Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Eκτός θέματος και άνευ τίτλου

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Emma, στις 24 Σεπτεμβρίου 2007.

1. gaby_m

gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

Έχοντας κατά νου ότι έχω απαντήσει ήδη, με πολλά ποστ μέχρι το ποστ #39 αυτού του νήματος, σε οποιοδήποτε θέμα ουσίας έχει τεθεί εδώ ανεξαρτήτως αν τέθηκε με το καλό ή με το άγριο, θα ήθελα να σχολιάσω δυο τρία πράγματα ακόμα.

Εισαγωγικά, ας σκεφτούμε λίγο ότι το όριο ηλικίας της εφηβείας είναι τα 19 χρόνια. Εμείς που μιλάμε εδώ, με πρόχειρους υπολογισμούς έχουμε έναν συντελεστή απόστασης από αυτό το όριο ηλικίας που κυμαίνεται από το δύο παρά κάτι μέχρι το τρία και κάτι. Αυτό σημαίνει ότι όλοι έχουμε υπερβεί κατά πάρα πολύ το στάδιο εκείνο όπου μπορούσαμε να λέμε ό,τι θέλουμε, όπως θέλουμε και σε όποιο τόνο και ένταση φωνής θέλουμε - αλλά πάντα μόνο μέσα στα σπίτια μας - και να μην υπάρχουν συνέπειες. Και να μπορούμε να τα μαζεύουμε μετά, όταν σκούραιναν τα πράγματα με τα διάφορα "δεν κατάλαβα", "δεν το 'θελα", "εγώ δεν θα σε ξαναπώ καταραμένη καριόλα αλλά και εσύ δεν θα με ξαναπείς κωλόπαιδο", "μου ξέφυγε" και να μην πάω σε πιο ευτράπελα διότι απόψε δεν θέλω να γελάσω. Από κει και πέρα, όταν κάποιος γίνεται απίστευτα ενοχλητικός και κακότροπος, όταν απαιτεί σώνει και καλά να ασχοληθείς μαζί του και δεν μετράει τα λόγια του, έχει συνέπειες, πέραν του ότι προφανώς δεν πετυχαίνει αυτό που θέλει που να βαράει τον κώλο του κάτω και μένει με ό,τι προαιρείται ο άλλος που τον ακούει. Θα είναι οι συνέπειες απλά στη γνώμη που διαμορφώνουν οι άλλοι για αυτόν και όπου βγει; Σε σχέσεις; Σε δουλειές και συνεργασίες; Σε φιλίες; Σε ό,τι άλλο; Πάντως δεν μπορεί, με τέτοιους συντελεστές απόστασης από το τέλος της εφηβείας, να μη γνωρίζουμε ότι από τη συμπεριφορά μας εξαρτώνται πολλά πράγματα και ότι το αποτέλεσμα που θέλουμε το παίρνουμε με τους τρόπους μας.

