Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Omote - Ura

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Resources and Tutorials' που ξεκίνησε από το μέλος bas, στις 18 Ιουλίου 2025.

1. bas

bas Τέλος του παιχνιδιού - Πλήρης

Μην νομίζετε, κι εγώ είχα πολύ καιρό να ασχοληθώ, ένα προσχέδιο πριν από πέντε χρόνια είχα ετοιμάσει και στο ενδιάμεσο έχουν έρθει τα πάνω κάτω.

Εάν αποφύγουμε τις προσωπικές επιθέσεις, ειρωνείες, επιμονή σε λάθος διατυπώσεις, αντιγραφές κλπ και συμβάλουμε δημιουργικά, κάτι καλό θα βγει.

Δηλώνω a priori πως η εργασία δεν είναι έτοιμη προς υποβολή και χαίρομαι όταν εντοπίζονται λάθη.

2. RemyJardin

RemyJardin New Member

Ισως το πιό ενδιαφέρον κομμάτι κάθε καλής εργασίας. Συμφωνώ απόλυτα με την οπτική σας

3. bas

Τελειώνει ποτέ; Μόλις τελειώσει, την παραδίδεις στην κριτική…

4. Iagos

Iagos Contributor

Επειδή το θέμα της ψυχικής υγείας είναι ένα σοβαρό θέμα, χρήσιμο είναι, κατά τη γνώμη Μου, όταν αναφερόμαστε σε αυτό να Ε/είμαστε λίγο προσεκτικοί. Στο παρελθόν Μ/μας είχε απασχολήσει το θέμα της ένταξης ατόμων με ψυχικά νοσήματα στο M/s στο νήμα που Είχα ανοίξει με τον τίτλο "Ψυχικά Νοσήματα και M/s: μια απόπειρα ένταξης". Βέβαια εκεί Μ/μας Ε/είχε απασχολήσει κάτι διαφορετικό από αυτό που προκύπτει εδώ, όμως κατά τη γνώμη Μου υπάρχει σημείο που σχετίζεται. Και αυτό είναι οι πρακτικές του bdsm και η
    .

Δεν Είμαι ειδικός της ψυχικής υγείας και δεν Έχω επιστημονική γνώμη να καταθέσω. Και επειδή άποψη δεν Έχω προσπαθώ να διαμορφώσω γνώμη.

Η γνώμη Μου είναι ότι χρειάζομαι θεραπεία μόνο όταν διαγνωσθώ από ειδικό ότι πάσχω. Ο ειδικός είναι εκείνος που θα καθορίσει και το πλαίσιο της θεραπείας Μου. Επίσης ο ειδικός είναι πιστοποιημένος και ακολουθεί την επιστήμη του. Βέβαια, υπάρχουν δια πάσαν νόσο και πάσαν μαλακία ως θεραπευτικά μέσα τα μαντζούνια, τα τσάγια, οι ρίζες, τα ξόρκια, τα τίμια ξύλα, οι αγιασμοί, οι παντόφλες νεκρών γερόντων, τα λείψανα, το ξεμάτιασμα, οι καφετζούδες και οι αστρολόγοι. Γνώμη Μου είναι να τους αποφεύγουμε όπως ο διάολος το λιβάνι.

Εξαιτίας αυτών των τσαρλατάνων Είμαι επιφυλακτικός σε θεραπευτικές λύσεις που Έμενα Μου φαντάζουν κομπογιαννίτικες.

Επειδή γνώμη Μου είναι ότι η
    κάθε φορά που ενημερώνομαι για ένα θεραπευτικό σύστημα που δεν γνωρίζω προσπαθώ να διακρίνω αν περιλαμβάνει την διαγνωστική αξιολόγηση, το προσωποποιημένο σχέδιο παρέμβασης και την επαγγελματική παρακολούθηση. Αν δεν τα περιλαμβάνει γνώμη Μου είναι το "''οπου φύγει, φύγει". Δεν παίζουμε με την υγεία Μ/μας...

Εξαιτίας της δικαιολογημένης επιφυλακτικότητας Μου όταν διάβασα για την
    έθεσα το ερώτημα για το
    η άμεση απάντηση που πήρα ήταν:

Εν συνεχεία η νηματοθέτρια εδώ με την καλή της θέληση έψαξε και Μ/μας κοινοποίησε κάποιες μελέτες θεωρώντας ότι δίνουν απάντηση στο ερώτημα.

Δίνουν όμως;
    Για να Δ/δούμε.

Aυτή εδώ τη μελέτη διερευνά θεραπευτικές ομοιότητες ανάμεσα στην Παιδοθεραπευτική Αγωγή (CCPT) για παιδιά και στο "Παιχνίδι Τραύματος" (Trauma Play) που βασίζεται στο bdsm και αφορά μόνο ενήλικες. Παρά τις ομοιότητες η μελέτη εντοπίζει σημαντικές διαφορές με την σημαντικότερη κατά τη γνώμη Μου την παρακάτω: Η CCPT είναι παιδοκεντρική, υπό θεραπευτική εποπτεία, με αποκλειστικά θεραπευτικό σκοπό ενώ Το Trauma Play απευθύνεται σε ενήλικες, συνδυάζει θεραπεία με ευχαρίστηση/εξερεύνηση των δυνάμεων, και δεν περιλαμβάνει επαγγελματική εποπτεία, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο επανατραυματισμού.

