Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

To Γκολφ

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος savra, στις 14 Μαρτίου 2008.

  1. savra

    savra Guest

    Το Γκολφ


    "Το γκολφ είναι παιχνίδι ολλανδικής καταγωγής με μεγάλη διάδοση κυρίως στην Αγγλία και την Αμερική. Θεωρείται παιχνίδι της αριστοκρατίας περισσότερο κι από το τένις, επειδή τα ειδικά όργανα με τα οποία παίζεται είναι δαπανηρά και απαιτεί πολύ χρόνο.
    Το γκολφ είναι διεθνώς το αγαπημένο παιχνίδι των μάνατζερ, αφού οι περισσότερες στρατηγικές συμφωνίες και οι μεγάλες μπίζνες γίνονται παίζοντας γκολφ."
    http://el.wikipedia.org/wiki/Γκολφ



    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΚΟΛΦ
    Η ιστορία του γκολφ αρχίζει στα μέσα του 15ου αιώνα στην ανατολική ακτή της Σκωτίας. Μερικοί ιστορικοί μας γυρίζουν πίσω στην αρχαία Ρώμη για να πιθανολογήσουν ότι το γκολφ των Ρωμαίων ήταν ένα παιχνίδι που ονομαζόταν paganica, το οποίοι οι Ρωμαίοι λεγεωνάριοι το διέδωσαν στην υπόλοιπη Ευρώπη. Πρόδρομος του παιχνιδιού θεωρείται το cambuca που παιζόταν στην Αγγλία στα μέσα του 14ου αιώνα και το jeu de mail που παιζόταν στην νότιο Γαλλία. Μία άλλη παραλλαγή του ήταν το chole το οποίο χρονολογείται στα μέσα του δεκάτου τετάρτου αιώνα και παιζόταν στο Βέλγιο και στη Γαλλία. Η Ολλανδία διεκδικεί την πατρότητα του γκολφ. Η επιχειρηματολογία ανάγεται στο παιχνίδι κολβεν (kolven) ή kolf το οποίο παίχτηκε στην βόρεια Ολλανδία. Αλλά ενώ το όνομα του παιχνιδιού βοηθάει τη διεκδίκηση αυτή των Ολλανδών (kolf=golf), η ομοιότητα του παιχνιδιού προς το γκολφ είναι περιορισμένη.

    Το παιχνίδι του γκολφ σε μια πρωτόγονη μορφή του άρχισε κατά βάση στη Σκωτία. Κατά μία θεωρία οι ψαράδες των ανατολικών ακτών της Σκωτίας επιστρέφοντας σπίτι βρήκαν ένα ευχάριστο τρόπο να περνάνε την ώρα τους με το να τοποθετούν στρογγυλά χαλίκια θάλασσας πάνω σε χορτάρι που εξείχε και να τα χτυπάνε προς τα μπρος με ξύλα-μπαστούνια. Με λίγη φαντασία μπορούμε να δούμε εδώ πως εμφανίζεται η έννοια του bunker στη πρωτόγονη μορφή του. Αυτή η απασχόληση εξελίχθηκε αργότερα στο γνωστό μας γκολφ.

    Στο Saint Andrews αρχίζει να παίζεται το γκολφ στις αρχές του 16ου αιώνα και από εκεί να επεκτείνεται στο εσωτερικό της χώρας.

    Παρά την δημοτικότητα του γκολφ θα έπρεπε να περάσουν 150 χρόνια πριν να γίνουν οι προσπάθειες για να αποκτήσει το παιχνίδι την κατάλληλη οργανωτική δομή.

    Τα πρώτα γήπεδα γκολφ δεν ήταν σαν τα σημερινά. Δεν υπήρχαν greens για putting ούτε tees. Η τρύπα ήταν σαν ένα λάκκος ο οποίος περιείχε υγρή άμμο. Το πρώτο golf club για το οποίο μπορούμε να μιλήσουμε με βεβαιότητα είναι το The Gentlemen Golfers of Leith που έγινε αργότερα the Honorable Company of Edinburg Golfers και ιδρύθηκε το 1744.

    Καθώς το γκολφ γινόταν δημοφιλές εξαπλώθηκε αρχικά στις κάτω χώρες με τις οποίες οι Σκοτσέζοι είχαν εμπορικούς δεσμούς αλλά και στη Γαλλία και τελικά σε κάθε χώρα στον κόσμο.

    Το 1888 αρχίζει η κατασκευή του πρώτου γηπέδου γκολφ στον βορρά των ΗΠΑ και τον ίδιο χρόνο ιδρύθηκε το St Andrew’s Golf Club. Το όνομα διαφέρει από το St Andrews της Σκωτίας από τη χρήση αποστρόφου. Το 1894 σχηματίζεται τοUnited States Golf Association από πέντε νέα golf-clubs.

