιδιά της Κωνσταντίνο, Γεώργιο, Αλέξανδρο, Ευφροσύνη, Ελένη και Μιχαήλο κλείνονται στις φυλακές των Σερρών αντιμετωπίζοντας όλη τη βαρβαρότητα των Τούρκων περιμένοντας την καταδίκη τους. Πράγματι, ήρθε ειδική διαταγή από τον σουλτάνο, οι συλληφθέντες να αποκεφαλιστούν. Η Φαίδρα έμαθε τα μαντάτα και προσπαθεί να συνεννοηθεί με τον μητροπολίτη Χρύσανθο αν θα μπορούσε να μετριάσει την ποινή δίνοντας μερικά κοσμήματα κειμήλια της που τα κρατούσε για ασφάλεια ο μητροπολίτης. Πράγματι, ύστερα από διαπραγματεύσεις, κατόρθωσε ο μητροπολίτης να μετατρέψει την ποινή σε ισόβια δεσμά.
    Και όσο διαρκούσε η επανάσταση, σάπιζαν οι φυλακισμένοι στις φυλακές.

    Στο τέλος του 1821 στις 5 Δεκεμβρίου έρχεται το πρώτο δυσάρεστο μαντάτο. Ο σύζυγος της Εμμ. Παπάς ήταν ήδη νεκρός, θαμμένος στη γη της Ύδρας με τιμές αρχιστρατήγου.
    Είχε όμως και άλλα παιδιά που μαχόταν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Άκουε για τις αιματηρές μάχες που γινόταν και, όπως ήταν φυσικό, αδιαφορούσε για τη δική της ζωή και περίμενε νεώτερα για τα μαχόμενα παιδιά της.

    Στα 1825 τον Μάιο γίνεται η φονική μάχη στο Μανιάκι της Μεσσηνίας. Μέσα στα 300 παλικάρια που σκοτώθηκαν ήταν και ο Ιωάννης Παπάς. Να πώς μας το περιγράφει ο ιστορικός Κασομούλης, φίλος του Εμμ. Παπά:
    "...Εϊχεν μαζί του ο Παπαφλέσσας έως 250 Έλληνες. Μαζί του ήτον και ο παιδιόθεν φίλος μου νέος γενναίος, υιός πατρός γενναίου Γιαννάκης Εμμανουήλ Παπάς. Και άλλο δυστύχημα, εχάθη αυτού και ο υιός του Εμμ. Παπά".
    Για τη Φαίδρα αυτό ήταν δεύτερο και μεγάλο χτύπημα. Εσφιξε την καρδιά της και προσπαθούσε να δώσει θάρρος στα φυλακισμένα παιδιά της.

    Ύστερα από ένα χρόνο και μισό περίπου, στις 8 Νοεμβρίου 1826, καταφτάνει καινούργια είδηση. Το μεγαλύτερο παλικάρι της, ο Αθανάσιος, πολεμώντας με 500 Μακεδόνες στην Αταλάντη υπό τις διαταγές του Κωλέττη, πιάστηκε αιχμάλωτος και ύστερα από δυο μήνες αποκεφαλίστηκε.
    Ύστερα από 5 έτη φυλάκισης της οικογένειας Εμμ. Παπά, ο μητροπολίτης Σερρών Χρύσανθος, ο μετέπειτα πατριάρχης Κων/πόλεως, κατόρθωσε να εξαγοράσει τις ποινές των φυλακισμένων και να απελευθερώσει όλα τα μέλη της οικογένειας Εμμ. Παπά.

    Στα 1827, μόλις είχαν δει το φως της ελευθερίας από τα δεσμά της φυλακής, καταφθάνει καινούργια είδηση. Το παλικάρι της, ο Νικολάκης, πολεμώντας
    κι αυτός υπό τις διαταγές του Καραϊσκάκη, έπεσε ενδόξως στο πεδίο της μάχης κοντά στο Καματερό της Αττικής. Στο Νέο Φάληρο, στο μνημείο του Γεωργίου Καραϊσκάκη, είναι αναγεγραμμένο το όνομα του ως ηρωικώς πεσόντος υπέρ της ελευθερίας.
    Το άλλο της παιδί, ο Αναστάσιος, πολεμούσε στο Μεσολόγγι και στην Πελοπόννησο και έδινε σημεία ζωής δίνοντας θάρρος στα μέλη της οικογένειας που διέμειναν στας Σέρρας.
    Μετά την επανάσταση, τον βλέπουμε τον Αναστάσιο Έπαρχο των Πατρών και να έχει νυμφευθεί την ανεψιά του πατριάρχου Γρηγορίου του Ε.

