Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Blogs

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Emma, στις 23 Ιανουαρίου 2009.

?

Έχετε προσωπικό blog;

 1. Ναι, σε ανεξάρτητο site

  36,4%
 2. Ναι, στο παρόν forum

  18,2%
 3. Όχι, αλλά είναι πιθανό να ανοίξω στο μέλλον σε ανεξάρτητο site

  9,1%
 4. Όχι, αλλά είναι πιθανό να ανοίξω στο μέλλον στο παρόν forum

  9,1%
 5. Όχι και δεν σκέφτομαι να ανοίξω ούτε στο μέλλον

  27,3%
 1. Emma

  Emma Contributor

  Έχετε blog; (Είτε σε ανεξάρτητο site, είτε στο παρόν forum)
  Αν ναι, τί είδους δημοσιεύσεις κάνετε εκεί; (Ημερολόγιο, σκέψεις, προσωπική λογοτεχνία, κτλ)
  Αν όχι, ποιός θα λέγατε ότι είναι ο κύριος λόγος γι΄αυτό;

  Γενικά, προτιμάτε την δημοσίευση κειμένων σας σε blogs ή σε forums; Γιατί;
   
  Last edited: 23 Ιανουαρίου 2009
 2. Georgia

  Georgia Owned Contributor

  Εδώ έχω κάτι ψιλά.2 αν θυμάμαι καλά.Ένα κείμενο που μου αρέσει φοβερά πολύ και μια αυτόματη γραφή. Κατα τ'άλλα blog μπορεί να θεωρηθεί ένα νήμα που έχω ανοίξει και καταθέτω καμιά έμπνευση.

  Έχω μετά αυτό το προφίλ του msn που έχω ανεβάσει κάτι φωτογραφίες από μια εμπνευσμένη εξόρμηση καθώς και κάτι αγαπημένους στίχους και διάφορες αυτόματες γραφές.

  Είχα ανοίξει και ένα κανονικό blog κάποτε, πάλι με φωτογραφίες(αλλά οχι δικές μου) και αυτόματες γραφές, αλλά ξέχασα την τοποθεσία, το nick και το password, οπότε αγνοείται.

  Γενικά, είναι περισσότερο σαν σκέψεις της στιγμής. Τραγούδια, κείμενα που με εκφράζουν απόλυτα την στιγμή που τα γράφω.Τόσο απόλυτα που δεν χρειάζεται να γράψω κάτι προσωπικό. Οι αυτόματες γραφές πάλι, είναι ότι πιο προσωπικό υπάρχει.

  Όπου και να τα δημοσιεύσω το ίδιο μου κάνει.
   
 3. blindfold

  blindfold Contributor

 4. hugger

  hugger Regular Member

  Τι ειναι οι αυτοματες γραφες?
   
 5. blindfold

  blindfold Contributor

  αν αναφέρεσε στις δικές μου ,αυτός είναι ο γραφικός μου χαρακτήρας ...
   
 6. hugger

  hugger Regular Member

  blindfold, το blog σου ειναι σε greeklish, φανταζομαι το κανεις αυτο για να μη σε πιανει το συστημα Echelon(   ) αλλα τελος παντων ειναι καπως δυσαναγνωστο. Αυτο λεγεται αυτοματη γραφη???
   
 7. blindfold

  blindfold Contributor

  α τυχερός είσαι νόμισα πως πέρασες και από γραπτά μου που έχω scannarei ...
  για το κόσμο αυτού του forum είναι δυσανάγνωστο για τους friends μου στο myspace όχι και μίας τα έγραφα απευθηνόμενος σε εκείνους ...  
   
 8. Georgia

  Georgia Owned Contributor

  Για μένα είναι όταν γράφω στο χαρτί αυτά ακριβώς που σκέφτομαι, την στιγμή που τα σκέφτομαι, όπως τα σκέφτομαι, ασυνάρτητα κάποιες φορές, αλλες φορές απόλυτα μεταφορικά και συνήθως χωρίς λογική σύνταξη.
   
 9. Syrah

  Syrah Contributor

  Ζητώ συγγνώμη από την Emma για το εμβόλιμο σχόλιο.

  hugger: Η αυτόματη γραφή είναι μία μέθοδος έκφρασης ασυνείδητων σκέψεων, κατά την οποία το υποκείμενο αποτυπώνει σε οποιοδήποτε κώδικα οτιδήποτε σκεφτεί εκείνη τη στιγμή. Ως εκ τούτου δεν είναι απαραίτητο ούτε να γράφει ορθά βάσει ενός τυποποιημένου κώδικα επικοινωνίας λ.χ. Ελληνική γλώσσα, ως προς το γραμματικό ή συντακτικό σκέλος, ούτε όμως και με κριτήριο το κατά πόσο τα κείμενά του έχουν δομή -αρχή, μέση, τέλος ή ανάλυση σε εύρος ή βάθος- ή make sense.

  Έχουν γίνει προσπάθειες ερμηνειών των προϊόντων αυτόματης γραφής, τόσο προς ανάπτυξη της Ψυχολογίας, όσο και προς αμιγώς εμπορικά οφέλη (βλ. αγύρτες που διαφημίζονται σε σκανδαλοθηρικού περιεχομένου περιοδικά ισχυριζόμενοι ότι δια ερμηνείας της αυτόματης γραφής τους αποκωδικοποιούν οιωνούς του μέλλοντος των πελατών τους), χωρίς καρπούς μέχρι στιγμής.

  Περισσότερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η παρείσφυση της αυτόματης γραφής στην τέχνη. Εκεί ουδεμία προσπάθεια γίνεται για την "αποκρυπτογράφηση" της αυτόματης γραφής, αλλά το ενδιαφέρον περιορίζεται το πώς αυτή μπορεί να αναδύξει στοιχεία του ευατού μας, που δεν γίνονται αντιληπτά μέσα από formal εκφράσεις. Μπορείς αν θέλεις να αναζητήσεις δημοσιεύσεις του Εμπειρίκου, αναφορικά με το πώς ο υπερρεαλισμός ως κίνημα καθιστά έργο τέχνης αυτή την πηγαία αυθόρμητη έκφραση ακριβώς όπως αρχικά διατυπώθηκε. Γνώμη μου βέβαια (στο μικρό βαθμό δηλαδή που τεκμαίρομαι να έχω γνώμη επί τέτοιου θέματος) είναι πως η αυτόματη γραφή εν είδει ποίησης, μόνο ως αποκύημα ντανταϊσμού μπορεί να αναγνωριστεί - αλλά ασφαλώς τέτοια διατύπωση από τον Εμπειρίκο αποκλείεται να βρεις. Αν επίσης σε ενδιαφέρει, πολύ γνωστό λογοτεχνικό πόνημα με χρήση αυτόματης γραφής είναι το Les Champs Magnetiques, του Andre Breton. Προσωπικά δεν το έχω διαβάσει, και χωρίς να θέλω να το υποσκελίσω, οφείλω να πω ότι η εντύπωση που αποκόμισα από σχόλια φίλων που το διάβασαν δεν είναι πολύ θετική.