    Στον Καναδά το γκολφ είχε πιο αργή εξάπλωση αν και το πρώτο golf-club χρονολογείται το 1873. Στους Σκοτσέζους οφείλεται η εξάπλωση του γκολφ στην Άπω Ανατολή ιδιαίτερα στις χώρες της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

    Στην ηπειρωτική Ευρώπη το Golf Club de Pau Στη νοτιοδυτική Γαλλία είναι το πιο παλιό club (ιδρύθηκε το 1856).

    Στο Βέλγιο το 1888 δημιουργήθηκε το Royal Antwerp Club και στην Ολλανδία στο τέλος του 19ου αιώνα το Ροζεντελς club.
    http://www.athensgolfclub.com/gr/golf_history.htm




    Η Σχέση του Γκολφ με το BDSM

    (Μεγάλη)

    Όπως είχε χαρακτηρίσει το 1963 ο γνωστός Ολλανδός Ρος Βαν Παραμύθεν το BDSM είχε ανέκαθεν άμεση σχέση με την αθλητική ιδεολογία και κουλτούρα του γκολφ. Χαρακτηριστικά μάλιστα δήλωσε πως "το γκολφ είναι η πεμπτουσία του ΒDSM, μία έκφραση της σύγκρουσης των διαφορετικών ιδεών που κατευνάζονται συγχρόνως με το μπαστούνι, το μπαλάκι και την τρύπα, η οποία τρύπα, αποτελεί τον στόχο του γκολφ, συνεπάγοντας μία τρυπητή ή τρύπια μορφή του BDSM".

    Μία καλή παίχτρια του γκολφ, διακεκριμένη αθλήτρια με σαρρωτική πορεία και αρκετούς τίτλους, η Ινδή Θέλο Χιρινόμε Σαφράν χαρακτήρισε πως το γκολφ αποτελεί πνευματικό κοσμικό ταξίδι για όντα που ανακαλύψαν τον γαλαξιακό υπόκοσμο του ύψους, του βάθους και του πλάτους σε διάφανη επιφάνεια προφυλακτικής αντιπολιτευτικής οπίσθιας διάστασης που αποτελεί ρίζα της κοινωνικής προσπέρασης δια της ηλεκτρομαγνητικής τροφοδότησης. Μάλιστα είπε πως δεν νοείται γκολφ δίχως BDSM καθότι θα ήταν αδιανόητο να μαζεύει μόνη της τα μπαλάκια. Οι τρύπες, αν ψάξει κανείς διερευνητικά και με όρεξη, θα διαπιστώσει πως είναι πολλές.

    Το συνηθισμένο κυρίαρχο στοιχείο που το γκολφ παρουσιάζει δια μέσου του BDSM είναι ο τελεσφορικός παράγοντας των εξελικτικών αντανακλαστικών που επίσης ο μεγάλος αθλητής Καραγκιόζ Χοντρογιαλάξ παρατήρησε. Πολωνός και φαλακρός, ο οποίος κατάφερε να εμπεδώσει την "περβολική" επίδραση του ποδοφετιχισμού απαρνιώντας την ταύτιση αυτού ως αναπόσπαστο κομμάτι του BDSM θεωρώντας πως με "το έτσι θέλω" παλιά τακτική της στρατηγικής εφαρμογής "Φακιτόλ" που τσαμπουκαλίσια την έβλεπε δικαστής και αγωνοδίκης του BDSM, λες και ήταν δυνατό σε μια εντελώς υποκειμενική έννοια να πίστευε πως σαν τίποτα δεκαπεντάχρονα πως θα μας πείσει αναφορικά με το τι είναι BDSM και τι όχι! Ο σπουδαίος αυτός αθλητής κατάφερε να εφαρμόσει πρωτοποριακά συστήματα τα οποία μέχρι και σήμερα εφαρμόζονται στις σχολές γκολφ, BDSM και τζούντο. Λένε πως μετά από ένα σημείο έχανε την τρύπα και ξεχνούσε τα μπαλάκια.

    Δηλώσεις έκανε και ο Σκωτσέζος υπερίλικας Γιουλ Μακφέρσον που σύχναζε να απολαμβάνει το ουίσκι του με πάγο κατά την διάρκεια παρατήρησης της εκσφενδώνισης που είχε το μπαλάκι και την συχνότητα εύρεσης της τρύπας με την πρώτη απόπειρα.

    [nomedia=""]YouTube - Broadcast Yourself.[/nomedia]

     
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  2. female

    female Contributor




    Πάντα εμπνευσμένος!
    Εξαιρετικά αφιερωμένο το παρακάτω αγαπημένο απόσπασμα -

    K.V.