Όποτε εδώ δεν Έχουμε θεραπευτικό πλαίσιο.

Αυτή εδώ η μελέτη διερευνά το θεραπευτικό BDSM ως εναλλακτική θεραπεία για μαύρες γυναίκες, επιζήσασες σεξουαλικής κακοποίησης και οι οποίες αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τις μεθόδους των συμβατικών ψυχοθεραπειών. Εδώ προκύπτει θεραπευτικό πλαίσιο το οποίο θα δούμε ακριβώς παρακάτω. Στο κείμενο συναντάμε και κάποιες γενικολογίες για την ιερότητα του σώματος και για τη θεραπεία ως πνευματική πράξη.

Και ερχόμαστε εδώ

Εδώ γνωρίζουμε την Dr. Yulinda Renee και επιτέλους ήρθε το
    Η Dr. Yulinda Renee έχει γράψει και τη μελέτη για τις μαύρες γυναίκες και μέσα από το site που διαθέτει παρουσιάζει ένα θεραπευτικό πλαίσιο για την θεραπεία του τραύματος όπου στην αρχή ο/η ασθενής περνάει για ένα στάδιο μια διαδικασία που την ονομάζει Self-Reconciliation Therapy (SRT) με την συνδρομή ενός θεραπευτή. Εν συνεχεία αναλαμβάνει ο εξειδικευμένος/η bdsmer και σύμφωνα με τις οδηγίες του ειδικού πραγματοποιεί bdsm συνεδρίες. Και με αυτή τη μέθοδο λέει η Dr. Yulinda Renee ότι θεραπεύει το τραύμα.
    Αν και εδώ Ε/έχουμε ένα θεραπευτικό πλαίσιο νομίζω ότι είναι νωρίς ακόμα Ε/είμαστε σίγουροι ότι αυτή η μέθοδος μπορεί να έχει αποτελέσματα. Αυτό θα το κρίνουν οι ειδικοί και όχι Εγώ.

Εγώ παραμένω επιφυλακτικός και όταν κάτι έρχεται από τις ΗΠΑ Με κάνει περισσότερο επιφυλακτικό.
    Οι ΗΠΑ είναι κατά τη γνώμη Μου η χώρα με τους περισσότερους ηλίθιους στον πλανήτη.

Στις ΗΠΑ από τη μια η έρευνα βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, στις ΗΠΑ επίσης οι κομπογιαννίτες κάνουν πάρτι επειδή ακριβώς οι ηλίθιοι είναι αμέτρητοι. Νομίζω ότι την ανταγωνίζεται η Ελλάδα όσο αυξάνονται και εδώ οι Τραμπικοί ακροδεξιοί… Αλλά οι ΗΠΑ πάντα έτσι ήταν…

Στις ΗΠΑ πουλάνε θεραπεία του τραύματος μέσα από τις κάρτες ταρώ

Στις ΗΠΑ πουλάνε θεραπεία του τραύματος με κρυστάλλους

Στις ΗΠΑ επιτρέπονται τα πάντα εκτός από ένα: να ξεμείνεις από λεφτά… Αυτό είναι και το τέλος σου… Ξέμεινες; Πέθανες… Και για να μην πεθάνεις θα σκαρφιστείς το οτιδήποτε μπορεί να σου φέρει λεφτά...

Δεν λέω ότι η Dr. Yulinda Renee είναι μια Αμερικάνα κομπογιαννίτισσα, λέω ότι κατά τη γνώμη Μου μπορεί και να είναι… Προς το παρόν το θεραπευτικό της μοντέλο είναι στα σπάργανα… Ας πουν και τη γνώμη Τ/τους οι ειδικοί στην ψυχική υγεία για αυτό…

Και κάπως έτσι αποδείξαμε μέσα από τις πηγές που η νηματοθέτρια εδώ μας παρέθεσε ότι θεραπευτικό πλαίσιο ασφαλές δεν υπάρχει. Αφού δεν υπάρχει από που προκύπτει η
    .

Από πουθενά…

Εν πρώτοις η φιλότιμη προσπάθεια της νηματοθέτριας χαίρει της εκτίμησης Μου. Όμως υπάρχουν πολλά σημεία που το κείμενο "μπάζει" που λέμε και στο χωριό Μου.

