Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

That is using common sense and staying safe

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Alpha Wolf, στις 7 Οκτωβρίου 2017.

  1. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Αυτό είναι το δικό του φίλτρο, του καθενός μπορεί να διαφέρει ή να περιλαμβάνει και άλλες οπτικές, ymmv στην αγγλική. Φίλτρα στις προσλαμβάνουσές μας βάζουμε όλοι, ακόμα και αθέλητα.

    Θα έλεγα ότι δεν είναι ασφαλές και να δίνει κάποιος "οδηγίες χρήσεως" για BDSM μέσω διαδικτύου. Μπορεί ανά πάσα στιγμή να του πούνε "από σένα το είδα και το έκανα και δες τι έκανες!", προσωπικά κοιτάζω για ανταλλαγές εμπειριών, γράφει κάποιος την εμπειρία του, διαβάζω, συσχετίζω με δικά μου, γράφω κι εγώ. Αλλά οδηγίες στο βρόντο τις θεωρώ παρακινδυνευμένες και από τις δύο πλευρές. Άλλωστε έχω διαβάσει και μερικές ανοησίες.

    Ότι θα βγαίνουν διάφοροι αντίθετοι και θα τον βρίζουν, ότι θα τον βρίζουν και άλλοι που συμφωνούν μαζί του αλλά βρίσκουν ότι δεν τα λέει τόσο καλά όσο θα έπρεπε και χαντακώνει την υπόθεση, ότι μπορεί να χάσει καμία δουλειά αν μιλάει με επώνυμο, να αποκλειστεί από καμία αγωνιστική αν είναι αθλητής κλπ.

    ____________

    Κατ' εμέ τα παραπάνω ανάγονται σε δύο κύρια προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας, το ένα είναι ο λειτουργικός αναλφαβητισμός και το άλλο είναι ο εθισμός σε εικονικές καταστάσεις με αποτέλεσμα να βλέπει κάποιος το σπίτι του γείτονα να καίγεται και να μην αντιλαμβάνεται ούτε τις συνέπειες ούτε το μη αναστρέψιμο.
     
  2. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.

    Το να συζηταμε για κοινη λογικη απεναντι στα παραλογα του ιντερνετ, κανει την ερωτηση.. θεμα για αρχαριους ?

    Ενδιαφερουσα αποψη.
     
  3. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Το κάνει εμπειρίες;
     
  4. Πολυ μεγαλη προσπαθεια γινεται για να περιοριστουν τα fake news στο ιντερνετ.Αλλα μαλλον αδικος κοπος,διοτι ειναι στη φυση του ανθρωπου να αμφισβητει τα παντα
     
  5. Mirage2009

    Mirage2009 Non Serviam

    [QUOTE="Στην εποχη μας, που η προσβαση στην πληροφορια ειναι ευκολη, ποσο ασφαλες ειναι αυτο που διαβαζουμε ?[/QUOTE]
    Μιλώντας γενικά για το internet αυτό παρέχει πληθώρα απόψεων και στοιχείων. Η έκθεση απόψεων και η παράθεση στοιχείων δεν αποτελεί απαραιτήτως πληροφορία.

    Για να καταλάβεις πόσο μεγάλο είναι γενικά το θέμα της εγκυρότητας (όχι της ασφάλειας της πληροφορίας που είναι κάτι άλλο) θα σου παραθέσω τα παρακάτω που εφαρμόζονται στο τομέα ανάλυσης της πληροφορίας σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. Για να αποτελέσει κάτι πληροφορία πρέπει αρχικά να οριστεί ως πληροφορία δηλαδή ως μήνυμα και μπορεί να επηρεάσει ένα δυναμικό σύστημα το οποίο είναι σε θέση να το επεξεργαστεί. Η πληροφορία τις περισσότερες φορές δεν έχει την ίδια αξία για όλους ούτε διαχρονική αξία. Ο ορισμός ενός στοιχείου ως πληροφορία από τεχνική άποψη έχει τριά στάδια που γίνονται πλέον με τη βοήθεια κατάλληλου λογισμικού και βάσεων δεδομένων ανάλογα με το αντικείμενο.
    1. Προέλευση (εξετάζεται η πηγή και όχι η ίδια η "εν δυνάμη" πληροφορία και δεν υπάρχει προκατάληψη απέναντι σε καμία πηγή, εξετάζεται δηλαδή το ιστορικό, τα στατιστικά της πηγής κ.α)
    2. Accession (ο καθορισμός του χώρου ενδιαφέροντος τον οποίο αφορά η "εν δυνάμη" πληροφορία)
    3. Έλεγχος (στατιστικές υποθέσεις μορφής Η0 και Η1 "αληθές ψευδές" για το αν αποτελεί πληροφορία).