Αν λοιπόν κάποιος θέλει καταστάσεις φροντίδας σε αυτό το φόρουμ τότε ξεκινά φροντίζοντας το περιβάλλον του διαλόγου. Και αυτό χωρίς "ίσως" και "μήπως". Διότι η ψυχολογική ασφάλεια που χρειάζεται ο οποιοσδήποτε για να μοιραστεί προσωπικές πεποιθήσεις, αξίες, ιδεολογικές θέσεις συν όλα τα bdsmικά του - που είναι ευαίσθητο θέμα και φανερώνει μύχια που δεν τα δείχνουμε εύκολα ή όπου να 'ναι - υπάρχει σε περιβάλλοντα ανοιχτού διαλόγου και σεβασμού σε αυτό που ειπώθηκε. Διότι χρειάζεται κοινό έδαφος και ένα κάποιο πλαίσιο διαλόγου για να γίνει συζήτηση. Και διότι το θέμα της ποιότητας των ποστ και των νημάτων φυσικά και υπάρχει αλλά το ελάττωμα σε αυτά φαίνεται. Όταν όμως πέφτετε ορισμένοι και τον λιώνετε τον άλλο - δίκην πεθερόσογου που όλα τα ξέρει καλύτερα από όλους και όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει - τότε αυτό είναι που μένει και όχι το ελάττωμα, που εξαφανίζεται κάτω από μεγάλα κοντέινερ ειρωνειών, βαρύτατων κουβεντών και χαρακτηρισμών και λοιπών ρητορικών αθλιοτήτων. Αυτό που συμβαίνει τελικά φαλκιδεύει κάθε πιθανότητα διαλόγου με έστω και αχνό BDSM στοιχείο. Διότι το BDSM που τον αγγίζει και τον νοιάζει, για αυτό το ψάχνει, δεν το εκθέτει κ α ν έ ν α ς σε ένα περιβάλλον που δεν δύναται να σεβαστεί και γιατί δεν δύναται; διότι είναι κομμάτι μιας κοινωνίας που προκειμένου να ακολουθήσει κάποιον κανόνα πρέπει προηγουμένως να τον έχει υπονομεύσει πέρα ως πέρα επί της ουσίας ώστε να μη μπορεί ο κανόνας να παράγει νόημα και εξελίξεις ανεξάρτητα από τον ίδιο αλλά να μένουν όλα όπως τα ξέρει.

Οπότε
    γεμίζετε σαχλαμάρες και τα νήματά σας γίνονται σκουπιδοντενεκέδες επειδή δεν φροντίζετε να έχετε ένα περιβάλλον αποδοχής και εμπιστοσύνης και επειδή δεν υπάρχει πλέον βάθος διάδρασης διότι πάρα πολλά μέλη μας, που έγραφαν και συνεισέφεραν και καλά και ουσιαστικά, έφυγαν εξαιτίας του ότι με πολύ απτούς και συγκεκριμένους τρόπους δεν υπήρχε σεβασμός.

Θα μου πείτε τι γίνεται με τα κακά νήματα, τα κακοβαλμένα, τα όχι ψαγμένα; Γίνεται ότι φαίνονται. Γίνεται ότι δεν είναι χαζός όποιος διαβάζει εδώ πέρα, καταλαβαίνει τι διαβάζει.

Με τούτο εδώ όμως,
    τι πήγα και θυμήθηκα τώρα!

Και εμένα με είχε βρει μια φορά τέτοιο κακό όταν πήγε κάποιος να υπονομεύσει την ακεραιότητά μου ως μέλους του φόρουμ, ότι δήθεν δεν ήξερα τι έγραφα, το είχα κλεμμένο, ήταν ψέμα από ηλίθιους για ηλίθιους και εγώ μια φασίστω, όλα αυτά με υλικά που είχε ψωνίσει από τον πάτο των καλαθιών των ΜΚΔ και χωρίς την παραμικρή τεκμηρίωση, αλλά με ανευθυνότητα, ανοησία, ρηχότητα, τσαπατσουλιά και εχθροπάθεια. Οπότε ίσως να προσέχανε λίγο ορισμένοι μη πάνε για μαλλί και βγούνε κουρεμένοι, όπως έγινε τότε που απέδειξα με απτά στοιχεία ότι αυτό που έγραφα ήταν το σωστό και τα υπόλοιπα ήταν να 'χαμε να λέγαμε για να το πω εξαιρετικά ευγενικά; Θεωρώ το πιο πιθανό ότι δεν είχατε υπόψη σας αυτό το περιστατικό @margarita_nikolayevna όταν γράφατε το παραπάνω, αλλά έχουμε γίνει ένα μικρό χωριό με μακρύ παρελθόν και αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω να προσέχουμε κάπως τι γράφουμε, αφού φροντίζουμε τους άλλους και είμαστε αλληλέγγυοι.