Μερικά παραδείγματα:
    Με ποιο θεραπευτικό πλαίσιο, αφού αποδείξαμε παραπάνω ότι δεν υπάρχει.
    Πώς; Το βρήκατε;
    Αυτό έχει συζητηθεί πολλάκις εδώ και Ε/έχουμε καταλήξει ότι Ο/Η Κυρίαρχος δεν είναι θεραπευτής, ούτε παίρνει αυτό τον ρόλο.
    Αυτό είναι αερολογία κατά τη γνώμη Μου
    Γενικόλογο συμπέρασμα σε ωραίο περιτύλιγμα.

Κλείνω όπως ξεκίνησα: Επειδή το θέμα της ψυχικής υγείας είναι ένα σοβαρό θέμα, χρήσιμο είναι, κατά τη γνώμη Μου, όταν αναφερόμαστε σε αυτό να Ε/είμαστε λίγο προσεκτικοί.

Iagos

5. bas

Μια χαρά τα λέτε. Όταν ξεκινήσω μαγαζάκι που να προσφέρει θεραπευτικό BDSM μην έρθετε. Ούτε κι εγώ θα πάω. Κορόιδο είμαι;

Χαλαρή συζήτηση κάνουμε. Εάν κάτι αξίζει να διακρίνουμε είναι το δυναμικό, όχι η εικόνα . προσωπικά θεωρώ ήδη αυτά που ανέφερα στην αρχή εάν όχι λάθος, το λιγότερο ξεπερασμένα, που χρήζουν πλήρους αναθεώρησης. Εάν δεν είχαν προστεθεί τόσο εποικδομητικοί διάλογοι στην συνέχεια - και σας ευχαριστώ για την συνεισφορά σας - θα τα διέγραφα και θα το ξαναέγραφα εξαρχής.

Ερώτηση κι αν θέλετε μου απαντάτε. Τι γνώμη έχετε για την χρήση της γραφής ως θεραπευτικό εργαλείο;

6. Iagos

Iagos Contributor

Καλές δουλειές εύχομαι...

Οι τέχνες και όχι μόνο η γραφή μπορούν να λειτουργήσουν ανακουφιστικά. Για τον λόγο αυτό και χιλιάδες ενήλικες στον ελεύθερο χρόνο τους παρακολουθούν εργαστήρια θεάτρου, μαθήματα χορού, εργαστήρια πηλού, εργαστήρια ζωγραφικής, εργαστήρια δημιουργικής γραφής, συμμετέχουν σε ερασιτεχνικές ομάδες, σε χορωδίες και σε πολλά άλλες δραστηριότητες που σχετίζονται με τις τέχνες. Η ενασχόληση τους αυτή προσφέρει ανακούφιση και καλή ψυχική διάθεση. Μέχρι εκεί.

Από την άλλη στον τομέα της ψυχικής υγείας έχουν δοκιμαστεί ως θεραπευτικά εργαλεία αρκετές τέχνες και έχουν δώσει αποτέλεσμα. Έτσι η δραματοθεραπεία χρησιμοποιεί ως θεραπευτικό εργαλείο τεχνικές του θεάτρου και έχει δώσει εκπληκτικά αποτελέσματα σε εξαρτημένα άτομα, η χοροθεραπεία χρησιμοποιεί τεχνικές από το χορό ενώ άλλα συστήματα χρησιμοποιούν τεχνικές από τη ζωγραφική, τη μουσική... Αυτό όμως γίνεται πάντα στα πλαίσια του επιστημονικόύ πεδίου από εξειδικευμένους και πιστοποιημένους θεραπευτές όπως δραματοθεραπευτές, χόροθεραπευτές.... οι άνθρωποι αυτοί πέρα από την επιστημονική τους κατάρτιση έχουν και αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα.

Τα δυο παραπάνω που ανέφερα πρέπει να είναι μεταξύ τους διακριτά. Δεν πρέπει να υπάρχει σύγχυση ή αλληλοεπικάλυψη μεταξύ τους. Πρέπει να είναι σαφώς διαχωρισμένα και να μην ταυτίζονται μεταξύ τους. Το εργαστήρι υποκριτικής εμψυχώνει και ανακουφίζει η δραματοθεραπεία θεραπεύει.

Το πρόβλημα ξεκινά όταν ένας τύπος που διοργανώνει ένα εργαστήρι θεάτρου αποφασίζει να διοργανώσει ένα εργαστήρι με τον τίτλο η
    του θεάτρου" για λόγους marketing. Στήνει μια καμπάνια στα social και πουλάει "Αυτογνωσία Θεραπεία και Εσωτερική Ανάπτυξη" χωρίς να τον ελέγχει κανείς.

Οπότε θετική γνώμη Έχω για τη χρήση της γραφής ως θεραπευτικό εργαλείο όταν είναι στα χέρια του ειδικού, όταν πέσει στα χέρια του κομπογιαννίτη μπορεί να είναι και άκρως επικίνδυνη.

Iagos

Last edited: 30 Ιουλίου 2025 at 22:01
  7. bas

Για τις δουλειές: άπατο θα πάει. Δεν το χω να δουλεύω τον κόσμο.

Για τα λοιπά. Ευχαριστώ ήταν πολύ διαφωτιστικά.