    Από πληροφορίες, η Φαίδρα απέθανε, αφού πρόλαβε να δει μέρος της Ελλάδας ελεύθερο. Οι κακουχίες και οι στερήσεις της δεκαετίας του 1820, καθώς και ο χαμός του συζύγου της και των τριών παιδιών της Ιωάννη, Νικολάου και Αθανασίου και η παντελής καταστροφή της τεράστιας περιουσίας έκοψαν το νήμα της ζωής της στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1830.
    Από τα παιδιά του Εμμ. Παπά στας Σέρρας επέζησε μόνον ο Κωνσταντίνος, που όταν εξήλθε από τις φυλακές ήταν 10 ετών. Από το γάμο του ο Κων/νος απέκτησε δύο θυγατέρες, τη Ζωή και τη Χαρίκλεια, που στα 1913 ζούσαν στην πόλη των Σερρών και μετά δυσκολίας κατόρθωσαν να σωθούν από το πυρποληθέν από τους Βουλγάρους σπίτι τους.

    Από τις θυγατέρες του Εμμ. Παπά η Ελένη νυμφεύτηκε τον Ιωάννη Καπέτη, πλούσιο μεγαλέμπορο των Σερρών και ο γιος του Κων/νος, υποπρόξενος της Μεγάλης Βρετανίας, προσέφερε πολλές υπηρεσίες στας Σέρρας και τη Μακεδονία ολόκληρη.
    Πάντα η αυτοθυσία ενός ατόμου για την ελευθερία συγκινεί κάθε άνθρωπο. Η αυτοθυσία, όμως, μιας πολυπληθούς οικογένειας και η θυσία μιας τεράστιας περιουσίας υπερβαίνει τα όρια της ανθρώπινης δυνατότητας και δικαίως κατατάσσει κανείς τα άτομα αυτά στο πάνθεον των ηρώων.
    Η θυσία, όμως, της οικογένειας του Εμμ. Παπά έχει σήμερα μεγαλύτερη αξία, που γίνεται παραχάραξη της ιστορίας από τους Σκοπιανούς. Οι Μακεδόνες τότε δεν πολεμούσαν για να ελευθερώσουν τη Μακεδονία όπως την εννοούν αυτοί σήμερα, αλλά υπάκουαν στην κεντρική κυβέρνηση υπό τον Δημήτριο Υψηλάντη.

    Σε επιστολή του ο Αναστάσιος, γιος του Εμμ. Παπά, από τη Βιέννη, όταν είχε αρχίσει η επανάσταση, γράφει μεταξύ των άλλων στον αδελφό του Αθανάσιο, που ήταν στην Ελλάδα.
    "...Μια γυναικεία μορφή στεκόταν μπροστά μου θλιμμένη, κλαμένη, πληγωμένη βαριά και αλυσοδεμένη. Πάντα με κοίταζε με βλέμμα απλανές και μου είπε θυμωμένη: Παιδί μου, πάψε πια να είσαι σκυθρωπός. Πάψε να είσαι μόνο Αναστάσιος

    Παπάς, γιος του καλού σου πατέρα. Είσαι ένας Μακεδόνας και το καθήκον σε καλεί. Αίσχος και ανεξίτηλη ντροπή θα είναι για σένα εάν μείνεις αδιάφορος σ' αυτήν την ευκαιρία. Εμπρός, λοιπόν, αγαπημένο μου παιδί, δείξε πως είσαι ένας Μακεδόνας...
    ...Δώσε κουράγιο στη μητέρα μας και διαβεβαίωσε την ότι σε σένα θα βρει ένα πραγματικό παλικάρι και μάλιστα πολύ γρήγορα, έτσι μου λεει η θεία πρόνοια..."
    Αυτοί ήσαν οι Μακεδόνες και Μακεδονοπούλες και πολεμούσαν για τη Μακεδονία και την Ελλάδα προσφέροντας τα πάντα για την πατρίδα.


