Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

bike strike ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΤΗΣ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Iagos, στις 7 Δεκεμβρίου 2007.

 1. Iagos

  Iagos Contributor

  Ξεκίνησε η παραγωγή των "ποδηλάτων της απεργίας"
  Το εργοστάσιο παραγωγής ποδηλάτων "Bike Systems" στην πόλη Nordhausen της Γερμανίας, βρίσκεται υπό εργατική κατάληψη από τις αρχές του Ιούλη, ώστε να αποτραπεί το κλείσιμό του. Μετά από δύο μήνες καθημερινού, αλλά ατελέσφορου αγώνα, στις 19 Σεπτέμβρη, οι 135 εργάτες και εργάτριες αποφάσισαν να βάλουν μόνοι/ες τους το εργοστάσιο σε λειτουργία σε δοκιμαστική βάση. Ξεκίνησαν μια καμπάνια μέσω του διαδικτύου, με το στόχο να μαζευτούν 1.800 παραγγελίες για τα "ποδήλατα της απεργίας" που θα παρήγαγαν, μέχρι τις 2 Οκτωβρίου.
  Η 2 Οκτώβρη πέρασε και οι παραγγελίες όχι μόνο έφτασαν, αλλά και ξεπέρασαν τις 1.800. Η καμπάνια των εργατών/τριων, με σημαντική υποστήριξη από το αναρχοσυνδικαλιστικό σωματείο FAU και την κολλεκτίβα αλληλέγγυου εμπορίου Cafe Libertad, είχε μεγάλη ανταπόκριση, τόσο στη Γερμανία, όσο και σε άλλες χώρες. Περισσότερα από 100.000 άτομα επισκέφτηκαν την ιστοσελίδα της καμπάνιας - strike-bike.de, ενώ η προσπάθεια δημοσιοποιήθηκε ευρέως στα μεγαλύτερα γερμανικά ΜΜΕ, ηλεκτρονικά και έντυπα. Πέρα από τη Γερμανία, έγιναν παραγγελίες ποδηλάτων από όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης, αλλά και από μέρη τόσο μακρινά όσο η Ν.Αφρική και οι Η.Π.Α.


  Έτσι, την περασμένη Δευτέρα, 22 Οκτώβρη, στις 7 το πρωί, οι εργάτες και οι εργάτριες ξεκίνησαν, σε πανηγυρικό κλίμα, την παραγωγή των 1.800 ποδηλάτων, η οποία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της βδομάδας [βίντεο από την έναρξη της παραγωγής]. Μια τρελή ιδέα, όπως φάνταζε στην αρχή και στους ίδιους τους εργάτες και τις εργάτριες, έγινε πραγματικότητα χάρη στην ισχυρή αλληλεγγύη που αναπτύχθηκε για τον αγώνα τους. Και με τη νέα ψυχολογία που έχουν αποκτήσει, ίσως να μην ακούγεται πια σαν τόσο τρελή ιδέα το να λειτουργήσουν το εργοστάσιο σε μόνιμη βάση.


  Κάποια από τα strike bikes θα φτάσουν μέχρι και την Αθήνα. Μέσω του Σπόρου, που συντόνισε (με τη βοήθεια των Ποδηλατ(ισσ)ων και άλλου κόσμου) την ομαδική παραγγελία, από την επόμενη εβδομάδα θα κόβουν βόλτες στους δρόμους της πόλης 18 "ποδήλατα της απεργίας". Με την ελπίδα ότι η προσπάθεια των εργατών και των εργατριών θα συνεχιστεί, μακάρι να τα κάνουμε πολύ περισσότερα  
   
 2. sklava_epi8ymiwn

  sklava_epi8ymiwn Regular Member

  Μήπως έχετε κάποιο link για περισσότερες πληροφορίες?
   
 3. Iagos

  Iagos Contributor

  Απάντηση: Re: bike strike ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΤΗΣ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ

  http://sporos.org/blog
   
 4. sklava_epi8ymiwn

  sklava_epi8ymiwn Regular Member

  Σας ευχαριστώ πολύ