Το κακό που έκανε ο van der Kolk είναι ότι είναι άντρας, λευκός, από την καλή μεριά της Ευρώπης, γιατρός από το Χάρβαρντ και πρωτοπόρος και ονομαστός στη δουλειά του - δηλαδή ορίζει ο ίδιος την τιμή του. Αυτό προφανώς δεν ανέχτηκαν οι από πάνω του και έκαναν τις συνηθισμένες βρομιές που γίνονται σε αυτές τις περιπτώσεις για να τον ξεφορτωθούν. Οι δικαστικοί χρόνοι στις ΗΠΑ δεν είναι γενικά σαν τους δικούς μας και είναι πάρα πολύ εύκολο να βρει ο εργοδότης δυο τρεις ευάλωτους που χρειάζονται πιο πολύ τη δουλειά τους - ξέρει ποιοι είναι διότι τους έχει πάρει με ποσοστώσεις - και να τους χειριστεί έτσι που να του καταθέσουν ό,τι θέλει και τον εξυπηρετεί.

Και εντάξει, σήμερα διώχνει το σκουπίδι τον van der Kolk ο εργοδότης και τον αντικαθιστά με κάποιον χωρίς άποψη, χωρίς σπουδαία προσόντα και έτσι πολύ πιο αδύναμο απέναντί του και φτηνούτσικο. Σε καμιά δεκαριά χρόνια όμως, όταν ο αντικαταστάτης του όποιου van der Kolk θα είναι ένας Aidan ίσως με ένα διδακτορικό ντε κυλ, αν και ο κύριος λόγος που δεν έχει διδακτορικό ο όποιος Aidan πιθανό να είναι ότι το έχει γραμμένο στα παλιά του τα παπούτσια, τότε να δούμε τι θα λέμε εδώ για συλλογική ευθύνη και αλληλεγγύη. Διότι προς τα εκεί πηγαίνει το πράγμα.

Από μένα χωρίς "μα" διότι δεν έχω αμυντική θέση και δεν είναι επίφαση ευγένειας είναι βασικό στοιχείο για να μπορεί να υπάρξει διάλογος. Διότι αλλιώς ο άλλος δεν μιλάει, δεν εκτίθεται διόλου. Το ζούμε αυτό εδώ άλλωστε. Και δεν είναι θετικό ούτε για το εδώ σύνολο ούτε για κανέναν.

2. margarita_nikolayevna

margarita_nikolayevna Captain's property Contributor

Σε αυτό τι καλουμαι να διαβάσω; Ότι επειδή υπήρξε κάποιο περιστατικό που με επιχειρήματα αντικρουσατε κάποιο μέλος και του καταρριψατε κάθε ισχυρισμό ή και εκθεσατε το κενό και σαθρό των όσων έγραψε, δεν θα έπρεπε να γράψω αυτό που έγραψα γιατί;
    Γιατί θα ήθελα να είναι στο απυρόβλητο το μέλος που "ξεμπροστιάσατε";

Από εμένα σταθερά με "μα", όχι γιατί έχω αμυντική θέση αλλά γιατί είναι πυρηνική αξία μου ότι δεν είναι σεβαστές όλες οι απόψεις.
    Όπως είχα γράψει παλαιότερα
    Υπάρχουν απόψεις που είναι για τα σκουπίδια. Και ποιες είναι αυτές; Εν ολίγοις αυτές οι απόψεις που μεταχειρίζονται ανθρώπους σαν σκουπίδια.

3. gaby_m

Καλείστε να να θυμηθείτε την εμπειρία ενός μέλους εδώ, τη δική μου δηλαδή και να διαβάσετε ότι τα ξεβρακώματα είναι δυσάρεστες εμπειρίες για τους περισσότερους και όχι απαραίτητα επιμορφωτικές ούτε απαραίτητα με την έκβαση που προσδοκά όποιος το ξεκινά. Αν το θέλετε φυσικά.