    Πληροφορίες:
    1) Εμμ. Παπάς και επανάσταση στη Χαλκιδική του Βασιλείου Παπαστεφάνου.
    2) Η θυσία της οικογενείας Εμμ. Παπά Απ. Βακαλόπουλου.
    3) Πληροφορίες από Δημήτριο Παπαγεωργίου που στα 1913 είχε γνωρίσει τις εγγονές του Εμμ, Παπά.

    Υ.Γ. Δεν πιστεύω να ψάξατε εδώ απαράδεκτοι να βρείτε στοιχεία BDSM !!
    Aντιθετα πιστεύω ότι κατανοήσατε πλήρως τον χαρακτήρα μιας γυναίκας που δικαίως η κοινωνία την έχρησε ΑΦΕΝΤΡΑ.
    Υπάρχουν ευτυχώς και αυτές ανάμεσα μας


    https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/showthread.php?tid=1707
     
  3. blindfold

    blindfold Contributor

    είναι η μέρα της γυναίκας σήμερα;;

    Χρόνια πολλά σε κάθε Θ/θυληκό επί της γης τότε  

    Υ.Γ. μιάς και Αναφέρθηκε η Κυρία Sm_Art_Lady ιστορίκα σε γυναίκες θα μου Ε/επιτρέψετε να συνεχίσω περιληπτικά αναφέροντας

    τις γυναίκες της αρχαίας Σπάρτης ή ακόμα τη πίο διάσημη σύζηγο του Περικλή(αυτό είναι και μια καλή ευκαιρία για απόδειξη ότι οι Ελληνίδες ηταν Γυναίκες και όχι γυναίκες πολύ πριν φθάσουν στην Ελλάδα τα γραπτά του Κύριου Μαρκήσιου ή του Κύριου Fon Mazochist (κάπως έτσι γράφετε δε θυμάμε   )

    επίσης στη παγκόσμια ιστορία (στρατιώτικη μιας και με αυτή ασχολούμε) θα ανφερώ τις γυναίκες του κόκκινου στρατού ή ακόμα πιο ακραία τις αμαζόνες του Τόνγκο που πάλευαν(και με ιδιατέρη σκληρότητα) ενάντια στο γαλλικό αποικιακό στρατό(η περίφημη Λεγεώνα των Ξένων υπέστη οδυνήρη ήττα απο αυτές τις γυναίκες


    ελπίζω να μη Σ/σας κουράσα  

    αυτά χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες που τόσο πολύ λατρεύω  
     
  4. Guest05

    Guest05 Guest

    Δεν θέλω να σας χαλάσω το εορταστικό κλίμα αλλά πιστεύω ότι οι γυναίκες κανονικά θα πρέπει να είναι αντίθετες σε οποιοδήποτε τέτοιο εορτασμό .
    Οι γυναίκες δεν αποτελούν ούτε μειονότητα ούτε κάποια παράξενη κοινότητα ούτε κάποιο είδος προς εξαφάνιση όπως η καφέ αρκούδα ας πούμε ή η φώκια μονάχους μονάχους .

    Είναι τουλάχιστον ειρωνικό αλλά και ανόητο να εορτάζουμε μια ημέρα την γυναίκα ενώ όλες τις αλλες αντιμετωπίζει την ανεργία, τις διακρίσεις στους μισθούς , ενώ παράλληλα οι νέες γυναίκες με πολύ μεγαλύτερη δυσκολία μπαίνουν στην αγορά εργασίας και δύσκολα διατηρούν τη δουλειά τους σε περιόδους οικονομικής επιβράδυνσης.
    Καλά τα φρου φρού και τα αρώματα σαν τον ξενέρωτο Βαλεντίνο και τις άλλες επετείους αλλά όσοι σήμερα πείτε ή δεχτείτε χρόνια πολλά σκεφτείτε ότι η φτώχεια, η ανεργία, οι μισθολογικές ανισότητες, η σεξουαλική παρενόχληση στους χώρους εργασίας η ενδοοικογενειακή βία, είναι προβλήματα κυρίως γένους θηλυκού.

    Να συμπληρώσω : Οι γυναίκες, που σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ αποτελούν το 70% των φτωχών στον κόσμο, αντιμετωπίζουν επιπλέον διακρίσεις εξαιτίας του φύλου τους. Αντιπροσωπεύουν το 40% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού στον αγροτικό τομέα, αλλά κατέχουν μόλις το 1% της γης. Τα 2/3 των παιδιών στον κόσμο που δεν πηγαίνουν σχολείο είναι κορίτσια και τα 2/3 των αναλφάβητων γυναίκες.