    Πολύ γενικά, μετά αν τελικά χαρακτηριστεί ως πληροφορία, ακολουθεί η ανάλυση της πληροφορίας, η διαβάθμιση της σημαντικότητας (θα φανεί παράξενο αλλά και μια λάθος πληροφορία έχει αξία και κάποιες φορές είναι εξ'ισου σημαντική με τη σωστή για αυτό και πάνω στις φάσεις 1,2 και 3 δεν αξιολογείται αν είναι σωστή ή λάθος αλλά αν είναι πληροφορία ή όχι), και τέλος ο χειρισμός της. Κάθε κόμματι από αυτά (ανάλυση, διαβάθμιση, χειρισμός) αποτελεί ευρή γνωστικό πεδίο και απαιτεί μεγάλο βαθμό κατάρτισης και εξειδίκευσης.

    Τώρα φυσικά κανένας μας δεν μπορεί να εφαρμόσει μόνος του τα παραπάνω οπότε αναγκαστικά αν δεν μπορούμε να αποταθούμε σε κάποιον με επιστημονική κατάρτιση επάνω στο θέμα που μας αφορά βασιζόμαστε απλά στη διασταύρωση και τον έλεγχο των πηγών αναλόγως με το πόσο σημαντική θεωρούμε αυτή την ενημέρωση για εμάς. Γενικά όμως το Internet, εκτός από πιστοποιημένες πηγές ή ειδικής κατηγορίας πήγες αποτελεί κυρίως χώρο χαμηλού επιπέδου πληροφοριών.
     
    Last edited: 9 Οκτωβρίου 2017
  6. KASEFI

    KASEFI New Member

    Υπάρχει εφαρμογή... για fake news...
    Λέγεται Factmata...ο δημιουργός είναι Έλληνας... ποσο θα «περπατήσει»... δεν ξέρω... Και επειδή προγραμματιστής δεν είμαι... οποίος θέλει να μάθει παραπάνω....

    http://www.lifo.gr/articles/technology_articles/145782
     
  7. Stilvi

    Stilvi Nobody expects the Spanish inquisition! Contributor

    Τι θα γίνει θα προλάβω να απαντήσω ποτέ σε κάποιο νήμα κι εγώ καμιά φορά? Αντε με βαριά καρδιά θα πω ότι... πάλι από το στόμα μου το πήρες ατιμε!!
     
  8. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Μα σκούζουν τα αξιόλογα κορίτσα ..?
    Πάει, χάλασε ο κόσμος...
    Ωιμέ..!
     
  9. Skylite

    Skylite I don't want to specify

    Απλη αντιληψη των πραγματων ...
    Αν προσπαθησεις να ενημερωθεις περεταιρω σε αυτο που ψαχνεις σε πανω απο μια πηγες θα εχεις μια γενικη αντιληψη , που οταν την συνυπολογισεις και με την κοινη λογικη ...(φυσικα προυποθετει και μια καποια!, γενικοτερη ικανοτητα αντιληψης ) ερχεσαι σε ενα σαφες συμπερασμα ....
    Just...?
     
  10. quest

    quest custom title

    Ακόμα και στην υποκουλτούρα του bdsm μπορούν θεωρητικά να χρησιμοποιηθούν λειτουργικά φίλτρα των πληροφοριών.
    Για τους δύο παραπάνω τρόπους δεν θα πρέπει να είναι πολύ δύσκολο.
    Εαν γνωρίζουμε πως λειτουργούν οι μέθοδοι επεξεργασίας μπορούμε να τις εφαρμόσουμε ώστε να αξιολογήσουμε το κύρος (authority) και τα σταστιστικά (track record) μίας πηγής.
    Αυτό όμως προϋποθέτει πως η πηγή δεν θα κρατά την ανωνυμία της, κάτι που πιστεύω είναι η ουσία του προβλήματος, όσον αφορά την τοπική "κοινότητα."
    Προσωπικά περιορίζω την άντληση πληροφοριών από μή-εγχώριες πηγές για να διασφαλίσω το 1, αλλά δυστυχώς αυτό βλάπτει το 2, μίας ότι είναι έγκυρο εκτός δεν σημαίνει πως είναι εξίσου εφαρμόσημο εντός.
     
  11. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Είνα ακριβώς έτσι.
    Μόνη μου αίρεση είναι η χρήση της λέξης "υποκουλτούρα", που ως σημαινόμενο περιλαμβάνει και αποδέχεται μια de facto περιθωριοποίηση εξ ετεροπροσδιορισμού.
     
  12. Mirage2009

    Mirage2009 Non Serviam

    Αγαπητή missdeeds δυστυχώς δεν είναι τόσο απλά. Πάνω ανέφερα ακριβώς αυτό, δηλαδή πόσο δύσκολο είναι να ορίσεις και να διαχειριστείς μια πληροφορία. Χρειάζονται ειδικά προγράμματα που εφαρμόζουν στατιστική και παίγνια και δεν είναι δυνατόν να δημιουργηθούν για το BDSM. Για παράδειγμα δες στο link και αυτά δεν είναι τα πιο εξελιγμένα.
    https://www.raytheon.com/capabilities/products/analytics/