Εγώ όμως δεν μπαίνω, αρνούμαι να μπω σε θέση άμυνας για την ελευθερία λόγου και έκφρασης.

Για τη θεματολογία που μπορεί να καταπιάνεται ένας καθημερινός άνθρωπος μιλάω, για τη θεματολογία που είναι στο βεληνεκές μου - το δικό σας βεληνεκές μπορεί να διαφέρει. Όχι για τη μετανεοτερικότητα εν γένει και όχι για αυτούς που χρησιμοποιούν την ελευθερία έκφρασης ως πρόφαση για άλλα πράγματα. Για μένα είναι πάρα πολύ βασικό ότι είναι η άποψή μου ίση με του άλλου με ποια έννοια; Όχι ότι αν τη ζυγίσουμε θα είναι η ίδια, όχι, άλλος θα έχει καλύτερα επιχειρήματα, πιο εκτεταμένη οπτική, άλλη δυνατότητα εμβάθυνσης και ανάλυσης όλα αυτά υπάρχουν. Αλλά το ότι όλοι έχουν δυνατότητα συνεισφοράς στο σύνολο με την άποψή τους και έχουν κάτι να πουν για μένα είναι εκ των ων ουκ άνευ. Και ο πυρήνας του ανθρωπισμού. Διότι χτυπώντας ανελέητα το ποστ που είναι ή θεωρείτε προβληματικό και με ελαττώματα ούτε τη δυνατότητα να καλυτερέψει του δίνετε ούτε αφήνετε κάποιον άλλο να το πιάσει να το κάνει καλύτερο.

Και ξέρετε, το πρόβλημα με τον Aidan δεν είναι ότι μας το έφερε κάποιος εδώ πέρα στα καλά καθούμενα και σκανδαλιστήκαμε, το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν πολλοί Aidan εκεί έξω.

4. margarita_nikolayevna

margarita_nikolayevna Captain's property Contributor

Ποτέ δεν αρνούμαι...
    Ωστόσο...
    ... αρνούμαι να δεχτώ ότι αυτές οι απόψεις παρακάτω έχουν εξίσου δικαίωμα χώρου..

5. gaby_m

Δε μπορώ παρά να σας αφήσω με την τελευταία κουβέντα διότι εφόσον δεν διαχειρίστηκα σωστά το θέμα μου τότε και δεν πέρασα το μήνυμά μου όπως του έπρεπε, δεν το διαχειρίστηκα σωστά και η ευθύνη βαραίνει εμένα.

6. Shrewd

Shrewd We all live in a bubble

Εδώ δεν συζητάτε ελεύθερα, όταν εσείς φτιάχνετε τους κανόνες εκτός της λογικής. Μην βαυκαλίζεστε για το αντίθετο. Κάνετε άγριο bullying σε όποιον τολμάει να αρθρώσει μια άποψη "μη εγκεκριμένη" από σας. Μόνο που στην δική μου περίπτωση έχετε πέσει τόσο έξω όσο δεν φαντάζεστε. Δεν μασάω, δεν πτοούμαι, δεν εκφοβίζομαι, δεν λυγίζω και δεν μετανιώνω για τίποτα, ειδικά όταν η αλήθεια είναι με το μέρος μου. À bientôt.

7. ChrisZab11

ChrisZab11 Regular Member

Την καλημέρα μου

8. Master Electro-pain

Master Electro-pain Staff Member

@gaby_m
    Βασική προϋπόθεση σχετικά με τα του διαλόγου που σημείωσα παραπάνω, είναι να υπάρχει πρόθεση διαλόγου.

Είναι πολύ εύκολο να παρατηρήσει κανείς ότι η πλειονότης των προσφάτως προκυπτόντων μόνιμα θιγομένων δεν επιθυμεί κανένα διάλογο, τόσο με ξεκάθαρες δηλώσεις επ' αυτού, όσο και με την απαξιωτική στάση σε απαντήσεις (δεν αρκεί ο σεβασμός μόνο σε αυτό που ειπώθηκε).