    Επισήμως, 110 εκατ. κορίτσια 4-14 ετών εργάζονται. Ενα εκατομμύριο παιδιά, στην πλειονότητά τους κορίτσια, στρατολογούνται κάθε χρόνο στη βιομηχανία του σεξ. Τέσσερα εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια πωλούνται κάθε χρόνο με προορισμό την πορνεία, την οικειακή δουλεία ή τον καταναγκαστικό γάμο. Μία στις τέσσερις γυναίκες υπήρξε ή θα υπάρξει θύμα βιασμού στη διάρκεια της ζωής της.

    Ζήτω η παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών!
     
  5. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    RE: RE: Χρόνια Πολλά σε Όλες τις γυναίκες..

    ....Και μια που δεν έχεις πρόθεση να μας χαλάσεις "το εορταστικό κλίμα"
    να ‘σαι σίγουρος ότι δεν το έκανες!

    Aς μην είμαστε πια τόσο μίζεροι...τίποτε δεν αλλάζει
    την φρικτή πραγματικότητα

    Παρόλα αυτά Γιορτάζουμε  
    Χάινριχ_φον_Κλάιστ ...
    Tα χρόνια μου πολλά στο «Λατρεμένο σου τριαντάφυλλο» 
    Μας λείψατε
     
     
  6. llazouli

    llazouli Contributor

    Παγκόσμια ημέρα τιμητική των απανταχού γυναικών σήμερα και σίγουρα αρκετές από μας αναρωτιόμαστε τι πραγματικά γιορτάζουμε και ποιο το νόημα αυτής της επετείου.
    Προσωπικά είμαι επιφυλακτική στους λατρευτικούς ύμνους που κάθε τέτοια μέρα ακούγονται προς τιμήν της γυναίκας-μάνας, της γυναίκας-εργαζόμενης, της γυναίκας-συντρόφου, γιατί παρόλα τα ευχολόγια που εδώ και 50 περίπου χρόνια αναμασάμε, ένας μεγάλος αριθμός γυναικών ανά τον κόσμο, εξακολουθεί να ζει σε κατάσταση εκμετάλλευσης και εξαθλίωσης και να στερείται των βασικών ανθρωπινων δικαιωμάτων.

    Καλό είναι πάντως να θυμόμαστε ότι η 8η του Μάρτη είναι μιά ημέρα μνήμης και όχι μόνο γιορτή και ευκαιρία για κατανάλωση, όπως το marketing προσδοκά να τη νοήσουμε για ευνόητους λόγους. Συγκεκριμένα, στις 8 Μαρτίου 1857, οι γυναίκες πού δούλευαν στα εργοστάσια υφαντουργίας και ιματισμού στην Νέα Υόρκη των Η.Π.Α. ξεσηκώθηκαν σε διαμαρτυρία.
    Αγωνίζονταν ενάντια στις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και στο χαμηλό μισθό, βγαίνοντας δυναμικά στους δρόμους, να διεκδικήσουν ανθρώπινους όρους εργασίας και καλύτερο μεροκάματο, βροντοφωνάζοντας το πρώτο όχι στον αυταρχισμό και την εκμετάλλευση. Οι εργάτριες ζητούσαν ανθρωπινότερο ωράριο εργασίας, αφού ο άντρας εργαζόμενος στις ίδιες δουλειές, δούλευε λιγότερες ώρες και αμειβόταν καλύτερα. Η αστυνομία επιτέθηκε στις διαδηλώτριες και με τη γνωστή αβρότητα που τους χαρακτηρίζει...το χώμα βάφτηκε κόκκινο.

    Δεν μπορεί παρά να μας προβληματίζει το γεγονός ότι αυτή η ιστορική μέρα τιμής της Γυναίκας, των αγώνων, των θυσιών αλλά και των κατακτήσεων της, έχει χάσει την ουσία της και έχει μετατραπεί σε γιορτή λουλουδιών και διασκέδασης, μα το χειρότερο απ’ όλα είναι, πως οι περισσότερες γυναίκες αγνοούν το νόημα της διεκδίκησης της αξιοπρέπειας και σεβασμού και το περιορίζουν στο ξεφάντωμα και χορό πάνω στα τραπέζια με γυφτολαϊκά.