Με λίγα λόγια, επιμένουν με κάθε -μα κάθε τους- ενέργεια να χρησιμοποιούν το φόρουμ ως ΠΙΝΑΚΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ αντί του ΣΥΖΗΤΗΤΗΡΙΟΥ που είναι.

Και είναι εξίσου εύκολο να προσέξει κανείς ότι η συγκεκριμένη πρόθεση συνοδεύται από έλλειψη σεβασμού στα νήματα και στη θεματολογία (πέρα από τους συνομιλητές).

Ας υπάρξει πρώτα, λοιπόν, πρόθεση για διάλογο, και μετά βλέπουμε το πως μπορούμε να τον βελτιώσουμε, καθώς η ανοχή τέτοιων συμπεριφορών μόνο ως υποκρισία, για το ότι κοπτόμεθα για τον διάλογο στο φόρουμ, μπορεί να εκληφθεί.

* Τα χρωματιστά δικά μου, καθώς είχατε ήδη υπογραμμίσει κάποια.

9. espimain

espimain Contributor

«Ήξεις αφήξεις ουκ εν τω πολέμω θνήξεις»

10. Seras Victoria

Seras Victoria "Fire walk with me" Contributor

Φυσικά και υπάρχουν άτομα που μπαινουν στο φόρουμ και πετάνε εξυπνάδες - πυροτεχνήματα και φυσικά και διαβάζουμε κατά διαστήματα χαζομάρες από ανθρωπους που έρχονται να γράψουν αβάσιμα πράγματα. Έτσι είναι ο κόσμος φτιαγμένος και δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει αυτό το φαινόμενο και εδώ και παντού.

Έχει γραφτεί όμως επανειλημμένα και αν δεν έχει γραφτεί ξεκάθαρα τότε έχει εννοηθεί ότι το φόρουμ εδώ και χρόνια αποτελεί ένα αφιλόξενο μέρος για όποιον έχει απορίες ή που θέλει να εκφραστεί και δεν σκέφτεται με το ακριβώς ιδιο σκεπτικό που επικρατεί ως status quo στο φόρουμ. Θα μου πείτε "δεν υπάρχει απαγόρευση" όποιος θέλει εκφράζεται, ναι αλλά όποιος εκφράζεται βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να αντιμετωπίσει ειρωνίες, δογματισμους, "σάτιρα", απαξιωτικές φωτογραφίες και gaslighting. Από πού προκύπτει το gaslighting; Από το ότι κάποιοι θέλουν να διαφωνούν εδώ μέσα προς χάρην της διαφωνίας και μόνο. Και είναι τόσο μα τόσο φανερό που βγάζει μάτι. Και πολύ κουραστικό.Τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά για να αγνοηθούν και για να ισχύει πάντα το οτι ο γιαλός είναι στραβος. Ακόμα και αυτοί που είναι έμπειροι και μπορούν να το διαχειριστούν όλο αυτό γιατί να το κάνουν; Γιατί να χαλάσουν την ζαχαρένια τους και να βρεθούν στο εδώλιο του φόρουμ; Και αυτό είναι που με στεναχωρεί εμένα προσωπικά πιο πολύ από όλα γιατί σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που θα μπορούσαν να προσφέρουν σε αυτό το φόρουμ αλλά επιλέγουν να αποφύγουν την τοξικότητα του. Και έτσι καταλήγουμε να διαβάζουμε τους ίδιους και τους ίδιους που ανταλλάσσουν λαικς και συμφωνούν μεταξύ τους. Είναι σα να βλέπεις έναν διάλογο του τύπου:
    - Ω, μα τι ωραία που τα λέτε!
    - Ω, μα σας παρακαλώ εσείς τα λέτε εξίσου ωραια!
    Και κοιμούνται έτσι ήσυχα τα βράδια τα παραφουσκωμενα τους "εγώ".