    Μια τέτοια μέρα έχω μιά ακατάσχετη επιθυμία να προβώ σε ανατροπές και αντί να εξυμνήσω τη γυναίκα - για την οποία, ως ισχυρότερη, πραγματικά πιστεύω πως δεν το έχει ανάγκη – θα παραθέσω ένα φόρο τιμής για τον λατρεμένο μας άνδρα, που το γόητρο του βάλλεται επικινδύνως τα τελευταία χρόνια...

    ΕΠΑΙΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ...

    Δεν δέχθηκε δέχθηκε χαρμόσυνους αγγέλους όπως η Θεοτόκος,
    δεν έπεσε σε ερωτική έκσταση όπως η Αγία Θηρεσία...
    ταπεινά κι αγόγγυστα υπηρέτησε τη θητεία του στα τάγματα του Θεού.
    Δεν είχε μεγαλομανιακές ακουστικές ψευδαισθήσεις όπως η Ιωάννα της Λωραίνης – ανώνυμος αφανίστηκε σε ατέλειωτους και άδικους πολέμους (και καμιά δεν έχει σημασία ότι ο ίδιος τους ξεκίνησε), εξοντώθηκε σε ισόβιες δουλείες.
    Ανιδιοτελής, αθώος αλλά ευφυής, εύπιστος με τη θέλησή του...από γεννήσεως ανυπεράσπιστος, γιατί η φύση του πήρε πίσω όλα τα όπλα του, έμεινε πάντα πολεμιστής, άοπλος και με χίλιους τρόμους γενναίος.
    Έχοντας τα όλα αντίξοα, και πιο πολύ αντίξοη τη γυναίκα που τον αγάπησε.
    Κείμενο του Γιώργου Χειμωνά στο Βήμα.

    Να τους χαιρόμαστε, τους λατρεμένους μας, κορίτσια  
     
  7. oscarwil

    oscarwil Guest

    Ας αφήσουν στην άκρη τις ανατροπές οι μπολσεβίκες....
     
  8. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    llazouli....
    Ωραίος ο τρόπος που βρήκες να ευχηθείς για την γιορτή της Γυναίκας
    θυμίζοντας μας σημαντικά που την αφορούν και άλλα τόσα που αφορούν τον άντρα
     
    Nα σαι καλά
     
  9. llazouli

    llazouli Contributor

    λατρεμένο μου, ''ιμπεριαλιστικό γουρούνι''...άμποτε να 'ρθει εκείνη η ώρα που θα σε σουβλίσουμε... 
     
  10. zinnia

    zinnia Contributor

    RE: RE: Χρόνια Πολλά σε Όλες τις γυναίκες..

    μολις ειναι *ετοιμο* φωναξτε με να τσιμπησω λιγη ροδοκοκκινισμενη πετσουλα 
     
  11. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    αντε Κ/κορίτσια ΓΥΝΑΙΚΕΣ χρόνια μας πολλά!

    Αν και εγω πιστεύω οτι οι Αντρες μας Κυρίαρχοι ή υποτακτικοί Μ/μας ..."χαίρονται" καθε μέρα!!!

       
     
  12. gaby

    gaby Guest

    Μ/μιλησαμε για την Ελληνίδα πατριώτισα, για τις μάνες, τις εργαζόμενες, τις καταπιεσμένες.

    Επειδή Ε/είμαστε μία κοινότητα που ασχολείται με μία (έστω) μορφή ερωτικής απόλαυσης, ας Ε/ευχηθούμε Χρόνια Πολλά και για την γυναίκα -ερωμένη.

    Βρίσκω ότι στην εποχή Μ/μας οι γυναίκες έχουν περισσότερες δυνατότητες προσωπικών επιλογών από ποτέ και στο χέρι τους είναι να περνάνε καλύτερα από ποτέ και να γιορτάζουν κάθε μέρα, χωρίς φόβους αλλά με πάθη. Τα πάθη τους να τα χρεώνονται, να τα πληρώνουν, να τα χαίρονται, μέχρι να γίνουν μάθη.

    Παρόλα αυτά...

    ... εύχομαι να έρθει μία εποχή που σε σύγκριση μ εκείνη εμείς να θεωρηθούμε μεσαίωνας. Μία εποχή που θα δίνει μεγαλύτερο βάρος στην απόλαυση.

    Χρόνια Μ/μας πολλά λοιπόν