Και το θέμα μου δεν είναι ότι δεν συμφωνώ πολλές φορές με αυτά που γράφονται από τα βασικά μέλη εντός του φόρουμ, ισα ίσα πολλές φορές συμφωνώ, ούτε βάζω στην άκρη την ανάγκη τους να υπερασπίζονται το bdsm έτσι όπως το αντιλαμβάνονται, και σε αυτό συμφωνώ. Το θέμα μου είναι όμως ότι κάτι πάει στραβά και πρέπει κάποτε να το αναγνωρίσουμε, μπαίνουν καινούργια μέλη και φεύγουν τρέχοντας. Και δεν είναι όλα αυτά τα μέλη προβληματικά, αυτό είναι πολύ εύκολο να το πούμε ως δικαιολογία. Κάποτε πρέπει να κάνει ο καθένας μας μια αυτοκριτική.
    Εγώ την κάνω κατά διαστήματα μέσα μου, κάποιες φορές αν κάτι γραφτεί μου κάνει trigger και αντιδράω ανώριμα. Κάτι όταν είναι ακραίο είναι φυσικό να προκαλέσει αντιδράσεις. Κάτι που είναι σεξιστικό, που υποτιμάει τις γυναίκες για παράδειγμα είναι trigger για εμένα.
    Τέλος πάντων ομως το θέμα δεν είναι τα κατά περίπτωση ακραία γραπτά εδώ μέσα, είναι το γενικότερο κλίμα.

Είναι ότι όταν κάποιος εκφράζει κάτι που δεν ειναι γραμμένο ακριβώς έτσι όπως το έχουν στο μυαλό τους ορισμένοι αρχίζουν να πέφτουν ντομάτες. Αλλά πρέπει να υπάρξει χωρος και για αυτό. Δεν χρειάζεται babysitting, δεν χρειάζεται να μπει νερό στο κρασί, ούτε να αποκλειστεί η ειρωνία ως μέσο απάντησης, χρειάζεται όμως ένας καλύτερος τρόπος διαλόγου συνολικά. Δεν είναι στόχος το να δικηγορούμε εδω μέσα, είναι (νομίζω) το να εκφράζομαστε, να αναρωτιόμαστε, να ρωτάμε, να την πατάμε, να είμαστε που και πού ευάλωτοι αν το αντέχουμε και όλα τα ανθρώπινα που δημιουργούν ένα κλίμα ελκυστικό και όχι αποτρεπτικό.

Αλλά όλα όσα γράφω μοιάζουν κούφια γιατί κατά την άποψη μου εδώ μέσα έχουν χτιστεί τρομεροί εγωισμοι των οποίων οι κάτοχοι τους δεν θα θελήσουν με τίποτα να τους γκρεμίσουν. Αν θέλετε το φόρουμ να είναι μια παρέα που συμφωνεί μόνο μεταξύ της (γιατί άραγε ποτέ μα ποτέ δεν διαφωνείτε μεταξύ σας; Καταλαβαίνω ότι υπάρχει ένα κοινό mindset, αυτό είναι πολύ νορμάλ, αλλά το να μην διαφωνείτε ποτέ μεταξύ σας θα έπρεπε λίγο να σας προβληματίζει) τότε καντε το φόρουμ private και μπορείτε να συμφωνείτε μεταξύ σας και να αλληλοθαυμάζεστε μέχρι να σβήσει ο ήλιος.

Edit: @Master Electro-pain το ποστ σας αποτέλεσε απλά την αφορμή.

Last edited: 23 Αυγούστου 2025 at 15:46
  11. ChrisZab11

ChrisZab11 Regular Member

Εκτός θέματος λοιπόν
    26ος διαγωνισμός θεάτρου στην ακρητικη Ορεστιάδα . Σε μια ακριτική πόλη όπου επί μία εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν θεατρικές παραστάσεις
    Η παιδεία κι ο πολιτισμός είναι η δύναμη μας